När det står mellan de nyare och trendigare operatörerna så är Vimla oftast en operatör värd att ha med i dina jämförelser. Vimla står för prisvärda och billiga abonnemang med stor flexibilitet och utan bindningstider. Med Vimla kan du också få rabatt på din månadskostnad för varje vän du värvar. Läs mer om lågprisoperatören Vimla och deras nya Vimla 2.0.

 

Den användarvänliga operatören

Vimla är mobiloperatören som placerat sig på andra platsen i ”Bästa mobiloperatör”. De använder sig av Telenors nät och du kan surfa i 2G, 3G och 4G. Anledningen till att Vimla kan vara så pass billiga är för att de har valt att inte ha återförsäljare eller en utökad kundservice. De har istället utvecklat ett forum där de flesta svaren finns. Behöver du kontakta dem så kan du göra det genom mejl eller via chatt.

Om du laddar ner Vimlas app kan du enkelt byta abonnemangspaket när du vill och få mer eller mindre surf varje månad. Du bygger helt enkelt ditt eget abonnemang som du vill ha det och när du vill.

Vimla finns inte för företag, men du kan ange företagsuppgifterna på din privata faktura och ändå registrera abonnemanget i företagets bokföring.

 

Vimlas mobilabonnemang

 

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Vimla
Mobilabonnemang 90% rabattFria samtalFria sms3-100 GBfrån 10 :-Läs mer & Beställ
Vimla
Mobilabonnemang student 90 % rabattFria samtalFria sms6-100 GBfrån 10 :-Läs mer & Beställ
Vimla
Mobilabonnemang senior 90% rabattFria samtalFria sms6-100 GBfrån 10 :-Läs mer & Beställ
Vimla
Mobilabonnemang barn 90% rabattFria samtalFria sms6-100 GBfrån 10 :-Läs mer & Beställ

Abonnemang till telefon

Med Vimla har du varken uppsägningstid eller bindningstid. Du kan utan att kontakta kundtjänsten testa dig fram till det perfekta abonnemanget. Vimla har fyra storlekar på abonnemang där alla ger fria samtal, sms och mms och du väljer abonnemang efter önskad surfmängd. Det finns abonnemang för dig som nästan aldrig surfar och abonnemang för dig som surfar mycket.

Du väljer även om du vill kunna använda din telefon utomlands eller för betalsamtal när du tecknar abonnemanget. Väljer du att låsa upp spärren får du använda din telefon inom EU/EES precis som om du vore hemma. Du kan enkelt slippa hantera månadsbetalningar genom att ansluta kontokort, Klarna eller autogiro.

 

Om Vimla - Extra surf ingår
 

Inte riktigt som kontantkort

Vimla erbjuder inga kontantkort men de är väl värda att jämföra ändå eftersom det nästan fungerar som ett kontantkort. Du betalar ditt abonnemang i förskott vilket gör att de inte behöver ta en kreditupplysning. Vill du spärra abonnemanget från betalsamtal eller utlandssamtal kan du även göra det. Eftersom du enkelt kan ändra surfmängden genom Vimlas app kan du även byta volym precis när du önskar. Det är så nära ett kontantkort som ett abonnemang kan komma.

 

Surf på mobilen

Hos Vimla får du spara den surf du inte använder. Surfen sparas i upp till ett år och du får spara upp till 100 GB. Hela surfen försvinner inte efter ett år utan den surf som blev tillagd för ett år sen försvinner. Du får även extra data när du tecknar abonnemang och självklart kan den extra datan sparas. Nätet möjliggör surfhastighet i upp till 150 Mbit/s.

Om du är inom EU/EES får du använda upp till 10 GB per månad utan extra kostnad. Skulle din surf ta slut på resan eller hemmaplan så kan du köpa till extra surf genom att logga in på vimla.se eller ladda ner Vimlas app.

 

Tipsrabatt, studentrabatt, senior eller under 18

Genom att tipsa dina vänner om Vimla kan du samla på dig tipsrabatter på din månadskostnad varje månad. Du får en viss rabatt varje månad för varje vän du värvar.

För dig som är student, ungdom eller 55+ så finns mer att hämta hos Vimla. Genom att kryssa i att du är berättigad erbjudandet så får du ta del av abonnemang med mer surf för pengarna nämligen deras studentabonnemang och seniorabonnemang.

 

Vimla 2.0

Vimla är i full färd med att uppdatera sina plattformar och sim-kort för att kunna bli ännu bättre. Det innebär att det snart kommer att finnas realtidsuppdateringar på dataförbrukning. Vimla 2.0 handlar framförallt om att skapa nya teknologier till kunderna. Det handlar då om VoLTE, Wi-fi call och e-sim. Har du ett sim-kort sedan tidigare behöver du inte oroa dig. Du kommer att få ett mess när det är dags att byta. Är du ivrig kan du däremot beställa ett direkt på vimla.se.

