Här listar vi alla mobiloperatörer i Sverige utan inbördes ordning. Alla företag eller varumärken är mobiloperatörer som erbjuder bästa mobilabonnemang även billiga kontantkort samt mobilt bredband. Vi listar dessa för att du ska kunna hitta den bästa operatören för dig och det bästa abonnemanget som passar dina behov.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
50% rabattFria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
75% rabattFria samtalFria sms3-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-60 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Katshing
AbonnemangFria samtalFria smsFri surffrån 74 :-Läs mer & Beställ
Chili
AbonnemangFria samtalFria sms6-fri surf GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
A3
Första månaden gratis!Fria samtalFria sms3-40 GBfrån 129 :-Läs mer & Beställ
Fello
50% rabattFria samtalFria sms2-22 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
Penny
50% rabattFria samtalFria sms3-40 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris abonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms5-obegr. GBfrån 199 :-Läs mer & Beställ

Här listar vi alla mobiloperatörer i Sverige utan inbördes ordning. Alla företag eller varumärken är mobiloperatörer som erbjuder bästa mobilabonnemang även billiga kontantkort samt mobilt bredband. Vi listar dessa för att du ska kunna hitta den bästa operatören för dig och det bästa abonnemanget som passar dina behov.

Svenska mobiloperatörer


Fellofello mobiloperatör

Fello startades år 2014 av syskonen Lisa och John, då som Teligoo. 2015 bytte man namn till Fello. Första fröet till Fello såddes då Lisa tecknade, enligt annonsen, marknadens billigaste abonnemang och sedan fick en chock när första fakturan kom. Istället för att hennes mobilabonnemang blivit lägre i pris hade kostnaden höjts.

Fellos ambition är att vara ett enkelt mobilabonnemang utan bindningstid och dolda avgifter som man märker först när man öppnar första fakturan. Fello delar nät med Telia, det innebär att all deras mobiltrafik går över Telias nät och har samma täckning som detta, det vill säga både 2G, 3G och 4G.

Läs mer om Fello!

Fellos Mobilabonnemang

Fello har bara ett mobilabonnemang. Det motiverar de med att det bara behövs ett bra mobilabonnemang istället för flera som är svåra att förstå. Det som du kan välja att variera i Fellos abonnemang är surfmängden. Du kan välja mellan 1 GB ända upp till 30 GB.  I alla abonnemangen ingår fria samtal och sms/mms utan bindningstid. Detta är ett mycket bra alternativ!

Att Fello bara har ett abonnemang är egentligen inte riktigt sant. Det finns även ett förmånligt abonnemang för studenter, personer som är 55+ och föräldrar som vill beställa ett abonnemang till sina barn under 18 år. Även dessa abonnemang saknar bindningstid och har fria samtal och sms. Du kan välja mellan flera olika surfmängder. Operatören har även barnabonnemang samt abonnemang för seniorer.

Fello och mobiltelefoner

Fello erbjuder även mobiltelefoner tillsammans med sina abonnemang. Eftersom Fello inte har någon bindningstid kan du välja att betala av din mobil separat på 6, 12 eller 24 månader. Du kan också välja att betala mobilen direkt. Fello har mobiler från dessa varumärken: Apple, Samsung, Sony och LG.


halebopHalebop

Halebop startades år 2000 men redan år 2001 köptes de upp av Telia, av vilka de fortfarande ägs. De är dock inte ett dotterbolag till Telia utan ett eget varumärke med sina egna priser och tjänster.

Halebop har profilerat sig som den Schyssta mobiloperatören och attraherar yngre köpare. Halebop hade mellan åren 2008 och 2013 de mest nöjda kunderna enligt svenskt kvalitetsindex. Namnet Halebop är förresten taget efter en komet som var synlig år 1997.

2002 lanserade Halebop sin första kontantkortslösning. Kontantkort var också länge den enda mobiltjänst Halebop tillhandahöll. 2007 lanserade de dock sitt första mobilabonnemang. Idag har både kontantkortet och mobil-abonnemanget från Halebop namnet Fastpris. Halebop delar nät tillsammans med sin ägare Telia.

Läs mer om Halebop!

Mobilabonnemang och kontantkort från Halebop

Halebops mobilabonnemang heter numera Fastpris och finns i fyra olika storlekar. Både abonnemang och kontantkort finns i utföranden som passar så väl dig som ringer och surfar mycket, dig som använder telefonen väldigt lite och dig som är någonstans mitt i mellan. Halebop har också ett abonnemang speciellt för studenter som heter student. I det abonnemanget får du fria samtal, fria sms/mms och rabatter på priset! En bra deal helt klart!

