Comviq var en av de första mobiloperatörerna som erbjöd kontantkort på den svenska marknaden. Idag fortsätter de att erbjuda prisvärda kontantkort men du kan också välja ett av deras billig och fördelaktigt abonnemang. Läs mer om mobiloperatören Comviq och vad som särskiljer dem från andra operatörer.

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  5 Abonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-07-20
  Comviq
  3 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  105 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU 3 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 105 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 1260 kr
  Comviq
  10 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  175 kr/mån

  195 kr/mån
  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU 5 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 175 kr/mån
  Totalpris år 1 2100 kr
  Comviq
  20 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  195 kr/mån

  225 kr/mån
  Surf
  Spara surf Ja (10 GB)
  Surfa inom EU 10 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 195 kr/mån
  Totalpris år 1 2340 kr
  Comviq
  40 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  225 kr/mån

  295 kr/mån
  Surf
  Spara surf Ja (20 GB)
  Surfa inom EU 20 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 225 kr/mån
  Totalpris år 1 2700 kr
  Comviq
  100 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  295 kr/mån

  395 kr/mån
  Surf
  Spara surf Ja (100 GB)
  Surfa inom EU 35 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 295 kr/mån
  Totalpris år 1 3540 kr

  Comviq med billiga abonnemang och kontantkort

  Comviq är idag en stor mobilaktör på den svenska marknaden. Sedan 1991 har de tillhandahållit kontantkort och varit en självklar aktör när det gäller billiga och enkla simkort. Comviq ägs av Tele2 och använder sig av mobilnät från Tele2 och Telenor beroende på om du använder 2G, 3G eller 4G. Eftersom de inte har egna butiker eller infrastruktur kan de erbjuda billigare mobillösningar än Tele2.

  Om du jämför Comviq med Tele2 ska du ta hänsyn till att du med ett Comviq simkort inte kan gå till en fysisk butik för support vilket du kan med Tele2 simkort. Har du inget emot support via telefon, chatt eller mejl så är Comviq ett fullgott, prisvärt och enkelt alternativ för både abonnemang och kontantkort. Du kan även skaffa det perfekta abonnemanget genom att testa deras surfkoll.

   

  Comviq mobilnät

  Comviq använder mobilnät både från Tele2 och Telenor. Detta ger dem bra täckning rent generellt. De har numera en kampanj vars funktion är att under två månaders tid mäta din dataanvändning, till samma pris som deras Fastpris Mini, och därefter rekommendera ett abonnemang som passar dina behov. Du behöver inte välja det abonnemang som rekommenderas. De har några separata abonnemang för studenter och seniorer (55+), samt rabatter på mobiler för dessa grupper.

   

  Comviq utomlands

  Om du ofta ringer till utlandet eller ska på semester kan operatören ha funktioner som passar dig. Dels har de utlandspaket som du kan skaffa innan du åker så att du slipper oväntade kostnader under semestern och dels har de Fastpris Combo som ger upp till 1000 minuter samtal till utlandet och fria samtal och meddelanden inom Sverige. 20 GB surf inom EU ingår också.

  Se upp för deras satellitsamtal som du kan kopplas mot om du saknar mobiltäckning då dessa är väldigt dyra. Comviq har dessvärre riktigt dåligt betyg hos Trustpilot, delvis på grund av oväntade kostnader. Läs villkoren noggrant innan du använder din mobil utanför EU/EES.

   

  Abonnemang med Fastpris

  Alla abonnemangen hos Comviq är med fastpris. Det innebär att du för en fast månadsavgift ringer, sms:ar, mms:ar och surfar från en månadspott som förnyas varje månad. Oavsett om du ringer och surfar mycket eller lite så finns det prisvärda abonnemang att välja mellan. De flesta abonnemangen ger fria samtal, sms och mms och skiljer sig åt på surfmängden men det finns även ett mini-abonnemang.

  Hos Comviq kan du teckna abonnemang utan bindningstid eller uppsägningstid. Det gör att du enkelt kan byta mellan abonnemangen utan att byta nummer eller operatör. Vill du använda ditt Comviq simkort utomlands så gör du det med samma premisser som hemma. Du får använda som mest 20 GB surf fritt inom EU/EES men du kan inte använda mer surf än du har i ditt abonnemang.

   

  Comviq kontantkort

  Kontantkort är ett enkelt sätt att inte betala för mer än du faktiskt använder. Comviq var den första operatören som lanserade kontantkort på den svenska marknaden och fortsätter idag att erbjuda prisvärda kontantkort. Även fast du inte kan skaffa det klassiska Comviq Kompis så kan du fortfarande ringa fördelaktigt inom operatören och till andra operatörer. Med Fastpris-påfyllnad får du fördelarna av ett abonnemang utan att behöva teckna abonnemang.

