9 Mobiloperatörers abonnemang & kontankort

Här listar vi alla mobiloperatörer i Sverige utan inbördesordning. Alla företag eller varumärken är mobiloperatörer som erbjuder mobilabonnemang men ofta även billiga kontantkort och mobilt bredband. Vi listar samtliga för att du ska kunna hitta den bästa operatören för dig och det bästa abonnemanget som passar dig.


Fellofello mobiloperatör

Fello startades år 2014 av syskonen Lisa och John, då som Teligoo. 2015 bytte man namn till Fello. Första fröet till Fello såddes då Lisa tecknade, enligt annonsen, marknadens billigaste abonnemang och sedan fick en chock när första fakturan kom. Istället för att hennes mobilabonnemang blivit lägre i pris hade kostnaden höjts. Fellos ambition är att vara ett enkelt mobilabonnemang utan bindningstid och dolda avgifter som man märker först när man öppnar första fakturan. Fello delar nät med Telia, det innebär att all deras mobiltrafik går över Telias nät och har samma täckning som detta, det vill säja både 2G, 3G och 4G..

Fellos Mobilabonnemang

Fello har bara ett mobilabonnemang. Det motiverar de med att det bara behövs ett bra mobilabonnemang istället för flera som är svåra att förstå. Det som du kan välja att variera i Fellos abonnemang är surfmängden. Du kan välja mellan 1 GB, 3 GB, 6 GB eller 15 GB mobilsurf i månaden. Priserna blir då dessa:

 • 1 GB: 72,50 kronor/månad, månad 1-2, därefter 145 kronor/månad
 • 3 GB: 97,50 kronor/månad de första två månaderna, där efter 195 kronor/månad
 • 6 GB: 122,50 kronor/månad de första två månaderna, där efter 245 kronor/månad
 • 15 GB: 172,50 kronor/månad de första två månaderna, där efter 345 kronor/månad

I alla abonnemangen ingår fria samtal och sms/mms och ingen bindningstid.

Att Fello bara har ett abonnemang är egentligen inte riktigt sant. Det finns även ett förmånligt abonnemang för studenter, personer som är 55+ och föräldrar som vill beställa ett abonnemang till sina barn under 18 år. Även dessa abonnemang saknar bindningstid och har fria samtal och sms. Du kan välja mellan två olika surfmängder: 2GB surf och 6GB surf. Prisbilden blir då denna:

 • 2 GB: 72,50 kronor/månad, månad 1-2, därefter 145 kronor/månad
 • 6 GB: 97,50 kronor/månad de första två månaderna, där efter 195  kronor/månad

Kontantkort från Fello

Fello tillhandahåller inga kontantkort. Vill man ha ett kontantkort som har samma täckning kan man vända sig till Telia då de delar nät med Fello.

Fello och mobiltelefoner

Fello erbjuder även mobiltelefoner tillsammans med sina abonnemang. Eftersom Fello inte har någon bindningstid kan du välja att betala av din mobil separat på 6, 12 och 24 månader. Du kan också betala mobilen direkt. Fello har mobiler från dessa varumärken: Apple, Samsung, Sony och LG.


halebop Halebop

Halebop startades år 2000 men redan år 2001 köptes  de upp av Telia, av vilka de fortfarande ägs. De är dock inte ett dotterbolag till Telia utan ett eget varumärke med sina egna priser och tjänster.

Halebop har profilierat sig som den Schyssta mobiloperatören och attrahera yngre köpare. Halebop hade mellan åren 2008 och 2013 de mest nöjda kunderna enligt svenskt kvalitetsindex. Namnet Halebop är förresten taget efter en komet som var synlig år 1997.

2002 lanserade Halebop sin första kontankortslösning. Kontantkort var också länge den enda mobiltjänst Halebop  tillhandahöll. 2007 lanserade de dock sitt första mobilabonnemang. Idag har både kontankortet och mobilabonnemanget från Halebop namnet Rubbet. Halebop delar sin ägare Telias mobila nät.

