Hur pass bra mobiltäckning du har beror på din operatörs mobilnät. Här ser du alla mobiloperatörers täckningskartor och kan på så vis se hur pass bra mobiltäckning du kommer få i ditt område med din operatör. För att se din operatörs täckning, klicka på knappen och se närmare hur pass bra täckning operatören har i ditt område. Snabbt och enkelt!

Vi har samlat operatörerna här nedan vad gäller deras täckningskartor. Du kan snabbt och enkelt se vilken operatör som har bra täckning i ditt område. Vi ger även tips och råd på hur du ska kunna öka din mottagning ifall du befinner dig på ett ställe där det är lite sämre signalstyrka.

 

Mobiltäckning

 

Hallon täckningskarta Täckningskartor för mobilnät i Sverige

Hallon är en framåtsträvande mobiloperatör som tagit stora marknadsandelar de senaste åren. De använder sig av Tres nät då Tre äger Hallon och har på så sätt riktigt bra och snabbt nät samt täckning över stora delar av Sverige. De har ett snabbt mobilnät och bra täckning!

Se täckningskartan!

 

Halebop täckningskarta Täckningskartor för mobilnät i Sverige

Halebop har riktigt bra täckning över hela Sverige. De använder sig av Telias stora och väl utbyggda mobilnät. De ägs av Telia och har ett stort utbud på produkter och tjänster inom mobiltelefoni och mobilt bredband.

Se täckningskartan!

 

Vimla täckningskarta Täckningskartor för mobilnät i Sverige

Vimla ägs av Telenor och använder sig därför av deras nät för all sin mobiltrafik. De har tagit bra med marknadsandelar de senaste åren och växer konstant. De har inget specifikt kontantkort men de har bra mobilabonnemang utan krångel och till låga priser. Vimla har bra täckning över hela Sverige.

Se täckningskartan!

 

Tellus Mobils täckningskarta Tellus Mobil

Om du blir kund hos Tellus Mobil får du ringa och surfa i Tele2s nät. Det innebär höga hastigheter och mycket god täckning över större delen av Sverige. Det finns mobilabonnemang för både småanvändare och storanvändare av surf och priset lågt.

Se täckningskartan!

 

Katshing täckningskarta Katshing""

Katshing använder sig av Tele2s nät för sina mobilabonnemang. Med nätet hos Tele2 får du ett välutbyggt nät som har stor täckning över stora delar av Sverige. Katshing har ingen egen täckningskarta på sin webbplats men det går att titta på webbplatsen hos Tele2 via knappen. 

Se täckningskartan!

 

Chilimobil täckningskarta Chilimobil""

Chilimobil är en lågprisoperatör som har valt att använda sig av det snabba nätet hos Tre. Hos Chilimobil kan du välja bland abonnemang med obegränsad surf i olika hastigheter. Du får dessutom riktigt bra priser och kan välja att betala med kort istället för faktura.

Se täckningskartan!

 

Fello täckningskarta Täckningskartor för mobilnät i Sverige

Fello är en lågprisoperatör som använder sig av Telias nät och har på så sätt bra täckning över hela Sverige. De erbjuder mobilabonnemang till låga priser utan bindningstider och med mycket surf. Klart värt att kolla in Fello. De har dock inga specifika kontantkort.

Se täckningskartan!

 

Karma Mobils täckningskarta karmamobil

Om man ör kund hos Karma Mobil får man ringa och surfa i Telenors nät. De erbjuder alltså mycket bra täckning över Sverige. Karma Mobil har abonnemang med en äldre användare som målgrupp. Lösningarna är enkla, supporten bra och priset lågt.

Se täckningskartan!

 

Telenor täckningskarta telenor

Telenor äger själva sitt mobilnät och har bra täckning över hela Sverige. De har ett stort urval av produkter och tjänster att välja mellan. Då Vimla ägs av Telenor brukar vi rekommendera Vimla när du vill skaffa mobilabonnemang. De är klart billigare ifall du vill använda dig av Telenors nät.

Se täckningskartan!

