Billigast mobilabonnemang med och utan mobiltelefon. Vi har listat alla de billigaste mobilabonnemangen i Sverige på ett enda ställe. Här hittar du bra mobilabonnemang till lägsta pris. Det billigaste abonnemanget beror på vilka behov du har. Vi jämför här de olika abonnemangen mellan varandra och ser vilket abonnemang som ger mest valuta för pengarna.

Billigaste mobilabonnemang:

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
50% rabatt Fria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
75% rabattFria samtalFria sms3-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Chili
AbonnemangFria samtalFria sms6-fri surf GB
från 129:-
Läs mer & Beställ
Fello
AbonnemangFria samtalFria sms2-22 GBfrån 95:-Läs mer & Beställ
Telness
FöretagsabonnemangFria samtalFria sms3 - 100 GB surffrån 229 :-Läs mer & Beställ
My Beat
AbonnemangFria samtalFria sms2-60 GBfrån 88 :-Läs mer & Beställ
Karma mobil
AbonnemangFria samtalFria sms5-100 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms5-obegr. GBfrån 199 :-Läs mer & Beställ
Tellus Mobil
AbonnemangFria samtalFria sms5-100 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Comviq
AbonnemangFria samtalFria sms3-50 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ

Billigast mobiloperatörer

Det finns numera ett antal lågprisoperatörer i Sverige som erbjuder låga priser och bra villkor på sina abonnemang. Det är dock viktigt att man vet sitt behov av mobiltelefonen för att verkligen hitta det bästa och billigaste abonnemanget för de behov man har. Du behöver matcha behovet och priset med varandra samt därefter se vad du får för dina pengar.

Lista på billigast abonnemang

De billigaste abonnemangen har ofta lite mindre surfmängd och i vissa fall begränsningar vad gäller samtal och sms per månad. Detta håller på att förändras nu eftersom konkurrensen mellan de olika operatörerna har hårdnat de senaste åren. Detta ska du som kund utnyttja för att få så lågt pris som möjligt på dina produkter och tjänster. Vi har samlat alla de bästa och billigaste abonnemangen i vår lista här. Dessa abonnemang kvalar in på listan över de billigaste telefonabonnemangen i Sverige nu. Det kan skilja lite mellan dessa och du behöver jämföra dessa gentemot dina behov när du skaffar nytt abonnemang.

Fria samtal och fria sms

Behöver du fria samtal, fria sms, mycket eller lite surf? När du har konstaterat vad du behöver är det enkelt att skaffa nytt mobilabonnemang. Skulle du välja fel är det ingen fara. Du kan enkelt byta till ett annat, då de flesta billiga abonnemang varken har uppsägningstid eller bindningstid. Detta är en stor skillnad mot för några år sedan och detta är verkligen en bra sak för dig som konsument.

Billigast mobilabonnemang

Kriterier billigast abonnemang

När du ska välja abonnemang ska du som sagt titta på dina behov. Du kan titta på dessa genom att följa dessa kriterier som gör det enklare för dig att göra ett bra val:

 • Vad ska du använda mobilen till?
 • Hur mycket surfmängd behöver du per månad?
 • Hur många samtal behöver du ringa?
 • Fria sms och mms?
 • Vad har du för täckningsbehov?

Beräkning av surf:

Det som brukar skilja mellan de olika billigaste abonnemangen åt är surfmängden. Därför har vi gjort en liten lista på hur mycket surfmängd det går åt för de olika aktiviteterna på nätet:

 • 1 GB = ca 300 webbplatser, 15 timmars musik samt 1 timmars film
 • 5 GB = ca 1500 webbplatser, 72 timmars musiklyssnande samt 5 timmars film
 • 10 GB = ca 3000 webbplatser, 144 timmars musiklyssnande samt 10 timmars film

Med dessa tips får du lite bättre koll på vilka surfmängder som behövs när det kommer till aktiviteter på internet. Det finns flera billiga och bra mobilabonnemang i vår lista när det gäller att välja bäst och billigast telefonabonnemang.