Mobilabonnemang och kontantkort från Halebop

Halebops mobilabonnemang heter Rubbet och finns i fyra olika storlekar. Både abonnemang och kontantkort finns i utföranden som passar så väl dig som ringer och surfar mycket, dig som använder telefonen mycket lite och dig som är någonstans mitt i mellan.

Mobilabonnemang från Halebop

 • Mini med 50 samtal, 50 sms/mms och 1GB surf
 • Liten med 100 samtal, 1000 sms/mms och 2GB surf
 • Mellan med 600 samtal, 6000 sms/mms och 6GB surf
 • Stor med fria samtal, fria sms och 12 GB surf

Halebop har också ett abonnemang speciellt för studenter som heter student I det får du fria samtal, fria sms/mms och 6 GB surf för 199:-

Kontantkort från Halebop

Hos Halebop finns också kontantkort, även dessa vid namn Rubbet och uppdelade efter samma princip som de fasta abonnemangen.

 • 50 samtal, 500 sms och 1GB surf kostar 99 kr
 • 100 samtal, 100 sms och 2GB surf kostar 169 kr
 • 600 samtal, 6000 sms och 6 GB surf kostar 269 kr
 • Fria samtal, fri sms  och 10 GB surf kostar 369 kr.

Alla påladdningar på kontantkort är giltiga 31 dagar

Halebops mobiltelefoner

Halebop säljer också mobiltelefoner av dessa flera uppskattade fabrika, dessa ärt: Apple, Samsung, Sony, Marshall, Microsoft, HTC, LG och Huwaei. Mobiltelefonerna säljs tillsammans med Halebops egna abonnemang.


telenor Telenor

Telenor är ett norsk företag med högkvarter i Oslo. De äger nätverk i 12 länder och har verksamhet i 32. Precis som svenska Telia startade Telenor med ett annat namn. Redan 1855 startades företaget, då med namnet Telegrafverket. Telenor är en viktig förmedlare av kommunikationslösningar i hela Skandinavien. I hemmalandet Norge dominerar de marknaden.

Telenors mobilabonemang och kontantkort

Mobilabonnemang: Telenor erbjuder fem olika mobilabonnemang som sträcker sig mellan surfmängder på 0,5 GB till 50 GB surf. Priserna varierar från 249 kronor i månaden till 599 kronor i månaden beroende på vilken surfmängd man väljer. Samtliga abonnemang ger fria samtal, mms och sms inom Sverige. Mobilsurfen gäller även i Norge och Danmark. I alla abonnemang ingår även tjänsten Capture, en tjänst för att spara och backa upp bilder. Med Telenorabonnemang har du också tillgång till Telenor Change, en tjänst som gör att du kan uppgradera till ny mobil varje år inom ditt befineliga abonnemang.

Kontantkort: Du hittar även kontantkort hos Telenor. De finns i två utföranden: rörlig och fastpris.

Med rörlig  ringer du för 0,69 kr minut och surfen kostar 10 kronor per 100 MB, dock ej aldrig mer än 19 kronor per dygn. Kontantkortet kan sedan laddas med summor mellan 50-300 kronor. När du laddar för 300 kronor  får du samtal för 400 kronor.

Den andra varianten är fastpris. Med fastpris  har du fria samtal, sms och mms. Du kan välja mellan olika surfmängder, allt ifrån 0,1GB till 12GB. Du kan också ladda för sex månader och då få 2GB surf per månad. Fastpris kostar från 99 kronor per månad.

Telenor och mobiltelefoner

Du kan även köpa mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang hos Telenor. De har mobiltelefoner från de populära tillverkarna  Apple, Doro, Samsung, Sony, Huawei, LG, Microsoft och Nexus I sortimentet finns även surfplattor från Apple och Samsung.

Appar och tjänster från Telenor

Telenor erbjuder så kallade plustjänster till sina abonnemang. Bland dessa hittar du till exempel: Föräldrakontroll, SMS fritt i världen och stöld och virusskydd.


hallonHallon

Hallon är en ny svensk mobiloperatör som ägs av Tre och också använder Tres mobila nät. Hallon marknadsför sig med sin enkelhet och sitt låga pris. Andra fördelar Hallon framhåller är att de saknar bindningstid, inte skickar några fakturor och inte har någon uppsägningstid. Istället för att använda sig av fakturor drar Hallon pengarna direkt från ditt kontokort när du har ett abonnamang hos dem.

