hallonÅr 2013 lanserades operatören Hallon av Tre. De senaste åren har Hallon stora marknadsandelar och är en av de ledande operatörerna idag. Detta tack vare att man satsar stenhårt på enkla och billiga mobilabonnemang.

Hos Hallon har de tagit bort allt onödigt krångel. Det innebär ingen bindnings- eller uppsägningstid, inga startavgifter, inga rörliga priser och inget finstilt. De har dessutom valt att ta bort fakturor och därmed faktureringsavgift för att istället satsa på smidig och enkel betalning online. Eftersom de har valt att ta bort fakturor gör de heller ingen kreditkontroll när du ska skaffa deras olika abonnemang. Du betalar istället abonnemangen i förskott vilket är ett smidigt alternativ för att ha kontroll över sin ekonomi. Mobiloperatören är också generös med att du får spara oanvänd surf och du får fria samtal och sms i alla mobilabonnemang.

 

Hallons mobilabonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  5 Abonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-06-18
  Hallon
  5 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  19 kr/mån

  109 kr/mån
  Surf
  Spara surf Ja (100 GB)
  Surfa inom EU 5 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät 3
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-4 19 kr/mån
  Mån 5-12 109 kr/mån
  Totalpris år 1 948 kr
  Hallon
  10 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  29 kr/mån

  159 kr/mån
  Surf
  Spara surf Ja (100 GB)
  Surfa inom EU 10 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät 3
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-4 29 kr/mån
  Mån 5-12 159 kr/mån
  Totalpris år 1 1388 kr
  Hallon
  25 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  59 kr/mån

  259 kr/mån
  Surf
  Spara surf Ja (100 GB)
  Surfa inom EU 25 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät 3
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-4 59 kr/mån
  Mån 5-12 259 kr/mån
  Totalpris år 1 2308 kr
  Hallon
  50 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  69 kr/mån

  309 kr/mån
  Surf
  Spara surf Ja (100 GB)
  Surfa inom EU 30 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät 3
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-4 69 kr/mån
  Mån 5-12 309 kr/mån
  Totalpris år 1 2748 kr
  Hallon
  100 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  79 kr/mån

  359 kr/mån
  Surf
  Spara surf Ja (100 GB)
  Surfa inom EU 35 GB
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät 3
  Kundsupport Ja
  5G Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-4 79 kr/mån
  Mån 5-12 359 kr/mån
  Totalpris år 1 3188 kr

  Med mottot ”enkelt och billigt” vill Hallon ta ett steg bort från allt negativt som folk tidigare associerat med teleoperatörer och istället ge riktigt bra erbjudanden anpassade till dagens internationella och uppkopplade samhälle – fria sms till hela världen och generösa surfmängder till riktigt bra priser.

  De har även olika typer av abonnemang, som till exempel studentabonnemang eller abonnemang för pensionärer. De erbjuder även kostnadskontroll, något som kan vara en trygghet för föräldrar som slipper oroa sig för kostnaden för sina barns abonnemang.

  Täckning med Hallon

  I och med att Hallon är ett systerbolag till Tre delar de samma nät. Det innebär 3G och 4G-nät, snabb och stabil uppkoppling som är perfekt båda för att ringa, surfa eller streama film.

  Bor du i en stad och framförallt en storstad har du sannolikt riktigt bra täckning via mobilnätet från Tre. Bor du istället på landsbygden eller i de norra delarna av landet kan det vara bra att kontrollera aktuell täckningskarta för att se hur täckningen ser ut just där du bor. Tre gjorde nyligen sin största utbyggnad av sitt 4G-nät. Utbyggnaden bygger på statistik om vilka platser deras kunder befinner sig på. Utbyggnaden medför ännu högre surfhastigheter och ännu bättre täckning även för Hallon.

  Fullständig täckningskarta

   

  Hallon erbjuder suverän support online

  Om Hallon – mobilabonnemang, mobiltäckning och med suverän support online
  Hallons abonnemang tecknas endast online och finns inte i butik. Hallon lägger all sin energi på att ge bästa support online och ambitionen är att finnas tillgänglig när kunden behöver hjälp. De flesta frågor kan du hitta svar på i deras forum. Behöver du mer hjälp kan du snabbt få support via deras chatt eller via e-post.