Surf och lågprisalternativ

Du kan numera hitta billiga abonnemang till en väldigt låg kostnad och då får du relativt gott om surf för dessa pengar. Kostnaden för mobilabonnemang har sjunkit de senaste åren då flera av de stora operatörerna startat egna lågprisalternativ på marknaden. De använder samma mobilnät som de större mer kända operatörerna då de ägs av dessa.

Vilka operatörer använder vilkas mobilnät: 

Tele2 => Välj Tellus Mobil, Katshing eller Comviq

Telenor => Välj Vimla 

Tre => Välj Hallon eller Chilimobil

Telia => Välj Halebop eller Fello

Du kan om du vill hitta billigast mobilabonnemang använda dig av ovanstående lilla guide om vilka som använder samma nät. Då får du samma täckning till lägre pris. Perfekt för dig som kund! Du kan även uppdatera ditt val av abonnemang enkelt då de erbjuder abonnemangen utan bindningstider. Allt för att du ska få ett så bra val och billigt abonnemang som möjligt!

Billigare mobilabonnemang om du byter ofta

Eftersom de allra flesta mobilabonnemang är utan bindningstid och eftersom det hela tiden dyker upp nya kampanjer och erbjudanden blir mobilabonnemangen billigare för dig om du byter ofta. De allra flesta kampanjer går ut på att du inte varit kund hos operatören på ett bra tag eller att kampanjens pris gäller om du stannar hos operatören några få månader. När begränsningarna gått ut är det bara att hoppa över till nästa erbjudande hos samma operatör eller hos någon annan.

Ta för vana att jämföra och byta mobilabonnemang ofta. Kika in här hos oss för att ha alla priser och kampanjer samlade på en och samma sida. Vi gör det enklare för dig att bevaka de olika operatörernas priser och erbjudanden och på så sätt få det billigaste abonnemanget och därmed få ned dina mobilkostnader.

Ibland behöver du inte byta operatör för att få det billigare. Det kan ofta räcka med att ringa till operatören och säga att du kan få ett bättre erbjudande från en annan operatör. Oftast matchar de då priset eftersom de vill behålla dig som kund.

Operatörer utan bindningstid

  Billigaste mobilabonnemang

Tele2 Bindningstid

Tele2 har möjlighet till obegränsad surf och barnabonnemang. Deras familjeabonnemang minskar priset på det obegränsade abonnemanget om familj, vänner och bekanta också har det och ansluter sig till gruppen. Detta alternativ kan vara bra för familjer med vuxna barn där man vill få lite bättre pris på ett obegränsat abonnemang men samtidigt ha separat ekonomi. För stora familjer är det en fördel att upp till åtta abonnemang kan anslutas till ett huvudabonnemang. Operatören ger nu också seniorrabatt.

telenor

Telenor Bindningstid

Telenor har familjeabonnemang och möjlighet till obegränsad surf. Upp till åtta användare kan vara anslutna till Telenor Familj, och varje anslutning är billigare än ett separat abonnemang hade varit. Familjer ringer fritt till varandra i hela världen och Telenor ger gott om surf i många andra länder. Hos Telenor måste du ibland köpa till en extratjänst för att spara oanvänd surf beroende på surfmängden för ditt abonnemang.

Billigaste mobilabonnemang

Fello ingen Bindningstid

Fello har ett enkelt upplägg och en sida som är enkel att navigera för att hitta exempelvis utlandspriser. Man får obegränsade meddelanden till hela världen med alla deras abonnemang och det enda som varierar är surfmängden. De har rabatt för barn, studenter och seniorer. Deras högsta surfmängd är 22 GB och dess ordinarie pris är dyrare än Vimlas största surfmängd så vill man surfa mycket finns det andra operatörer som har bättre avtal. Däremot har de okej priser på de mindre surfmängderna. Hos Fello kan du betala med kontokort och slipper då kreditupplysning.

