Om Telia - Dyrast abonnemang, minst surfpotter, bra täckningTelia är kända för snabb och bred täckning i stora delar av landet. De äger dessutom operatören Halebop som använder Telias nät men som har lägre priser. Förutom att vara en av de största aktörerna inom telekom för företag så erbjuder de flera lösningar för privat mobiltelefoni och mobilt bredband. Lägg till hela familjen på samma abonnemang eller välj ett mindre abonnemang eller kontantkort.

Populära alternativ

Andra populära alternativ till Telia som kan vara bättre är:

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Vimla
75% rabattFria samtalFria sms3-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Hallon
50% rabattFria samtalFria sms4-100 GBfrån 24 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-60 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ

 

Operatören med Sveriges bästa täckning

Telia erbjuder mobila lösningar för både mobiltelefoni och mobilt bredband såväl som fasta lösningar för telefoni och bredband. De har även en mängd andra tjänster som Telia TV och helhetslösningar för företag.

Oftast brukar Telia jämföras med Telenor eller Tele2 eftersom de alla har funnits på marknaden en längre tid och har liknande priser på sina tjänster. Bortsett från Telias täckning så är den största skillnaden mellan dessa tre aktörer att Telia erbjuder Telia Wifi. Det gör att du med abonnemang eller mobilt bredbandsabonnemang kan surfa obegränsat i Telias Wifi-zoner genom Sveriges bredaste publika nätverk.

 

Andra operatörer i Telias nät

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Fello
50% rabattFria samtalFria sms2-22 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-60 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ

Abonnemang till mobilen

När du ska välja mobilabonnemang från Telia kan du välja på mellan 2 GB till 50 GB och obegränsad surf. Oavsett vilket abonnemang du väljer kan du dela surfmängd med extra användare, du behåller din oanvända surf upp till 50 GB och det är fritt att surfa på sociala medier. Lägger du till familjemedlemmar på abonnemanget får du rabatt på månadsavgiften för alla familjemedlemmar som ingår i abonnemanget. Om du har bredband hos Telia blir månadsavgiften ännu billigare för de större mobilabonnemangen. Du får även ungdomsrabatt om du är under 28 år på vissa abonnemang.

Du kan välja att teckna abonnemang på 24 månader eller välja abonnemang utan bindningstid. Du har då 30 dagars uppsägningstid när du säger upp abonnemanget. I Telias mobilabonnemang ingår obegränsade samtal och sms/mms i hela EU/EES. Du kan också surfa och ringa i EU/EES för samma pris som hemma och slippa oron för höga kostnader. Roaming Europa ingår i alla mobilabonnemang och du surfar med det som ingår i din månadssurf men som mest 20 GB/mån inom Europa.

 

Kontantkort till mobilen

Vill du använda Telia utan abonnemang så är ett simkort för kontantkort ett bra sätt att hålla koll på kostnaderna. Välj påfyllnad Fastpris med både stor och liten surfvolym, samtalspott och pott för sms och mms. Det du laddar på för Fastpris är giltigt i 1 månad och du tankar kortet när du behöver det. Du kan även ladda på extra surf, saldo, säkerhetstjänster, musik och utlandsvecka på ditt kontantkort.

Telias kontantkort fungerar utanför Sverige om du registrerar kontantkortet på telia.se. Inom EU/EES surfar, ringer och skickar du sms/mms till samma pris som hemma. Kontantkortet fungerar även utanför EU/EES men särskilda priser och villkor gäller då. Du kontrollerar saldo genom att logga in på telia.se eller använder Telias app Ladda för att tanka och kontrollera saldo.

 

Om Telia - Dyrast abonnemang
 

Surf

Om du har ett Telia mobilabonnemang får du fri surf på sociala medier inom EU/ESS. Du får dessutom använda din vanliga surf inom EU/ESS. Den surf som du inte använder sparas så att du slipper slösa på oanvänd surf och du kan spara upp till 50 GB. Skulle du märka att surfen tar slut varje månad kan du byta upp dig till ett abonnemang med mer surf.