 

Tre täckningskarta Täckningskartor för mobilnät i Sverige

Tre har ett eget mobilnät och de är kända för att ha snabb hastighet och bra täckning i sitt mobilnät. De har ett stort urval av produkter både för företag och privatpersoner. Mycket surf för pengarna! Tre äger Hallon och de är ett bra alternativ ifall du vill ha bra telefoni till lågt pris! De använder samma mobilnät som Tre.

Se täckningskartan!

 

Comviq täckningskarta Täckningskartor för mobilnät i Sverige

Comviq är en av de stora operatörerna vad gäller både kunder och täckning! De ägs av Tele2 och har därför bra täckning över hela landet. Comviq har alltid arbetat med låga priser och har ett stort sortiment med produkter och tjänster.

Se täckningskartan!

 

Fibio täckningskarta Fibio

Fibio använder sig av nätet hos Telenor. Förutom mobilabonnemang erbjuder de också mobilt bredband och hemtelefoni samt att det går att köpa både mobiltelefoner och surfplattor.

Se täckningskartan!

 

Tele2 täckningskarta Tele2

Tele2 äger själva sitt mobilnät och har bra täckning över hela Sverige med ett välutbyggt nät. Tele2 är en stor mobiloperatör och har abonnemang med både lite och mycket surf samt obegränsat. Här finns även mobilt bredband, mobiltelefoner och surfplattor.

Se täckningskartan!

 

Telness täckningskarta Telness

Telness använder Telias mobilnät och har därför riktigt bra täckning över hela Sverige. Det här är en operatör för företagare och de erbjuder bra abonnemang med olika surfnivåer.

Se täckningskartan!

 

Mybeat täckningskarta MyBeat

MyBeat är en mobiloperatör i Telenors nät och de erbjuder mobilabonnemang till låga priser som är utan bindningstid och där mycket EU-surf ingår. Operatören MyBeat har bra kundsupport med bland annat telefonsupport.

Se täckningskartan!

 

Mobiloperatörer och täckning

Det är svårt att svara på frågan om vilken operatör som har bäst täckning. Det beror på flera olika saker och främst då på vilken utbyggnad av mobilnätet din operatör har där du befinner dig. Numera är det nästan alltid mycket bra täckning runt större städer och tätorter över hela landet och mobilnäten är väldigt utbyggda i Sverige.

Det finns även andra faktorer som spelar in vad gäller täckning och här nedan ser du några av dessa listade. Här får du tips och råd på hur du kan öka mottagningen och täckningen av din signal.

 

Mobiltackning Tackningskarta

Mobiltelefonen

Det är skillnad på mobiler vad gäller att fånga upp signalen från din operatör. De nya mobiltelefonerna har ingen extern antenn och detta har gjort att det är viktigt att du håller din mobil upprätt när du samtalar eller surfar med den. Då är mottagningen av signalen allra bäst. Nya iPhone och nya Samsungs modeller har ofta bra mottagning av signalen.

 

Mobiloperatören

Bra täckning i ditt område beror även på vilken operatör du använder dig av. Är nätet väl utbyggt i ditt område är det helt lugnt att surfa snabbt och samtalen hackar inte. Detta är smart att fråga runt bland andra i samma område vad de använder samt att kolla täckningskartan för den operatör som har bäst täckning där du bor eller ska befinna dig. Det är enkelt att få koll på täckningen numera.

 

Basstationen

Vart basstationen sitter och är placerad spelar roll för den täckning du har. Ju närmre du befinner dig den basstation som sänder din signal, desto bättre täckning och mottagning får du. Vet du vart basstationen befinner sig och du har lite sämre täckning så närma dig den så kommer täckningen att öka. Detta är endast nödvändigt ifall du har dålig mottagning i till exempel sommarstugan, husvagnen eller på landet. Där kan det kanske vara lite sämre mottagning beroende på hur det geografiska landskapet ser ut.

 

Inomhus eller utomhus

Är du utomhus brukar mottagningen öka. Betong, tjocka väggar och annat kan faktiskt spela in på din mottagning. Detta märker man sällan eller aldrig inne i tätort eller inne i stan. Där har man oftast bra täckning men är mottagningen lite sämre så spelar det viss roll på hastigheten. Utomhus kan det hjälpa dig att få bättre mottagning ifall du befinner dig i ett område med sämre täckning.