Kontantkort från Halebop

Hos Halebop finns också kontantkort, även dessa vid namn Fastpris och uppdelade efter samma princip som de fasta abonnemangen. Alla laddningar på kontantkort är giltiga i 31 dagar. Detta är ett bra alternativ ifall du vill ha ett bra kontantkort.

Halebops mobiltelefoner

Halebop säljer också mobiltelefoner däribland flera uppskattade fabrikat, dessa är: Apple, Samsung, Sony, Marshall, Microsoft, HTC, LG och Huwaei. Mobiltelefonerna säljs tillsammans med Halebops egna abonnemang.


Hallon Mobiloperatörer - Abonnemang & Kontantkort

Hallon är en förhållandevis ny svensk mobiloperatör som ägs av Tre och använder därmed Tres mobila nät. Hallon marknadsför sig med sin enkelhet och sitt låga pris. Andra fördelar som Hallon framhåller är att de saknar bindningstid, inte skickar några fakturor och inte har någon uppsägningstid. Istället för att använda sig av fakturor drar Hallon pengarna direkt från ditt kontokort när du har ett abonnemang hos dem.

Hallon började med att bara sälja kontantkort, men har nu även abonnemang och telefoner i sitt sortiment. Hallon tillhandahåller även mobilt internet där du också kan välja mellan kontantkort och abonnemang.

Läs mer om Hallon!

Hallons abonnemang och kontantkort

Hallon erbjuder fyra olika abonnemang, två vanliga och två rabatterade för dig som är student eller över 55 år gammal. Hallon har i dagsläget bäst priser samt mest surf för deras låga kostnad!

Hallons kontantkort

Hallon har två olika kontantkort att välja mellan, även här uppdelade i stor och liten. Stor är för dig som ringer och surfar mycket. Liten passar den som mest vill ha mobilen för att ringa enstaka samtal och kanske göra någon sökning på internet.

Mobiltelefoner från Hallon

Hallon erbjuder också iPhone 6, en av Apples nya iPhones. Mobilen köps tillsammans med något av Hallons abonnemang.

Övriga tjänster från Hallon

I alla Hallons abonnemang ingår även lägre utlandspriser. De har Sveriges bästa priser vad gäller samtal till utlandet. På hemsidan kan du enkelt kontrollera vad det kostar att ringa i just det land du ska åka till.


Comviq Mobiloperatörer - Abonnemang & Kontantkort

Comviq, ursprungligen Comvik, startades 1981. På den tiden var man verksam som ett privat alternativ till Telia, dåvarande Televerket. 1997 blev Comviq sammanslaget med Tele2 men behölls som ett eget varumärke. År 2004 byttes namnet ut till Tele2Comviq men senare, 2007 försvann namnet Comviq helt ur företagsnamnet och Tele2Comviq blev endast Tele2. Comviqs namn fanns dock kvar i kontantkortet Comviq kontant.

År 2009 fick Comviq en ny grafisk profil och en egen webbplats. Idag finns möjligheten att köpa både abonnemang, kontantkort och mobiltelefoner hos Comviq under deras eget varumärke. Ambitionen och företagets slogan är “Billigt, billigt, billigt”. Comviq delar nät med Tele2.

Comviqs Abonnemang och kontantkort

Läs mer om Comviq!

Abonnemang

Hos Comviq kan du välja mellan flera olika abonnemang, alla utan bindningstid och uppsägningstid. Det som skiljer abonnemangen åt är surfmängden. Samtliga abonnemang har fria samtal och fria sms med undantaget av Fastpris mini där istället mängden samtal är begränsat till 200 minuter.

Kontantkort

Hos Comviq kan du välja mellan flera olika kontantkortslösningar. Numera är det många som väljer ett billigt abonnemang från Comviq istället för kontantkort, då dessa inte har uppsägningstid eller bindningstid.

Mobiltelefoner från Comviq

Hos Comviq kan du tillsammans med ditt abonnemang köpa flera olika populära mobiltelefoner. I sortimentet finns telefoner från Apple, Huawei, LG, Microsoft, Samsung, Sony och ZTE.


Tre Mobiloperatörer - Abonnemang & Kontantkort

Tre dök upp på den svenska marknaden år 2003 och är idag det företag som växer snabbast på marknaden. Man är även den tredje största mobiloperatören i Sverige. Tre innehar också, passande nog,  det största 3G-nätet i Sverige. Detta nät delar Tre tillsammans med Telenor.

