Hur pass bra mobiltäckning du har beror på din operatörs mobilnät. Här ser du alla mobiloperatörers täckningskartor och kan på så vis se hur pass bra mobiltäckning du kommer få i ditt område med din operatör. För att se din operatörs täckning, klicka på knappen och se närmare hur pass bra täckning denne har i ditt område. Snabbt och Enkelt!

Vi har samlat operatörerna här nedan vad gäller deras täckningskartor. Du kan snabbt och enkelt se vilken operatör som har bra täckning i ditt område. Vi ger även tips och råd på hur du skall kunna öka din mottagning ifall du befinner dig på ett ställe där det är lite sämre signalstyrka.

Mobiltäckning

 

Hallon täckningskarta 

Hallon är en aggressiv mobiloperatör som tagit stora marknadsandelar de senaste åren. De använder sig av 3 (Tre):s nät då Tre äger Hallon och har på så sätt riktigt bra och snabbt nät samt täckning över stora delar av Sverige. De har ett erkänt snabbt mobilnät och bra täckning!

Läs mer!

Halebop täckningskarta 

Halebop har riktigt bra täckning över hela Sverige. De använder sig av Telias stora och väl utbyggda mobilnät. De ägs av Telia och har ett stort utbud på produkter och tjänster inom mobiltelefoni och mobilt bredband.

Läs mer!

Vimla täckningskarta 

Vimla ägs av Telenor och använder sig således av deras nät för alla sin mobiltrafik. De har tagit bra med marknadsandelar de senaste åren och växer konstant. De har inget specifikt kontantkort, men de har bra mobilabonnemang utan krångel och till låga priser. Bra täckning över hela Sverige.

Läs mer!

Fello täckningskarta 

Fello är en lågprisoperatör som använder sig av Telias nät och har på så sätt bra täckning över hela Sverige. De erbjuder mobilabonnemang till låga priser utan bindningstider och med mycket surf. Klart värt att kolla in Fello. De har dock inga specifika kontantkort.

Läs mer!

Telenor täckningskarta telenor

Telenor äger själva sitt mobilnät och har bra täckning över hela Sverige. De har ett stort urval av produkter och tjänster att välja mellan. Då Vimla ägs av Telenor, så brukar vi rekommendera dem när du vill skaffa mobilabonnemang. De är klart billigare ifall du vill använder dig av Telenors nät.

Läs mer!

Tre täckningskarta 

Tre har ett eget mobilnät och de är kända för att ha snabb hastighet och bra täckning i sitt mobilnät. De har ett stort urval av produkter både för företag och privatpersoner. Mycket surf för pengarna! Tre äger Hallon och de är ett bra alternativ ifall du vill ha bra telefoni till lågt pris! De använder samma mobilnät som Tre.

Läs mer!

Comviq täckningskarta 

Comviq är en av de stora operatörerna vad gäller både kunder och täckning! De ägs av Tele2 och har således bra täckning över hela landet. Comviq har alltid arbetat med låga priser och stort sortiment med produkter och tjänster.

Läs mer!

Mobiloperatörer och täckning

Det är svårt att svara på frågan om vilken operatör som har bäst täckning! Det beror på flera olika saker och främst då på vilken utbyggnad av mobilnätet din operatör har där du befinner dig. Numera är det nästan alltid mycket bra täckning runt de större städer och tätorter över hela landet och mobilnäten är väldigt utbyggda i Sverige.

Det finns även andra faktorer som spelar in vad gäller täckning och här nedan ser du några av dessa listade. Tips och råd vad gäller att öka mottagningen och täckningen av din signal.

Mobiltackning Tackningskarta

Mobiltelefonen

Det är skillnad på mobiler och mobiler vad gäller att fånga upp signalen från din operatör. De nya mobiltelefonerna har ingen extern antenn och detta har gjort att det är viktigt att du håller din mobil upprätt när du samtalar eller surfar med den. Då är mottagningen av signalen allra bäst. Nya iPhone och nya Samsung modeller har ofta bra mottagning av signalen.

Mobiloperatören

Bra täckning i ditt område beror även på vilken operatör du använder dig av. Är nätet väl utbyggt i ditt område är det helt lugnt att surfa snabbt och samtalen hackar inte. Detta är vardagsmat numera och fråga runt samt kolla täckningskartan för den operatör som har bäst täckning där du bor eller skall befinna dig. Det är enkelt att få koll på täckningen numera.

Basstationen

Vart basstationen sitter och är placerad spelar roll för den täckning du har. Ju närmre du befinner dig den basstation som sänder din signal, desto bättre täckning och mottagning får du. Vet du vart basstationen befinner sig och du har lite sämre täckning, så närma dig den så kommer täckningen att öka. Detta är ju endast nödvändigt ifall du har dålig mottagning. Tex i sommarstugan, i husvagnen eller på landet. Där det kanske kan vara lite sämre mottagning.

Inomhus eller utomhus

Är du utomhus brukar mottagningen öka. Betong, tjocka väggar och annat kan faktiskt spela in på din mottagning. Detta märker man sällen eller aldrig inne i tätort eller inne i stan. Där har man ju som oftast bra täckning, men är mottagningen lite sämre så spelar det viss roll på hastigheten. Utomhus kan hjälpa dig att få bättre mottagning ifall du befinner dig i ett område med sämre täckning.

Nu vet du mer om de olika operatörerna och deras täckningskartor. Se till att du skaffar dig ett abonnemang, mobilt bredband eller kontantkort med bästa täckning för dig och dina behov! Lycka till!