hallon

Hallon ingen bindningstid

Hos Hallon kan du skaffa mobiltelefon när du tecknar abonnemang eller till ett befintligt abonnemang. Operatören är den enda lågprisoperatören som erbjuder 100 GB surf och det till bara marginellt högre pris än de andra operatörernas 30 eller 50 GB-avtal. Största problemet med Hallon är att de inte har så bra täckning i norra halvan av landet eftersom de använder Tres mobilnät. Tätorter fungerar, men inte glesbygd. Hallon har kontokort som betalningsalternativ.

vimla

Vimla ingen bindningstid

Vimla ger upp till 100 GB data och donerar del av vinsten till välgörenhet. De har särskilda avtal för barn, studenter och seniorer men för dem är största surfmängden 25 GB. Liksom Fello och Hallon låter Vimla dig betala med kort.

Katshing

Katshing ingen bindningstid

Katshing har ingen bindningstid på sina abonnemang. På samtliga är det nonstop surf där du får riktigt låg hastighet när din surfpott är slut men abonnemangen har lågt pris. Med mobilnät via Tele2 får du ett snabbt nät med bra täckning över stora delar av Sverige.

Chilimobil

Chilimobil ingen bindningstid

Hos Chilimobil slipper du också bindningstid. De har prisvärda abonnemang med bland annat obegränsad surf och bland tjänsterna hittar du även mobilt bredband. Trots låga priser har de både god tillgänglighet och generösa öppettider för kundsupporten.

Tellus Mobil

Tellus Mobil ingen bindningstid

Även hos Tellus Mobil slipper du bindningstid. Operatören har prisvärda abonnemang med lite surf upp till 100 GB med rabatter för seniorer och familjer. Tellus Mobil har bland annat telefonsupport vilket är ett stort plus med tanke på att abonnemangen har låga priser.

Operatörer där du kan välja att ha bindningstid

  comviq

Comviq Bindningstid

Comviqs Fastpris Mini är inte det bästa lågprisabonnemanget på marknaden och de övriga är genomsnittliga. De har specialabonnemang för barn, studenter samt seniorer. Med deras Fastpris Combo får du 10 GB surf inom EU och samtalsminuter till utlandet, hur mycket beror på vilket land du ringer till. De har just nu en funktion som låter dig testa att surfa så mycket du behöver i två månader till samma pris som Fastpris Mini, och efter de två månaderna rekommenderar de ett abonnemang som fyller dina behov. Du måste inte teckna det abonnemang som föreslås.

telia

Telia bindningstid

Hos Telia har du inte automatisk bindningstid. Du kan välja att ha det om du skaffar en mobiltelefon samtidigt som du tecknar abonnemanget och får då rabatt på priset men det är inte ett måste.

tre

Tre bindningstid

Bindningstiden för abonnemang utan telefon hos Tre är vanligtvis valfri, men ibland tillkommer små bonusar om man väljer det. Skaffar man en mobil så blir det automatiskt bindningstid. Det beror också på abonnemangets storlek eftersom deras minsta abonnemang har bindningstid på antingen 12 eller 24 månader, men deras näst minsta abonnemang kan tecknas utan detta.

Billigaste mobilabonnemang

Halebop bindningstid

Halebop har ofta erbjudanden där bindningstid ger dig någon slags bonus, exempelvis hörlurar och extra surf. Däremot behöver du inte välja att delta i dessa kampanjer och då blir det ingen bindningstid.

Billigaste mobilabonnemang

Universal Telecom bindningstid

Universal Telecom ger dig upp till 24 GB data och har en tilläggstjänst för en mindre peng varje månad som ger dig billigare minuttaxa till utlandet. Ofta har de kampanjer som dubblar surfen när du tecknar abonnemang. Bindningstiden verkar inte göra någon som helst skillnad.