Tre erbjuder abonnemang, kontantkort, mobilt bredband, mobiltelefoner, surfplattor, tillbehör och tjänster i sitt sortiment.

Mobilabonnemang och kontantkort från Tre

Läs mer om Tre!

Mobilabonnemang

Hos Tre kan du köpa mobilabonnemang baserat på surfmängd där kvantiteterna sträcker sig mellan 0,5 GB till 50 GB. Alla abonnemang har obegränsade samtal, sms/mms och fri surf vid musikstreaming. Uppsägningstiden ligger på en månad.

Kontantkort:

Tre tillhandahåller även kontantkortslösningar med olika egenskaper. Själva startpaketet är dock kostnadsfritt. Tre har samma snabba mobilnät för dig som använder kontantkort som abonnemang. Nätet är snabbt och Tre erbjuder mycket surf i både sina abonnemang samt i sina kontantkort.

Mobiltelefoner från Tre

Hos Tre kan du köpa en ny mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang. Tre tillhandahåller mobiler från de populära varumärkena Samsung och Apple.

Tillbehör och tjänster hos Tre

Tre har en rad tillbehör och tjänster både till din mobiltelefon och ditt mobilabonnemang. Det finns till exempel tjänster för att du ska kunna ringa billigare till utlandet, skydda din telefon från intrång och för extra mobilsurf. Du kan även ladda ned appar för bland annat Mofibo, Viaplay och musiktjänsten Deezer.


Telenor telenor

Telenor är ett norskt företag med högkvarter i Oslo. De äger nätverk i 12 länder och har verksamhet i 32. Precis som svenska Telia startade Telenor med ett annat namn. Redan 1855 startades företaget, då med namnet Telegrafverket. Telenor är en viktig förmedlare av kommunikationslösningar i hela Skandinavien. I hemmalandet Norge dominerar de marknaden.

Telenors mobilabonnemang och kontantkort

Mobilabonnemang: Telenor erbjuder ett brett sortiment vad gäller både mobilabonnemang samt mobilt bredband. Samtliga abonnemang ger fria samtal, mms och sms inom Sverige. Mobilsurfen gäller även i Norge och Danmark. I alla abonnemang ingår även tjänsten Capture, en tjänst för att spara och backa upp bilder. Med Telenorabonnemang har du också tillgång till Telenor Change, en tjänst som gör att du kan uppgradera till ny mobil varje år inom ditt befintliga abonnemang.

Läs mer om Telenor!

Telenor och mobiltelefoner

Du kan även köpa mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang hos Telenor. De har mobiltelefoner från de populära tillverkarna Apple, Doro, Samsung, Sony, Huawei, LG, Microsoft och Nexus. I sortimentet finns även surfplattor från Apple och Samsung.

Appar och tjänster från Telenor

Telenor erbjuder så kallade plustjänster till sina abonnemang. Bland dessa hittar du till exempel: Föräldrakontroll, SMS fritt i världen och stöld och virusskydd.


Tele2 Tele2 mobiloperator

Europeiska Tele2 är en stor mobiloperatör som verkar i nio länder, däribland Sverige. Man har hela 14 000 000 kunder världen över och finns i bland annat Norge, Frankrike och Tyskland. Tele2 startades redan 1970 i Sverige av Kinnevik AB. 1981 bestämde man sig för att även starta varumärket Comviq, då Comvik med k, som ett alternativ till svenska statliga Televerket.

1997 arbetade Tele2 med det fasta telenätet medan Comviq skötte det mobila nätet. Idag drivs dock både Tele2 och Comviq som mobiloperatörer fristående från varandra trots att Comviq ägs av Tele2. Tele2 har på senare år gjort det svarta fåret Frank till sin frontperson i sin marknadsföring.

Läs mer om Tele2!

Tele2 abonnemang

Tele2 mobilabonnemang är upplagt på ett smart sätt. Du får själv välja om du vill ha rörliga eller fasta kostnader och hur mycket surf du vill ha. Det hela är lite som en påse plockgodis.

Om du är en person som pratar mycket i telefonen och kanske också ser film, kan fast pris och 100 GB surf passa bra. Om din surf skulle ta slut så är det också möjligt att köpa extra data. Tele2 abonnemang har ingen bindningstid och du är fri att gå in och ändra ditt abonnemang när du vill om du märker att ditt behov ändras.