Hallon började med att bara sälja kontantkort, men har nu även abonnemang och telefoner i sitt sortiment. Hallon tillhandahåller även mobilt internet, också där kan du välja mellan kontantkort och abonnemang.

Hallons abonnemang och kontantkort

Hallon erbjuder fyra olika abonnemang, två vanliga och två rabaterade för dig som är student eller över 55 år gammal. Dessa är:

 • Mobilabonnemang stor: I detta abonnemang ingår 7GB mobilsurf i 4G hastighet och obegränsat antal samtal och sms/mms. Abonnemanget kostar 249 kronor i månaden.
 • Mobilabonnemang liten: Här får du 2GB surf i 4G hastighet, 60 samtal och fria sms/mms. Liten kostar 99 kronor i månaden.

För dej som är student eller över 55 år finns även:

 • Mobilabonnemang Student/55+ Stor: Här ingår fria samtal och fria sms/mms samt 7 GB mobilsurf i 4G hastighet för 199:-
 • Mobilabonnemang Student/55+ Liten: Här får du 60 fri samtal, fria sms/mms och 3GB surf i 4G hastighet för 99 kronor i månaden.

Hallons kontantkort

Hallon har två olika kontantkort att välja mellan, även här uppdelade i stor och liten. Stor är till för dig som ringer och surfar mycket. Liten passar den som mest vill ha mobilen för att ringa enstaka samtal och kanske göra någon sökning på internet.

 • Stor ger dig fria samtal och fria sms samt 7GB surf i 4G-hastighet för 249 kronor i månaden,
 • Liten ger 60 fria samtal, fria sms och 2GB surf i 4Ghastighet för 99 kronor i månaden.

Mobiltelefoner från Hallon

Hallon erbjuder också iPhone 6, en av Apples nya iPhones.. Mobilen köps tillsammans med något av Hallons abonnemang.

Övriga tjänster från Hallon

I alla Hallons abonnemang ingår även lägre utlandspriser. På hemsidan kan du enkelt kontrollera vad det kostar att ringa i just det land du ska åka till.


tele2 Tele2

Europeiska Tele2 är en stor mobiloperatör som verkar i nio länder, däribland Sverige. Man har hela 14 000 000 kunder världen över och finns i bland annat Norge, Frankrike och Tyskland. Tele2 startades redan 1970 i Sverige av Kinnevik AB.1981 bestämde man sig för att även starta varumärket Comviq, då Comvik med k, som ett alternativ till svenska, statliga Televerket.1997 arbetade Tele2 med det fasta telenätet medan Comviq skötte det mobila nätet. Idag drivs dock både Tele2 och Comviq som mobiloperatörer fristående från varandra trots att Comviq ägs av Tele2. Tele2 har på senare år gjort det svarta fåret Frank till sin frontperson i sin marknadsföring.

Tele2 abonnemang

Tele2s mobilabonnemang är upplagt på ett smart sätt. Du får själv välja om du vill ha rörliga eller fasta kostnader, hur mycket surf du vill ha. Det hela är lite som en påse plockgodis. Du kan välja surf mellan 0,5 GB upp till  hela 100GB, där 0,5 GB kostar 49 kronor i måndaden och 100 GB kostar 399 kronor i månaden. På så vis kan du välja till exempel 0,5GB surf och rörligt pris om du vet med dig att du använder telefonen lite. Om du är en person som pratar mycket i telefonen och kanske också ser film i den, kan fast pris och 100GB surf passa bättre. Om din surf skulle ta slut så är det också möjligt att köpa extra data. Tele2s Abonnemang har ingen bindningstid och du är fri att gå in och ändra ditt abonnemang när du vill om du märker att du valt fel.

Tele2 Kontantkort

Tele2 tillhandahåller inte några kontantkort. Man får istället vända sig till partnern Comviq som är specialiserade på just kontantkort.

