Jämför mobiloperatörer och deras mobilabonnemang. Här hittar du mobilabonnemang utan mobiltelefon.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
MobilabonnemangFria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
FastprisFria samtalFria sms2-50 GBfrån 50 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-30 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris abonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Fello
FastprisFria samtalFria sms1-30 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms2-obegr. GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
Telenor
TelenorFria samtalFria sms3-obegr. GBfrån 219 :-Läs mer & Beställ

 

Hur du väljer ett perfekt mobilabonnemang

Saker att överväga när du ska välja mobilabonnemang:

 • hur många samtal du ringer per månad
 • hur mycket data du använder
 • var bor du
 • hur mycket du reser utomlands
 • var du ringer (lokalt eller internationellt samtal)

Här är de vanligaste aktiviteterna som förbrukar data

 • e-post
 • appar för sociala medier applikationer
 • surfa på nätet
 • musik och video
 • onlinespel
 • videosamtal
 • nedladdning av filer
 • programuppdateringar

Jämförelse av mobilabonnemang

Det finns mobilabonnemang för alla behov. Vid en närmare jämförelse kan man se att det finns abonnemang för flera olika målgrupper. Det finns mobilabonnemang för pensionärer, studenter, familjer och företag. Det som skiljer sig är målgruppen mobilanvändning. Pensionärer använder oftast telefonen för att ringa.

Senior och studentabonnemang

Därför är senior-abonnemang ofta utformade med lågt grundpris och billiga samtalsminuter. Ett student-abonnemang däremot har mycket mobilsurf till ett billigt pris. Ett företag däremot vill ha god kostnadskontroll och gärna bra priser även utomlands. Och så fortsätter det. Att välja mobilabonnemang kan vara svårt – men det finns bra jämförelsesajter.

Vi jämför simkort – både kontantkort och mobilabonnemang – från Sveriges bästa mobiloperatörer. Dessa är Tre, Telenor, Fello, Vimla, Telia, Comviq, Hallon och Halebop. Bland utbudet hittar vi billiga kontantkort och abonnemang fullspäckade med mobilsurf.

Vilket mobilabonnemang är bäst?

Det finns inget universellt svar, men däremot kan man titta på vilken mobiloperatör som har nöjdast kunder. Svenskt kvalitetsindex mäter årligen kundnöjdheten bland mobiloperatörerna.  2015 var Comviq den operatör med flest nöjda privatkunder.

Bland företag var Telia den mobiloperatör med mest nöjda kunder. Telia har varit företagens favorit de senaste åren, medans Halebop varit favorit bland privatkunder flera år i rad. Nu har även Hallon och Vimla singlat upp på himlen över bästa mobiloperatörer.

Mobilnät & täckning

En sak som skiljer mobiloperatörer och deras abonnemang är mobiltäckningen. Ursprungligen hade de flesta mobiloperatörer egna nät, men på grund av kostnaden att bygga nät över de geografiskt stora landet Sverige valde flera operatörer att dela nät.

Ringer du eller surfar med Halebop, Fello eller Telia som använder du dig av Telias mobilnät (både GSM, 3G och 4G)

Vimla, Tele2, Telenor och Comviq delar 4G-nät.

Använder du Hallon eller Tre så använder du Tre:s mobilnät.

Jag hoppas du fått en bättre förståelse om mobilabonnemang och att du får lättare att välja rätt abonnemang för ditt mobilbehov.

simkort

Abonnemang för alla

Idag är utbudet av mobilabonnemang bredare än någonsin. Det gör att alla kan hitta ett abonnemang som är som klippt och skuret för just dem. Det finns dock några viktiga faktorer man måste ta hänsyn till innan man tecknar ett abonnemang.

Som nämndes är erbjudandena många och operatörerna lockar med olika förmåner. Det gäller dock att inte falla handlöst för kampanjer utan faktiskt sätta sig ned och fundera på vad man vill ha ut av sitt abonnemang. Ett felaktigt val kan i värsta fall bli kostsamt och krångligt i längden.

Tänk på detta när du väljer mobilabonnemang

Det finns en rad faktorer du bör ta i beaktande innan du tecknar ett mobilabonnemang. Det första du ska göra är att se över dina mobilvanor. Ringer du ofta eller mer sällan? Skickar du massor av sms? Surfar du mycket och kanske till och med tittar på film på mobilen?

När du har skapat dig en bild av vad du faktiskt behöver blir det lättare att gallra i utbudet och välja den operatör som kan ge dig bäst pris på det abonnemang som passar dig.

Idag finns till exempel surfmängder på allt från 0,5 GB i månaden till obegränsad mängd. Det är viktigt att tänka på att även om surfmängden ofta gör abonnemanget dyrare så kan det även bli kostsamt om du väljer ett med för lite surf.

Så är det eftersom du i slutet av månaden då kan tvingas köpa mer surf. Numera går det relativt enkelt att köpa till mer surf hos många av mobiloperatörerna.

Se över mobilabonnemangets villkor

Även om ett abonnemang ser bra ut vid första anblicken så är det viktigt att se över villkoren. Vissa abonnemang har till exempel ett lägre pris de första månaderna. Försäkra dig därför om att du känner till hur ditt abonnemang fungerar för att slippa överraskas av en oväntad prisökning. Se också över bindningstider och möjlighet att byta mellan olika abonnemang om du känner att du valt fel.

Ibland kan det faktiskt vara bra att välja ett lite dyrare men mer flexibelt abonnemang, än ett billigare där du blir fast i flera år utan möjlighet att byta. Kort sagt bör du vara noga med att kontrollera det abonnemang du tänker välja väl innan du tecknar upp dig på det. Med det sagt har de flesta operatörer tydliga villkor som gör detta enkelt.

Erbjudande på mobilabonnemang

Alla priser för abonnemangen i vår tabell är per månad. Det betyder att när du byter abonnemang får du det nya priset. På operatörens hemsida hittar du månadskostnaden. Ofta finns det bra erbjudande på mobilabonnemang till exempel hos Vimla eller Hallon kan du få halva priset de första månaderna. Vilket som är det bästa och billigaste mobil-abonnemanget för just dig beror på hur du använder din mobiltelefon.

Surfar du mycket med din mobil? Ja då ska du antagligen ha ett abonnemang med många GB fri surf. När du byter operatör och beställer ett nytt mobilabonnemang på mobiloperatörens hemsida får du ett startpaket med simkort hemskickat.

Du kan själv välja om du vill behålla ditt gamla telefonnummer. Så vad väntar du på? Har du läst hit, så finns det säkert en god anledning för dig att byta mobilabonnemang.