Köpa simkort – jämföra & beställa kontantkort

Kontantkort är ett utmärkt sätt att hålla kostnaderna för mobiltelefonin i schack. Jämfört med abonnemang får du mer kontroll med ett kontantkort. En annan fördel är att kontantkort ger mer frihet.

Du låser inte in i dig på långa planer utan kan byta plan och till och med byta mobilleverantör när du vill. När du ska köpa simkort/kontantkort finns dock några saker att tänka på. Nedan ser du tre saker att fundera kring och jämföra mellan olika kontantkort.

Operatör
Kontantkort
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon

Startpaket
4-25 GB

0 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Halebop

Startpaket
1-30 GB

0 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Tre

Startpaket
0-50 GB

0 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Comviq

Startpaket
0-20 GB

0 :-
LÄS MER & BESTÄLL

Startavgift

Startavgiften är en kostnad som tillkommer varje samtal du ringer som besvaras av mottagaren (alternativt röstbrevlådan). Avgiften läggs på den totala kostnaden för samtalet och kan, i de fall minutpriset i övrigt är mycket lågt, vara en betydande del av kostnaden.

Givetvis är det viktigast att kika på minutpriser inom och utom mobiloperatörens nät, men du bör även kika på startavgiften när du ska köpa kontantkort. Om det skiljer 30 öre i startavgiften mellan två kontantkort och du ringer 100 samtal per månad sparar du 30 kr i månaden på att välja det billigare alternativet.

Sms inom mobiloperatörens nät

Flera mobiloperatörer med kontantkort erbjuder gratis sms inom det egna nätet men tar i gengäld ut en kostnad för sms till andra nät. Om du skickar en mycket stor mängd sms till ett par, tre personer kan det vara en idé att välja samma mobiloperatör som dina kontakter.

Vilka belopp måste man tanka?

Hela idén med kontantkort är att du ska tanka på ditt kort med jämna intervall (normalt 30 dagar). Exakt hur mycket du behöver tanka på kortet med skiljer sig dock mellan olika kontantkort.

Detta är en sak du bör kika på innan du bestämmer dig för ett visst kontantkort. Om du ringer och sms:ar mycket kan det också vara en idé att undersöka om du får billigare telefoni om du tankar på större belopp.

Många bra kontantkortslösningar på marknaden

Förr var ett kontantkort en något mindre praktiskt lösning än abonnemang. Idag har dock korten utvecklas och liknar abonnemangen mycket. Det är numera möjligt att ladda på sitt kontantkort med fria samtal för en hel månads användning.

Det gör att man inte längre behöver oroa sig på samma sätt som förr över att samtalsminuterna  ska ta slut när man behöver dem som bäst. De flesta operatörer erbjuder idag minst en prisplan för kontantkort.

Ofta är själva kortet billigt eller gratis, sedan har man möjlighet att ladda på det med olika så kallade prisplaner. Precis som med vanliga abonnemang är det oftast surfmängden som avgör kostnaden på påfyllningen.

Varför jämföra kontantkort?

Eftersom det finns en djungel av kontantkort där ute är det viktigt att jämföra dem för att få bästa, möjliga pris. Det finns flera faktorer du bör ta hänsyn till, till exempel om du har möjlighet att växla mellan olika prisplaner och hur stor surfmängd du får.

Du bör först och främst se över dina behov innan du börjar titta på olika lösningar. Titta på saker som hur dina surfvanor ser ut och hur mycket du ringer och sms:ar. Använder du telefonen sparsamt kan du spara pengar på att välja ett billigare kort med ett begränsat antal samtalsminuter och mindre surf.

Är du en flitig telefonanvändare är det dock bättre att välja en större surfmängd och fria samtal. När du kommit fram till vad du behöver så är det bara att börja titta efter vilken operatör som erbjuder bäst pris.

Möjlighet att växla mellan olika prisplaner

En sak som gör kontantkort till en väldigt flexibel lösning är att du ofta har möjlighet att växla mellan olika prisplaner från månad till månad. Ibland kanske du är i behov av mer surf än annars. Då kan det vara bra att ladda på med en prisplan med mycket surf just den månaden.

En annan månad kanske du behöver hålla hårt i pengarna. Då kan du välja en billigare prisplan. Det är därför ett bra tips att kontrollera att den operatör du väljer erbjuder denna möjlighet. På så sätt kan du få ett kontantkort som på många sätt är flexiblare än ett abonnemang.

Kontantkort eller abonnemang?

Många frågar sig om de ska välja ett kontantkort eller mobilabonnemang? Det finns för- och nackdelar med båda. Om du undrar om du ska välja eller kontantkort eller abonnemang kan jag rekommendera dig Hallon.

Deras abonnemang funkar som en hybrid mellan kontant- och abonnemang. Du får nämligen inga fakturor, istället betalar du i förskott. Hallon kör enbart med fast-pris abonnemang – så när det som ingår är slut är det slut.