  Vilket Comviq kontantkort som är bäst beror helt på vad du anser är viktigt. Förutom låga priser så är en av fördelarna med ett Comviq kontantkort att du som ofta reser utomlands eller ringer utlandssamtal har de flera olika alternativ på påfyllnadspaket. Det är dock inte alla påfyllningar som fungerar utomlands. Vet du med dig att du ska utomlands så bör du ladda kontantkortet med ett paket som fungerar utomlands. Utöver Fastpris-påfyllnad finns Comviq saldo och Comviq extra surf.

   

  Om Comviq - Billiga abonnemang

   

  Surf

  Comviq fungerar utmärkt för eget bruk oavsett om du vill ha mycket eller lite mindre surf i ditt abonnemang eller kontantkort. Comviqs Fastpris abonnemang och Fastpris kontantkort har samma surfmängder och kostar lika mycket och du kan använda upp till 20 GB surf inom EU/EES om du väljer abonnemang. Flera av kontantkorten tillåter hela surfmängden. Skulle din surf inte räcka så kan du välja att köpa till mer surf till både abonnemang och kontantkort.

   

  Mobilt bredband och trådlöst wifi

  Comviq har inget uttalat paket för mobilt bredband. Du kan alltid välja att skaffa ett simkort som du fyller på med surf, det vill säga ett kontantkort med enbart extra surf. Simkortet kan du använda i surfplattan eller routern och få trådlöst wifi. Surfen är giltig i 30 dagar efter att du har fyllt på kontantkortet.

   

  Mobiltelefoni till kontantkort och abonnemang

  Comviq säljer mobiltelefoner från Apple, Huawei, Samsung och Sony och du kan köpa både abonnemangstelefon och kontantkortstelefon. Om du väljer att köpa en kontantkortstelefon ingår ett gratis kontantkort och du betalar hela summan vid köpet. Väljer du en abonnemangstelefon kan du delbetala telefonen genom att binda upp dig på 24 månader. Här kan du läsa mer om hur du gör för att ladda kontantkort.

   

  Studentabonnemang och erbjudanden

  Vill du skaffa Comviq med studentkort så kan du teckna ett studentabonnemang. Du får ett fördelaktigt erbjudande där du betalar mindre och får mer surf. Alla studentabonnemang är med Fastpris och det finns både stora och små abonnemang. Om du inte är student men ändå vill ta del av förmånliga erbjudanden kan du spana in månadens mobil på Comviqs shop.

   

  Comviq passar dig som vill testa dig fram

  Är du inte säker vad som passar dig bäst och vill kunna testa abonnemang, då är Comviq operatören för dig. Eftersom de inte har bindningstid eller uppsägningstid så kan du byta abonnemangsvolym omedelbart. Du kan även ta hjälp av deras surfkoll och få ett abonnemang som är anpassat efter din faktiska användning. Efter två månader tilldelas du det abonnemang som passar din användning bäst.

  Läs mer om Comviq!

   

  Allt du behöver veta om Comviq kontantkort

  Comviq kontantkort

  Är ett av Sveriges populäraste kontantkort för mobiltelefoni. Det är ett billigt kontantkort med låga priser både för samtal, sms, mms och mobilsurf inom Sverige och utomlands. Dessutom har du alltid tillgång till Comviq kundservice. 2021 rankades Comviq bland topp 5, på en fjärdeplats, för Sveriges bästa mobiloperatör då de fick ganska högt betyg i kundnöjdhet i Svensk Kvalitetsindex årliga undersökning.

  Comviq använder samma 4G-nät som Tele2 vilket täcker större delen av Sveriges yta. 

  Beställa Comviq kontantkort

  Det är enkelt att komma igång som ny kund med Comviq kontantkort. Du kan beställa ett gratis Comviq kontantkort direkt från Comviq. Du får du ett startpaket hemskickat till din folkbokföringsadress. De har en enkel hemsida!

  Prisplaner

  När du fått ditt kontantkort kan du välja att aktivera det. Det gör du genom att ladda kontantkortet med pengar. Det finns flera olika prisplaner för Comviq kontantkort. Tanken är att det ska finnas en som passar just dina behov. Vill du ha mycket av allt? Använder du mobilen främst för att ringa? Är du en storsurfare eller ringer du mycket utomlands? Det finns en prisplan just för dina behov.

