Hitta det kontantkort som passar dig bäst och beställ det gratis. Du får ett simkort hemskickat och du kan använda det direkt i din mobiltelefon efter att du har aktiverat kortet. Vi listar här nedan alla de billigaste kontantkorten!

Halebop
Fastpris 2 GBFria SamtalFria sms2 GB129 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 4 GBFria SamtalFria sms4 GB99 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB100 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Comviq 5GBFria samtalFria sms
5 GB145 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 8 GBFria SamtalFria sms8 GB149 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 6 GBFria samtalFria sms6 GB209 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 10GBFria samtalFria sms10 GB195 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB200 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 20GBFria samtalFria sms20 GB245 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 25 GBFria Samtal
Fria sms25 GB249 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 20 GBFria samtalFria sms20 GB319 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 40GBFria samtalFria sms40 GB295 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 50 GBFria Samtal
Fria sms50 GB299 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB300 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 50 GBFria samtalFria sms50 GB369 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 100 GBFria Samtal
Fria sms100 GB349 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 100GBFria samtalFria sms100 GB345 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 100 GBFria samtalFria sms100 GB429 :-Läs mer & Beställ

Det finns ett ganska stort antal kontantkort och simkort att välja mellan om du vill ha ett mer fritt mobilanvändande utan bindningstider och dyra abonnemangsavgifter. Just dessa två faktorer är anledningar till att kontantkorten idag är på ordentlig frammarsch från att tidigare varit relativt ovanliga. Alla större mobiloperatörer erbjuder kontantkort och var och en av dem har i regel minst ett par, tre stycken för dig att välja mellan.

Det billigaste kontantkortet hittar du genom att utgå från ett som passar dina vanor när det gäller hur mycket du behöver surfa, ringa och skicka sms. Att beställa kontantkort online på internet kan bli billigare än att köpa det i butik. Ibland kan du också få rabatt för att du flyttar ditt gamla nummer till din nya operatör. Genom att ha koll på framförallt dina surfvanor kan du hela tiden se till att du alltid har den billigaste nivån till ditt kontantkort genom att öka eller minska surfmängden utifrån ditt behov.

Att hitta ett kontantkort för mobilen är alltså inte alls svårt. Det kan emellertid vara lite knepigt att hitta billiga kontantkort och simkort. Det är också inte alltid helt enkelt att se hur de olika kontantkorten skiljer sig åt. Här är tre saker att tänka på när du vill hitta billiga kontantkort.

Billiga kontantkort

Jämför alla avgifter och kostnader

Varje kontantkort har en egen prislista med separata uppgifter för exempelvis sms inom operatörens nät, sms till andra nät, samtalskostnad per minut, öppningsavgift samt kostnad för surf. Ett visst kontantkort kan ha mycket låga priser för exempelvis sms inom nätet och samtal, men samtidigt ha förhållandevis höga öppningsavgifter.

För ett annat kontantkort kanske det är mycket billigt att ringa men förhållandevis betydligt dyrare att skicka sms. När du vill hitta billiga kontantkort måste du utgå från din egen situation. Ett kontantkort som en person tycker är mycket förmånligt behöver inte alls vara rätt för dig. 

Finns rabatter att utnyttja?

För vissa kontantkort finns möjligheten att ta del av mer förmånliga prislistor i det fall man tankar på kortet med summor som överstiger vissa förutbestämda belopp. Med sådana kontantkort kan du i praktiken få rabatter på ditt mobilanvändande. Vad som vid första anblick kanske inte är ett särskilt billigt kontantkort kan med rabatten bli just det. 

Hur mycket surf ingår gratis?

De allra flesta vill kunna använda mobilen för surf. Om du bara någon gång emellanåt går ut på nätet på din mobil behöver du inte bry dig särskilt om kostnaden. I regel får du alltid tillgång till åtminstone lite datatrafik när du tankar på ditt kort. Om du vill ha mer obegränsad surf gäller det att du jämför de olika kontantkorten noga med avseende på datatrafik och du får vara beredd på att du inte kan välja ett riktigt billigt kontantkort. 

Vilket är det billigaste kontantkortet?

Comviq 0.5 GB är det billigaste kontantkortet just nu.

Ladda på från 45 kr/mån.

Kom igång med gratis simkort

Ett simkort får du med när du beställer ett gratis startpaket från någon av alla operatörer som erbjuder kontantkort. Du får då hemskickat ett paket med ett simkort. Du kan själv anpassa simkortet till den storlek som din telefon behöver (nanosim, microsim eller minisim). Kontantkortet är nämligen förstansat så att du kan anpassa storleken på simkortet till din telefon. Sedan är det bara att aktivera kortet och börja använda det.

Hitta billiga kontantkort för mobilen

Halebop kontantkort

Halebop erbjuder flera olika varianter på kontantkort.

Halebop kontantkort fastpris kan du välja utifrån antal eller fria samtal, sms och en av många surfpottar.

Halebop Go är ett enkelt kontantkort främst för samtal och sms där du kan köpa till surfpott vid behov.

hallon

Hallon kontantkort

Hos Hallon väljer du kontantkort utifrån surfmängd. Samtliga kontantkort har fria samtal och fria sms/mms. Fler fördelar är att du har varken bindningstid eller uppsägningstid för ditt kontantkort. Med kontantkorten från Hallon kan du inte spara oanvänd surf utan det gäller endast abonnemang.

comviq

Comviq kontantkort

Comviq har många kontantkort att välja på:

Fastpris där du väljer olika mycket surf upp till en viss surfmängd och får fria samtal och sms.

Fastpris mini för dig som vill betala lite mindre varje månad när du har mindre behov av att ringa och surfa. Du betalar då för dina samtal och surf för en låg kostnad.

Amigos ger låga samtalspriser till utlandet vilket passar dig som ringer mycket till utlandet. Det här kontantkortet har numera mer surf än tidigare.

Amigos Allo ger dig fastpris till Mellanöstern med närhet, Nordafrika och inom EU/EES.

Standard gäller i 365 dagar och passar sällananvändare.

Surf har fokus på extra surfmängd som du kan fylla på ditt kontantkort med.

Boost är kontantkortet som ger dig fri surf i 24 timmar, 72 timmar eller en vecka. Inom EU/EES kan du surfa för 2 GB.

+Saldo är för dig som vill ringa utomlands eller använda betaltjänster med ditt kontantkort.

Frågor och svar om billiga kontantkort

✅ Hur mycket kostar ett kontantkort?

Ett kontantkort kan kosta under 100 kronor om man väljer ett med lite surf. I tabellen på sidan hittar du priser för de kontantkort vi rekommenderar. Sortera efter pris och hitta det billigaste kontantkortet – med fria samtal och sms.

✅ Vilket kontantkort är billigast?

Hallon har ett kontantkort för 99 kronor. I priset ingår fria samtal, sms och 4 GB surf. Det är ett av de billigaste kontantkorten med bäst villkor. Se hela listan med de billigaste kontantkorten i tabellen på vår sida.

✅ Finns det gratis simkort?

Ja, man kan beställa gratis kontantkort från flera olika operatörer. Du hittar mer information om hur du beställer gratis startpaket med simkort här.

✅ Vilket kontantkort har minst surf?

Halebop Go! är helt utan surf. Då betalar du för varje samtal och sms.

✅ Vilket kontantkort är mest surf?

Det finns kontantkort med obegränsad surf. Dessa gäller vanligtvis under en kortare period, till exempel upp till en vecka. Hallon har kontantkort med upp till 100 GB surf som gäller i 30 dagar. Se alla kontantkort vi rekommenderar i listan högst upp på sidan.