Här kan du jämföra seniorabonnemang från olika mobiloperatörer. Som pensionär får du rabatt när du tecknar mobilabonnemang hos flera mobiloperatörer. Du får även mer surf samt fler samtal per månad. Här nedan ser du de operatörer som erbjuder bra villkor samt låga priser för dig som är senior, 55+ och pensionär.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
Seniorabonnemang
55+
50% rabatt
Fria samtalFria sms3-16 GBfrån 44 :-Läs mer & Beställ
Vimla
Vimla 55+50% rabattFria samtalFria sms6-100 GBfrån 50 :-Läs mer & Beställ
Tellus Mobil
Tellus 55+ 65% rabattFria samtalFria sms5-100 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ
Fello
Fello 55+50% rabattFria samtalFria sms3-32 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
Karma mobil
Karma Mobil Din ålder i rabatt!Fria samtalFria sms5-100 GBfrån 0 :-Läs mer & Beställ

Rabatter för seniorer och pensionärer

De flesta operatörer erbjuder mobilabonnemang med rabatt för seniorer och pensionärer. Det krävs normalt att du är över 55 år för att få rabatterna. Telenor är den enda som har valt att ha rabatt först från 65 års ålder. Tidigare fanns Telia seniorabonnemang men numera erbjuder Telia ingen rabatt till äldre. Samma sak är det med operatörerna Tre och Halebop.

Du kan däremot få bra seniorerbjudande från Hallon, Fello, Telenor och Vimla där du antingen får en månadsrabatt och/eller mer surf inkluderat i ditt abonnemang. Ofta är mobiloperatörernas seniorabonnemangen identiska med de mobilabonnemang för studenter som de erbjuder. Se listan här ovan för bästa seniorabonnemanget!

Seniorer och pensionärer använder mobilen mer än du tror

Tiden då mormor inte förstod sig på en smartphone är sen länge över. Idag har de flesta seniorer någon form av mobiltelefon och många använder den dessutom minst lika mycket till surf som till samtal. Att det finns en äldre publik har så klart de flesta operatörer märkt och därför börjat skapa skräddarsydda abonnemang för seniorer.

Detta är naturligtvis i de flesta fall bra, men det är också viktigt att inte gå på något mindre fördelaktigt bara för att det just kallas seniorabonnemang. Som alltid när man tecknar abonnemang är det viktigt att se över de egna behoven. Risken är annars att ett billigt abonnemang i längden blir dyrt.

seniorabonnemang

Hitta rätt abonnemang som senior

En lite tråkig fördom som man märker när man tittar på många abonnemangsalternativ för seniorer är att många operatörer räknar med att äldre inte använder så mycket surf. Detta känns dock lite förlegat eftersom trenden visar att alltfler använder allt mer surf. Idag är det många äldre som surfar mycket och behöver en större datamängd.

Innan du hoppar på första, bästa seniorabonnemang är det därför viktigt att du ser till vilka behov du har. Om du ofta surfar på internet och kanske till och med ser på film eller tv ibland så behöver du en lite större datamängd. Många billigare abonnemang ligger på runt 0,5 GB i månaden något som är för lite för en flitig internetanvändare.

Seniorabonnemang med surf

Om du väljer för lite surf är risken stor att den tar slut i förtid och att du kan få lov att ladda på med mer för en högre kostnad. Om du inte surfar så mycket kan du dock med fördel teckna ett billigare abonnemang med en lägre surfmängd. Du bör också tänka lite på hur mycket du brukar ringa. Pratar du ofta i telefon är fria samtal att föredra.

Om du bara ringer ibland kan det fungera med ett billigare abonnemang som har ett begränsat antal samtalsminuter i månaden. Vi gör allt mer med våra mobiler idag så välj ett bra abonnemang laddat med surf som täcker dina behov.

Operatörer med seniorabonnemang

Hallon för seniorer

hallon simkort

Hallon är alldeles utmärkt när man skall skaffa mobilabonnemang när man är 55+, senior eller pensionär. De har bra priser, prisvärd surf, bra täckning, snabbt mobilnät samt generösa villkor vad gäller både kontantkort, mobilt bredband samt mobilabonnemang.

Läs mer om Hallon!

