Studentabonnemang från samtliga mobiloperatörer: Du skall absolut passa på att skaffa dig rabatt när du är student. Du får ofta mer surf, bättre pris och andra erbjudande vad gäller studentrabatter när du skaffar dig ett simkort som student!

 

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
Mobilabonnemang
Student
50% rabatt
Fria samtalFria sms6-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
Vimla Student75% rabattFria samtalFria sms6-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop StudentFria samtalFria sms15-60 GBfrån 219 :-Läs mer & Beställ
Fello
Fello Studentabonnemang50% rabattFria samtalFria sms6-35 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Comviq Fastpris StudentFria samtalFria sms5-40 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ

 

Studentrabatt

Många operatörer erbjuder studentrabatt men inte alla. Det vanligaste är att man får en viss rabatt per månad om man är student. Ett annat vanligt studenterbjudande är att man får lite mer surfmängd inkluderad i sitt abonnemang. När du beställer får du ett simkort hemskickat. Simkortet är förstansat så att du kan anpassa det beroende på om din telefon behöver ett micro-sim, nano-sim eller mini-sim.

Värt att nämna är att de flesta operatörer erbjuder exakt samma abonnemang som de kallar studentabonnemang till seniorer i form av mobilabonnemang för seniorer. Den som studerar surfar förmodligen mer på sin mobiltelefon än en pensionär även om seniorer numera surfar mer och mer via mobilen.

 

Håll kostnaderna nere under studietiden

Som student behöver man ofta tänka på att hålla nere kostnaderna eftersom man oftast bara har studiebidraget att leva på. Detta ska räcka till allt från mat, hyra, nöjen, studielitteratur och inte minst kommunikation. Mobilabonnemang är i och för sig något som ofta kan bli en tung kostnad om man har valt fel typ. När man som student vänder på kronorna kan faktiskt en prisskillnad på någon hundralapp göra stora hål i plånboken. För att få en billigare och smartare studietid är det därför viktigt att tänka på några saker.

 

Studentabonneman
 

Vem får teckna sig för studentabonnemang?

Det skiljer sig från operatör till operatör vem som får teckna sig för ett abonnemang för studenter. Vissa har som regel att man ska vara under 27 år, vilket naturligtvis inte alla studenter är. Andra kontrollerar att man faktiskt studerar, medan vissa inte kontrollerar det alls utan bara litar på att du är en student om du anger det.

 

Jämför olika studentabonnemang

Många operatörer har så kallade studentabonnemang. Dessa ligger oftast lägre i pris och kan vara väl värda att titta på. Man bör också hålla ögonen öppna för aktuella erbjudanden och rabatter. Det är dock viktigt att inte stirra sig blind på just studentabonnemangen.

 

Studentabonnemang med surf

Man måste även ta hänsyn till hur man brukar använda sin mobil. Om man till exempel surfar mycket och laddar ned stora mängder data kan det faktiskt bli billigast att satsa på ett abonnemang som erbjuder en stor datamängd. Risken är annars att man får köpa till extra surf i slutet av månaden något som kan bli väldigt dyrt i längden.

 

Tid du spenderar pa sociala medier

Tid du spenderar på sociala medier under en livstid


 

Fria samtal och fria sms

Du bör också se om abonnemanget passar dina övriga telefonvanor. Ringer du mycket är det viktigt att se till att abonnemanget erbjuder fria samtal. Har du tur så hittar du ett studentabonnemang helt i linje med dina behov. Bland de operatörer som idag erbjuder förmånliga studentabonnemang hittar du bland annat Hallon, Comviq och Tele2. Även många andra operatörer erbjuder bra studentrabatter.
 

Håll utkik efter studentrabatter

Ibland har också operatörerna olika tillfälliga kampanjer för studenter som du kan dra nytta av. Det kan till exempel vara ett lägre pris på en mobiltelefon när man tecknar ett abonnemang eller en lägre kostnad de första månaderna. För att hitta dessa rabatter kan du komma in till oss på simkort.com där vi kontinuerligt listar aktuella studentrabatter och erbjudande. Var dock alltid noga med att läsa på om vilka villkor som gäller för de olika erbjudandena på operatörens hemsida.

 

De bästa mobilabonnemangen för studenter

 
Simkort för studenter - topp 5 mobilabonnemang för studenter
Vimla
Hos Vimla kan du som student välja på antingen mer datamängd eller lägre månadskostnad beroende på vilken abonnemangsnivå du väljer. Alla abonnemang är utan bindningstid, du sparar oanvänd surf och får fria samtal och sms. Operatören ger dig dessutom en viss summa i rabatt varje månad för varje vän du värvar.
 
hallon
Hallon
Hallon har flera studentabonnemang att välja på. Alla abonnemang är utan bindningstid, du kan spara oanvänd surf och du får fria samtal och sms. Du kan avsluta tjänsterna när du vill.
 
Simkort för studenter - topp 5 mobilabonnemang för studenter
Halebop
Med Halebop kan du som student välja mellan två mobilabonnemang. Abonnemangen ger dig både fria samtal och sms och du behåller oanvänd surf till nästa månad. Uppsägningstiden hos Halebop är en månad.
 
comviq
Comviq
Hos Comviq finns det flera särskilda abonnemang för studenter att välja mellan. Du kan välja mellan olika datamängd och de flesta abonnemangen har fria samtal och sms. Samtliga mobilabonnemang är utan bindningstid och uppsägningstid.
 
Simkort för studenter - topp 5 mobilabonnemang för studenter
Fello
Fello erbjuder fyra olika studentabonnemang och alla är utan bindningstid och uppsägningstid. I abonnemangen ingår fria samtal och sms och du kan spara oanvänd surf.