Det är vanligt att man som företagare befinner sig på resande fot och inte har tillgång till sitt normala nätverk på sitt företag. Då är det perfekt att skaffa sig ett mobilt bredband för företag. Med ett mobilt bredband kommer du åt Internet där du befinner dig och kan surfa med höga hastigheter. Du kan ansluta din dator, din surfplatta eller laptop till ett mobilt bredband! Perfekt för att kunna driva företaget på ett säkert och enkelt sätt!

Operatör
Mobilt bredband
Surf
Kostnad
 
Hallon
Mobilt bredband6 - 100 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ!
Tre
Mobilt bredband5 - Obegränsat GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Telenor

Mobilt bredband20 - Obegränsat GBfrån 249 :-Läs mer & Beställ

Surfmängd mobilt bredband

När du som företagare skall skaffa mobilt bredband är det viktigt att du väljer rätt storlek på ditt nya bredband. Du kanske behöver ta  en lite större storlek för att du skall kunna surfa så pass mycket som du vill med din laptop, dator eller surfplatta. Operatörerna har flera olika alternativ att välja mellan så det är enkelt att hitta rätt storlek för det som passar dig och ditt företag allra bäst.

Det är lika bra att ta ett mobilt bredband med lite större surfmängd, så du inte står där i slutet av månaden och behöver köpa mera surf. Det är relativt enkelt, men det är både förargligt och blir i längden lite dyrare. Rekommendationen är att ta ett större bredband som täcker behoven gott och väl. Det blir billigast och enklast på sikt.

Hur mycket surf använder man?

Det är olika hur mycket surf man som företagare använder och vi tänkte här nedan visa på hur mycket datamängd som olika aktiviteter drar, så du vet lite hur mycket surf du skall se till att ha på ditt mobila bredband.

100 GB räcker till:

  • Ca 150 timmar med Skype möte
  • Ca 100 000 email
  • Ca 50 timmar med film och video
  • Mängder av surf på vanliga hemsidor

Det finns mobila bredband som sträcker sig från 3 GB – 500 GB per månad från de olika leverantörer vi samarbetar med och rekommenderar. Ligger du på 100 GB per månad så ser du enkelt här ovan vad detta räcker till. 100 GB är mycket, men priset för detta är riktigt bra numera ifall du tex väljer Hallon som din operatör. Då har de 100 GB i surfmängd för 249 :-/månad nu.

 

Mobilt bredband foretag

Mobilt bredband och utlandet

Flera av operatörerna har numera mobila bredband som fungera utomlands inom EU/EES. Du kanske har lite mindre surfmängd som du kan använda innan roamingavgifter slår till men det brukar vara från 10 GB – 60 GB per månad beroende på operatör. Se efter exakt vad som gäller när du tecknar nytt avtal med din operatör.

Kostnad mobilt bredband företag

Det skiljer som du förstår åt mellan de olika operatörerna, men även vad gäller surfmängder som du vill skall ingå i ditt mobila bredband. Du kan få mobilt bredband från under 100 kronor per månad ända upp till 500 kronor per månad beroende på leverantör och datamängd.

Det är låga kostnader helt klart för att kunna driva sitt företag när man är på resande fot. Jämför här ovan så vet du att du får bästa pris för dig och ditt företag. Du kan ju självklart även använda ett mobilt bredband på ditt kontor även i vanliga fall. Har man större surfmängd så behöver man i många fall inget fast bredband utan klarar sig med det mobila alternativet! Lycka till med ditt nya mobila bredband för dig och ditt företag!