Tele2 Kontantkort

Tele2 tillhandahåller inte några kontantkort. Man får istället vända sig till partnern Comviq som är specialiserade på just kontantkort. Fast vi rekommenderar att man numera skaffar ett abonnemang istället för ett kontantkort, då dessa inte har bindningstider.

Tele2 mobiltelefoner

Du kan även köpa mobiltelefoner från populära märken tillsammans med ditt abonnemang hos Tele2. Tele2 tillhandahåller telefoner från Apple, Samsung, HTC, Sony, LG, Huawei, Microsoft och ZTE. Hos Tele2 hittar du även en rad mobiltillbehör så som hörlurar, högtalare, skärmskydd och mobilfodral.


vimla Vimla

Vimla startades 2014 med tanken: Det måste finnas ett bättre sätt att driva en mobiloperatör? Ambitionen är att erbjuda enkla, lättförståeliga mobilabonnemang utan uppsägningstid och bindningstid. På Vimla säger man att man vill ge bekvämligheten med ett abonnemang men samma känsla av frihet som med ett kontantkort, det vill säga att du själv bestämmer när du vill avsluta ditt abonnemang.

Vimlas vision är att bli en av Sveriges mest användarvänliga operatörer av mobiltjänster. Som ägare till Vimla står Telenor och Vimla använder sig därför också av Telenors mobilnät vilket ger både 2G, 3G och 4G hastighet.

Mobilabonnemang från Vimla

Hos Vimla plockar du ihop ditt eget mobilabonnemang. Du väljer mellan 60 samtal och 600 sms eller fast pris. Vidare väljer du surfmängd mellan 1 GB och 50 GB. På så sätt får du ett skräddarsytt abonnemang som passar dig.

Läs mer om Vimla!

Du kan välja mellan att betala ditt abonnemang med bankkort, autogiro eller mailfaktura. Vimla har ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan alltså säga upp ditt abonnemang precis när du vill.

Kontantkort från Vimla

Vimla tillhandahåller inga kontantkort. Mobilabonnemang från Vimla är riktigt billiga och utan bindningstid, så vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt abonnemang istället för ett kontantkort när du vill använda Vimla som operatör.

Vimlas mobiltelefoner

Du kan inte köpa mobiltelefon hos Vimla. Vimla är istället ett bra alternativ för dig som redan har en telefon men vill köpa till ett enkelt och smidigt abonnemang.


A3Mobiloperatörer - Abonnemang & Kontantkort

A3 startades 2007 när fyra ledande företag inom IT och telefoni valde att slå sig samman för att bilda just A3. A3 har som vision att driva det digitala livet framåt med teknik som man kan lita på och tjänster som är lättanvända och som underlättar vardagen – de vill helt enkelt ge sina kunder en god livskvalitet i en ständigt växande digital värld.

Mobilabonnemang från A3

Hos A3 hittar du mobilabonnemang med enkla villkor som man lätt kan anpassa efter egna behov och önskemål. Du väljer mellan en surfmängd på 3 till 100 GB – så det finns verkligen en storlek på abonnemangen för alla. I alla abonnemang ingår såklart samtal och sms/mms – vilket i stort sett är standard idag. Du väljer själv om du vill ha bindningstid på ditt abonnemang eller inte, du kan välja mellan 0, 12 eller 24 månaders bindningstid. Om du väljer bindningstid får du med ett tillbehör till lägre pris eller gratis beroende på hur lång bindningstid du väljer.

Läs mer om A3!

Som senior kan du köpa ett specifikt seniorabonnemang hos A3. Abonnemanget ger mer surf till ett bättre pris.

Andra tjänster från A3

A3 erbjuder en rad tjänster förutom mobilabonnemang. De har till exempel både mobilt bredband och fast bredband, och även hemtelefoni. Tjänsterna erbjuds både till privatpersoner och företag – det samma gäller deras mobilabonnemang.

A3s mobiltelefoner

Hos A3 kan man inte köpa mobiltelefoner. De har istället valt att fokusera på tjänster och abonnemang.


Com HemCom Hem

Com Hem ägs numera av Tele 2. Så numera erbjuder inte bara Com Hem TV och bredband utan även alla andra typer av tjänster som Tele2 traditionellt erbjudit.

Hos Com hem kan du köpa mobilabonnemang, mobilt bredband, mobiltelefoner med abonnemang och bredband & tv.


