Det är vanligt att man som företagare befinner sig på resande fot och inte har tillgång till sitt normala nätverk på sitt företag. Då är det perfekt att skaffa sig ett mobilt bredband för företag. Med ett mobilt bredband kommer du åt internet där du befinner dig och kan surfa med höga hastigheter. Du kan ansluta din dator, din surfplatta eller laptop till ett mobilt bredband! Perfekt för att kunna driva företaget på ett säkert och enkelt sätt!

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Surfmängd mobilt bredband

  När du som företagare ska skaffa mobilt bredband är det viktigt att du väljer rätt storlek på ditt nya bredband. Du kanske behöver ta en lite större storlek för att du ska kunna surfa så pass mycket som du vill med din laptop, dator eller surfplatta. Operatörerna har flera olika alternativ att välja mellan så det är enkelt att hitta rätt storlek för det som passar dig och ditt företag allra bäst.

  Det är lika bra att ta ett mobilt bredband med lite större surfmängd så du inte står där i slutet av månaden och behöver köpa mera surf. Det är relativt enkelt men det är både förargligt och blir i längden lite dyrare. Rekommendationen är att ta ett större bredband som täcker behoven gott och väl. Det blir billigast och enklast på sikt.

   

  Hur mycket surf använder man?

  Det är olika hur mycket surf som en företagare använder och vi tänkte här nedan visa på hur mycket datamängd som olika aktiviteter drar. Då vet du lite mer om hur mycket surf du ska se till att ha på ditt mobila bredband.

   

  100 GB räcker till:

  Det finns mobila bredband som sträcker sig från 3 GB – obegränsad mängd surf per månad från de olika leverantörer vi rekommenderar. Ligger du på 100 GB per månad ser du enkelt här ovan vad detta räcker till. 100 GB är mycket men priset för detta är riktigt bra numera ifall du till exempel väljer Hallon som din operatör.

   

  Mobilt bredband foretag

  Mobilt bredband och utlandet

  Flera av operatörerna har numera mobila bredband som fungerar utomlands inom EU/EES. Du kanske har lite mindre surfmängd som du kan använda innan roamingavgifter slår till men det brukar vara från 10 GB – 60 GB per månad beroende på operatör. Se efter exakt vad som gäller när du tecknar nytt avtal med din operatör.

   

  Täckning och kundtjänst viktigt för företagets mobila bredband

  Som företagare är det viktigt med bra täckning på ditt mobila bredband för att du ska kunna sköta din verksamhet utan avbrott. Ta reda på vilka operatörer som erbjuder bra täckning där du har ditt kontor samt där du behöver resa i tjänsten. För att snabbt få hjälp vid tekniska problem kan det också vara viktigt med en bra kundtjänst. Eventuella problem behöver lösas så snabbt och smidigt som möjligt för att inte påverka din verksamhet allt för mycket.

   

  Kostnad mobilt bredband företag

  Kostnaden för mobilt bredband företag skiljer sig åt mellan de olika operatörerna men även vad gäller surfmängder som du vill ska ingå i ditt mobila bredband. Du kan få mobilt bredband i ett stort prisintervall per månad beroende på leverantör och datamängd.

  Det är låga kostnader helt klart för att kunna driva sitt företag när man är på resande fot. Jämför här ovan så vet du att du får bästa pris för dig och ditt företag. Du kan självklart även använda ett mobilt bredband på ditt kontor även i vanliga fall. Har man större surfmängd behöver man i många fall inget fast bredband utan klarar sig med det mobila alternativet!

  Lycka till med ditt nya mobila bredband för dig och ditt företag!

   

  Mobiloperatörer som erbjuder mobilt bredband för företag

  hallon
  Hallon
  Hallon erbjuder riktigt bra priser, generösa surfmängder och bra villkor. Operatören har inga bindningstider och du kan öka eller minska på surfen när du vill. Med Hallon är abonnemangen är mellan 2 GB och 200 GB och innehåller fast pris och möjlighet till kostnadskontroll.

  tre

  Tre
  Hos Tre kan du skaffa mobilt bredband med obegränsad surf genom 3Företag Bredband. Det mobila bredbandet utnyttjar den senaste generationens mobilnät, 3G eller 4G (LTE).

  telenor

  Telenor
  Med Telenor mobilt bredband för företag kan du välja surfmängd på 20 GB till 200 GB. Du surfar med 4G med en normal hastighet på 10–50 Mbit/s som i vissa fall kan nå upp till 150 Mbit/s. När du reser inom EU/EES kan du ta med delar av din surf.

  Chilimobil

  Chilimobil
  Genom Chilimobil kan du med ditt företag skaffa mobilt bredband med obegränsad surf. Det finns inga bindningstider eller startavgifter och du väljer vilken hastighet du vill kunna surfa i. Som ny kund ingår också Viaplay Film & Serier de två första månaderna.

   

  Frågor och svar om mobilt bredband företag

  ✅ Vilka operatörer har obegränsat mobilt bredband för företag?

  Tre och Chilimobil erbjuder mobilt bredband för företag med obegränsad surf. Tres obegränsade bredband fungerar endast i Sverige och man kan välja om man vill köpa till en router eller inte.

  ✅ Fungerar mobilt bredband för företag utomlands?

  Ja, vissa operatörer erbjuder mobilt bredband som fungerar utomlands. Tres mobila bredband med 15 GB surf fungerar inom EU/EES och Telenors mobila bredband för företag kan användas inom EU/EES med upp till 30 GB.

  ✅ Vilka operatörer har mobilt bredband för företag?

  Hallon, Tre, Chilimobil och Telenor är fyra operatörer som erbjuder mobilt bredband till företag. I tabellen i texten hittar du information om pris och erbjudanden.

  ✅ Vad kostar mobilt bredband för företag?

  I tabellen högre upp i texten hittar du aktuella priser och erbjudanden från operatörer som erbjuder mobilt bredband för företag. Hitta mobilt bredband för företag från 49 kronor i månaden.

  ✅ Hur snabbt är mobilt bredband?

  Ett mobilt bredband som använder 4G-nätet har en maxhastighet på omkring 60 Mbit/s. Hastigheten påverkas dock av bland annat täckning, utrusning och hur många som använder nätet. Telenor uppger att normalhastigheten för deras mobila bredband ligger på mellan 10 Mbit/s och 40 Mbit/s. Tre uppger en normalhastighet på 10 Mbit/s till 54 Mbit/s och Hallon uppger 10 Mbit/s upp till 54 Mbit/s.