Karma mobil är precis som många andra virtuella operatörer: billig, saknar fysiska butiker och använder en stor operatörs nät. Men till skillnad mot konkurrenterna är det inte unga mobilanvändare som Karma mobil vill tilltala.

Man vill istället vara alternativet för den som är lite äldre, behöver en mer tillgänglig support och säkerhetsfunktioner som gör det tryggt att använda abonnemanget.

Bättre kundsupport än många konkurrenter

En akilleshäl för många virtuella operatörer är bristen på kundsupport. Ofta är du förpassad till ett forum eller en chatt. Detta skrämmer iväg många kunder från virtuella operatörer, eftersom de vill veta att det går att få personlig hjälp när de behöver det.

Karma mobil erbjuder därför såväl chatt- som mailsupport, men också telefonsupport som har öppet på vardagar fram till 19:00.

 

Fem olika abonnemang med upp till 100 gigabyte surf

Samtliga av Karma mobils fem abonnemang har:

 

Det som skiljer dem åt är surfmängden. Du kan välja allt från mindre abonnemang på 5 eller 15 gigabyte, till större på 25, 40 eller 100 gigabyte.

E-SIM

E-SIM står för embedded sim och betyder att informationen som tidigare sparades på ett fysiskt plastkort i stället lagras direkt i enheten.

Det kan vara skönt att slippa ett fysiskt sim-kort och underlättar när du ska byta mobiltelefon eller operatör. En annan fördel är också att du kan använda flera mobilnummer kopplat till ditt e-SIM.

I nuläget stöds inte e-SIM av Karma Mobil och när det kommer är osäkert.

ID-skydd ingår i två månader

Det finns många faror på nätet, och många som inte är så vana vid teknik känner sig ofta osäkra. Därför ingår UC Id-skydd gratis i 2 månader med Karma mobils abonnemang. Men det går förstås att välja bort erbjudandet om du inte skulle vilja ha det.

 

Inga kontantkort

Karma mobil erbjuder inte kontantkort utan bara fastprisabonnemang utan bindningstider.

 

Surf sparas inte

Till skillnad från vissa andra mobiloperatörer går det inte att spara oanvänd surf hos Karma mobil. Det betyder att den surf du inte använt under en månad går förlorad.

Med den kommande appen ska det bli enkelt att hålla koll på surfförbrukningen. Märker du att du betalar för gigabyte som inte går åt kan du byta till ett mindre och billigare abonnemang.

 

Endast abonnemang och inte mobilförsäljning

Hos Karma mobil köper du bara abonnemanget – mobilen får du skaffa på annat håll.

 

Få din ålder i rabatt

En kul idé som inte minst tilltalar äldre kunder är att Karma mobil ger dig din ålder i procentuell rabatt när du skaffar ett abonnemang hos dem. Kul för dig som är 20 år och får 20 procent i rabatt, men ännu roligare för dig som är 70.

Rabatten gäller på de två första månadsfakturorna och sedan får du betala fullpris.

 

Priser och täckning

Anledningen till att så många väljer virtuella operatörer är för att det går att få mycket surf till ett lågt pris. Karma mobil är inget undantag, utan har mycket konkurrenskraftiga priser på sina fem abonnemang. Med den ovan nämnda rabatten blir de första månaderna dessutom extra prisvärda.

 

Karma mobil går genom Telenors nät och erbjuder därför bra täckning för de flesta i Sverige. Abonnemangen har stöd för VoLTE och WiFi-samtal.

 

Omdöme Karma mobil

Karma mobil fyller en lucka som andra virtuella operatörer lämnar, nämligen att vara mer som en stor operatör men samtidigt behålla de låga priserna.

Det som sticker ut är den tillgängliga kundsupporten och erbjudande om Id-skydd. Åldersrabatten är en annan förmån som är en trevlig flört med äldre kunder.

Vi tycker om Karma mobil och deras ambition att vara ett tryggare val. Med bra priser, möjlighet till mycket surf, Telenors nät, tillgänglig kundsupport och slopad bindningstid får Karma mobil tummen upp 👍 av Simkort.com.

 

Frågor och svar om Karma Mobil

✅ Karma Mobil bara för seniorer?

Nej, Karma Mobil är en operatör som kan användas av alla över 18. De har dock gjort det extra enkelt för äldre användare genom enkla villkor och tillgänglig support.

✅ Hur får man rabatt hos Karma Mobil?

Karma Mobil erbjuder åldersrabatt. Det innebär att du, under dina första två månader som kund, får din ålder i rabatt på ditt abonnemang. Är du 70 år gammal får du alltså 70 % rabatt.

✅ Vilket nät använder Karma Mobil?

Karma Mobil använder Telenors mobilnät. Det är ett bra mobilnät med bra täckning över större delen av Sverige. Läs mer om täckning och hitta de olika operatörernas täckningskartor här.

✅ Vad erbjuder Karma Mobil?

Karma Mobil erbjuder mobilabonnemang med enkla villkor, låga priser och tillgänglig support över telefon. De har profilerat sig som en operatör som vill göra det digitala livet enklare för äldre användare.

✅ Hur kontaktar jag Karma Mobil?

Du kan kontakta Karma mobil över telefon, chatt och e-post. Ring kundtjänst på telefonnummer 010-7500525 vardagar mellan 09 och 19. Chatt och e-postformulär hittar du på Karma Mobils hemsida.