   

  Köp Hallons mobilabonnemang – med eller utan mobil

  Hallon har ett visst urval av mobil när du tecknar ett mobilabonnemang. Utbudet är begränsat men de har de populäraste telefonerna just nu. Du kan själv välja om du vill betala direkt för mobilen eller om du vill ha den på avbetalning. Normalt kan du välja 12 eller 24 månaders avbetalningstid. Trots att du har mobilen på avbetalning behöver du inte binda upp dig på abonnemanget. Det innebär att du har ingen bindningstid på abonnemanget. Det är unikt och är mycket bra för dig som vill köpa ny telefon men fortfarande vill ha möjligheten att i framtiden byta operatör.

  Beställning av abonnemang och telefon sker online via Hallons hemsida. Det du har beställt skickas direkt hem till dig. SIM-korten är så kallade 3-i-1 – du bryter ner det till storleken som du behöver antingen mini-, mikro- eller nanosim. Smidigt och enkelt.

  Glöm inte att hålla utkik efter erbjudanden. Ofta har de erbjudanden där du till exempel kan köpa till en ny mobil för ett rabatterat pris vid tecknande av ett abonnemang.

  Hallons abonnemang

   

  Håll koll på ditt mobilanvändande

  På Hallons hemsida kan du logga in på ”mina sidor”. Där kan du se hur mycket du har ringt, hur många meddelanden du skickat, hur stor surfpott du har och hur mycket som är kvar av den. Där kan du även smidigt och enkelt ändra abonnemang helt själv om dina användningsbehov helt plötsligt skulle ändras.

  Hallon erbjuder nu WiFi-samtal för samtliga kunder!

  Ibland kan du ha dålig mobiltäckning eller ingen täckning alls beroende på var du befinner dig. Du är kanske i tvättstugan eller någon annanstans där täckningen inte fungerar fullt ut. Då kan du numera hos Hallon använda dig av WiFi-samtal om du har tillgång till ett trådlöst nätverk.

  WiFi-samtal kostar ingenting extra för dig att aktivera och på hemsidan finns det beskrivningar för hur du aktiverar det för olika telefoner. Ett samtal via WiFi drar inte särskilt mycket surf och det dras inte från din surfpott på mobilabonnemanget utan från det trådlösa nätverket du är uppkopplad mot. Om du pratar under cirka en timme drar det ungefär 30 MB surf.

  Om du får tillbaka mobiltäckning under pågående WiFi-samtal så bryts inte samtalet. När samtalet är avslutat kopplas du upp på mobilnätet igen. WiFi-samtal fungerar endast genom svenska WiFi-nätverk inom Sverige men det går att ringa till utlandet. Då debiteras du enligt vanlig samtalstaxa för utlandssamtal.

  Allt du behöver veta om Hallon kontantkort

  Hallon kontantkort

  Hallon kontantkort finns för mobiltelefoni och för mobilt bredband. Kontantkorten är fullspäckade med innehåll till riktigt låga priser. Lågprisoperatören Hallon är rätt val för dig som är prismedveten. De har tagit stora marknadsandelar med sina låga priser och generösa villkor vad gäller samtal, sms och surfmängd.

  Mobiltäckning

  Hallons mobiltäckning är mycket bra. Faktum är att Hallon ägs av mobiloperatören Tre och du använder 3s utmärka 4G-nät och 3G-nät. Det innebär att med ett kontantkort från Hallon får du tillgång till ett av Sveriges bästa nät för 4G-täckning. Bra täckning och billig surf – kan det bli bättre?

  Kontantkort mobiltelefoni

  När du köper ett kontantkort för mobiltelefoni så aktiverar du kortet direkt vid beställning. Det innebär att du väljer en prisplan när du beställer. Hallon erbjuder fem olika prisplaner. I alla prisplaner ingår fria samtal och fria sms och mms inom Sverige. I den största prisplanen ingår 100 GB surf, sen följer 50 GB, 25 GB, 8 GB och 4 GB datatrafik. 

  Hallons kontantkort går bara att använda inom Sverige. 