Nu vet du mer om de olika operatörerna och deras täckningskartor. Se till att du skaffar dig ett abonnemang, mobilt bredband eller kontantkort med bästa täckning för dig och dina behov! Lycka till!

För att hitta mobiloperatören med bäst täckning för dig kan du utgå från vilka platser du använder ditt abonnemang på till exempel där du bor, jobbar och spenderar din fritid. Täckningen varierar nämligen beroende på vart i Sverige du befinner dig. Operatörernas täckning skiljer sig åt, så på en plats där en operatör har bra täckning kan en annan operatör ha dålig täckning och tvärtom. Det finns några smarta saker du kan göra för att hitta bästa mobiloperatören för dig.

 

Jämför täckningen med täckningskartor

En täckningskarta visar teleoperatörens geografiska täckning. Genom att studera operatörernas täckningskartor ser du hur täckningen är på olika platser i landet. Ha som utgångspunkt att den operatör som har bäst täckning där du tänkt använda abonnemanget är den som har bäst täckning för dig. Täckningskartorna framställs med information om mobilmasternas placering och geografin runt omkring dem.

Ha i åtanke att den verkliga täckningen kan skilja sig något mot informationen angiven i täckningskartorna. Detta på grund av att signalerna mellan mobilmasten och mobilen ofta störs av till exempel av träd, berg och hus. Denna typ av hinder tar täckningskartorna inte hänsyn till.

Teleoperatörerna har flest kunder i tätorterna. Det är också där operatörerna har flest mobilmaster och mycket god täckning. De olika operatörernas täckning är i princip likartad i storstäder. På glesbygderna däremot kan operatörernas täckning variera och den operatör som har en mobilmast närmast är oftast den med bäst täckning.

 

Se vilka master som finns i närheten

Precis som täckningskartorna finns det kartor som visar alla mobilmaster i Sverige. Med den kartan kan du se vilka teleoperatörer som har master nära dig. Ju närmre mobilmasten, desto bättre täckning. Kartorna visar också vilken generation av mobilkommunikation masten har, alltså om de är 2G, 3G, 4G eller 4G+.

Ju senare generation, desto snabbare datakommunikation. Det innebär att du kan surfa betydligt snabbare om du har en 4G-mast i närheten än om du har en 3G-mast i närheten. Med 2G kan du i princip bara ringa då överföringshastigheten är för låg för att surfa.

 

Testa olika operatörer

Flera mobiloperatörer har ibland erbjudanden med halva priset de första månaderna alternativt att abonnemang och kontantkort är utan bindningstid. Då kan du prova på om operatören fungerar bra där du bor. Det innebär att du faktiskt kan testa att använda operatören utan att du behöver betala några stora summor. Detta gör att du själv kan bilda en uppfattning om hur täckningen är på de platser du brukar befinna dig. På så sätt kan du försäkra dig om att täckningen är lika bra och stabil som du vill ha den. Detta är det säkraste sättet för att hitta rätt mobiloperatör för dig.

Vissa operatörer ägs av andra operatörer och kan då använda samma nät. Till exempel ägs Halebop av Telia, Vimla av Telenor och Hallon av Tre. Två olika operatörer med olika erbjudanden på abonnemang kan alltså ha lika bra täckning. Detta innebär att utbudet och möjligheterna för att du ska hitta det bästa mobilabonnemanget för dig är dubbelt så stort.

 

Fråga folk i din omgivning

Ta hjälp av folk i din omgivning, till exempel dina grannar. Fråga vad de använder för operatör och vad de tycker om täckningen i ert område. Dina grannar har testat abonnemangen i praktiken och i vardagen och på så sätt fått en realistisk uppfattning. Sannolikheten att den operatör de använder som fungerar bra i ert område också kommer fungera bra för dig är nästintill garanterad. Detta är också ett mycket säkert sätt för att du ska hitta rätt. När du hittat operatören med bäst täckning i ditt område kan du jämföra och välja mellan den operatörens olika mobilabonnemang.

 

Detta kan du göra för att förbättra täckningen

Vissa har problem med täckningen på sin mobil oavsett vilken teleoperatör de använder. Då kan man testa att vara närmare ett fönster eller gå ut på balkongen. Ju färre saker som blockerar telefonens förbindelse till telemasten desto bättre mottagning. Man kan också testa att inte ha mobilen så nära kroppen. Koppla istället mobilen till ett headset och låt mobilen ligga på ett bord. Din kropp, såsom huvud och hand påverkar mobilsignalerna och kan försämra signalen till mobilen.

