Hitta det kontantkort som passar dig bäst och beställ det gratis. Du får ett simkort hemskickat och du kan använda det direkt i din mobiltelefon. Vi listar här nedan alla de billigaste kontantkorten!

Operatör
Kontantkort
Samtal
Sms & Mms
Surf
Laddning
 
Halebop
Fastpris Mini50 samtal500 sms2 GB99 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort LitenFria SamtalFria sms8 GB99 :-Läs mer & Beställ
Tre
3Fastpris 1GB200 minFria sms0,5 GB99 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Hallå S0,39 kr/min0,49 kr/sms9 kr/MB100 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 Pott 1000,69 kr/samtal0,69 kr/sms1 GB100 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB100 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Comviq 4GBFria samtalFria sms
5 GB145 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris Liten100 samtal1000 sms4 GB169 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 10GBFria samtalFria sms10 GB195 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 Fastpris 3GBFria samtalFria sms3 GB199 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 k/sms39 kr för 0,5GB200 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 Pott 2000,69 kr/samtal1000 sms2 GB200 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 20GBFria samtalFria sms20 GB245 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort StorFria Samtal
Fria sms25 GB249 :-Läs mer & Beställ
Tre
Fastpris 7GBFria samtalFria sms7 GB249 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris MellanFria samtalFria sms8 GB269 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 40GBFria samtalFria sms40 GB295 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 Fastpris 8GBFria samtalFria sms8 GB299 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 Pott 3000,69 kr/samtalFria sms3 GB300 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB300 :-Läs mer & Beställ
Tre
Rörligt 3000,69 kr/samtal0,69 kr/sms3 GB300 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris StorFria samtalFria sms30 GB369 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 Fastpris 12GBFria samtalFria sms12 GB399 :-Läs mer & Beställ
Tre
3Fastpris 50GBFria samtalFria sms50 GB599 :-Läs mer & Beställ

Det finns ett ganska stort antal kontantkort och simkort att välja mellan om du vill ha ett mer fritt mobilanvändande utan bindningstider och dyra abonnemangsavgifter. Just dessa två faktorer är anledningar till att kontantkorten idag är på ordentlig frammarsch från att tidigare varit relativt ovanliga. Alla större mobiloperatörer erbjuder kontantkort och var och en av dem har i regel minst ett par, tre stycken för dig att välja mellan.

Förändringar kontantkort

September 2018 – Alla operatörer har förenklat sina kontantkort och gjort dem mer lika abonnemangen de har. Surfmängderna har ökat och de flesta erbjuder kontantkort med fastpris där en viss mängd samtal, sms och surf ingår.

Juni 2018 – Det är flera förändringar som skett det senaste året. Operatörerna har tagit bort sina bindningstider på sina normala abonnemang, så alltfler skaffar numera ett vanligt mobilabonnemang från sin favoritoperatör. Det finns ju alltid skäl till varför man väljer ett kontantkort och dessa finns såklart fortfarande till bra pris från nästan alla mobiloperatörer i Sverige även nu. Surfmängderna ökar hela tiden samt priserna går ner så att det numera är en bra deal att välja ett kontantkort från de flesta operatörerna.

September 2017 – Halebop Vänner och Halebop Hallå finns inte mer och har istället ersatts av Halebop Go! Precis som tidigare är dessa kontantkort för dig som vill betala så lite som möjligt för kontantkortet och använder lite mobilsurf.

September 2017 – Mängden inkluderad surf ökar stadigt. Nu är alla kontantkort uppdaterade med rätt surfmängd.

 

Att hitta ett kontantkort för mobilen är alltså inte alls svårt. Det kan emellertid vara lite knepigt att hitta billiga kontantkort och simkort. Det är också inte alltid helt enkelt att se hur de olika kontantkorten skiljer sig åt. Här är tre saker att tänka på när du vill hitta billiga kontantkort.

Billiga kontantkort

Jämför alla avgifter och kostnader

Varje kontantkort har en egen prislista med separata uppgifter för exempelvis sms inom operatörens nät, sms till andra nät, samtalskostnad per minut, öppningsavgift samt kostnad för surf. Ett visst kontantkort kan ha mycket låga priser för exempelvis sms inom nätet och samtal, men samtidigt ha förhållandevis höga öppningsavgifter.

För ett annat kontantkort kanske det är mycket billigt att ringa men förhållandevis betydligt dyrare att skicka sms. När du vill hitta billiga kontantkort måste du utgå från din egen situation. Ett kontantkort som en person tycker är mycket förmånligt behöver inte alls vara rätt för dig.

Finns rabatter att utnyttja?

För vissa kontantkort finns möjligheten att ta del av mer förmånliga prislistor i det fall man tankar på kortet med summor som överstiger vissa förutbestämda belopp. Med sådana kontantkort kan du i praktiken få rabatter på ditt mobilanvändande. Vad som vid första anblick kanske inte är ett särskilt billigt kontantkort kan med rabatten bli just det.

Hur mycket surf ingår gratis?

Om du är som de flesta vill du kunna använda din mobil för surf. Om du bara någon gång emellanåt går ut på nätet på din mobil behöver du inte bry dig särskilt om kostnaden. I regel får du alltid tillgång till åtminstone lite datatrafik när du tankar på ditt kort. Om du vill ha mer obegränsad surf gäller det att du jämför de olika kontantkorten noga med avseende på datatrafik och du får vara beredd på att du inte kan välja ett riktigt billigt kontantkort.

Kom igång med gratis simkort

Ett simkort får du med när du beställer ett gratis startpaket från någon av alla operatörer som erbjuder kontantkort. Du får du hemskickat ett paket med ett simkort. Du kan själv anpassa simkortet till den storlek som din telefon behöver (nanosim, microsim eller minisim). Kontantkortet är nämligen förstansat så att du kan anpassa storleken på simkortet till din telefon.