Tele2 mobiltelefoner

Du kan även köpa mobiltelefoner från populära märken tillsammans med ditt abonnemang hos Tele2. Tele2 tillhandahåller telefoner från Apple, Samsung, HTC, Sony, LG, Huawei, Microsoft och ZTE. Hos Tele2 hittar du även en rad mobiltillbehör så som hörlurar, högtalare, skärmskydd och mobilfodral.


vimla Vimla

Vimla startades 2014 med tanken: Det måste finnas ett bättre sätt att driva en mobiloperatör? Ambitionen är att erbjuda enkla, lättförståeliga mobilabonnemang utan uppsägningstid och bindningstid. På Vimla säger man att man vill ge bekvämligheten med ett abonnemang men samma känsla av frihet som med ett kontantkort, det vill säga att du själv bestämmer när du vill avsluta ditt abonnemang. Vimlas vision är att bli en av Sveriges mest användarvänliga operatörer av mobiltjänster Som ägare till Vimla står Telenor. Vimla använder sig också av Telenors mobilnät vilket ger både 2G, 3G och 4Gs hastighet.

Mobilabonnemang från Vimla

Hos Vimla plockar du ihop ditt eget mobilabonnemang. Du väljer mellan 60 samtal och 600 sms eller fast pris. Vidare väljer du surfmängd, surfen finns i volymer mellan 1GB och 10 GB. På så sätt får du ett skräddarsytt abonnemang som passar dig. Här kommer några exempel:

 • Du kan välja fast pris och 3GB surf: Detta kostar då 100 kronor per månad de tre första månaderna, sedan 200 kronor per månad.
 • Väljer du istället 60 samtal och 600 sms samt 0,5GB surf så blir priset 50 kronor per månad de tre första månaderna, sedan 100 kronor per månad.
 • Vet du med dig att du ringer lite men surfar mycket kan du välja 60 samtal och 600 sms samt 10 GB surf. Detta kostar då 117,50 de första tre månaderna, sedan 235 kronor per månad.

Du kan välja mellan att betala ditt abonnemang med bankkort, autogiro eller mailfaktura. Vimla har ingen bindningstid eller och uppsägningstid. Du kan alltså säga upp ditt abonnemang exakt när du vill.

Kontantkort från Vimla

Vimla tillhandahåller inga kontantkort. För kontantkort kan du istället vända dig till Telenor som använder sig av samma nät.

Vimlas mobiltelefoner

Du kan inte köpa mobiltelefon hos Vimla. Vimla är istället ett bra alternativ för dig som redan har en telefon men vill köpa till ett enkelt och smidigt abonnemang.


comviq Comviq

Comviq, ursprungligen Comvik, startades 1981. På den tiden var man verksam som ett. privat alternativ till Telia, dåvarande Televerket. 1997 blev Comviq sammanslaget med Tele2 men behölls som ett eget varumärke. År 2004 byttes namnet ut till Tele2Comviq men senare, 2007 försvann namnet Comviq helt ur företagsnamnet och Tele2Comviq blev endast Tele2. Comviqs namn fanns dock kvar i kontantkortet Comviq kontant.

År 2009 fick Comviq en ny grafiskt profil och en egen webbplats. Idag finns möjligheten att köpa både abonnemang, kontantkort och mobiltelefoner hos Comviq under deras eget varumärke. Ambitionen och företagets slogan är “Billigt, billigt, billigt”. Comviq delar nät med Tele2.

Comviqs Abonnemang och kontantkort

Abonnemang:

Hos Comviq kan du välja mellan fyra olika abonnemang, alla utan bindningstid och uppsägningstid. Det som skiljer abonnemangen åt är surfmängden. Samtliga abonnemang har fria samtal och fria sms med undantaget av Fastpris mini där istället mängden samtal är begränsat till 200 minuter. Prisbilden är denna:

 • 6 GB: 245 kronor/månad
 • 2 GB: 195 kronor/månad
 • 0,5 GB: 145 kronor/månad
 • 1 GB(mini med 200 samtalsminuter): 95 kronor/månad

I alla abonnemang ingår alltid surf i 4G fart.

