Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
MobilabonnemangFria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
FastprisFria samtalFria sms2-50 GBfrån 50 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-30 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris abonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Fello
FastprisFria samtalFria sms1-30 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms2-obegr. GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
Telenor
TelenorFria samtalFria sms3-obegr. GBfrån 219 :-Läs mer & Beställ

Här listar vi alla mobiloperatörer i Sverige utan inbördesordning. Alla företag eller varumärken är mobiloperatörer som erbjuder bästa mobilabonnemang även billiga kontantkort samt mobilt bredband. Vi listar dessa för att du ska kunna hitta den bästa operatören för dig och det bästa abonnemanget som passar dig.

Svenska mobiloperatörer


Fellofello mobiloperatör

Fello startades år 2014 av syskonen Lisa och John, då som Teligoo. 2015 bytte man namn till Fello. Första fröet till Fello såddes då Lisa tecknade, enligt annonsen, marknadens billigaste abonnemang och sedan fick en chock när första fakturan kom. Istället för att hennes mobilabonnemang blivit lägre i pris hade kostnaden höjts.

Fellos ambition är att vara ett enkelt mobilabonnemang utan bindningstid och dolda avgifter som man märker först när man öppnar första fakturan. Fello delar nät med Telia, det innebär att all deras mobiltrafik går över Telias nät och har samma täckning som detta, det vill säja både 2G, 3G och 4G.

Läs mer om Fello!

Fellos Mobilabonnemang

Fello har bara ett mobilabonnemang. Det motiverar de med att det bara behövs ett bra mobilabonnemang istället för flera som är svåra att förstå. Det som du kan välja att variera i Fellos abonnemang är surfmängden. Du kan välja mellan 1 GB ända upp till 30 GB.  I alla abonnemangen ingår fria samtal och sms/mms och ingen bindningstid. Ett mycket bra alternativ!

Att Fello bara har ett abonnemang är egentligen inte riktigt sant. Det finns även ett förmånligt abonnemang för studenter, personer som är 55+ och föräldrar som vill beställa ett abonnemang till sina barn under 18 år. Även dessa abonnemang saknar bindningstid och har fria samtal och sms. Du kan välja mellan flera olika surfmängder. De har även barnabonnemang samt abonnemang för seniorer.

Fello och mobiltelefoner

Fello erbjuder även mobiltelefoner tillsammans med sina abonnemang. Eftersom Fello inte har någon bindningstid kan du välja att betala av din mobil separat på 6, 12 och 24 månader. Du kan också betala mobilen direkt. Fello har mobiler från dessa varumärken: Apple, Samsung, Sony och LG.


halebopHalebop

Halebop startades år 2000 men redan år 2001 köptes  de upp av Telia, av vilka de fortfarande ägs. De är dock inte ett dotterbolag till Telia utan ett eget varumärke med sina egna priser och tjänster.

Halebop har profilierat sig som den Schyssta mobiloperatören och attrahera yngre köpare. Halebop hade mellan åren 2008 och 2013 de mest nöjda kunderna enligt svenskt kvalitetsindex. Namnet Halebop är förresten taget efter en komet som var synlig år 1997.

2002 lanserade Halebop sin första kontantkortslösning. Kontantkort var också länge den enda mobiltjänst Halebop  tillhandahöll. 2007 lanserade de dock sitt första mobilabonnemang. Idag har både kontantkortet och mobil-abonnemanget från Halebop namnet Fastpris. Halebop delar sin ägare Telias mobila nät.

Läs mer om Halebop!

Mobilabonnemang och kontantkort från Halebop

Halebops mobilabonnemang heter numera Fastpris och finns i fyra olika storlekar. Både abonnemang och kontantkort finns i utföranden som passar så väl dig som ringer och surfar mycket, dig som använder telefonen mycket lite och dig som är någonstans mitt i mellan.  Halebop har också ett abonnemang speciellt för studenter som heter student.  I det får du fria samtal, fria sms/mms och rabatter på priset! En bra deal helt klart!

Kontantkort från Halebop

Hos Halebop finns också kontantkort, även dessa vid namn Fastpris och uppdelade efter samma princip som de fasta abonnemangen. Alla laddningar på kontantkort är giltiga 31 dagar. Detta är ett bra alternativ ifall du vill ha ett bra kontantkort.