  När du har beställt ett kontantkort kan du enkelt fylla på det själv på Mina Sidor när din laddning börjar ta slut. Det är busenkelt!

  Kontantkort mobilt bredband

  Om du köper ett kontantkort för mobilt bredband så kan du välja mellan fyra prisplaner. Det största har 200 GB surf i månaden och det minsta 5 GB. Däremellan finns bredband med 20 GB och 100 GB surf. Hallon erbjuder ett mobilt bredband med suverän täckning i 4G-nätet och förmånliga priser. Det är ett mycket bra val!

  Så här beställer du Hallon kontantkort

  1

  Så här beställer du ett startpaket från Hallon
  Klicka dig in på Hallons hemsida.
  Där kan du säkert och enkelt beställa ett kontantkort för hemleverans.

  2

  Så här beställer du på Hallon.se
  När du kommit till Hallon.se:
  välj Mobiltelefoni kontantkort eller Mobilt Bredband kontantkort.

  3

  Prisplan
  Välj mellan de olika prisplanerna och surfmängderna.
  Klicka sedan på Beställ.

  4

  Kom ingång nu
  Om du beställer ett kontantkort för mobiltelefoni så väljer du nu om du vill behålla ditt gamla telefonnummer eller om du vill ha ett nytt nummer. Om du beställer kontantkort för mobilt bredband behöver du bara klicka dig vidare direkt.

  5

  Personuppgifter
  Fyll i ditt personnummer och mejladress.
  Klicka sedan på Nästa steg.

  6

  Slutför köp
  Kontrollera att din beställning stämmer.
  Klicka på Slutför köp.

  7

  Klart!
  Du kommer nu att få ett trippel-sim hemskickat med posten. Ett trippelsim passar alla mobiler, surfplattor och modem. Det är nämligen uppdelat i mini, micro och nano så att det ska passa alla storlekar. Så här enkelt är det alltså att komma igång med Hallon kontantkort.

  Ska man välja Hallon som mobiloperatör?

  Hallon är en av Sveriges mobiloperatörer med fokus på billig mobiltelefoni. Hallon står för billiga och bra tjänster inom mobilabonnemang, kontantkort och mobilt bredband. Mobiloperatören Tre äger Hallon och det är också i Tres 4G- och 3G-nät som du kommer att ringa, surfa och messa om du väljer att bli kund. Snabb surf och bra priser utlovas!

  Priser

  Hallon satsar mycket på priset, man vill alltså ha ett så lågt pris som möjligt. Det ska vara billigt att ringa, messa och surfa. Det innebär att de kör många kampanjer och tillfälliga erbjudande. Köper du något hos Hallon till kampanjpris så är det svårt att hitta det billigare. Ofta kan du få de första månaderna till kraftigt rabatterat pris.

  Hallon erbjuder exakt samma priser för kontantkort och mobilabonnemang. Eftersom de varken har bindningstid eller uppsägningstid så blir det nästan samma sak att ha kontantkort eller abonnemang. Föredrar du att pengarna dras automatiskt eller vill du själv fylla på kontantkortet då och då? Valet är upp till dig.

  Mobilabonnemang

  Hallon mobilabonnemang finns i fem varianter. Du väljer mellan 4 GB surf ända upp till 100 GB. Du har fria samtal, mms och sms varje månad. Överbliven surf kan du spara upp till 100 GB. Du får ofta en rabatt på upp till 80 procent när du tecknar ett nytt abonnemang, samt ett rabatterat pris i upp till tre månader. Hallon har oftast bäst erbjudande vad gäller mobilabonnemang av alla operatörer i Sverige.

  E-SIM

  E-SIM står för embedded SIM och betyder att SIM-kortet är inbyggt i mobiltelefonen. Det enda du behöver för att komma igång är en mobiltelefon och ett abonnemang som stödjer e-SIM och en aktiveringskod för att aktivera funktionen.

  En fördel med e-SIM är att du kan använda flera nummer i mobiltelefonen samtidigt och du slipper allt krångel med att byta det lilla plastkortet när du byter operatör eller mobil.

