Det blir allt vanligare att man har ett mobilabonnemang till sitt barn numera. Många barn som är runt 10-11 år får nya mobiltelefoner, så att du som förälder kan nå dem samt de kan surfa, ringa och sms:a med sina kompisar på ett bra sätt. Ni får en bättre kommunikation när barnet inte är hemmavid med ett bra abonnemang.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
Mobilabonnemang
Barn
Fria samtalFria sms6-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
Vimla BarnFria samtalFria sms3-25 GBfrån 50 :-Läs mer & Beställ
Fello
Fello BarnabonnemangFria samtalFria sms3-20 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ

Det finns mobilabonnemang numera som är speciellt utformade för barn och detta ger dig som förälder viss kontroll på abonnemang, kostnader, samtal, sms och surfvanor för ditt barn. Det finns flera anledningar att skaffa sig ett barnabonnemang. Ni får bättre kommunikation såklart, men du som förälder får även koll på användandet.

Barnabonnemang

Det finns som sagt flera fördelar med att ha ett specialutformat abonnemang för ditt barn. Med ett barnabonnemang får man oftast lägre pris samt mer surf inkluderat per månad än ifall du tar ett vanligt mobilabonnemang med samma utformning. Flera operatörer har riktat sig mot barnen med sina erbjudande och detta skall du absolut se över när du skaffar nytt abonnemang oavsett om det är med eller utan mobiltelefon.

Ditt barn behöver kunna nå dig

Det var vanligt att man skaffade ett kontantkort till sitt barn tillsammans med den första mobiltelefonen. Numera är det vanligare med ett barnabonnemang, då dessa sällan eller aldrig har uppsägningstid eller bindningstid. Köper du mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang, kan det förekomma bindningstid, men sällan med ett så kallat rent abonnemang. Med en mobiltelefon till ditt barn kan ni kommunicera på ett smartare sätt. Ni når varandra enklare.

Hellre ett abonnemang så inte pengarna på kontantkortet tar slut. Då kan inte ditt barn ringa dig ifall pengarna är slut på kortet. Skaffa ett barnabonnemang. det är helt klart en bättre lösning. Abonnemangen är såpass billiga numera och utan bindningstid, så det är ett bättre val.

Mobilabonnemang barn

Barnets behov styr

När du skall skaffa ett nytt abonnemang till ditt barn, så se vad behovet är. Skall ni kunna prata mycket., surfa, sms:a eller vad är det för behov som du och ditt barn har. Skall ni endast ringa., så behöver ni inte ha så mycket surf kopplat till abonnemanget. Se över behovet. Hallon har flera bra alternativ på abonnemang för barn och är oftast den operatör som fungerar bäst vad gäller barnabonnemang.

Med rätt inställningar kan du även strypa surfmängden på ditt barns mobil. Du har bra kontroll på barnets mobilanvändande.

Lär barnet ta ansvar

Är ditt barn under 18 år, så är det du som står på abonnemanget och ditt barn behöver ta ansvar gentemot dig när det kommer till mobilanvändandet. Detta kan vara något bra, då barnet förmodligen använder mobilen på ett ansvarsfullt sätt. Du får även bättre insyn i vad som sker vad gäller användandet. Barnet kan även vara med och utforma abonnemanget. Se över behoven tillsammans vad gäller surfmängder och andra detaljer.

Du har kontrollen

Det är inte alltid lätt att ha kontroll på sitt barns mobilanvändande, men med ett barnabonnemang underlättar det helt klart. Du får kontroll på hur mobilen sköts och vad som händer på den till större del. Du får bättre insyn. Du kan även spärra olämpliga hemsidor, appar och program från barnets mobiltelefon. Det finns även kostnadsspärr hos vissa operatörer, som gör att barnet inte kan köpa dyra saker på Internet eller inne i appar.

Detta ger såklart ökad trygghet och du får bättre kontroll. Du ställer in de appar, program, kostnader och andra begränsningar i mobiltelefonen. Mer kontroll med ett barnabonnemang.

Fördelar barnabonnemang

  • Rabatter vad gäller surfmängd
  • Lägre pris på abonnemanget varje månad
  • Du har kontroll över barnets användande av mobilen
  • Kostnadsskydd i appar och program
  • Spärr mot olämpliga appar och hemsidor

Ett mobilabonnemang för barn är en bra lösning när du skall skaffa mobiltelefon till de yngre i familjen. Du får som sagt bättre kontroll på användandet och kostnader med ett barnabonnemang.