Halebops mobiltelefoner

Halebop säljer också mobiltelefoner av dessa flera uppskattade fabrika, dessa ärt: Apple, Samsung, Sony, Marshall, Microsoft, HTC, LG och Huwaei. Mobiltelefonerna säljs tillsammans med Halebops egna abonnemang.


Hallon 

Hallon är en ny svensk mobiloperatör som ägs av Tre och också använder Tres mobila nät. Hallon marknadsför sig med sin enkelhet och sitt låga pris. Andra fördelar Hallon framhåller är att de saknar bindningstid, inte skickar några fakturor och inte har någon uppsägningstid. Istället för att använda sig av fakturor drar Hallon pengarna direkt från ditt kontokort när du har ett abonnemang hos dem.

Hallon började med att bara sälja kontantkort, men har nu även abonnemang och telefoner i sitt sortiment. Hallon tillhandahåller även mobilt internet, också där kan du välja mellan kontantkort och abonnemang.

Läs mer om Hallon!

Hallons abonnemang och kontantkort

Hallon erbjuder fyra olika abonnemang, två vanliga och två rabatterade för dig som är student eller över 55 år gammal. Hallon har i dagsläget bäst priser samt mest surf för deras låga kostnad!

Hallons kontantkort

Hallon har två olika kontantkort att välja mellan, även här uppdelade i stor och liten. Stor är till för dig som ringer och surfar mycket. Liten passar den som mest vill ha mobilen för att ringa enstaka samtal och kanske göra någon sökning på internet.

Mobiltelefoner från Hallon

Hallon erbjuder också iPhone 6, en av Apples nya iPhones.. Mobilen köps tillsammans med något av Hallons abonnemang.

Övriga tjänster från Hallon

I alla Hallons abonnemang ingår även lägre utlandspriser. De har Sveriges bästa priser vad gäller samtal till utlandet. På hemsidan kan du enkelt kontrollera vad det kostar att ringa i just det land du ska åka till.


Comviq 

Comviq, ursprungligen Comvik, startades 1981. På den tiden var man verksam som ett. privat alternativ till Telia, dåvarande Televerket. 1997 blev Comviq sammanslaget med Tele2 men behölls som ett eget varumärke. År 2004 byttes namnet ut till Tele2Comviq men senare, 2007 försvann namnet Comviq helt ur företagsnamnet och Tele2Comviq blev endast Tele2. Comviqs namn fanns dock kvar i kontantkortet Comviq kontant.

År 2009 fick Comviq en ny grafiskt profil och en egen webbplats. Idag finns möjligheten att köpa både abonnemang, kontantkort och mobiltelefoner hos Comviq under deras eget varumärke. Ambitionen och företagets slogan är “Billigt, billigt, billigt”. Comviq delar nät med Tele2.

Comviqs Abonnemang och kontantkort

Läs mer om Comviq!

Abonnemang

Hos Comviq kan du välja mellan flera olika abonnemang, alla utan bindningstid och uppsägningstid. Det som skiljer abonnemangen åt är surfmängden. Samtliga abonnemang har fria samtal och fria sms med undantaget av Fastpris mini där istället mängden samtal är begränsat till 200 minuter.

Kontantkort

Hos Comviq kan du välja mellan flera olika kontantkortslösningar. Numera är det många som väljer ett billigt abonnemang från Comviq istället för kontantkort, då dessa inte har uppsägningstid eller bindningstid.

Mobiltelfoner från Comviq

Hos Comviq kan du tillsammans med ditt abonnemang köpa flera olika populära mobiltelefoner. I sortimentet finns telefoner från Apple, Huawei,LG, Microsoft, Samsung, Sony och ZTE.


Tre 

Tre dök upp på den svenska marknaden år 2003 och är idag det företag som växer snabbast på marknaden. Man är även den tredje största mobiloperatören i Sverige. Tre innehar också, passande nog,  det största 3G-nätet i Sverige. Detta nät delar man med Telenor.

Tre erbjuder abonnemang, kontatkort, mobilt bredband, mobiltelefoner, surfplattor, tillbehör och tillbehör och tjänster i sitt sortiment.

Mobilabonnemang och kontantkort från Tre

Läs mer om Tre!

Mobilabonnemang

Hos Tre kan du köpa mobilabonnemang baserat på surfmängd där kvantiteterna sträcker sig mellan 0,5 GB till 50 GB. Alla abonnemang har obegränsade samtal, sms/mms och fri surf  vid musikstreaming. Uppsägningstiden ligger på en månad. Abonnemangen kostar som följer:

Kontantkort:

Tre tillhandahåller även kontantkortslösningar med olika egenskaper. Själva startpaketet är dock kostnadsfritt. Tre har samma snabba mobilnät för dig som använder kontantkort som abonnemang. Nätet är snabbt och Tre erbjuder mycket surf i både sina abonnemang samt i sina kontantkort.