  Comviq fastpris är den populäraste prisplanen som täcker de flestas behov. Det ingår mobilsamtal, gratis sms, gratis mms och du kan själv välja mellan 0,5-40 GB data. Du väljer enkelt rätt kontantkort inne på Comviqs sajt!

  Billiga kontantkort

  Vill du ha ett billigt kontantkort är fastpris mini bäst. Det ingår 200 minuter samtal, 2000 sms och 2000 mms och 3 GB surf. Ett fantastiskt bra pris! Comviq arbetar med sin slogan Billigt! Billigt! Billigt!  Ringer du mycket utomlands kan Comviq Amigos vara det bästa alternativet. Det är ett kontantkort med mycket låga priser på samtal till utlandet. Du ringer billigt även inom Sverige och kan själv välja hur mycket mobilsurf du vill inkludera. Om du ringer mycket både inom Sverige och utomlands finns fastpris combo. Med fastpris combo har du fria samtal inom Sverige och 1000 minuter samtal utomlands. 10 GB surf ingår.

  Utlandssamtal och extra surf

  Med Comviqs kontantkort blir det billigt och enkelt att använda din mobiltelefon. Du kan kolla upp ditt saldo och behöver du extra surf kan du enkelt köpa till det. Vill du kunna använda mobilen utomlands eller göra betalsamtal har Comviq något som heter Saldo+. Det innebär att du inte behöver vara orolig för att du ringer dyra samtal av misstag. Vill du kunna göra det måste du första ladda ditt kontantkort med Saldo+.

  Så här beställer du gratis Comviq kontantkort

  1

  Så här beställer du ett gratis startpaket från Comviq
  Klicka dig fram till Comviqs hemsida – då beställer du ditt kontantkort från Comviq själv. Ett säkrare och tryggare sätt att få ett nytt kontantkort finns knappast.

  2

  Så här beställer du på Comviq.se
  När du kommit till Comviq.se,
  klicka på Kontantkort sen Beställ.

  3

  Nytt telefonnummer eller behålla det gamla?
  När du klickat på Beställ kontantkort kommer du till en sida där du kan välja om du vill ha ett nytt telefonnummer eller om du vill använda ditt befintliga nummer.

  4

  Uppge dina personuppgifter
  När du valt om du vill behålla ditt gamla telefonnummer eller om du kostnadsfritt vill ha ett nytt nummer måste du ange dina personuppgifter.

   
  5

  Läs igenom och godkänn villkoren.
  Du kan nu läsa igenom villkoren innan du gör din beställning. Det är bland annat Comviqs Köp- och leveransvillkor och Allmänna villkor Comviq. När du godkänt villkoren kan du slutföra ditt köp.

  6

  Startpaket skickas hem till dig
  Du få inom 2-3 dagar ett startpaket innehållande simkort och ytterligare anvisningar för att komma igång med ditt Comviq kontantkort. Att beställa ditt kontantkort så här är helt gratis och fraktfritt.

  Ska man välja Comviq mobiloperatör?

  Comviq är en mobiloperatör inriktad på lågprissegmentet. Man lägger stort fokus på att hålla sina priser riktigt låga, och de konkurrerar ständigt om att ha de lägsta priserna på marknaden. Man vill alltid vara billigast!

  När kvalitetsindex gjorde sin kundnöjdhetsundersökning 2021 hamnade Comviq på fjärdeplatsen med ett bra resultat på en hård mobilmarknad.

  Det finns flera företag som specialiserat sig på billiga abonnemang och kontantkort. Förutom Comviq så finns Halebop, Hallon, Vimla, Fello och My Beat. Samtliga slåss om kunderna med låga priser och tidsbegränsade kampanjer där man pressar priset rejält.

  Mobilabonnemang

  När det gäller Comviqs mobilabonnemang så har man fokuserat på Fastpris-abonnemang. De är mycket prisvärda och kostar från 95 kronor i månaden. Du kan välja att inkludera mer mobilsurf i ditt Fastpris-abonnemang men då blir priset högre. I alla mobilabonnemang utom Fastpris mini ingår fira samtal, fria sms och fria mms. Med Fastpris mini får man 2000 fria sms och mms, och 200 fria minuter samtal inom Sverige. Datamängden varierar mellan 3 och 40 GB surf beroende på vilken månadsavgift du väljer. Med Comviqs Fastpris vet du alltid vad ditt abonnemang kostar!

  E-SIM

  E-SIM är en förkortning för “embedded SIM” och betyder att ett SIM-kort finns inbyggt i din mobil. Om din mobiltelefon har e-SIM kan du aktivera tjänsten och kommer därefter inte längre att behöva sätta in något litet SIM-kort i mobilen.