Comviq för seniorer

 comviq simkort  

Comviq var först ut med kontantkort på den svenska marknaden. De är en lågprisoperatör och erbjuder abonnemang för pensionärer, seniorer samt 55+. De har helt ok priser samt bra täckning över hela landet. Passa på att skaffa ett abonnemang hos Comviq här nedan:

 Läs mer om Comviq!

Tellus Mobil för seniorer

Tellus Mobil

Hos Tellus Mobil får du som är senior över 55 år riktigt bra rabatter på redan låga priser. Oavsett om du vill använda internet eller mycket kan du hitta en surfmängd som passar dig. Dessutom får du tillgång till telefonsupport vilket är extra tryggt för att få hjälp med tekniska saker.

Läs mer om Tellus Mobil!

Fello för seniorer

fello mobiloperatör

Fello är en lågprisoperatör som har enkla abonnemang som sin affärsidé. De har lyckats att skapa ett bra alternativ till de stora operatörerna och använder sig av Telias snabba mobilnät. Detta ger höga hastigheter och bra täckning. Låga priser, spara oanvänd surf och rabatter när du är senior, pensionär eller 55+ har gjort att Fello är en spelare att räkna med!

Läs mer om Fello!

Vimla för seniorer

 vimla 

Vimla ägs av Telenor och är deras lågprisalternativ. De har erbjudande till dig som är pensionär, 55+ eller senior. Bra med surfmängd samt låga priser. Du använder dig av Telenors stora mobilnät och har genom detta bra täckning i Sverige. Passa på att skaffa nytt abonnemang här nedan:

Läs mer om Vimla!

Karma Mobil för seniorer

karmamobil 

Karma Mobil vill ge alla möjligheten att delta i det digitala livet – även seniorer och pensionärer. Därför erbjuder de enkla abonnemang med bra support över telefon. Alla användare ska känna sig trygga med Karma. Passa på att skaffa nytt abonnemang hos Karma Mobil nedan:

Läs mer om Karma Mobil!

Köp mobil tillsammans med abonnemang

När man är äldre kan man ibland ha sämre syn och stela leder. En bra mobil med lite större knappar och förenklat användargränssnitt kan då vara en bra investering. Känner du att du är i behov av en sådan typ av telefon kan det vara smart att se vilka operatörer som erbjuder sådana modeller i samband med att du tecknar abonnemang.

När du beställt ett abonnemang så kommer ett startpaket att skickas hem till dig. Det innehåller all information som du behöver och simkortet som du sätter i din mobiltelefon för att kunna ringa. Du kan själv välja om du vill behålla ditt nummer eller byta telefonnummer.

Sammanfattning seniorabonnemang

  • Bättre pris när du tecknar ditt abonnemang
  • Lägre månadskostnad
  • Mer surf inkluderat
  • Erbjudanden och rabatter kontinuerligt
  • Mera samtal och sms inkluderat

Nu vet du lite mer om mobilabonnemang för dig som är senior, pensionär eller 55 plus. Det finns fördelar och dessa skall du absolut utnyttja!

Lycka till med ditt seniorabonnemang!

Mobilabonnemang med seniorrabatt

Allt fler seniorer, pensionärer, samt personer som är 55 plus använder numera mobiltelefon på ett aktivt sätt. Bra mobilabonnemang med seniorrabatt skaffar du dig här! Vi listar de bästa mobiloperatörerna för dig som är pensionär eller senior och över 55 år. Det finns pengar att spara och du får ofta större surfmängd när du tecknar ett nytt abonnemang för seniorer och pensionärer. Passa på att se erbjudande här!

Få ett bra pris på ditt mobilabonnemang

Vare sig man är gammal eller ung är det alltid viktigt att få ut det mesta möjliga för de pengar man lägger ut, det gäller så klart även mobilabonnemang. Många seniorer har dessutom inte så gott om pengar, något som kan göra att man är extra mån om att teckna rätt mobilabonnemang.

Vissa mobiloperatörer erbjuder speciella abonnemang med seniorrabatt som är speciellt anpassade för dig som är äldre. Detta skall du absolut utnyttja, då du får bättre månadskostnad samt mer surf när du tecknar ett nytt seniorabonnemang.

55 plus ökar mobilanvändandet

Om du är äldre ska du dock aldrig bara välja ett abonnemang för att det är märkt som seniorabonnemang, istället gäller det att titta på de behov som du har när du använder din mobiltelefon.