Valfri bindningstid

Bindningstid är generellt sett något du kan välja att ha för att sänka ditt pris eller få någon annan slags bonus, men det är inte längre obligatoriskt hos någon operatör, förutom på särskilda abonnemang såsom det minsta hos Tre. Det är alltså lätt att undvika oavsett vilken operatör du väljer.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

Vilket är egentligen det billigaste mobilabonnemanget? Detta är inte så lätt att svara på för det beror helt på vad du har för behov och vad som passar just dig. När du har sett över dina mobilvanor, hur mycket du använder den och till vad, går det att hitta det billigaste och bästa abonnemanget till dig. Vi tittar på alla de billiga mobilabonnemangen här nedan samt ser vilket som blir billigast för dig.

Billigaste abonnemang för dig

Det som skiljer ett billigt mobilabonnemang mot ett dyrt är oftast surfmängden som är inkluderat i månadskostnaden. Detta är inte alltid fallet, men oftast så är det på det viset. Vi visar här ovan flera bra och billiga mobilabonnemang till bästa pris med bra surfmängder.

Jämföra billigast abonnemang

När man skall jämföra abonnemang mot varandra för att hitta det billigaste, så bör man ställa sig ett par frågor för att hitta det som passar bäst för ens egna behov vad gäller mobiltelefoni. Det är inte krångligt, utan du följer bara de tipsen och råden vi visar i denna artikel, så hittar du ett bra alternativ för dig vad gäller billig mobiltelefoni.

Frågor du kan ställa för att hitta rätt: 

 • Surfar du mycket på din mobil?
 • Vad gör du när du surfar med mobilen?
 • Ringer du mycket?
 • Sms:ar du ofta?
 • Skickar du många mms?

När du har svaren på dessa frågor, så är det enkelt att hitta det billigaste och bästa abonnemanget som passar dig och dina mobilbehov. De operatörer vi samarbetar med och rekommenderar här inne har alla bra och billiga mobil-abonnemang med bra surfmängder och kan skräddarsys för dig och dina behov.

Se över behoven

Du skall se över dina behov innan du tittar på prislapparna för vad de olika abonnemangen kostar per månad. Många fastpris abonnemang numera ger riktigt mycket valuta för pengarna, bara du vet vad du har för mobilbehov. Använder du stora mängder surf? Ringer du mycket i mobiltelefonen? Skickar du ofta sms? Tar du bilder och skickar mms? Väljer du ett bra abonnemang med rätt prisbild, så kommer du att hitta ett billigt abonnemang för dina behov.

Du kan alltid köpa till surfmängd hos de flesta mobiloperatörer numera, men det tenderar till att bli dyrare än att du väljer ett abonnemang med lite större surfmängd från början. Nästan alla kategorier av folk surfar mer idag på mobilen än tidigare, så ta lite mer surf för att vara på den säkra sidan. Det finns bra abonnemang från ca 100 kronor numera med helt ok surfmängder, och många gånger får man spara den surfmängd man inte använt under en månad till nästa

Välj rätt abonnemang

Som vi nämner här ovan så titta på dina behov och sedan väljer du ett abonnemang så nära dina behov som möjligt. Då slipper du köpa extra surf innan månaden är slut. När du kommit fram till vad du behöver så väljer du en operatör som kan tillhandahålla detta. Det är lätt att välja numera, för blir det fel, så kan du alltid ändra dig. De flesta operatörer arbetar utan bindningstider och uppsägningstider numera. Det är bra för dig som kund, då kan du testa utan att binda upp dig. Det är även lätt att byta abonnemang hos operatören man valt om man till exempel valt ett abonnemang som man upptäcker har för lite surf.

Du skall se till helheten och ta allt i beräkning när du väljer rätt mobilabonnemang. Tänk som sagt på surfmängder, fria samtal, fria sms, fria mms, bindningstider, uppsägningstider och mobiltäckning. Det är enklare än du tror och du kommer hitta rätt val för dig snabbt och enkelt. Tänk på att välja ett lite större abonnemang även när det skall vara billigast variant. Det kommer du tjäna på i längden.

