Här kan du jämföra seniorabonnemang från olika mobiloperatörer. Som pensionär får du rabatt när du tecknar mobilabonnemang hos flera mobiloperatörer. Du får även mer surf samt fler samtal per månad. Här nedan ser du de operatörer som erbjuder bra villkor samt låga priser för dig som är senior, 55+ och pensionär.

 

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
Seniorabonnemang
55+
50% rabatt
Fria samtalFria sms6-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
Vimla 55+75% rabattFria samtalFria sms6-100 GBfrån 25:-Läs mer & Beställ
A3
A3 Senior50% rabattFria samtalFria sms1-8GBfrån 47,50:-Läs mer & Beställ
Fello
Fello senior 55+50% rabattFria samtalFria sms3-32 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Comviq Fastpris SeniorFria samtalFria sms5-40GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ

 

Rabatter för seniorer och pensionärer

De flesta operatörer erbjuder mobilabonnemang med rabatt för seniorer och pensionärer. Det krävs normalt att du är över 55 år för att få rabatterna. Telenor är den enda som har valt att ha rabatt först från 65 års ålder. Tidigare fanns Telia seniorabonnemang men numera erbjuder Telia ingen rabatt till äldre. Samma sak är det med operatörerna Tre och Halebop.

Du kan däremot få bra seniorerbjudande från Hallon, Fello, Telenor och Vimla där du antingen får en månadsrabatt och/eller mer surf inkluderat i ditt abonnemang. Ofta är mobiloperatörernas seniorabonnemangen identiska med de mobilabonnemang för studenter som de erbjuder. Se listan här ovan för bästa seniorabonnemanget!

 

Seniorer och pensionärer använder mobilen mer än du tror

Tiden då mormor inte förstod sig på en smartphone är sen länge över. Idag har de flesta seniorer någon form av mobiltelefon och många använder den dessutom minst lika mycket till surf som till samtal. Att det finns en äldre publik har så klart de flesta operatörer märkt och därför börjat skapa skräddarsydda abonnemang för seniorer.

Detta är naturligtvis i de flesta fall bra, men det är också viktigt att inte gå på något mindre fördelaktigt bara för att det just kallas seniorabonnemang. Som alltid när man tecknar abonnemang är det viktigt att se över de egna behoven. Risken är annars att ett billigt abonnemang i längden blir dyrt.

 

seniorabonnemang
 

Hitta rätt abonnemang som senior

En lite tråkig fördom som man märker när man tittar på många abonnemangsalternativ för seniorer är att många operatörer räknar med att äldre inte använder så mycket surf. Detta känns dock lite förlegat eftersom trenden visar att alltfler använder allt mer surf. Idag är det många äldre som surfar mycket och behöver en större datamängd.

Innan du hoppar på första, bästa seniorabonnemang är det därför viktigt att du ser till vilka behov du har. Om du ofta surfar på internet och kanske till och med ser på film eller tv ibland så behöver du en lite större datamängd. Många billigare abonnemang ligger på runt 0,5 GB i månaden något som är för lite för en flitig internetanvändare.

 

Seniorabonnemang med surf

Om du väljer för lite surf är risken stor att den tar slut i förtid och att du kan få lov att ladda på med mer för en högre kostnad. Om du inte surfar så mycket kan du dock med fördel teckna ett billigare abonnemang med en lägre surfmängd. Du bör också tänka lite på hur mycket du brukar ringa. Pratar du ofta i telefon är fria samtal att föredra.

Om du bara ringer ibland kan det fungera med ett billigare abonnemang som har ett begränsat antal samtalsminuter i månaden. Vi gör allt mer med våra mobiler idag så välj ett bra abonnemang laddat med surf som täcker dina behov.

 

Operatörer med seniorabonnemang

Hallon för seniorer

hallon simkort

Hallon är alldeles utmärkt när man skall skaffa mobilabonnemang när man är 55+, senior eller pensionär. De har bra priser, mycket surf, bra täckning, snabbt mobilnät samt generösa villkor vad gäller både kontantkort, mobilt bredband samt mobilabonnemang.

Läs mer om Hallon!

 

Comviq för seniorer

 comviq simkort  

Comviq var först ut med kontantkort på den svenska marknaden. De är en lågprisoperatör och erbjuder abonnemang för pensionärer, seniorer samt 55+. De har helt ok priser samt bra täckning över hela landet. Passa på att skaffa ett abonnemang hos Comviq här nedan:

 Läs mer om Comviq!

 

Fello för seniorer

fello mobiloperatör

Fello är en lågprisoperatör som har enkla abonnemang som sin affärsidé. De har lyckats att skapa ett bra alternativ till de stora operatörerna och använder sig av Telias snabba mobilnät. Detta ger höga hastigheter och bra täckning. Låga priser, spara oanvänd surf och rabatter när du är senior, pensionär eller 55+ har gjort att Fello är en spelare att räkna med!

Läs mer om Fello!

 

Vimla för seniorer

 vimla 

Vimla ägs av Telenor och är deras lågprisalternativ. De har erbjudande till dig som är pensionär, 55+ eller senior. Bra med surfmängd samt låga priser. Du använder dig av Telenors stora mobilnät och har genom detta bra täckning i Sverige. Passa på att skaffa nytt abonnemang här nedan:

Läs mer om Vimla!

 

Köp mobil tillsammans med abonnemang

När man är äldre kan man ibland ha sämre syn och stela leder. En bra mobil med lite större knappar och förenklat användargränssnitt kan då vara en bra investering. Känner du att du är i behov av en sådan typ av telefon kan det vara smart att se vilka operatörer som erbjuder sådana modeller i samband med att du tecknar abonnemang.

När du beställt ett abonnemang så kommer ett startpaket att skickas hem till dig. Det innehåller all information som du behöver och simkortet som du sätter i din mobiltelefon för att kunna ringa. Du kan själv välja om du vill behålla ditt nummer eller byta telefonnummer.
 

Sammanfattning seniorabonnemang

  • Bättre pris när du tecknar ditt abonnemang
  • Lägre månadskostnad
  • Mer surf inkluderat
  • Erbjudanden och rabatter kontinuerligt
  • Mera samtal och sms inkluderat

Nu vet du lite mer om mobilabonnemang för dig som är senior, pensionär eller 55 plus. Det finns fördelar och dessa skall du absolut utnyttja!

Lycka till med ditt seniorabonnemang!