Idag är det till exempel inte alls ovanligt att äldre har smartphones och surfar lika mycket på mobilen som de unga. En gammal fördom har annars varit att mobilsurf inte behöver inkluderas i abonnemang för äldre personer. Detta har dock operatörerna nu åtgärdat och numera är det mycket surf för dig som tecknar ett seniorabonnemang.

Som 55 plus har du, som vi nämnde här ovan, oftast fina rabatter och erbjudande att hämta när du tecknar dig för nytt mobilabonnemang. Pensionärer, 55 plus och seniorer är den målgrupp som ökar sitt Internet-användande mest just nu! Allt fler äldre kommer ut på Internet och surfar mer och mer både via datorer, surfplattor och inte minst via mobiltelefoner.

Det är riktigt kul tycker vi! Internet och en Smartphone gör livet enklare på många sätt vad gäller både nöjen och mer seriösa aktiviteter. Snabba uppkopplingar och större surfmängder är numera en självklarhet även för äldre.

Undersök dina behov innan du väljer abonnemang

Det finns en rad abonnemang att välja bland hos de många mobiloperatörerna. Det är därför viktigt att du kartlägger de behov du har innan du tecknar ett. Du bör först och främst titta på hur du använder din telefon. Om du till exempel tycker om att surfa på Facebook är det viktigt att välja ett abonnemang som inkluderar lite mobilsurf.

Fler äldre surfar mer via mobilen

Tycker du dessutom om att titta på olika klipp på Youtube kan du behöva ännu lite mer surf. Använder du istället telefonen till att ringa mycket med och gillar att skicka sms till exempelvis barnbarnen eller dina vänner så är det ofta fördelaktigt att välja ett abonnemang som ger dig fria samtal, sms och mms. Den som ringer mindre kan välja ett billigare abonnemang med ett visst antal fria samtal.

Många av lågprisoperatörerna erbjuder extra låga priser för seniorer. De erbjuder då ofta precis samma abonnemang som de gör som standard, möjligtvis ett par färre, men med ett lägre pris. Studenter, barn under 18 år och seniorer brukar få samma fina rabatter, då handlar det i första hand om att välja hur mycket surf man tror att man behöver varje månad. Att titta på filmer över internet drar något mer surf än att besöka hemsidor till exempel.

Bra rabatter för seniorer och pensionärer

Seniorer är en attraktiv målgrupp för mobiloperatörer, därför försöker många paketera olika lösningar riktade specifikt till den gruppen. Här gäller det dock att tänka kritiskt och se på vad som faktiskt ingår i abonnemanget. Bara för att det är märkt med seniorrabatt och du är senior behöver det faktiskt inte betyda att det är just det som kommer att bli det billigaste abonnemanget för dig. Allt beror istället på hur du använder din telefon, något som kan se mycket olika ut beroende på person och behov.

Frågor och svar om simkort för senior och pensionär

✅ Vilka operatörer har seniorabonnemang?

Hallon, Comviq, Fello, Vimla och Karma Mobil har seniorabonnemang. Dessa abonnemang har extra förmånliga priser. Läs mer om e olika operatörerna och se aktuella erbjudanden på vår sida.

✅ Hur får jag seniorrabatt på mitt mobilabonnemang?

När du beställer ditt abonnemang väljer du ett seniorabonnemang. Du identifierar dig med till exempel BankID, om du har åldern inne, vanligtvis 55 år, kommer ditt köp gå igenom.

✅ Vilka operatörer har kundtjänst över telefon?

Karma Mobil, Comviq och Fello är tre operatörer som vi rekommenderar som har kundtjänst över telefon. Alla operatörer erbjuder kundtjänst, men operatörer som Hallon och Vimla erbjuder endast kundtjänst över mail eller chatt.

✅ Vilket mobilabonnemang är billigast för seniorer?

I tabellen högst upp på sidan hittar du de billigaste mobilabonnemangen för seniorer. Vi har listat de bästa operatörerna med de lägsta priserna.

✅ Har Telia seniorrabatt?

Nej, Telia har inget specifikt abonnemang för seniorer med rabatt. Billiga seniorabonnemang hittas hos Hallon, Fello, Vimla och Karma Mobil. Hitta mer information om dessa operatörer på vår sida.