Varje år så utses Sveriges bästa mobiloperatörer och man gör detta genom Svenskt kvalitetsindex. Man gör denna undersökning genom att man djupintervjuar kunderna om vilken den bästa mobiloperatören är under året. Det är genomgående djupa intervjuer och man lägger stor vikt vid svaren för att kunna utse vinnaren varje år.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
MobilabonnemangFria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
FastprisFria samtalFria sms2-50 GBfrån 50 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-30 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris abonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Fello
FastprisFria samtalFria sms1-30 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms2-obegr. GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
Telenor
TelenorFria samtalFria sms3-obegr. GBfrån 219 :-Läs mer & Beställ

Bästa svenska mobiloperatörerna

Svenskt kvalitetsindex gör alltså intervjuerna och de har gjort de med över 1780 personer om hur pass nöjda de är med alla svenska mobiloperatörer. Detta ger ett resultat där 100 personer motsvarar att alla kunder är nöjda med en specifik mobiloperatör. 100 ger mest nöjda kunder och 0 ger minst nöjda kunder.

Detta ger alltså ett bra resultat vad gäller noggrannheten vid undersökningen. Svenskt kvalitetsindex gör alltid genomgående och djuplodande undersökningar.

Man kan snabbt säga att de mindre operatörerna har stått sig starkt mot de stora drakarna i branschen även detta året och det är spännande tycker vi här på surf.nu. Vi förordar ofta de mindre operatörerna då dessa arbetar med samma mobilnät, men oftast har bättre villkor till dig som kund när du använder någon av dessa operatörer.

Sveriges bästa mobiloperatörer

De operatörerna som har stått ut från mängden de senaste året är:

1. Halebop

Halebop är den som landar på första platsen. Halebop är den operatör som har flest nöjda kunder! De har varit riktigt duktiga på support, leveranser, produkter, priser och tjänster! Ett stort grattis till Halebop!

Läs mer om Halebop!

2. Vimla

Vimla är riktigt bra på support, priser och surfmängder samt även att ta hand om sina kunder! De kommer in på en god andra plats! Vimla är Telenors lågprisalternativ och de använder på så sätt Telenors stora och väl utbyggda mobilnät. De är kända för support, enkla abonnemang och bra priser!

Läs mer om Vimla!

3. Comviq

Comviq landar på 3:e platsen. De är ju en av de stora operatörerna vad gäller både kontantkort och mobilabonnemang med många nöjda kunder. Bra priser, snabbt mobilnät och en stark support har gjort Comviq till en av de bästa mobiloperatörerna i Sverige!

Läs mer om Comviq!

Basta mobiloperatorerna

Vad undersöker man?

Förr var det ofta de tekniska bitarna man bedömde för att få fram den bästa mobiloperatören. Det var tex brutna samtal, problem vid uppringning etc. Detta är numera inte några problem som stör speciellt mycket så numera är det andra frågor och saker man tittar på vad gäller att få fram den bästa mobiloperatören i Sverige.

Numera är alla mobiloperatörer mera serviceföretag än teknikföretag. Förr var de teknikföretag men numera är de mera serviceinriktade tjänsteföretag. De har rört sig från att ha varit lite obskyra och prata teknik till att närma sig kunderna och vara mera serviceinriktade och ”serviceminded”. De har numera även flera virtuella tjänster som verkligen löser kunderna problem samt de siktar på att vara så enkla som möjligt vad gäller tillgängligheten för kunderna och deras frågeställningar. Den operatör som hanterar kunderna på bästa sätt hamnar högt i listan för att vara bäst!

Vilka operatörer är bäst 2018?

Vilken operatör är då bäst 2018 och hur ser hela listan ut? Här nedan ser du hur undersökningen ser ut 2018 och den gäller för mobilabonnemang och privatkunder.

1. Halebop blir etta
2. Vimla är tvåa
3. Comviq är trea
4. Övriga* detta är tex Fello, MyBeat och Hallon blir delad 4:a
5. Tele2 är femma på
6. Telia är sexa på
7. Telenor är sjua
8. Tre är åtta på
* Övriga är som sagt tex Fello, Hallon och MyBeat.

Företag – Bästa mobiloperatör

Företagslistan ser lite annorlunda ut än den för privatpersoner 2018. De operatörer som erbjuder sina kunder en personlig kontaktperson är över lag mycket mer nöjda med sin operatör än de som inte erbjuder någon personlig kontant.

Bäst operatör för företagare 2018:

1.Telia är etta

2. Tele2 är tvåa

3. Tre är trea

4. Telenor är fyra

5. Övriga blir då femma

Det är tydligt att de mindre operatörerna är bäst när det kommer till privatpersoner medans de stora operatörerna passar bäst när man driver företag. Detta är den enkla slutsatsen man kan dra av undersökningen. De stora mobiloperatörerna har oftast en bredare portfölj vad gäller tjänster och produkter och detta passar företag bättre helt enkelt.

Halebop har legat i toppen för privatkunder i flera år i rad och det är inte konstigt med tanke på deras fina support, produkter, tjänster och prisnivå. Vad gäller företagare är det Telia, Tele2 och Telenor som ligger högst i listan flera år i rad. Småföretagare väljer numera även Hallon som operatör då de har bra priser, sjysst support och fina villkor vad gäller mindre företag.

Något som sticker ut är att man premierar inte lojala kunder enligt rapporten utan att byta operatör mellan varven är en bra taktik för att få ut det mesta av sin mobiltelefoni. Något som vi har förespråkar i flera år här inne på simkort.com.

Mobiloperatorer utomlands