Mobiltelefoner från Tre

Hos Tre  kan du köpa en ny mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang. Tre tillhandahåller mobiler från de populära varumärkena Samsung och Apple.

Tillbehör och tjänster hos Tre

Tre har en rad tillbehör och tjänster, både till din mobiltelefon och ditt mobilabonnemang. Det finns till exempel tjänster för att du ska kunna ringa billigare till utlandet, skydda din telefon från intrång och för extra mobilsurf. Du kan även ladda ned appar för bland annat Mofibo, Viaplay och musiktjänsten Deezer.


Telenor telenor

Telenor är ett norsk företag med högkvarter i Oslo. De äger nätverk i 12 länder och har verksamhet i 32. Precis som svenska Telia startade Telenor med ett annat namn. Redan 1855 startades företaget, då med namnet Telegrafverket. Telenor är en viktig förmedlare av kommunikationslösningar i hela Skandinavien. I hemmalandet Norge dominerar de marknaden.

Telenors mobilabonnemang och kontantkort

Mobilabonnemang: Telenor erbjuder ett brett sortiment vad gäller både mobilabonnemang samt mobilt bredband.  Samtliga abonnemang ger fria samtal, mms och sms inom Sverige. Mobilsurfen gäller även i Norge och Danmark. I alla abonnemang ingår även tjänsten Capture, en tjänst för att spara och backa upp bilder. Med Telenorabonnemang har du också tillgång till Telenor Change, en tjänst som gör att du kan uppgradera till ny mobil varje år inom ditt befintliga abonnemang.

Läs mer om Telenor!

Telenor och mobiltelefoner

Du kan även köpa mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang hos Telenor. De har mobiltelefoner från de populära tillverkarna  Apple, Doro, Samsung, Sony, Huawei, LG, Microsoft och Nexus I sortimentet finns även surfplattor från Apple och Samsung.

Appar och tjänster från Telenor

Telenor erbjuder så kallade plustjänster till sina abonnemang. Bland dessa hittar du till exempel: Föräldrakontroll, SMS fritt i världen och stöld och virusskydd.


Tele2 Tele2 mobiloperator

Europeiska Tele2 är en stor mobiloperatör som verkar i nio länder, däribland Sverige. Man har hela 14 000 000 kunder världen över och finns i bland annat Norge, Frankrike och Tyskland. Tele2 startades redan 1970 i Sverige av Kinnevik AB.1981 bestämde man sig för att även starta varumärket Comviq, då Comvik med k, som ett alternativ till svenska, statliga Televerket.

1997 arbetade Tele2 med det fasta telenätet medan Comviq skötte det mobila nätet. Idag drivs dock både Tele2 och Comviq som mobiloperatörer fristående från varandra trots att Comviq ägs av Tele2. Tele2 har på senare år gjort det svarta fåret Frank till sin frontperson i sin marknadsföring.

Läs mer om Tele2!

Tele2 abonnemang

Tele2s mobilabonnemang är upplagt på ett smart sätt. Du får själv välja om du vill ha rörliga eller fasta kostnader, hur mycket surf du vill ha. Det hela är lite som en påse plockgodis.

Om du är en person som pratar mycket i telefonen och kanske också ser film i den, kan fast pris och 100 GB surf passa bättre. Om din surf skulle ta slut så är det också möjligt att köpa extra data. Tele2s abonnemang har ingen bindningstid och du är fri att gå in och ändra ditt abonnemang när du vill om du märker att du valt fel.

Tele2 Kontantkort

Tele2 tillhandahåller inte några kontantkort. Man får istället vända sig till partnern Comviq som är specialiserade på just kontantkort. Fast vi rekommenderar att man skaffar ett abonnemang numera istället för ett kontantkort, då dessa inte har bindningstider.