 

Sammanfattning: Så får du operatör med bra täckning:

Mobiloperatörerna har olika styrkor. Vilken som är den bästa mobiloperatören är en individuell fråga då operatörernas täckning skiljer sig beroende på vilken plats du befinner dig.

 

Så jämför du operatörer för att hitta den med bäst mobiltäckning:

Mobiltäckning

I denna artikel tänkte vi att vi skulle visa på de olika mobiloperatörernas täckning och täckningskartor. Du behöver välja ett mobilabonnemang från en operatör som har bra täckning i de områden du skall vistas i. Det är numera relativt enkelt att hitta mobiltäckning från alla operatörer via deras egna hemsidor.

Täckning mobilnät

Vi har sammanställt de olika operatörerna här nedan och du klickar in dig till deras täckningskartor via knapparna. Snabbt och enkelt. Man kan sedan se kartor med deras täckning och på så sätt se hur pass bra signal man kommer att ha där man befinner sig mest. Längre ner i artikeln ger vi även tips och råd på hur du kan öka din mottagning ifall du befinner dig i ett område där du har sämre mottagning.

Mobilnät Hallon

Hallon har verkligen tagit marknadsandelar de senaste åren på den svenska mobilmarknaden med sina låga priser, generösa villkor och snabba mobilnät. De ägs av Tre och har på så vis sin datatrafik via Tre:s snabba och väl utbyggda mobilnät. De är ett riktigt bra alternativ när det kommer till både avtal och täckning över hela landet.


Mobilnät Vimla

Vimla är en relativt ny operatör på den svenska marknaden. De ägs av Telenor och har på det sättet riktigt bra täckning då all trafik går genom Telenors stora nät. De växer hela tiden och tar marknadsandelar med sina enkla och billiga mobilabonnemang.


Mobilnät Katshing

Katshing är en av de nyaste operatörerna i Sverige. Operatören har valt att använda nätet hos Tele2 och kunderna får tillgång till bra kvalitet, hastigheter och riktigt god täckning. Tele2s mobilnätet är ett av Sveriges snabbaste mobilnät med surfhastigheter upp till 80 Mbit per sekund.


Mobilnät Halebop

Halebop ägs av Telia och är deras lågprisalternativ. Detta gör att de har riktigt bra täckning då deras mobiltrafik går i Telias snabba och välutbyggda telenät. Halebop har stort sortiment på både kontantkort, mobiltelefoni och tillbehör. Skaffa abonnemang med eller utan mobiltelefon. Bra täckning över hela Sverige.


Mobilnät Chilimobil

Chilimobil är en ny mobiloperatör inom lågprissegmentet och erbjuder både mobilabonnemang, bredband och. mobiltelefoner. Kunderna får snabb surf via mobilnätet hos operatören Tre som har god täckning över stora delar av Sverige. Chilimobil är en av få lågprisoperatörer som erbjuder obegränsad surf i alla sina abonnemang.


Mobilnät Tellus Mobil

Tellus Mobil är en lågprisoperatör som erbjuder ett bra utbud av abonnemang med olika surfmängder. Trots att operatören håller låga priser erbjuder de även telefonsupport. Tellus Mobil använder Tele2 nät som ger mycket bra täckning och höga hastigheter.


Mobilnät Fello

Fello erbjuder mobilabonnemang till låga priser och kör all sin datatrafik i Telias stora mobilnät. detta ger såklart bra täckning och snabba hastigheter över hela Sverige. Fello är en lågprisoperatör som använder sig av Telias nät och har på så sätt bra täckning över hela Sverige.


Mobilnät Karma Mobil

Karma Mobil är en mobiloperatör med äldre, ibland ovana, användare som målgrupp. De erbjuder enkla abonnemang med enkla villkor. De har dessutom bra och tillgänglig support över telefon. Man använder Telenors nät vilket ger fantastisk täckning och snabba hastigheter.


