Telenor är en av de större operatörerna på den svenska marknaden. Det är även en operatör som tillåter dig att surfa i länder utanför EU/EES utan extra kostnad. Telenor äger även operatören Vimla som låter dig ringa ännu billigare och surfa ännu mer.

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  4 Abonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-06-13
  telenor
  5 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  229 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 300 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Telenor
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 229 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 2748 kr
  telenor
  15 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  299 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 300 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Telenor
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 299 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 3588 kr
  telenor
  35 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  399 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 300 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Telenor
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 399 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 4788 kr
  telenor
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  449 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 300 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Telenor
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 449 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 5388 kr

  Telenor vill göra det enkelt för familjen och gör så att du kan samla hela familjer under samma abonnemang. Det finns även möjlighet att teckna abonnemang som gör att familjemedlemmar helt gratis kan nå varandra i hela världen. Utöver att satsa på familjen är de en av de få på marknaden som erbjuder kostnadsfri surf i länder utanför EU/EES.

  Telenor har funnits sedan 2005 och tillhandahåller utöver mobiltelefoni även fiber- och bredband samt TV. Telenor har sitt eget mobilnät med GSM, 3G och 4G och täcker större delen av landet.

   

  Mobilabonnemang

  Hos Telenor finns flera olika mobilabonnemang som alla ger fria samtal, sms och mms. Du väljer abonnemang efter månadens datavolym. Abonnemangen varierar mellan små surfmängder och stora surfmängder. Du kan lägga till upp till tre extra användare på alla abonnemang. När du tecknar familjeabonnemanget Telenor Familj kan upp till åtta användare använda samma mobilabonnemang och alla ringer gratis till varandra i nästan hela världen.

  Telenor har som många andra operatörer valt att skippa bindningstiden och du väljer själv om du vill vara utan bindningstid. Fria samtal, sms och mms gäller inom EU/EES och du får också använda hela din surfpott inom Europa. Dessutom får du surfa fritt inom USA, Turkiet, Schweiz, Serbien och Montenegro helt utan extra kostnad.

   

  Kontantkort

  Vill du hellre ha Telenor utan abonnemang kan du beställa ett kostnadsfritt kontantkort som du tankar på med ett värdebevis. Välj mellan värdebevisen Telenor Fastpris eller Telenor Rörligt. Med Fastpris får du samma fördelar som ett abonnemang och får fria samtal, sms och mms. Precis som hos abonnemangen väljer du värdebevis efter mängden surf som du vill ha. När du laddat ditt kontantkort är det giltigt i 31 dagar från laddningstillfället.

  Du kan även tanka sim-kortet med Telenor Rörligt. Du laddar då på ett saldo som reduceras när du använder telefonen. Beloppet är giltigt i 365 dagar och du slipper månadsavgifter helt och hållet. Alla värdebevis som du laddar på ditt sim-kort fungerar inom EU/EES och du ringer, surfar och messar precis som du gör hemma. Du kontrollerar ditt saldo genom Telenor appen Ladda eller loggar in på telenor.se.

   

  Surf

  Om du har ett nyare abonnemang eller kontantkort och befinner dig inom EU/EES får du surfa precis som du gör hemma. Du får även surfa gratis i Turkiet, Schweiz, Serbien, Montenegro och USA utan att det kostar extra. Du får använda hela din surfmängd på alla abonnemang förutom obegränsat, vilket ger 100 GB utlandssurf. Med Telenor frihet får du dessutom surfa fritt i Thailand, Malaysia och Myanmar.

  Om din månadssurf tar slut kan du tanka på extra surf till både abonnemang och kontantkort. Du kommer alltid åt Telenors app även om din surf är slut och kan därför alltid ladda på mer surf.

   

  Om Telenor - Surfa som hemma i USA 

  Mobilt bredband och trådlöst wifi

  Telenor erbjuder simkort för mobilt bredband som gör att du kan koppla upp dig mot trådlöst wifi utan att ha en fast internetanslutning. Precis som mobilabonnemangen så är mobilt bredband utan bindningstid och det finns tre olika surfmängder att välja bland. Du får surfa i 4G och har minst 10 GB surf inom EU/EES och Thailand.

