Om du väljer ett kontantkort behöver du inte betala mer än vad ett abonnemang hade kostat. Idag är det inte särskilt stor skillnad på mobilabonnemang med fastpris och kontantkort med fastpris. Du får samma fördelaktiga prisplan på ett kontantkort som genom ett abonnemang. Här kan du läsa mer om fördelaktiga prisplaner för kontantkort nämligen Fastpris för kontantkort.

 

Halebop
Fastpris 2 GBFria SamtalFria sms2 GB129 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 4 GBFria SamtalFria sms4 GB99 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB100 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Comviq 5GBFria samtalFria sms
5 GB145 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 8 GBFria SamtalFria sms8 GB149 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 6 GBFria samtalFria sms6 GB209 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 10GBFria samtalFria sms10 GB195 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB200 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 20GBFria samtalFria sms20 GB245 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 25 GBFria Samtal
Fria sms25 GB249 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 20 GBFria samtalFria sms20 GB319 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 40GBFria samtalFria sms40 GB295 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 50 GBFria Samtal
Fria sms50 GB299 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB300 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 50 GBFria samtalFria sms50 GB369 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 100 GBFria Samtal
Fria sms100 GB349 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 100GBFria samtalFria sms100 GB345 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 100 GBFria samtalFria sms100 GB429 :-Läs mer & Beställ

 

Hur Fastpris kontantkort fungerar

Om du jämför påfyllnad med Fastpris mot kontantkort med ett Fastpris abonnemang så är det inte så svårt att förstå. Du betalar ett Fastpris och får i utbyte en pott med data, samtal, sms och mms. Du kan till exempel få 200 samtal, 2000 SMS, 2000 MMS och 2 GB data. När du använder telefonen dras det från potten istället för saldot. När hela potten är förbrukad så är kontantkortstankningen slut.

Med ett abonnemang betalar du månadsvis och får en ny pott varje månad. Med kontantkort Fastpris fungerar det på nästan samma sätt. Värdebeviset som du laddar på är giltigt under en viss period, oftast 30 dagar. Om du inte har förbrukat hela din pott innan giltighetstiden löper ut så kan du inte använda återstående pott när giltighetstiden är slut. Du behöver därefter själv fylla på med ett nytt Fastpris paket men du väljer själv när du vill göra det.

Med ett Fastpris kontantkort får du samma fördelaktiga prisplan som ett abonnemang ger. Det finns Fastpris-laddningar som ger fria samtal, sms och mms precis som abonnemangen ger. När du beställer ett kontantkort väljer du själv vad du vill ladda på. Du behöver inte ha ett specifikt kontantkort för att få Fastpris utan du väljer ett Fastpris-paket när du laddar på ditt kontantkort. Du kan alltså varva mellan saldo och Fastpris precis hur mycket du vill.

 

Kontantkort Fastpris eller abonnemang?

Fördelen med Fastpris är att du kan förutse dina månadskostnader för mobilanvändningen. Fastpris är ett bra alternativ för dig som vill ha något som fungerar ganska likt abonnemang men vill slippa fakturor och bindningstid.

Den stora fördelen med att inte ha faktura är att du slipper missa att betala den och de då tillkommande kostnader som då får. Du kan också bara fylla på när du verkligen har pengar. Fördelen med abonnemang är att du vet att du kan ringa och surfa utan att det tar slut. Men det går så klart att snabbt fylla på med kontantkort.

 

Kontantkort med fastpris

 

Operatörer som har Fastpris kontantkort

comviq

Comviq

När du väljer att ladda på från Comviq har du flera alternativ att välja bland. I utbudet finns olika storlekar på Fastpris-tankningar och du väljer mellan små och stora paket. Det finns även ett Fastpris Combo som ger fria samtal inom Sverige och fördelaktiga samtal till utlandet. Comviq har även Sveriges billigaste fastpris för dig som bara vill ladda på per vecka.