Om du har kontantkort kan du kontrollera hur mycket surf du har kvar genom att logga in på Telias hemsida eller använda appen Ladda. Du behöver aldrig stå utan surf eftersom du kan köpa till extra surf till kontantkortet och det är då giltigt under en månad eller ett halvår. För att använda kontantkortssurfen inom EU/EES behöver du registrera ditt kontantkort på telia.se.

 

Mobilt bredband och trådlöst Wifi

Välj mellan simkort med abonnemang eller kontantkort som du sätter in direkt i surfplattan, ett USB-modem, en 4G-router eller en stationär router. Med abonnemang får du surfa i 4G hastighet med upp till 300 Mbit/s och får mobilt bredband utan bindningstid. Du får spara all din oanvända surf så länge som du har kvar abonnemanget och det finns datavolym som passar både personlig användning eller hela familjens surf.

För att få mobilt bredband med kontantkort kan du välja att ladda på ett kontantkort med enbart surf och använda på samma sätt som ett simkort för abonnemang. Det är ett utmärkt komplement till surfplattan som annars använder Wifi, till routern i sommarstugan eller för semesterveckan.

 

Mobiltelefoni, surfplattor och trådlösa routrar

Telia har mobiltelefoner från Apple, Huawei, Doro, Nokia, Samsung, Motorola, Sony och Oneplus. Du kan välja att delbetala abonnemangstelefoner och kontantkortstelefoner på 12 månader, 24 månader eller 36 månader. På vissa telefoner kan även en inbytesrabatt finnas och du får avdrag på din nya mobiltelefon när du lämnar in din gamla.

Utöver mobiltelefoner kan du köpa surfplattor från Apple, Huawei och Samsung på delbetalning med abonnemang eller som kontantkortsplatta. Du hittar även trådlösa routrar där du sätter in simkortet och får trådlöst wifi.

 

Seniorer och ungdomsrabatt

Om du är yngre än 28 år kan du på vissa abonnemang få en ungdomsrabatt på månadskostnaden. För dig som är 60 år eller äldre finns en speciell prisplan, Prisavtal Plus, som du kan addera till ditt rörliga abonnemang. Du får då ringa billigare oavsett dygnets tidpunkt.

 

Telia passar dig som vill ha snabb och säker täckning

Oavsett var du bor i Sverige så är chansen stor att täckningen är bra. Genom Telia Wifi är chansen ännu större att du kan surfa oavsett om du har täckning eller inte. Det är därför en utmärkt operatör för dig som reser landet runt eller bor utanför en större stad.

 

Frågor och svar om Telia

✅ Vilka billiga alternativ finns det till Telia?

Billigare mobiloperatörer som använder Telias nät är Halebop och Fello. Hos dessa operatörer får du använda Telias mobilnät, men slipper betala Telias förhållandevis dyra månadskostnader.

✅ Hur får man rabatt hos Telia?

Telia erbjuder ungdomsrabatt till den som är mellan 18 och 27 år. Då får man 50 kronor rabatt per månad på sitt abonnemang. Telia har även Familjeabonnemang där man kan lägga till upp till två extra användare.

✅ Är Telia bra?

Ja, Telia är en pålitlig operatör med stort utbud och lång erfarenhet. De har ett mobilnät med otroligt bra täckning, men deras tjänster är bland de dyraste på marknaden. Billigare alternativ till Telia är Halebop och Fello.

✅ Har Telia fri surf?

Ja, Telia mobilabonnemang och mobilt bredband med obegränsad surf. Om man har fast bredband hos Telia kan man få rabatt på det mobila bredbandet med 50 kronor i månaden.

✅ Har Telia kontantkort?

Ja, Telia har kontantkort. Du kan beställa ett startpaket helt gratis. Simkortet kan du sen ladda med en prisplan som passar dig Välj mellan Fastpris, surf, saldo, årskort eller semestervecka.