   

  Mobiltelefoni och surfplattor

  Hos Telenor kan du köpa mobiltelefoner från Apple iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia, Huawei, Nokia, HTC och OnePlus. Du kan inte köpa en telefon utan abonnemang. Telefonen delbetalas på 24 månader men du kan säga upp ditt tillhörande abonnemang när som helst. Med Telenor Change kan du byta telefon en gång om året. Med Change tas resterande betalningar bort och om du har bindningstid på abonnemanget så förnyas den inte.

  När du byter din mobil med Telenor Change så ser de till att återanvända din gamla mobil. Antingen får din gamla mobil ett nytt liv genom att den rensas på innehåll och renoveras och får delar utbytta vid behov. Kan den inte återanvändas plockas den istället isär och blir till reservdelar till andra mobiler i Sverige eller i Europa. Totalt sätt återanvänder Telenor 97% av alla mobiler som kommer in som byte och resterande 3% återvinns som reservdelar.

  Är du ute efter en surfplatta kan du välja mellan plattor från Samsung och Apple. Även dessa delbetalas på 24 månader och köps tillsammans med abonnemang för mobilt bredband. Du har dock ingen bindningstid på ditt abonnemang och kan säga upp det när som helst.

  E-SIM

  Med ett e-SIM (embedded SIM) behöver du inte längre ett fysiskt SIM-kort i din mobiltelefon. Det är en digital funktion som aktiveras med hjälp av att scanna en QR-kod. Förutom att det går att använda i en mobil kan det också användas till smartwatch.

  Några av fördelarna med denna teknik är att det är smidigt att byta operatör eller telefon. Du kan också ha flera mobilnummer i samma telefon vilket kan vara bra om man exempelvis har behov av ett abonnemang privat och ett för jobb.

  Telenor erbjuder sina kunder e-SIM och de som redan har ett plastkort kan enkelt byta på i Mitt Telenor.

   

  Rabatter och erbjudanden

  Även om Telenor inte har seniorrabatt, studentrabatt eller ungdomsrabatt finns det fina erbjudanden för mobiltelefoni. Du hittar dessa erbjudanden på Telenors hemsida. 

  Rabatt med Kombo

  Genom att samla mobil, bredband och tv hos Telenor med Kombo kan du välja på att få mer surf i mobilen, snabbare bredband eller fler tv-kanaler. Kombinerar du två får du en fri uppgradering. Kombinerar du samtliga tre får du istället två uppgraderingar med mer surf i mobilen, snabbare bredband hemma eller ett större tv-paket.

  Att få mer surf i mobilen innebär att du får en kostnadsfri uppgradering till nästa abonnemangsnivå. Detsamma gäller om du vill ha snabbare bredband och ett större kanalpaket. Du får mer surf, eller snabbare bredband eller fler kanaler utan att det kostar något extra.

   

  Telenor passar dig som vill samla familjen eller surfa i världen

  Begreppet familj kan vara flyktigt och alla familjer ser annorlunda ut men oavsett vem din familj är så gör Telenor det möjligt att ringa billigt inom familjen. Det blir enkelt att sköta familjens mobiltelefoni och ju fler medlemmar desto billigare snittkostnad får du.

  Telenor lämpar sig även utmärkt för dig som vill kunna surfa i Turkiet, Schweiz, Serbien, Montenegro och USA. Givetvis surfar du inom EU/EES som vanligt men denna operatör är den enda på marknaden som kan erbjuda kostnadsfri surf inom dessa länder utanför EU.

  Läs mer om Telenor!

   

  Allt du behöver veta om Telenor kontantkort

  Telenor kontantkort

  Telenor är en av Sveriges mest populära mobiloperatörer med mobilabonnemang och kontantkort. Framför allt satsar man på datatrafik. Telenor har ett modernt 4G-nät med den bästa täckningen. Tillsammans med mobiloperatören Tre inkluderar man mest mobilsurf i sina abonnemang och kontantkort.