Surfmängder – uträkning

Här nedan visar vi på hur du skall räkna när det kommer till surfmängd och vad de olika former av aktiviteter drar vad gäller surf på Internet. Som sagt. Välj ett abonnemang med lite större surfmängd, så du är på säkra sidan.

 • 1 GB är lika med ca 15 timmars musik, 1 timmes film, eller ca 300 webbsidor
 • 2 GB är lika med ca 24 timmars musik, 2 timmars filmvisning eller ca 600 webbsidor
 • 5 GB är lika med 72 timmars musik, 5 timmars filmvisning och ca 1500 webbsidor
 • 10 GB är lika med ca 144 timmars musik, 10 timmars filmvisning, eller ca 3000 webbsidor

Nu vet du lite mer om vad de olika aktiviteterna på Internet drar för surfmängder och kan på så sätt se vilka dina behov är av surf i ditt nya mobilabonnemang. Nu blir det enklare att hitta det billigaste abonnemanget efter dina behov. I listan här ovan finner du flera bra alternativ av abonnemang för alla typer av behov.

Surf och lågt pris

Vill du absolut hitta det billigaste abonnemanget så har flera operatörer mobilabonnemang från ca 50 kronor per månad. Då ingår en mindre mängd surf och många har begränsade samtalsminuter och sms och mms som man får skicka varje månad. Om man har använt upp de fira samtalsminuterna eller sms:en så kostar varje efter en basprislista. Det kan bli dyrt i längden. Det finns även ett par varianter där du har fria samtal och fria sms för dessa låga priser. Se noga till vad du får för pengarna när du väljer ett så pass billigt abonnemang. Det är ofta bättre att gå upp lite i pris, så du får mer för pengarna. De billigaste abonnemangen riktar sig främst mot de som inte surfar så mycket på mobilen och som inte använder den så ofta.

Billigast abonnemang med surf

Numera använder nästan alla sina mobiler till mycket mer än att bara prata och skicka sms med. Man utför en mängd olika aktiviteter, både vad gäller nöje, men även viktiga saker, såsom att betala räkningar, skicka mejl och beställa varor, tjänster och produkter via Internet. Mobilen är numera en vardagsprodukt som verkligen gör nytta.

Mobilen är nästan en förlängning av oss och många lever med sina mobiler dygnet runt och har dem alltid nära till hands. Välj rätt mobilabonnemang för dig och dina behov. Tänk på surfmängd, sms, mms och samtal så hittar du enkelt billigast mobilabonnemang för dig. Lycka till!

Frågor och svar om billiga mobilabonnemang

✅ Vilket mobilabonnemang är billigast?

I tabellen på vår sida hittar du de billigaste mobilabonnemangen just nu som vi rekommenderar. Operatörerna är listade med aktuella erbjudanden och kampanjer så att du enkelt ska kunna hitta det billigaste abonnemanget just nu.

✅ Vilket mobilabonnemang har mest surf?

Av de abonnemang vi rekommenderar har Chilimobil och Tre mest surf – obegränsad. Även Hallon, Vimla och Karma Mobil har abonnemang med riktigt mycket surf.

✅ Hur mycket kostar en mobil i månaden?

Om du har köpt mobiltelefonen på avbetalning betalar du för själva telefonen varje månad plus ditt abonnemang eller kontantkort som du behöver för att använda telefonen. priset för en telefon kan ligga på under hundra kronor i månaden upp till ett par tusen, beroende på telefon, avtal och operatör.

✅ Hur får jag det billigaste mobilabonnemanget?

Mobiloperatörer har ofta erbjudanden för nya kunder som varar under de första månaderna. Om du byter operatör ofta kan du få en riktigt låg månadsavgift om operatören du byter till har en bra kampanj. I tabellen på vår sida hittar du aktuella kampanjer.

✅ Vilka operatörer har ingen bindningstid på mobilabonnemang?

Hallon, Vimla, Chilimobil, Katshing, Fello, Telenor och Tele2 är operatörer på den svenska marknaden som har mobilabonnemang utan bindningstid.