 

hallon
Hallon

Hallon är en av de billigaste operatörerna som finns på marknaden. De har bara påfyllnad med Fastpris där fria samtal, sms och mms alltid ingår. Du väljer laddning utefter önskad surfmängd och laddningen är giltig i 30 dagar inom Sverige.

 

Kontantkort med fastpris
Halebop

Hos Halebop har du flera olika laddningar att välja mellan. De har bland annat fyra olika Fastpris abonnemang i olika storlekar. Du kan välja mellan lite surf och ett begränsat antal samtal, sms och mms eller fria samtal, sms, mms och mycket surf. Med ett Halebop kontantkort slipper du slösa på oanvänd surf och kan spara din oanvända surf tills nästa månad. Du får även använda ditt kontantkort inom hela EU/EES.

 

telenor
Telenor

Hos Telenor ger alla Fastprispaket fria samtal, sms och mms och du väljer storlek på värdebeviset utifrån mängden surf du önskar. Du får använda ditt kontantkort inom hela EU/EES på samma villkor som du gör hemma. För dig som önskar ett Fastpris kontantkort under en kortare tid så finns det veckoladdning hos Telenor.

 

telia
Telia

Telia har olika typer av paket att ladda ditt kontantkort med och du hittar flera olika storlekar på Fastpris. I alla Fastpris hos Telia ingår fria samtal, sms och mms. De har ett speciellt Fastpris paket som är giltigt i 6 månader och passar dig som ringer och surfar väldigt lite.

 

Varför välja kontantkort med Fastpris

Eftersom du beställer ett kontantkort gratis så slipper du startavgifter och extra kostnader direkt. Om du vill kunna använda telefonen utan att bekymra dig för kostnader så är ett Fastpris både billigare och smidigare än att tanka på ett saldo. Även om du inte använder telefonen särskilt mycket så är det lätt att använda upp samma summa på ett saldo som du betalar för ett Fastpris paket.

Ett Fastpris gör det enkelt att hålla koll på vad du faktiskt betalar för din telefon. Om din pott skulle ta slut så kan inte operatören debitera dig för att du fortsätter att använda din telefon, förutsatt att du inte har laddat på ett saldo som aktiveras när potten är slut. Det gör att du inte kan åka på kostnader som du inte vet om.

Kontantkort med Fastpris lämpar sig bra för barn och ungdomar. Eftersom kontantkortet inte tillåter dig att göra betalköp eller utlandssamtal utan saldo så kan kostnaden inte överstiga priset för det fasta paketet. Det gör att du får full koll på barnets användning och kostnaden av telefonen.

 

Frågor och svar om kontantkort med fastpris

✅ Vad innebär fastpris?

Fastpris finns både för abonnemang och kontantkort. Med fastpris får man en viss mängd samtal, sms och surf för ett fast pris. Kontantkorten med bäst villkor har fria samtal och meddelanden sen en begränsad mängd surf. Giltighetstiden för kontantkort ligger vanligtvis på 30 dagar. Läs mer om kontantkort med fastpris på vår sida.

✅ Vilka kontantkort har fastpris?

Hallon, Halebop och Comviq är operatörerna vi rekommenderar som har kontantkort med fastpris. I tabellen högst upp på sidan hittar du priser och vad som ingår för de olika kontantkorten.

✅ Vad ingår i fastpris?

I fastpris ingår en viss mängd samtalsminuter, meddelanden och surf. Många kontantkort med fastpris erbjuder fria samtal och meddelanden inom Sverige, till exempel kontantkorten från Hallon.

✅ Blir det billigare med kontantkort med fastpris?

Det beror på hur man använder sin telefon. Om man ringer mycket lönar det sig snabbt med ett kontantkort med fastpris och fria samtal, om man ringer mer sällan kan ett kontantkort med pott vara mer lönsamt.

✅ Vilket kontantkort är billigast med fastpris?

I tabellen på vår sida hittar du de billigaste kontantkorten med fastpris just nu. Välj att sortera utifrån pris och hitta det absolut billigaste alternativet.