Jämför mobiloperatörer och deras mobilabonnemang. Här hittar du mobilabonnemang utan mobiltelefon.

 

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
50% rabattFria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
75% rabattFria samtalFria sms3-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-60 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Katshing
AbonnemangFria samtalFria smsFri surffrån 74 :-Läs mer & Beställ
Chili
AbonnemangFria samtalFria sms6-fri surf GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
A3
Första månaden gratis!Fria samtalFria sms3-40 GBfrån 129 :-Läs mer & Beställ
Fello
50% rabattFria samtalFria sms2-22 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
Penny
50% rabattFria samtalFria sms3-40 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris abonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms5-obegr. GBfrån 199 :-Läs mer & Beställ

 

Hur du väljer ett perfekt mobilabonnemang

Saker att överväga när du ska välja mobilabonnemang:

 • hur många samtal du ringer per månad
 • hur mycket data du använder
 • var du bor
 • hur mycket du reser utomlands
 • var du ringer, lokalt eller internationella samtal

 

Här är de vanligaste aktiviteterna som förbrukar data

 • e-post
 • appar för sociala medier applikationer
 • surfa på nätet
 • musik och video
 • onlinespel
 • videosamtal
 • nedladdning av filer
 • programuppdateringar

 

Jämförelse av mobilabonnemang

Det finns mobilabonnemang för alla behov. Vid en närmare jämförelse kan man se att det finns abonnemang för flera olika målgrupper. Det finns mobilabonnemang för pensionärer, studenter, familjer och företag. Det som skiljer sig är målgruppen för mobilanvändning. Pensionärer använder oftast telefonen främst för att ringa medan ungdomar använder mobilen mest för att surfa.

 

Senior och studentabonnemang

Därför är seniorabonnemang ofta utformade med lågt grundpris och billiga samtalsminuter. Ett studentabonnemang däremot har mycket mobilsurf till ett billigt pris. Ett företag däremot vill ha god kostnadskontroll och gärna bra priser även utomlands. Det är på detta sätt som målgrupperna för mobilanvändning skiljer sig åt. Att välja mobilabonnemang kan vara svårt – men det finns bra jämförelsesajter. Titta bara så många guider det finns på Surf.nu

Här på vår webbplats jämför vi simkort – både kontantkort och mobilabonnemang – från Sveriges bästa mobiloperatörer. Dessa är Tre, Telenor, Fello, Vimla, Telia, Comviq, Hallon och Halebop. Bland utbudet hittar vi billiga kontantkort och abonnemang fullspäckade med mobilsurf.

 

Vilket mobilabonnemang är bäst?

Det finns inget standardsvar som stämmer för alla men däremot kan man titta på vilken mobiloperatör som har nöjdast kunder. Svenskt kvalitetsindex mäter årligen kundnöjdheten bland mobiloperatörerna. 2019 var Halebop den operatören med flest nöjda privatkunder. Nu har även Hallon och Vimla börjat konkurrera om platsen för bästa mobiloperatörer och hamnade 2019 på en andra och tredje plats.

Bland företag var Telia den mobiloperatören med mest nöjda kunder. Telia har varit företagens favorit de senaste åren, medan Halebop har varit favorit bland privatkunder flera år i rad.

 

Mobilnät & täckning

En sak som skiljer mobiloperatörer och deras abonnemang är mobiltäckningen. Ursprungligen hade de flesta mobiloperatörer egna nät men på grund av kostnaden att bygga nät över det geografiskt stora landet Sverige valde flera operatörer att dela nät.

Ringer du eller surfar med Halebop, Fello eller Telia som använder du dig av Telias mobilnät, både GSM, 3G och 4G.

Comviq, Katshing och Penny delar 4G-nät med Tele2.

Vimla och A3 delar 4G-nät med Telenor.

Använder du Hallon, Chilimobil eller Tre så använder du Tre:s mobilnät.

Vi hoppas du nu fått en bättre förståelse om mobilabonnemang och att du får lättare att välja rätt abonnemang för ditt mobilbehov.

 

simkort

 

Abonnemang för alla

Idag är utbudet av mobilabonnemang bredare än någonsin. Det gör att alla kan hitta ett abonnemang som är som klippt och skuret för just dem. Det finns dock några viktiga faktorer man måste ta hänsyn till innan man tecknar ett abonnemang.

Som nämndes är erbjudandena många och operatörerna lockar med olika förmåner. Det gäller dock att inte falla handlöst för kampanjer utan faktiskt sätta sig ned och fundera på vad man vill ha ut av sitt abonnemang. Ett felaktigt val kan i värsta fall bli kostsamt och krångligt i längden.

 

Tänk på detta när du väljer mobilabonnemang

Det finns en rad faktorer du bör ta i beaktande innan du tecknar ett mobilabonnemang. Det första du ska göra är att se över dina mobilvanor. Ringer du ofta eller mer sällan? Skickar du massor av sms? Surfar du mycket och kanske till och med tittar på film på mobilen?

När du har skapat dig en bild av vad du faktiskt behöver blir det lättare att gallra i utbudet och välja den operatör som kan ge dig bäst pris på det abonnemang som passar dig.