Tele2 mobiltelefoner

Du kan även köpa mobiltelefoner från populära märken tillsammans med ditt abonnemang hos Tele2. Tele2 tillhandahåller telefoner från Apple, Samsung, HTC, Sony, LG, Huawei, Microsoft och ZTE. Hos Tele2 hittar du även en rad mobiltillbehör så som hörlurar, högtalare, skärmskydd och mobilfodral.


vimla Vimla

Vimla startades 2014 med tanken: Det måste finnas ett bättre sätt att driva en mobiloperatör? Ambitionen är att erbjuda enkla, lättförståeliga mobilabonnemang utan uppsägningstid och bindningstid. På Vimla säger man att man vill ge bekvämligheten med ett abonnemang men samma känsla av frihet som med ett kontantkort, det vill säga att du själv bestämmer när du vill avsluta ditt abonnemang.

Vimlas vision är att bli en av Sveriges mest användarvänliga operatörer av mobiltjänster Som ägare till Vimla står Telenor. Vimla använder sig också av Telenors mobilnät vilket ger både 2G, 3G och 4Gs hastighet.

Mobilabonnemang från Vimla

Hos Vimla plockar du ihop ditt eget mobilabonnemang. Du väljer mellan 60 samtal och 600 sms eller fast pris. Vidare väljer du surfmängd, surfen finns i volymer mellan 1GB och 50 GB. På så sätt får du ett skräddarsytt abonnemang som passar dig.

Läs mer om Vimla!

Du kan välja mellan att betala ditt abonnemang med bankkort, autogiro eller mailfaktura. Vimla har ingen bindningstid eller och uppsägningstid. Du kan alltså säga upp ditt abonnemang exakt när du vill.

Kontantkort från Vimla

Vimla tillhandahåller inga kontantkort. Mobilabonnemang från Vimla är riktigt billiga och utan bindningstid, så vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt abonnemang istället för ett kontantkort när du vill använda Vimla som operatör.

Vimlas mobiltelefoner

Du kan inte köpa mobiltelefon hos Vimla. Vimla är istället ett bra alternativ för dig som redan har en telefon men vill köpa till ett enkelt och smidigt abonnemang.


Telia 

Telia är en teleoperatör för nordiska länder som bildades med namnet TeliaSonera 2002. Detta genom ett sammangående mellan svenska Telia, tidigare Televerket och finska Sonera. 2016 byter man dock namn igen, till Telia mobile company. Både finska och norska staten har dock fortfarande kvar sitt ägande i Telia.

Telia är idag Sveriges största teleoperatör och tillhandahåller anslutningar inom både fast telefoni och mobiltelefoni. Man arbetar även med bland annat med digitaltv och datorkommunikation. Telia äger även varumärket Halebop som även de tillhandahåller mobiltjänster.

Telias mobilabonemang och kontantkort

Mobilabonnemang: Telia tillhandahåller mobilabonnemang och kontantkort för konsumenter. Deras abonnemang ger dig möjlighet att välja surfmängder mellan 0,5GB till 40GB. En nyhet är även att abonnemangen ger dig fri surf på sociala medier så som Facebook, Instagram och Twitter. Fri roaming för norden och Baltikum ingår också i alla abonnemang.

Kontantkort: Telia säljer kontantkort med laddningsmöjlighet på mellan 0,5GB och 6GB. Alla laddningar har en giltighetstid på 31 dagar och du kan välja mellan en fasta avgifter och rörliga. Om man väljer automatisk laddning får man var 6:e laddning gratis. Startpaketet för kontanktkort är kostnadsfritt.

Telias mobiltelefoner och tillbehör

Du kan också köpa  mobiltelefoner tillsammans med ditt abonnemang hos Telia. De marknadsför telefoner från de populära tillverkarna:  Apple, Samsung, Doro. Huawei, Marshall, Microsoft och Sony. Till mobilen hittar du också laddare, skal, högtalare, hörlurar och skärmskydd i kategorin tillbehör.

Appar och tjänster från Telia

Hos Telia kan du även ladda ned appar och köpa eller ta del av gratistjänster. Ett exempel är  tjänsten Semestervecka. Den gör att du kan ringa och sms:a som vanligt när du befinner dig utomlands, även 1 GB surf ingår. Semestervecka kostar från 199 kronor. Det finns också en rad gratistjänster att använda sig av, där i bland tjänster för kostnadskontroll, hemligt nummer och Telia WiFi. Du kan också köpa apparna Storytell och Cmore mobile med flera.

Nu vet du mer om de svenska mobiloperatörer som vi har här i landet. Hoppas du hittar det bästa alternativet för dig och dina behov vad gäller, mobilabonnemang, kontantkort samt mobilt bredband. Lycka till att hitta bästa mobiloperatör!