Kontantkort

Hos Comviq kan du välja mellan flera olika kontantkortslösningar.

 • Fastpris med fria samtal och fira sms finns i fyra olika varianter: 6GB för 245 kronor/månad, 2GB för 195 kronor/månad, 0,5GB för 145 kronor/månad och Vecka 0,4GB för 45kronor/vecka
 • Fastpris mini med 200 samtalsminuter och fria sms och mms samt 1GB surf för 95 kronor/månad
 • Amigos är för dig som vill ringa billigt till utlandet. Här väljer du hur mycket du vill ringa för. Välj mellan: 200 kronor och 2GB surf, 100 kronor och 1GB surf, 50 kronor och 0,5GB surf eller Afrika 59 kronor där varje Mb surf kostar 0,35 kronor.
 • Standard gäller i tolv månader och passar dig som inte ringer så mycket. Du kan välja mellan att ladda med 100 kronor och surfa för 0,35 kronor per Mb, eller att ladda på med 250 kronor och få 1GB surf.
 • Kompis är bra för dig som har många anhöriga och vänner som också har Comviq eller Tele2 som operatör. Du kan välja mellan att ladda på med 95 kronor och få 1GB surf eller 75 kronor och få 0,2 GB surf. Med båda alternativen ringer du och sms:ar gratis till dina vänner med Tele2 och Comviq.

Mobiltelfoner från Comviq

Hos Comviq kan du tillsammans med ditt abonnemang köpa flera olika populära mobiltelefoner. I sortimentet finns telefoner från Apple, Huawei,LG, Microsoft, Samsung, Sony och ZTE.


telia Telia

Telia är en teleoperatör för nordiska länder som bildades med namnet TeliaSonera 2002. Detta genom ett sammangående mellan svenska Telia, tidigare Televerket och finska Sonera. 2016 byter man dock namn igen, till Telia mobile company. Både finska och norska staten har dock fortfarande kvar sitt ägande i Telia.

Telia är idag Sveriges största teleoperatör och tillhandahåller anslutningar inom både fast telefoni och mobiltelefoni. Man arbetar även med bland annat med digitaltv och datorkommunikation. Telia äger även varumärket Halebop som även de tillhandahåller mobiltjänster.

Telias mobilabonemang och kontantkort

Mobilabonnemang: Telia tillhandahåller mobilabonnemang och kontantkort för konsumenter. Deras abonnemang ger dig möjlighet att välja surfmängder mellan 0,5GB till 40GB. En nyhet är även att abonnemangen ger dig fri surf på sociala medier så som Facebook, Instagram och Twitter. Fri roaming för norden och Baltikum ingår också i alla abonnemang.

Om man väljer ett abonnemang med minst 4GB surf så får man också fri surf i Telia WiFi. Telia WiFi innebär att du kan koppla upp dig mot Telias egen WiFii om du befinner dig i ett täckningsområde.

Kontantkort: Telia säljer kontantkort med laddningsmöjlighet på mellan 0,5GB och 6GB. Alla laddningar har en giltighetstid på 31 dagar och du kan välja mellan en fasta avgifter och rörliga. Om man väljer automatisk laddning får man var 6:e laddning gratis. Startpaketet för kontanktkort är kostnadsfritt.

Telias mobiltelefoner och tillbehör

Du kan också köpa  mobiltelefoner tillsammans med ditt abonnemang hos Telia. De marknadsför telefoner från de populära tillverkarna:  Apple, Samsung, Doro. Huawei, Marshall, Microsoft och Sony. Till mobilen hittar du också laddare, skal, högtalare, hörlurar och skärmskydd i kategorin tillbehör.

Appar och tjänster från Telia

Hos Telia kan du även ladda ned appar och köpa eller ta del av gratistjänster. Ett exempel är  tjänsten Semestervecka. Den gör att du kan ringa och sms:a som vanligt när du befinner dig utomlands, även 1 GB surf ingår. Semestervecka kostar från 199 kronor. Det finns också en rad gratistjänster att använda sig av, där i bland tjänster för kostnadskontroll, hemligt nummer och Telia WiFi. Du kan också köpa apparna Storytell och Cmore mobile med flera.


treTre

Tre dök upp på den svenska marknaden år 2003 och är idag det företag som växer snabbast på marknaden. Man är även den tredje största mobiloperatören i Sverige. Tre innehar också, passande nog,  det största 3G-nätet i Sverige. Detta nät delar man med Telenor.