Katshing Katshing

Katshing är en ny svensk mobiloperatör som försöker skaka om marknaden med sina all inclusive abonnemang där obegränsad surf alltid ingår. Fair usage-klausulen pekar på att under peak-perioder kan hastigheten på surfen vara begränsad.


Chilimobil Chilimobil

Chilimobil är ytterligare en ny svensk mobiloperatör som utmanar de större operatörerna med prisvärda abonnemang bland annat med fri surf. Operatören erbjuder både mobilabonnemang, mobilt bredband, mobiltelefoner och surfplattor. Här får du en kundservice med hög tillgänglighet och generösa öppettider.


Penny Penny

Lågprisoperatören Penny erbjuder ett snabbt mobilnät, låga priser och har slopat fakturor. Här får du som kund en modern operatör där du enkelt kan sköta mycket själv via en app. Mobiloperatören erbjuder mobilabonnemang och bredband.


Telia Mobiloperatörer - Abonnemang & Kontantkort

Telia är en teleoperatör för nordiska länder som bildades med namnet TeliaSonera 2002. Detta genom ett sammangående mellan svenska Telia, tidigare Televerket och finska Sonera. 2016 byter man dock namn igen, till Telia mobile company. Både finska och norska staten har dock fortfarande kvar sitt ägande i Telia.

Telia är idag Sveriges största teleoperatör och tillhandahåller anslutningar inom både fast telefoni och mobiltelefoni. Man arbetar även med bland annat digitaltv och datorkommunikation. Telia äger även varumärket Halebop som även de tillhandahåller mobiltjänster.

Telias mobilabonnemang och kontantkort

Mobilabonnemang: Telia tillhandahåller mobilabonnemang och kontantkort för konsumenter. Deras abonnemang ger dig möjlighet att välja surfmängder mellan 0,5 GB till 40 GB. En nyhet är även att abonnemangen ger dig fri surf på sociala medier så som Facebook, Instagram och Twitter. Fri roaming för Norden och Baltikum ingår också i alla abonnemang.

Kontantkort: Telia säljer kontantkort med laddningsmöjlighet på mellan 0,5 GB och 6 GB. Alla laddningar har en giltighetstid på 31 dagar och du kan välja mellan fasta avgifter och rörliga. Om man väljer automatisk laddning får man var 6:e laddning gratis. Startpaketet för kontantkort är kostnadsfritt.

Telias mobiltelefoner och tillbehör

Du kan också köpa mobiltelefoner tillsammans med ditt abonnemang hos Telia. De marknadsför telefoner från de populära tillverkarna:  Apple, Samsung, Doro. Huawei, Marshall, Microsoft och Sony. Till mobilen hittar du också laddare, skal, högtalare, hörlurar och skärmskydd i kategorin tillbehör.

Appar och tjänster från Telia

Hos Telia kan du även ladda ned appar och köpa eller ta del av gratistjänster. Ett exempel är tjänsten Semestervecka. Den gör att du kan ringa och sms:a som vanligt när du befinner dig utomlands, även 1 GB surf ingår. Semestervecka kostar från 199 kronor. Det finns också en rad gratistjänster att använda sig av, där ibland tjänster för kostnadskontroll, hemligt nummer och Telia WiFi. Du kan också köpa apparna Storytel och Cmore mobile med flera.

Nu vet du mer om de svenska mobiloperatörer som vi har här i landet. Hoppas du hittar det bästa alternativet för dig och dina behov vad gäller, mobilabonnemang, kontantkort samt mobilt bredband. Lycka till med att hitta bästa mobiloperatör!

Varje år så utses Sveriges bästa mobiloperatörer och man gör detta genom svenskt kvalitetsindex. Man gör denna undersökning genom att man djupintervjuar kunderna om vilken den bästa mobiloperatören är under året. Det är genomgående djupa intervjuer och man lägger stor vikt vid svaren för att kunna utse vinnaren varje år.

Bästa svenska mobiloperatörerna

Svenskt kvalitetsindex gör alltså intervjuerna och de har genomfört det med över 1780 personer om hur pass nöjda de är med alla svenska mobiloperatörer. Detta ger ett resultat där 100 personer motsvarar att alla kunder är nöjda med en specifik mobiloperatör. 100 ger mest nöjda kunder och 0 ger minst nöjda kunder.

Detta ger alltså ett bra resultat vad gäller noggrannheten vid undersökningen. Svenskt kvalitetsindex genomför alltid genomgående och djuplodande undersökningar.