Mobilnät My Beat

My Beat har abonnemang till schyssta priser och satsar på att göra det så enkelt som möjligt för kunden. My Beat använder sig av Telenors nät vilket gör att de har bra och pålitligt täckning i stora delar av Sverige.


Mobilnät Tre

Tre är en de 4 stora mobiloperatörerna och de äger sitt eget mobilnät. De har ett stort sortiment och har länge arbetat på att få det snabbaste nätet i landet. Du surfar i riktigt höga hastigheter och de har ett brett sortiment vad gäller både abonnemang, mobiltelefoner samt surfplattor. De riktar sig både mot privatpersoner och företag. Tre äger som sagt även operatören Hallon som använder Tre:s mobilnät.


Mobilnät Telenor

Telenor är en av de riktigt stora operatörerna i Sverige och de äger själva sitt mobilnät. De har ett brett sortiment vad gäller abonnemang, mobila bredband, telefoner, surfplattor samt större företagslösningar. Många väljer Vimla framför Telenor idag, då de ägs av Telenor och använder samma nät till ett lägre pris.


Mobilnät Comviq

Comviq är en stor operatör och har funnits i många år. Deras slogan är Billigt! Billigt! Billigt! och länge var de det billigaste alternativet när det kommer till både kontantkort och mobilabonnemang. Numera finns det andra alternativ vad gäller billig mobiltelefoni, men Comviq är fortfarande en riktigt bra mobiloperatör. De använder sig av Tele2:s nät och ägs även av dem.

Mobiloperatörer och mobilnät

Det är nästan omöjligt att svara på vilken mobiloperatör som har bäst täckning. Det beror ju på vart man befinner sig och hur förhållandena ser ut för tillfället på platsen. Numera är mobilnäten väl utbyggda och du har vanligtvis mycket bra täckning i och runt storstäderna.

Mobiloperatörerna har utbyggda nät över hela landet och man har allt som oftast bra täckning oavsett vart man befinner sig. Det som kan skilja mellan tätort och landsbygd är själva hastigheten man kan surfa med. Detta beror på flera olika saker men en är utbyggnaden av det snabba 4G nätet.

Det finns flera andra faktorer som spelar in när det kommer till mobilnät och surfhastighet och vi skall titta lite närmare på detta här nedan. Du kan öka din signalstyrka på flera sätt ifall du befinner dig på en plats med sämre mobiltäckning.

Öka mottagningen

Rikta din mobiltelefon så att den är fri och håll den upprätt för bästa signalstyrka. Din mobiloperatör och deras mobilnät spelar roll för den mobiltäckning du upplever. Den basstation som din signal går via. Vart är den placerad och vart befinner du dig i förhållande till den? Är du utomhus får du normalt bättre täckning då inga väggar eller betong försämrar signalen.

Nu vet du mer om de olika mobiloperatörerna och deras mobilnät. Välj den operatör som passar bäst och sedan är det bara att komma igång att ringa, surfa och sms:a! Lycka till med ditt val!

 

Frågor och svar om täckning och täckningskartor

✅ Vilka mobiloperatörer delar nät?

De stora operatörerna har egna mobilnät som de mindre operatörerna hyr in sig i. Här hittar du information om vilka operatörer som delar mobilnät. Det kan vara bra att tänka på innan man köper ett nytt abonnemang.

✅ Vad är det för skillnad på 2G, 3G, 4G och 5G?

2G, 3G, 4G och 5G är namn på olika generationers mobilnät. 5G är det senaste mobilnätet. Här hittar du mer information om de olika mobilnäten och hur de används.

✅ Vem är bäst täckning?

Hur bra täckning du har beror bland annat på var du befinner dig och vad du använder för enhet. I större städer har de flesta operatörer bra täckning, på landsbygden kan det se olika ut. I texten hittar du information om alla operatörers mobilnät och täckningskartor.

✅ Hur får jag bättre täckning?

För att få bättre täckning kan du testa att använda handsfree när du ringer, gå utomhus för att slippa väggar som blockerar signalen, och om du är i bilen kan du placera telefonen vid framrutan.

✅ Hur får jag 5G?

5G-nätet byggs ut för fullt i Sverige. För att få tillgång till 5G behöver du en enhet med stöd för 5G, en operatör med tillgång till ett 5G-nät och täckning i 5G-nätet där du befinner dig.