  En fördel med e-SIM är att du slipper ha två mobiler om du behöver en privat och en till jobb eftersom du kan ha flera nummer samtidigt i mobilen. Det behöver inte heller tillverkas några SIM-kort av plast och samtidigt blir det färre utskick av SIM-korten till kund vilket är bra för miljön.

  Comviq erbjuder e-SIM och du kan använda det både för abonnemang och kontantkort. Om du har en mobil med stöd för e-SIM kan du i samband med att du beställer nytt mobilabonnemang välja e-SIM i stället för fysiskt SIK-kort. När beställningen är klar får du en QR-kod som du scannar för att ladda ner ditt e-SIM på mobiltelefonen.

  Kontantkort

  När det gäller förbetald mobiltelefoni så är man ledande i Sverige med Comviq kontantkort. Det var Sverige första kontantkort och än idag använder tusentals svenskar dessa kontantkort. Det finns flera olika prisplaner att välja mellan när du har ett kontantkort från Comviq. Vill du inkludera mycket samtalstid, sms, mms eller mobilsurf?

  Du kan själv välja den prisplan som passar dig. För att få ett kontantkort beställer du enkelt hem ett startpaket. Det skickas gratis hem till dig. Du aktiverar sedan kontantkortet genom att ladda det med pengar och välja den prisplan du vill ha. Sedan är det bara att sätta ingång och använda mobilen.

  Priser & nät

  En fördel med Comviq är att du kan få exakt samma prisplan med kontantkort som om du har abonnemang. Det ena är alltså inte mer fördelaktigt än det andra. Det gör att du själv kan välja det alternativ som passar dig bäst, alltså förbetalt eller abonnemang med månadsfaktura. Det finns ingen uppsägnings- och bindningstid när du är kund hos Comviq vilket betyder att flexibiliteten är stor.

  Comviq ägs av Tele2, vilket också innebär att du får tillgång till samma 4G-mobilnät som Tele2s kunder. Det är ett av Sveriges snabbaste mobilnät med en surfhastighet på hela 80 Mbit per sekund. Täckningen är också god, hela 99 % av Sveriges befolkning täcks av Comviqs mobilnät.

  Support

  Om du behöver hjälp med ditt kontantkort eller abonnemang från Comviq kan du vända dig till deras Chatt-bot Viq, som har svar på de vanligaste frågorna. Viq kan du chatta med dygnet runt. Om du har mer personliga frågor eller Viq inte har svaret du letar efter kan du chatta med Comviqs kundservice på vardagar och lördagar. Du kan även ringa och mejla deras support under vardagar.

  Vårt omdöme av Comviq

  Vårt omdöme av Comviq är positivt. Det är en teleoperatör där du kan känna dig trygg om att du inte betalar för mycket. Priserna är bland marknadens lägsta. Samtidigt har tjänsterna bra kvalitét. Du får ringa, messa och surfa på Tele2s nät. Comviq har kundsupport över chatt dygnet runt och över telefon och mejl på vardagar. Med andra ord: Comviq har låga priser, men de har definitivt inte lägst servicenivå. Tvärtom bra tjänster, god service och nöjda kunder.

   

  Frågor och svar om Comviq 

  ✅ Hur fungerar Comviqs abonnemang?

  Comviqs abonnemang har ett fast pris, det innebär att du får ett visst antal samtalsminuter, ett visst antal meddelanden och en viss mängd surf för en fats månadskostnad. Det minsta abonnemanget har begränsat antal samtalsminuter och sms, men de tre större abonnemangen har fria samtal och sms. Läs mer om Comviq på vår sida.

  ✅ Vilket nät använder Comviq?

  Comviq använder Tele2 och Telenors mobilnät – vilket ger operatören bra täckning över stora delar av Sverige. Läs mer om täckning och se täckningskartor för alla svenska operatörer i vår text om täckning här.

  ✅ Är Comviq bra?

  Ja, vi anser att Comviq är en bra och pålitlig operatör med bra priser och tjänster. De erbjuder abonnemang, kontantkort, mobiltelefoner och bredband. Läs mer om varför vi rekommenderar Comviq i texten på vår sida.

  ✅ Har Comviq fri surf?

  Nej, Comviq har inga mobilabonnemang med fri surf. De har ett mobilabonnemang med 50 GB surf per månad, det är deras största. Den surf man inte använder under månaden får man dock spara för att använda senare.

  ✅ Hur kan man kontakta Comviq?

  Du kan kontakta Comviq via chatt på deras hemsida, mejl eller telefon. Mejla Comviq via formuläret på deras hemsida eller ring kundtjänst på telefonnummer 0772-212121.