Simkort för seniorer & pensionärer

Här kan du jämföra seniorabonnemang från olika mobiloperatörer.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon

Stor & Liten
55+

Fria samtal/60 samtal

Fria sms


3-100 GB

från 99 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Vimla

Vimla 55+

Fria samtal

Fria sms


3-22 GB

från 100 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Halebop

Ingen seniorrabatt

Fria samtal

Fria sms


1-24 GB

från 99 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Comviq

Comviq Fastpris Senior

Fria samtal

Fria sms


4-20GB

från 145 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Fello

Fello senior 55+

Fria samtal

Fria sms


3-20 GB

från 145 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Telenor

Frihet med seniorrabatt

Fria samtal

Fria sms


1,5-obegr. GB

från 249 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Tre

ingen seniorrabatt

Fria samtal

Fria sms


1-60 GB

från 229 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Telia

Ingen seniorrabatt

Fria samtal

Fria sms


6-40GB

från 289 (+250)
LÄS MER & BESTÄLL

De flesta operatörer erbjuder mobilabonnemang med rabatt för seniorer och pensionärer. Det krävs normalt att du är över 55 år för att få rabatterna. Telenor är den enda som har valt att ha rabatt först från 65 års ålder.

Tidigare fanns Telia seniorabonnemang, men numera erbjuder Telia ingen rabatt till äldre. Samma sak är det med operatörerna Tre och Halebop.

Du kan däremot få bra seniorerbjudande från Hallon, Fello, Telenor och Vimla där du antingen får en månadsrabatt och/eller mer surf inkluderat i ditt abonnemang. Ofta är mobiloperatörernas seniorabonnemangen identiska med de mobilabonnemang för studenter som de erbjuder

Seniorer & pensionärer använder mobilen mer än du tror

Tiden då mormor inte förstod sig på en smartphone är sen länge över. Idag har de flesta seniorer någon form av mobiltelefon och många använder den dessutom minst lika mycket till surf som till samtal. Att det finns en äldre publik har så klart de flesta operatörer märkt och därför börjat skapa skräddarsydda abonnemang för seniorer. Detta är naturligtvis i de flesta fall bra, men det är också viktigt att inte gå på något mindre fördelaktigt bara för att det just kallas seniorabonnemang. Som alltid när man tecknar abonnemang är det viktigt att se över de egna behoven. Risken är annars att ett billigt abonnemang i längden blir dyrt.

Hitta rätt abonnemang som senior

En lite tråkig fördom som man märker när man tittar på många abonnemangsalternativ för seniorer är att många operatörer räknar med att äldre inte använder så mycket surf. Detta känns dock lite förlegat. Idag är det många äldre som surfar mycket och behöver en större datamängd. Innan du hoppar på första, bästa seniorabonnemang är det därför viktigt att du ser till vilka behov du har. Om du ofta surfar på internet och kanske till och med ser på film eller tv ibland så behöver du en lite större datamängd. Många billigare abonnemang ligger på runt 0,5 GB i månaden, något som är för lite för en flitig internetanvändare.

Om du väljer för lite surf är risken stor att den tar slut i förtid och att du kan få lov att ladda på med mer för en högre kostnad. Om du inte surfar så mycket kan du dock med fördel teckna ett billigare abonnemang med en lägre surfmängd. Du bör också tänka lite på hur mycket du brukar ringa. Pratar du ofta i telefon är fria samtal att föredra. Om du bara ringer ibland kan det fungera med ett billigare abonnemang som har ett begränsat antal samtasminuter i månaden.

Köp mobil tillsammans med abonnemang

När man är äldre kan man ibland ha sämre syn och stela leder. En bra mobil med lite större knappar och förenklat användargränssnitt kan då vara en bra investering. Känner du att du är i behov av en sådan typ av telefon kan det vara smart att se vilka operatörer som erbjuder sådana modeller i samband med att man tecknar abonnemang. När du beställt ett abonnemang så kommer ett startpaket att skickas hem till dig. Det innehåller all information som du behöver och simkortet som du sätter i din mobiltelfon för att kunna ringa. Du kan själv välja om du vill behålla ditt nummer eller byta telefonnummer.