Idag finns till exempel surfmängder på allt från 0,5 GB i månaden till obegränsad mängd. Det är viktigt att tänka på att även om surfmängden ofta gör abonnemanget dyrare så kan det även bli kostsamt om du väljer ett med för lite surf.

Så är det eftersom du i slutet av månaden då kan tvingas köpa mer surf. Numera går det relativt enkelt att köpa till mer surf hos många av mobiloperatörerna.

 

Se över mobilabonnemangets villkor

Även om ett abonnemang ser bra ut vid första anblicken så är det viktigt att se över villkoren. Vissa abonnemang har till exempel ett lägre pris de första månaderna. Försäkra dig därför om att du känner till hur ditt abonnemang fungerar för att slippa överraskas av en oväntad prisökning. Se också över bindningstider och möjlighet att byta mellan olika abonnemang om du känner att du har valt fel.

Ibland kan det faktiskt vara bra att välja ett lite dyrare men mer flexibelt abonnemang än ett billigare där du blir fast i flera år utan möjlighet att byta. Kort sagt bör du vara noga med att ordentligt kontrollera det abonnemang du tänker välja innan du tecknar upp dig på det. Med det sagt har de flesta operatörer tydliga villkor som gör detta enkelt.

 

Erbjudande på mobilabonnemang

Alla priser för abonnemangen i vår tabell är per månad. Det betyder att när du byter abonnemang får du det nya priset. På operatörens hemsida hittar du månadskostnaden. Ofta finns det bra erbjudande på mobilabonnemang. Till exempel hos Vimla eller Hallon kan du få halva priset de första månaderna. Vilket som är det bästa och billigaste mobil-abonnemanget för just dig beror på hur du använder din mobiltelefon.

Surfar du mycket med din mobil? Ja då ska du antagligen ha ett abonnemang med många GB fri surf. När du byter operatör och beställer ett nytt mobilabonnemang på mobiloperatörens hemsida får du ett startpaket med simkort hemskickat.

Du kan själv välja om du vill behålla ditt gamla telefonnummer. Så vad väntar du på? Nu har du alla förutsättningar för att börja jämföra och byta mobilabonnemang.

 

Mobilabonnemang hos olika operatörer

 
Jämför mobilabonnemang utan telefon
Vimla
Med Vimla får du mobilabonnemang med fastpris och utan bindningstid. Du kan spara oanvänd surf i upp till 12 månader och får fria sms och mms. För abonnemangen kan du välja allt från mycket lite surf till väldigt mycket. Är du under 18, student eller över 55 år får du rabatt på de olika abonnemangen.
 
hallon
Hallon
Hallon har ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, ingen faktura och alltid fast pris. Du kan spara oanvänd surf och får fria samtal och sms. Hos Hallon kan du välja i ett stort spann mellan lite och mycket surf.
 
Jämför mobilabonnemang utan telefon
Halebop
Halebop använder Telias snabba nät och du kan ringa, skicka sms och surfa som hemma inom EU. Oanvänd surf kan du spara och abonnemangen har ingen bindningstid. Med Halebop kan du välja lite eller mellanstor surf.
 
comviq
Comviq
Mobiloperatören Comviq ger dig fria samtal, sms och mms och abonnemangen är utan bindningstid. Det ingår också en viss mängd surf som du kan använda inom EU. Med Comviq kan du välja mellan lite eller mellannivå på surf.
 
Jämför mobilabonnemang utan telefon
Fello
Hos Fello får du fria samtal, sms och mms inom Sverige i alla abonnemang. Det är alltid fastpris och oanvänd surf sparas. Är du student, under 18 eller över 55 år kan du få rabatt på mobilabonnemangen. Med denna operatör har du begränsade möjligheter med mindre surfmängder upp till normalanvändning.
 
katshing
Katshing
Hos Katshing får du fri surf på alla abonnemang och det enda du väljer är till vilken hastighet. Du får också fria samtal, sms, ingen bindningstid och du betalar med kort istället för med faktura.
 
chilimobil
Chilimobil
Med Chilimobil får du bra priser på mobilabonnemang både för fasta surfmängder och fri surf. Operatören har ingen bindningstid och inga fakturor utan du betalar med kort.
 
penny
Penny
Operatören Penny erbjuder fasta surfmängder från lite surf till mellannivå och de har bra priser. Även denna operatör har slopat faktura och betalning sker enkelt med betalkort istället.
 
A3
A3
Mobiloperatören A3 får räknas som en mellanprisoperatör då priserna är lägre än de största men inte bland de allra lägsta. Surfmängderna passar både småsurfaren och normalsurfaren.
 
tre
Tre
Tre ger dig möjlighet att välja från väldigt lite till mycket stort och obegränsat. I vissa abonnemang ingår det obegränsade samtal, sms och mms i Sverige.
 
telenor
Telenor
I mobilabonnemangen hos Telenor kan du välja i ett stort spann mellan väldigt lite till stor och obegränsad surf. Telenor har ingen bindningstid och du surfar som hemma i hela 41 länder.