Det är många studenter som har stor användning av ett mobilt bredband. Du kanske inte har tillgång till WiFi där du bor för tillfället eller så sitter du på platser där det inte finns annat nätverk. Då är ett mobilt bredband perfekt för dig som studerar. Som student kan det vara svårt att få ihop ekonomin då pengarna ska räcka till både mat, hyra, litteratur och nöjen. Därför kan du med vår hjälp hitta ett prisvärt billigt mobilt bredband som täcker dina behov för dina studier och din fritid.

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Fördelar mobilt bredband

  Med ett mobilt bredband kan du som sagt surfa där du befinner dig. Oavsett om du ska plugga, kolla på film eller något annat som kräver internet så kan det vara perfekt att kunna sitta utomhus, på ett mysigt fik eller var du vill. Finns det inte WiFi eller tillgång till fast bredband där du bor eller är du ute och rör dig mycket så är ett mobilt bredband en perfekt lösning. Du kan självklart använda dig av din mobiltelefon men surfmängden tar snabbt slut ifall du ska dela ditt mobilnät med din laptop. Då är mobila bredband en bra lösning för dig.

   

  Datamängder

  Du bör se över ditt behov av datatrafik innan du skaffar ett nytt mobilt bredband och du bör se hur pass bra täckning du har där du befinner dig mest. Är du i tätort är nästan alltid täckningen perfekt och du surfar med höga hastigheter. Befinner du dig på landsbygden när du surfar kan det ibland vara med lägre hastighet beroende på vart du befinner dig.

  Man brukar säga att det räcker med 25 GB – 100 GB surfmängd när man skall studera men det beror helt på hur mycket du sitter vid datorn eller surfplattan och vad du gör där. Surfar du på Youtube eller streamar film går det åt mer surfmängd än om du tittar på hemsidor och läser email. Som sagt väljer du på 25 GB – 100 GB så kommer det förmodligen att räcka vad gäller surf per månad även om du använder datorn mycket.

  Se till att köpa ett mobilt bredband med tillräckligt mycket surf. Det går oftast att köpa till extra surf men det blir ofta onödigt dyrt. I längden blir det då billigare att byta till en större surfmängd för ditt mobila bredband.

   

  Priser och rabatter

  Många studenter lever på en tight budget och man behöver hålla lite hårdare i pengarna när man studerar. Då är det viktigt att hitta ett lite billigare mobilt bredband som passar plånboken. Du kan få rabatt och speciella avtal när du studerar hos flera operatörer och vi samarbetar med de operatörer som har låga priser och mycket surfmängd per månad. De flesta operatörerna erbjuder inte ett längre någon särskild rabatt för studenter för mobilt bredband. Istället har operatörerna valt att satsa på låga priser för alla. Ibland kan det dock dyka upp tillfälliga rabatter hos mobiloperatörerna och för ditt Mecenatkort så kolla vilka erbjudanden som gäller just nu.

   

  mobilt bredband student

  Välj rätt storlek

  Se över dina behov innan du skaffar mobilt bredband. Detta gäller som sagt både datamängd och täckning. Du ska se till att få så lågt pris som möjligt när du tecknar avtal med din operatör. Operatören Tre och framför allt Hallon har riktigt bra priser för både mobilabonnemang och mobila bredband. Snabba nät och bra pris är vad som utmärker dessa tre företag.

   

  Mobilt bredband hos olika operatörer

  hallon
  Sveriges billigaste operatör när det gäller mobilt bredband är Hallon. Priserna är låga, täckningen är god, all oanvänd surf sparas och du har ingen bindningstid. Med Hallon kan du välja surf från 5 GB ända upp till 200 GB och du surfar snabbt i samma mobilnät som Tre.

  hallon
  Det går också att få mobil bredband hos operatören Chilimobil. De har specifika abonnemang för studenter med extrabra pris. Chilimobil har abonnemang med fri surf för dig som verkligen älskar att surfa utan begränsningar. Precis som Hallon använder denna operatören mobilnätet hos Tre.

  tre
  Hos Tre kan du numera teckna mobilt bredband med obegränsad surf via tjänsten 3Bredband Hemma. Då får du tillgång till hastigheter på 10-54 Mbit/s vilket fungerar bra för att till exempel streama film.

  telenor
  Telenor erbjuder mobilt bredband med surf mellan 40 GB och 200 GB. För dig som lyssnar på musik och streamar film ofta kan 100 GB vara lagom att välja.

  comviq
  Som student kan du hos Comviq hitta prisvärt mobilt bredband med obegränsad surf. Ett bredband du kan ta med dig, men som bara fungerar inom Sverige. Om man väljer att binda abonnemanget ingår det också en 4G-router.

  Studentrabatter

  Studerar du har du oftast rätt till att få rabatt när du tecknar avtal inte bara hos mobiloperatörerna utan hos en mängd olika företag. De flesta operatörer tittar efter ifall du går en utbildning när du ansöker om mobilt bredband eller mobilabonnemang för studenter. Studerar du och har rätt ålder, vanligtvis mellan 18-27 har du oftast rätt till rabatt ifall du kan visa upp till exempel CSN eller liknande. Kolla med din operatör när du tecknar avtal om vad som gäller.

  Rabatten gäller vanligtvis även ifall du skulle sluta en utbildning och brukar då sträcka sig året ut. Du behöver oftast vara över 18 år för att få teckna olika former av studentabonnemang oavsett nisch eller bransch.

  Lycka till med ditt mobila bredband!

   

  Frågor och svar om mobilt bredband student

  ✅ Finns det mobilt bredband med studentrabatt?

  Ja, operatörer erbjuder regelbundet rabatt för studenter. Rabatterna kan vanligtvis nås via Mecenat eller Studentkortet. För att få studentrabatt behöver man gå en utbildning som är berättigad rabatt.

  ✅ Vilket mobilt bredband är bäst för studenter?

  I tabellen i texten har vi listat de mobila bredband vi anser vara bäst för studenter. Vi listar mobilt bredband med upp till obegränsad surf och till riktigt bra priser.

  ✅ Hur får jag studentrabatt på mobilt bredband?

  Besök Mecenats eller Studentkortets hemsida för att se aktuella erbjudanden för studenter. När du beställer mobilt bredband med studentrabatt gör du det aningen via Mecenats eller Studentkortets hemsida eller så anger du att du är student på operatörens hemsida.

  ✅ Finns det mobilt bredband med fri surf för studenter?

  Operatörer som erbjuder fri surf på mobilt bredband som vi rekommenderar är Chilimobil, Tre och Telenor. Med deras abonnemang surfar du obegränsat inom Sverige. Chilimobil har studentrabatt.

  ✅ Kan jag skaffa mobilt bredband om jag är under 18 år?

  Du kan inte själv stå på ett abonnemang om du är under 18 år gammal. För att teckna ett abonnemang som barn behöver man att en förälder eller målsman också står på abonnemanget.