Studentabonnemang från samtliga mobiloperatörer: Du skall absolut passa på att skaffa dig rabatt när du är student. Du får ofta mer surf, bättre pris och andra erbjudande vad gäller studentrabatter när du skaffar dig ett simkort som student!

 

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
Mobilabonnemang
Student
50% rabatt
Fria samtalFria sms8-200 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
Vimla Student 75% rabattFria samtalFria sms6-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Fello
Mobilabonnemang
Student
50% rabatt
Fria samtalFria sms6-35 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop StudentFria samtalFria sms15-60 GBfrån 219 :-Läs mer & Beställ

 

Studentrabatt

Många operatörer erbjuder studentrabatt men inte alla. Det vanligaste är att man får en viss rabatt per månad om man är student. Ett annat vanligt studenterbjudande är att man får lite mer surfmängd inkluderad i sitt abonnemang. När du beställer får du ett simkort hemskickat. Simkortet är förstansat så att du kan anpassa det beroende på om din telefon behöver ett micro-sim, nano-sim eller mini-sim.

Värt att nämna är att de flesta operatörer erbjuder exakt samma abonnemang som de kallar studentabonnemang till seniorer i form av mobilabonnemang för seniorer. Den som studerar surfar förmodligen mer på sin mobiltelefon än en pensionär även om seniorer numera surfar mer och mer via mobilen.

 

Håll kostnaderna nere under studietiden

Som student behöver man ofta tänka på att hålla nere kostnaderna eftersom man oftast bara har studiebidraget att leva på. Detta ska räcka till allt från mat, hyra, nöjen, studielitteratur och inte minst kommunikation. Mobilabonnemang är i och för sig något som ofta kan bli en tung kostnad om man har valt fel typ. När man som student vänder på kronorna kan faktiskt en prisskillnad på någon hundralapp göra stora hål i plånboken. För att få en billigare och smartare studietid är det därför viktigt att tänka på några saker.

 

Studentabonneman
 

Vem får teckna sig för studentabonnemang?

Det skiljer sig från operatör till operatör vem som får teckna sig för ett abonnemang för studenter. Vissa har som regel att man ska vara under 27 år, vilket naturligtvis inte alla studenter är. Andra kontrollerar att man faktiskt studerar, medan vissa inte kontrollerar det alls utan bara litar på att du är en student om du anger det.

 

Jämför olika studentabonnemang

Många operatörer har så kallade studentabonnemang. Dessa ligger oftast lägre i pris och kan vara väl värda att titta på. Man bör också hålla ögonen öppna för aktuella erbjudanden och rabatter. Det är dock viktigt att inte stirra sig blind på just studentabonnemangen.

 

Studentabonnemang med surf

Man måste även ta hänsyn till hur man brukar använda sin mobil. Om man till exempel surfar mycket och laddar ned stora mängder data kan det faktiskt bli billigast att satsa på ett abonnemang som erbjuder en stor datamängd. Risken är annars att man får köpa till extra surf i slutet av månaden något som kan bli väldigt dyrt i längden.

 

Tid du spenderar pa sociala medier

Tid du spenderar på sociala medier under en livstid


 

Fria samtal och fria sms

Du bör också se om abonnemanget passar dina övriga telefonvanor. Ringer du mycket är det viktigt att se till att abonnemanget erbjuder fria samtal. Har du tur så hittar du ett studentabonnemang helt i linje med dina behov. Bland de operatörer som idag erbjuder förmånliga studentabonnemang hittar du bland annat Hallon, Comviq och Tele2. Även många andra operatörer erbjuder bra studentrabatter.
 

Håll utkik efter studentrabatter

Ibland har också operatörerna olika tillfälliga kampanjer för studenter som du kan dra nytta av. Det kan till exempel vara ett lägre pris på en mobiltelefon när man tecknar ett abonnemang eller en lägre kostnad de första månaderna. För att hitta dessa rabatter kan du komma in till oss på simkort.com där vi kontinuerligt listar aktuella studentrabatter och erbjudande. Var dock alltid noga med att läsa på om vilka villkor som gäller för de olika erbjudandena på operatörens hemsida.

 

De bästa mobilabonnemangen för studenter

 
Simkort för studenter - topp 5 mobilabonnemang för studenter
Vimla
Hos Vimla kan du som student välja på antingen mer datamängd eller lägre månadskostnad beroende på vilken abonnemangsnivå du väljer. Alla abonnemang är utan bindningstid, du sparar oanvänd surf och får fria samtal och sms. Operatören ger dig dessutom en viss summa i rabatt varje månad för varje vän du värvar.
 
hallon
Hallon
Hallon har flera studentabonnemang att välja på. Alla abonnemang är utan bindningstid, du kan spara oanvänd surf och du får fria samtal och sms. Du kan avsluta tjänsterna när du vill.
 
Simkort för studenter - topp 5 mobilabonnemang för studenter
Halebop
Med Halebop kan du som student välja mellan två mobilabonnemang. Abonnemangen ger dig både fria samtal och sms och du behåller oanvänd surf till nästa månad. Uppsägningstiden hos Halebop är en månad.
 
comviq
Comviq
Hos Comviq finns det flera särskilda abonnemang för studenter att välja mellan. Du kan välja mellan olika datamängd och de flesta abonnemangen har fria samtal och sms. Samtliga mobilabonnemang är utan bindningstid och uppsägningstid.
 