Vimla 2.0 fungerar i över 100 länder och operatören arbetar för att det ska fungera i hela världen. Med 2.0 får du även tillgång till en ny funktion, Vimla Filter. Det är en app där du själv väljer vilka som får ringa dig. De du väljer att filtrera bort kan du enkelt ringa upp när det passar dig. Du får pushnotiser med namn på de samtal som blir filtrerade.

 

Vimla passar dig som vill ha abonnemang på kontantkort

Nu är det inte så att Vimla har abonnemang på kontantkort för något sådant finns inte. De har i alla fall något snarlikt. Du som vill ha ett enkelt men bra abonnemang med enkel betalning och flexibilitet i surf gör rätt i att läsa mer om Vimla. Det blir inte enklare än så här.

Vimla är utmärkt för seniorer, studenter och ungdomar eftersom du får en robust abonnemangsform till ett lågt pris. Har du dessutom inget emot att själv behöva leta fram svar på dina frågor eller skriva till någon i chatten, då är valet inte svårt.

Vill du däremot ha mobiltelefon, mobilt bredband, surfplattor och flera andra enheter och abonnemangsformer, då är detta inte rätt operatör för dig. Hos Vimla är det enkelt på alla sätt och vis.

Ska man välja Vimla mobiloperatör?

Vimla gav sig in i konkurrensen med start 2014 och de har sitt fokus mot lågprissegmentet. De använder sig av Telenors snabba mobilnät och ägs av Telenor. Vimla arbetar med enkla abonnemang och har både fördelaktiga priser samt mycket surf inkluderat i sina abonnemang. Abonnemangen är utan bindningstider och uppsägningstider vilket är mycket bra för dig som kund. Vimla står sig bra mot de konkurrenter som finns i segmentet.

2018 och 2019 vann Vimla Årets Operatör på Telekomgalan.

Mobilabonnemang

Vimla har helt satsat på fastpris på sina mobilabonnemang. Du vet alltid vad det kostar att använda Vimla för sin mobiltelefoni. De är mycket prisvärda och du får mycket för pengarna när du väljer Vimla som din mobiloperatör. Du sparar oanvänd surf upp till 100 GB och du kan enkelt ta med dig ditt nummer till Vimla. Du kan även välja abonnemang för barn, seniorer och studenter.

Vimlas Priser & nät

Vimla har som sagt riktigt bra priser vad gäller sina mobilabonnemang och du har mycket surf inkluderat. Är du pensionär så har du seniorrabatt. Är du student så har du lägre priser och mer surf inkluderat, samt är du under 18 år så kan du skaffa en form av barnabonnemang. Dessa abonnemangsformer är klara fördelar mot en del konkurrenter som inte har detta i sitt sortiment. Du skall absolut se till att utnyttja de rabatter som finns till hands för dig när du tecknar nytt mobilabonnemang hos Vimla.

Vimla ägs som sagt av Telenor och de har all sin mobiltrafik i Telenors stora och väl utbyggda mobilnät. Detta gör att om du använder Telenor som leverantör av mobiltelefoni, så kan du ju enkelt välja Vimla istället och få bättre villkor och pris.

Support

Vimla erbjuder support via sitt supportforum, där kan man antingen få hjälp av Vimla eller av andra kunniga användare. Om man inte hittar sitt svar i supportforumet, eller behöver svar på en mer personlig fråga, kan man nå dem via mail.

Omdöme av Vimla

Vårt omdöme av Vimla är mycket positivt. Vimla är en stabil partner när det kommer till mobiltelefoni. De ägs som sagt av Telenor och använder deras fina stora mobilnät för all sin datatrafik. Det är en teleoperatör där du kan känna dig trygg om att du inte betalar för mycket. Priserna är mycket bra och surfmängderna är stora för de pengar du betalar! Vimla känns absolut som ett bra val!

 

Frågor och svar om Vimla

✅ Vad kostar Vimla?

I tabellen högre upp i texten hittar du aktuella priser och erbjudanden från Vimla. Vimla erbjuder mobilabonnemang med rabatt för nya kunder, studenter, barn under 18 och seniorer över 55.

✅ Är Vimla bra?

Ja, Vimla är en mycket bra operatör med låga priser, bra villkor och fina erbjudanden. I tabellen högre upp i texten hittar du aktuella priser och erbjudanden på mobilabonnemang från Vimla.

✅ Har Vimla kontantkort?

Nej, Vimla erbjuder endast mobilabonnemang. Abonnemangen har dock ingen bindningstid vilket gör att de är väldigt lika kontantkort med fastpris. Vi rekommenderar Hallons kontantkort med fastpris.

✅ Vilket nät använder Vimla?

Vimla använder Telenors nät. Det innebär att alla Vimlas kunder ringer och surfar i samma nät som Telenors kunder, men till en bråkdel av priset. Läs mer om täckning och se de olika operatörernas täckningskartor här.

✅ Hur får man rabatt hos Vimla?

Barn under 18 år, studenter och seniorer över 55 år får rabatt på sina abonnemang hos Vimla. Som ny kund hos Vimla får man även rabatt under sina första månader. I tabellen högre upp i texten hittar du aktuella priser och erbjudanden från Vimla.