Man kan snabbt säga att de mindre operatörerna har stått sig starkt mot de stora drakarna i branschen även detta år och det är spännande tycker vi här på simkort.com. Vi förordar ofta de mindre operatörerna då dessa arbetar med samma mobilnät, men oftast har bättre villkor till dig som kund när du använder någon av dessa operatörer.

Sveriges bästa mobiloperatörer

De operatörerna som har stått ut från mängden det senaste året är:

Mobiloperatörer - Abonnemang & Kontantkort

1. Halebop

Halebop är den som landar på första platsen. Halebop är den operatör som har flest nöjda kunder! De har varit riktigt duktiga på support, leveranser, produkter, priser och tjänster! Ett stort grattis till Halebop!

Läs mer om Halebop!

vimla

2. Vimla

Vimla är riktigt bra på support, priser och surfmängder samt även att ta hand om sina kunder! De kommer in på en god andra plats! Vimla är Telenors lågprisalternativ och de använder på så sätt Telenors stora och väl utbyggda mobilnät. De är kända för support, enkla abonnemang och bra priser!

Läs mer om Vimla!

comviq

3. Comviq

Comviq landar på 3:e platsen. De är ju en av de stora operatörerna vad gäller både kontantkort och mobilabonnemang med många nöjda kunder. Bra priser, snabbt mobilnät och en stark support har gjort Comviq till en av de bästa mobiloperatörerna i Sverige!

Läs mer om Comviq!

Basta mobiloperatorerna

Vad undersöker man?

Förr var det ofta de tekniska bitarna man bedömde för att få fram den bästa mobiloperatören. Det var till exempel brutna samtal, problem vid uppringning med mera. Detta är numera inte några problem som stör speciellt mycket så numera är det andra frågor och saker man tittar på vad gäller att få fram den bästa mobiloperatören i Sverige.

Numera är alla mobiloperatörer mera serviceföretag än teknikföretag. Förr var de teknikföretag men numera är de mera serviceinriktade tjänsteföretag. De har rört sig från att ha varit lite obskyra och prata teknik till att närma sig kunderna och vara mera serviceinriktade och ”serviceminded”. De har numera även flera virtuella tjänster som verkligen löser kundernas problem samt att de siktar på att vara så enkla som möjligt vad gäller tillgängligheten för kunderna och deras frågeställningar. Den operatör som hanterar kunderna på bästa sätt hamnar högt i listan för att vara bäst!

Vilka operatörer är bäst 2019?

Vilken operatör är då bäst 2019 och hur ser hela listan ut? Här nedan ser du hur undersökningen ser ut 2019 och den gäller för mobilabonnemang och privatkunder.

1. Halebop blir etta
2. Hallon är tvåa
3. Vimla är trea
4. Övriga* detta är till exempel Fello och MyBeat blir delad fyra
5. Comviq är femma
6. Tele2 är sexa
7. Telia är sjua
8. Tre är åtta
9. Telenor är nia
* Övriga är som sagt till exempel Fello och MyBeat.

Företag – Bästa mobiloperatör

Företagslistan ser lite annorlunda ut än den för privatpersoner 2019. De operatörer som erbjuder sina kunder en personlig kontaktperson är över lag mycket mer nöjda med sin operatör än de som inte erbjuder någon personlig kontant.

Bäst operatör för företagare 2019:

1.Telia är etta

2. Tele2 är tvåa

3. Telenor är trea

4. Övriga blir då fyra

5. Tre är femma

Det är tydligt att de mindre operatörerna är bäst när det kommer till privatpersoner medan de stora operatörerna passar bäst när man driver företag. Detta är den enkla slutsatsen man kan dra av undersökningen. De stora mobiloperatörerna har oftast en bredare portfölj vad gäller tjänster och produkter och detta passar företag bättre helt enkelt.

Halebop har legat i toppen för privatkunder i flera år i rad och det är inte konstigt med tanke på deras fina support, produkter, tjänster och prisnivå. Vad gäller företagare är det Telia, Tele2 och Telenor som ligger högst i listan flera år i rad. Småföretagare väljer numera även Hallon som operatör då de har bra priser, schysst support och fina villkor vad gäller mindre företag.

Något som sticker ut är att man inte premierar lojala kunder enligt rapporten. Istället väljer många att byta operatör mellan varven vilket är en bra taktik för att få ut det mesta av sin mobiltelefoni. Något som vi har förespråkat i flera år här inne på simkort.com.

Mobiloperatorer utomlands