  Hallon erbjuder e-SIM kostnadsfritt till sina kunder och de som tecknar nya abonnemang. Du som redan är kund hos Hallon kan enkelt byta till e-SIM helt kostnadsfritt genom att logga in på Mina sidor, välja aktuellt abonnemang och klicka på “SIM-kort”. E-simkortet aktiveras direkt i stället för ditt gamla SIM-kort.

  Kontantkort

  Hallon kontantkort finns i samma fyra varianter som deras mobilabonnemang, du kan alltså välja mellan 4 och 100 GB surf, och du har fria sms, mms och samtal. Du kan dock inte spara oanvänd surf. Skillnaden är att med Hallon mobilabonnemang så dras månadsbeloppet automatiskt från ditt kontokort medan du själv fyller på ditt kontantkort. Det är faktiskt många som väljer abonnemang framför kontantkort numera då de är utan bindningstid. Du får även bättre avtal vad gäller surfmängd och priser när du skaffar ett abonnemang.

  Mobilt bredband

  Hallon mobilt bredband går att köpa både som abonnemang och som kontantkort. Skillnaden är om du vill fylla på själv (=kontantkort) eller om du vill att pengarna dras automatiskt (=abonnemang). Du kan välja mellan 5 till 200 GB surf med både Mobilt bredband abonnemang och kontantkort.

  Senior, barn och student

  Är du student, under 18 år eller pensionär? Då ringer du ännu billigare med Hallon. Hallon har både studentabonnemang och seniorabonnemang. Du väljer mellan fem alternativ vad gäller storlek på abonnemangen om du är barn under 18 eller student, som senior över 55 år väljer du på tre storlekar. Du får ett betydligt bättre pris jämfört med ett standardabonnemang.

  Support

  Om du behöver hjälp med dina tjänster från Hallon har de ett kundforum där man kan ställa frågor och få svar från Hallon-medarbetare och andra hjälpsamma användare. Man kan även chatta med Hallon under vardagar, och skicka ett meddelande via FaceBook Messenger eller via deras hemsida.

  Omdöme och rekommendation

  Recensionerna och omdömet om Hallon är positiva. I flera tester har Hallon, och Tre som äger Hallon, rankats som det datanät med allra bäst täckning. 4G-nätet täcker hela 99 % av Sveriges befolkning och din mobilsurf går mycket snabbt. Att ha bra mobilsurf och att mobilsurfen gått snabbt i test efter test gör Hallon till ett bra alternativ.

  Nöjd kund

  Vi rekommenderar Hallon till alla som vill surfa snabbt till ett lågt pris. Vi tror att du kommer bli en nöjd kund om du är medveten om vad du köper. Vad du får är billigt pris, bra mobilnät och en slimmad kundtjänst som endast finns online. Behöver du ringa kundtjänst kanske du blir missnöjd med Hallon. Du kan dock maila och chatta med supporten på vardagar.

   

  Frågor och svar om Hallon

  ✅ Vem äger Hallon?

  Hallon är en systeroperatör till operatören Tre, de två företagen har alltså samma ägare. Hallon använder därför samma mobilnät som Tre, men kan erbjuda betydligt lägre priser.

  ✅ Hur mycket kostar Hallon abonnemang?

  det billigaste abonnemanget hos Hallon kostar 99 kronor i månaden. Då ingår 4 GB surf, fria samtal och fria sms. Hallon har dessutom rabatter till nya kunder. I tabellen högst upp i texten hittar du priser och aktuella erbjudanden.

  ✅ Är Hallon bra?

  Ja, vi anser att Hallon är en av de bästa operatörerna. De har lägst priser på marknaden och bra villkor. Läs mer om varför vi rekommenderar Hallon i texten på vår sida.

  ✅ Hur får man rabatt hos Hallon?

  Hallon erbjuder rabatt på sina abonnemang till studenter, barn under 18 år och seniorer över 55. De har dessutom riktigt bra erbjudanden till nya kunder. I tabellen högst upp i texten hittar du aktuella erbjudanden och priser.

  ✅ Vilket mobilnät använder Hallon?

  Hallon använder det mobilnät som Tre har byggt ut. Nätet delas även av Chilimobil. Här hittar du mer information om Hallons täckning och täckningskartor för alla svenska operatörer.