  Prisplaner

  Det finns fyra olika prisplaner för Telenor kontantkort. De kallas kontantkort fastpris, kontantkort surf, kontantkort rörligt och kontantkort fastpris Hello! 

  Med fastpris laddar du ditt kontantkort med ett belopp och sedan ingår mobilsurf, samtal, sms och mms i 31 dagar. Fastpris Hello! erbjuder billiga samtal utomlands. Med kontantkort rörligt laddar du kontantkortet med ett belopp. Det dras sedan en avgift från detta belopp per samtalsminut, sms och mms. När du använt upp hela det laddade beloppet måste du fylla på kontantkortet igen. Du kan fylla på hur ofta som helst eller mer sällan. Med kontantkort surf kan du köpa till extra surf.

  Rekommendation

  För medel- och storanvändare rekommenderar vi Telenor kontantkort fastpris. För den som använder mobiltelefonen lite och vill kunna vända på pengarna rekommenderar vi Telenor kontantkort rörligt. För den som ringer mycket utomlands rekommenderar vi Telenor kontantkort fastpris Hello!

  Det är även många som gått ifrån kontantkorten numera och skaffar sig ett mobilabonnemang, då dessa oftast är utan bindningstider och uppsägningstider numera.

  Så här beställer du ett gratis Telenor kontantkort

  1

  Så här beställer du Telenor Kontantkort
  Klicka på Telenors hemsida och du skickas vidare till Telenor.se
  Där kan du tryggt och säkert beställa ett gratis kontantkort.

  2

  Så här beställer du på Telenor.se
  När du kommit till Telenor.se klickar du på Kontantkort sen Beställ startpaket. Det är gratis.
  Där kan du beställa kontantkort för hemleverans.

  3

  Varukorg
  Välj om du vill flytta över ditt gamla telefonnummer från en annan operatör eller om du vill ha ett nytt telefonnummer. Väljer du att flytta över ditt gamla nummer får du 200 kronor extra av Telenor att ringa och surfa för. Ange dina uppgifter och klicka på Fortsätt.

  4

  Granska beställning
  När du klickat på Fortsätt får du granska din beställning och godkänna avtal och villkor. Klicka sedan på skicka beställning.

   
  5

  Nu skickas ett startpaket för kontantkort hem till dig
  Du har nu beställt ett gratis kontantkort som skickas hem till dig kostnadsfritt. Inom 1-2 arbetsdagar kommer kontantkortet hem till dig med posten. När du väl fått kontantkortet kan du aktivera det genom att ladda det med pengar. I samband med att du laddar det med pengar aktiverar du även kontantkortet och väljer vilken prisplan du vill använda.

  Efter du har beställt ditt kontantkort kan du alltid ångra ditt köp i upp till 14 dagar.

  Så lätt är det att komma igång med Telenor kontantkort.

  Ska man välja Telenor som mobiloperatör?

  Är Norges största mobiloperatör och en av de största mobiloperatörerna i Sverige. Verksamheten sträcker sig över hela världen med tyngdpunkt på Norden. Telenor äger även mobiloperatören Vimla.

  Datatrafik & surf

  Den framtida tillväxten ser Telenor främst inom datatrafik. Företaget satsar därför miljardbelopp på att utveckla tjänster inom surf, datatrafik och kommunikation. För den svenska marknaden har man tagit stora investeringar i ett av de modernaste och snabbaste 4G-näten som ger extremt snabb datatrafik. Mobilabonnemangen från Telenor är det som tillsammans med Tres innehåller mest mobilsurf.

  Mobilnät

  Telenors mobilnät anses ha god täckning i Sverige. Samtliga tätbefolkade områden i Sverige har tillgång till 4 generationens mobilnät med surfhastigheter på uppemot 150 Mbit/s. Är du ute på landet har du förhoppningsvis tillgång till Telenors 3G nät eller i västa fall 2G-nät. Då blir datahastigheten betydligt lägre.