Simkort för studenter - topp 5 mobilabonnemang för studenter
Fello
Fello erbjuder fyra olika studentabonnemang och alla är utan bindningstid och uppsägningstid. I abonnemangen ingår fria samtal och sms och du kan spara oanvänd surf.

Mobilabonnemang med studentrabatt

När man är student är det viktigt att hålla koll på sina pengar så att CSN räcker hela månaden. Därför är det perfekt att många mobiloperatörer idag erbjuder extra fina rabatter till studenter. Då kan man få mer pengar över till annat.

Här har vi listat alla de bästa mobiloperatörerna med de mest förmånliga studentrabatterna. I alla abonnemang är alla samtal och mess gratis. Då behöver man bara tänka på hur mycket surf man behöver och vill ha varje månad. Hos en del operatörer får man dessutom spara den surf man inte har gjort av med under månaden till nästa.

Studentrabatten sträcker sig såklart över hela året, och inte bara över terminerna. 

Såklart ska man passa på att skaffa sig ett extra billigt och bra mobilabonnemang när man studerar. Hos alla operatörer vi listar här kan man snabbt och enkelt klicka in sig på deras hemsida och beställa ett studentabonnemang. Samma rabatter gäller i vissa fall även om man är under 18 år eller över 55 år. 

Abonnemang med fast pris

Det allra smidigaste abonnemanget man kan ha är ett abonnemang med fast pris. Då får man inga oväntade telefonutgifter i slutet på månaden och man kan enkelt planera sin strama studentbudget. Med abonnemang med fast pris ingår en viss mängd surf, det är den surfen som avgör priset på ditt abonnemang, och vanligtvis är alla samtal och sms gratis inom Sverige och EU. 

Om din surf tar slut under månaden kan man ofta köpa till extra. Det kan dock bli dyrt i längden. Det klokaste, rent budgetmässigt, brukar vara att välja ett abonnemang där man vet att surfmängden räcker gott och väl månaden ut. Och om det blir någon surf över sparas den ju i bästa fall till en månad när man använder lite mer surf än vad man brukar. Det kan till exempel vara under sommarlovet när man inte sitter hemma med sitt WiFi lika mycket. 

Det är enkelt att byta operatör

Om man sitter på ett vanligt abonnemang, men är student och är sugen på lite studentrabatt, så är det inte alls svårt att byta. 

Hos alla operatörer vi har listat här får man behålla sitt nummer när man byter operatör – man fyller bara i sitt vanliga mobilnummer när man beställer sen sköter din nya, och förhoppningsvis billigare, operatör resten. 

Om man har valt ett studentabonnemang med lite för lite surf är även det väldigt enkelt att byta upp sig. Det görs via operatörens hemsida och går på nolltid. Dessutom har de här operatörerna ingen bindningstid, vilket betyder att du kan byta operatör om du ångrat dig eller hittat en ännu bättre studentdeal. 

Vad är skillnaden mellan operatörerna?

Skillnaden mellan de olika operatörerna är ofta inte särskilt stor. Det handlar såklart om priset och surfmängden, men även om mobilnätet som operatören använder. 

Alla de operatörer vi har listat här är lågprisoperatörer som använder ett mobilnät byggt av någon av de större operatörerna. Hallon använder sig tillexempel av Tres nät, Vimla Telenor och Fello Telia, det betyder att du kommer att ha bra täckning i alla studentstäder runt om i Sverige.

 

Frågor och svar om simkort för studenter

✅ Vilka operatörer har studentrabatt?

Vi rekommenderar mobilabonnemang från Hallon, Fello, Vimla och Halebop om man är studnet. Dessa operatörer erbjuder prisvärda abonnemang med studentrabatt. I tabellen högst upp på sidan hittar du priser och aktuella erbjudanden.

✅ Vilket mobilabonnemang är billigast för studenter?

Hallon erbjuder billigast mobilabonnemang för studenter. De har ofta extra bra erbjudanden för nya kunder, vilket gör att priset blir ännu billigare under de första månaderna. I tabellen högst upp på sidan hittar du de billigaste studentabonneamngen.

✅ Hur får jag studentrabatt på mitt mobilabonnemang?

Välj ett studentabonnemang när du beställer ditt mobilabonnemang. Du kan behöva styrka att dum är student med ditt Mecenatkort eller Studentkort. Vissa operatörer har även en åldersgräns för sin studentrabatt.

✅ Har Telia studentrabatt?

Ja, Telia erbjuder alla ungdomar, unga vuxna och studerande upp till 28 år 50 kronor i rabatt per månad på sitt mobilabonnemang. När du beställer från Telia kryssar du i att du är under 28 år, då får du automatiskt rabatten.

✅ Kan jag få studentrabatt på en mobiltelefon?

Ja, du kan få studentrabatt när du köper en mobiltelefon på avbetalning hos en operatör. Halebop erbjuder regelbundet längre månadskostnad på populära mobiltelefoner till studenter.