Tre erbjuder abonnemang, kontatkort, mobilt bredband, mobiltelefoner, surfplattor, tillbehör och tillbehör och tjänster i sitt sortiment.

Mobilabonnemang och kontantkort från Tre

Mobilabonnemang

Hos Tre kan du köpa mobilabonnemang baserat på surfmängd där kvantiteterna sträcker sig mellan 0,5 GB till 50 GB. Alla abonnemang har obegränsade samtal, sms/mms och fri surf  vid musikstreaming. Uppsägningstiden ligger på en månad. Abonnemangen kostar som följer:

 • 0,5 GB: 249 kronor per månad
 • 2 GB: 349 kronor per månad
 • 3 GB: 449 kronor per månad
 • 20 GB: 549 kronor per månad
 • 50 GB: 649 kronor per månad

Du kan också välja mellan abonnemangen “3G total” med 2 GB surf för 199 kronor per månad, “3 Mini” för 49 kronor per månad och “3 Pott 99” för 99 kronor.

Kontantkort:

Tre tillhandahåller även kontantkortslösningar med olika egenskaper. Själva startpaketet är dock kostnadsfritt.

 • “3 fast pris” finns i fyra prisklasser beroende på hur mycket surf du vill ha. Dessa sträcker sig mellan 199 kronor och 599 kronor per månad och 0,5 till 50 GB surf. Fria samtal och sms ingår i samtlia prisklasser.
 • “3 vänner” är bäst för dig som har många bekanta med Tre-abonnemang eller kontanktkort. Till dessa ringer du och sms:ar gratis. Tre vänner finns i tre prisklasser: 100 kronor med 0,5 GB surf, 200 kronor med 2 GB surf och 300 kronor med 2 GB samtal och 3000 fria sms inom nationella nät.
 • “3 prat” finns i tre prisklasser. Här ringer du och sms:ar med en pott där samtalskostnaden minskar beroende på hur mycket du laddar på med. Laddar du för 100 kronor kostar samtal 0,39 kronor per minut, kostnaden är 0,39 kronor per sms. Ingen surf ingår.

När du laddar på med 200 kronor blir samtalskostnaden 0,29 kronor per minut, att skicka ett sms kostar 0,29 kronor och 2 GB surf ingår.

Väljer du att ladda på med 300 kronor ringer du för 0,19 kronor per minut, samma summa gäller per sms. Du får också 2 GB surf.

För samtliga summor gäller en öppningsavgift på 0,99 kronor per samtal.

 • “3 Global” är ett kontantkort för dig som ringer mycket till utlandet. Även detta kan laddas på med tre olika summor.

100 kronors laddning ger dig samtal till utlandet från 0,18 kronor per minut samt en startavgift på 0,69 kronor. Ingen surf ingår.

200 kronors laddning ger dig samtal till utlandet från 0,18 kronor per minut samt en staravgift på 0,69 kronor. I priset ingår också 2 GB surf och fria samtal och sms inom 3.

300 kronor laddning ger dig samtal till utlandet från 0,18 kronor per minut samt en startavgift på 0,69 kronor. Här ingår även fria samtal och smsm inom 3 samt 2 GB surf. Du får också 3000 fria sms till hela världen.

Mobiltelefoner från Tre

Hos Tre  kan du köpa en ny mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang. Tre tillhandahåller mobiler från de populära varumärkena Samsung och Apple.

Tillbehör och tjänster hos Tre

Tre har en rad tillbehör och tjänster, både till din mobiltelefon och ditt mobilabonnemang. Det finns till exempel tjänster för att du ska kunna ringa billigare till utlandet, skydda din telefon från intrång och för extra mobilsurf. Du kan även ladda ned appar för bland annat Mofibo, Viaplay och musiktjänsten Deezer.