  Då man satsar mycket på datatrafik är det naturligt att inkludera mycket data. Såväl mobilabonnemang, kontantkort och mobilt bredband från Telenor har en generös mängd datatrafik inkluderad.

  Mobilabonnemang

  Telenor mobilabonnemang bygger på ett fastpris varje månad. Du får alltid fria samtal och fria sms och mms. Surfmängden som ingår varierar dock beroende på din månadsavgift. Telenor erbjuder ett mbilabonnemang med obegränsad surf, på de begränsade abonnemangen kan man välja mellan 75 GB, 30 GB, 15 GB, 10 GB och 4 GB. Dina samtal, sms, mms och surf kan du använda i alla EU-länder. De har även abonnemang som erbjuder samma pris i andra delar av världen, till exempel Thailand, som hemma i Sverige. 

  Kontantkort

  Telenor kontantkort finns med tre prisplaner – fastpris, rörligt och Hello!. Med kontantkort fastpris ingår samtal och du kan skicka meddelande gratis. Du får också mellan 0,5 och 100 GB surf beroende på ditt laddningsbelopp. Med kontantkort rörligt ringer du, sms:ar och mms:ar för en viss avgift. Med kontantkortet Fastpris Hello! Ringer man till förmånliga priser utomlands. Du kan ringa 100 minuter till mellanöstern och 500 minuter inom EU och till USA. Inom Sverige ringer du och messar obegränsat. 

  Även om du kan ladda ditt kontantkort med ett lågt belopp så skaffar de flesta dock numera abonnemang oavsett om det gäller Telenor eller annan operatör. Abonnemangen är oftast utan bindningstider numera.

  Mobilt bredband

  Telenor mobilt bredband är för dig som vill kunna surfa överallt. Kanske du inte har något fast bredband eller så kanske du befinner dig på en husvagnssemester? Då är ett mobilt bredband perfekt. Du får ett simkort som du kan använda i en surfplatta, en USB-dongel eller i en 4G Wifi-router. Du kan välja mellan 40 GB, 100 GB och 200 GB datatrafik i månaden och du använder dig av 4G-nätet med surfhastighet upp till 150 Mbit per sekund.

  Support

  Telenors kundtjänst finns tillgänglig över telefon på vardagar. Man kan även mejla om man inte behöver ha ett svar på sin fråga direkt. 

  Omdöme & rekommendation

  Vårt omdöme av mobiloperatören Telenor är positivt. Det är en premiumoperatör för dig som är beredd att betala lite extra. Å andra sidan får du tjänster som innehåller mer och är bättre än många av konkurrenterna. Recensioner av Telenor talar sitt tydliga språk, man har många nöjda kunder och det är en bra mobiloperatör.

   

  Frågor och svar om Telenor

  ✅ Hur får man rabatt hos Telenor?

  Telenor har abonnemanget Telenor Familj som kan ge en lägre månadskostnad. Man jan dela abonnemanget med familjen, vänner, kollegor eller vem man vill. Lägg till upp till 8 användare.

  ✅ Har Telenor fri surf?

  Ja, Telenor har ett mobilabonnemang med fri surf, Obegränsat, och ett abonnemang för mobilt bredband med fri surf med samma namn. I mobilabonnemanget ingår även samtal och meddelanden inom Sverige.

  ✅ Är Telenor bra?

  Ja, vi anser att Telenor är en bra och pålitlig operatör. Det finns billigare alternativ, och då rekommenderar vi Vimla som använder Telenors nät.

  ✅ Har Telenor kontantkort?

  Ja, Telenor har kontantkort. Beställ ett gratis startpaket och ladda kontantkortet med den prisplan från Telenor som passar dig. Telenor Fastpris har liknande villkor som Telenors abonnemang.

  ✅ Vad erbjuder Telenor?

  Telenor har mobilabonnemang, mobilt bredband, fast bredband, tv-abonnemang och streaming, och enheter som smartphones, smartwatches, surfplattor och routrar.