Om du använder dig av kontantkort för ditt mobilanvändande måste du tanka på kortet med jämna mellanrum. En annan benämning för detta är att ladda på kortet och eller att fylla på kortet. Oavsett vilken benämning man väljer att använda handlar det om samma sak nämligen att överföra pengar för att kortet ska fortsätta att vara aktivt.

Halebop
Fastpris 2 GBFria SamtalFria sms2 GB129 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 4 GBFria SamtalFria sms4 GB99 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB100 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Comviq 5GBFria samtalFria sms
5 GB145 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 8 GBFria SamtalFria sms8 GB149 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 6 GBFria samtalFria sms6 GB209 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 10GBFria samtalFria sms10 GB195 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB200 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 20GBFria samtalFria sms20 GB245 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 25 GBFria Samtal
Fria sms25 GB249 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 20 GBFria samtalFria sms20 GB319 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 40GBFria samtalFria sms40 GB295 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 50 GBFria Samtal
Fria sms50 GB299 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB300 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 50 GBFria samtalFria sms50 GB369 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 100 GBFria Samtal
Fria sms100 GB349 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 100GBFria samtalFria sms100 GB345 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 100 GBFria samtalFria sms100 GB429 :-Läs mer & Beställ

Fördelar med ett kontantkort

Det finns flera fördelar till att man kan vilja ha ett kontantkort. Kontantkort är bra för dig som vill få full kontroll på hur mycket din användning kostar och om du inte vill lägga så mycket pengar per månad för samtal, sms och surf. Använder du din telefon olika mycket för att ringa och surfa kan du enkelt anpassa detta med att välja olika värdebevis för att bäst passa månadens behov.

För dig som har betalningsanmärkning kan det vara svårt att bli godkänd för att teckna ett abonnemang. Då är ett kontantkort en bra lösning samtidigt som du slipper dra på dig fler betalningsanmärkningar eftersom du betalar i förskott.

Ett kontantkort är också bra för dig som vill kunna ha tillgång till mobilt bredband på resor eller i sommarstugan utan att behöva teckna ett abonnemang. 

Ladda kontantkortet

De flesta kontantkort idag fungerar på så vis att det krävs en regelbunden, vanligtvis med 30 dagars intervall, påfyllning för att man ska kunna fortsätta använda kortet. Värt att tänka på är att det också finns kontantkort som kan vara ”vilande” på obestämd tid.

Det finns ett par metoder för att tanka mobilen. Du kan till exempel tanka på kortet på mobiloperatörens webbplats, i en speciell app framtagen av mobiloperatören samt genom att köpa ett värdebevis hos ditt ATG-ombud, i ICA-affären, på Pressbyrån med flera. Numera laddar många sitt kontantkort via internet. Det är riktigt snabbt och enkelt!

 

Ladda, tanka, fylla på kontantkort

 

Fyll på kontantkortet på operatörens webbplats

Denna metod är det många som använder sig av. Anledningen är att det går snabbt, att det är enkelt och att det upplevs som mycket säkert.

Du börjar med att fylla i ditt mobilnummer. Sedan anger du hur mycket du vill överföra. Därefter skickas du vidare till din internetbank där du med kod, bankdosa eller vilken metod du nu använder bekräftar överföringen.

 

Tanka mobilen i en app

Några mobiloperatörer erbjuder en app i vilken du både kan administrera ditt kontantkort, följa upp din mobilanvändning samt tanka kontantkortet. Det är alltid en enkel sak att tanka mobilen men exakt hur du gör skiljer sig mellan olika operatörer.

 

Ladda med värdebevis

Flera operatörer erbjuder idag prisvärda och heltäckande värdebevis till ditt kontantkort. Om du vill tanka på ditt kontantkort via ett värdebevis ska du först bege dig till ett försäljningsställe, till exempel din lokala ICA-handlare. Du väljer typ av kontantkort samt summa och betalar sedan direkt i butiken. Sedan aktiverar du värdebeviset genom att ange den angivna koden på operatörens webbplats. Flera operatörer har också stöd för aktivering via sms. Här nedan kan du ladda direkt hos operatören du använder:

 

Ladda ditt kontantkort hos Halebop

halebop simkort  

Halebop ägs av Telia och är en mindre lågprisoperatör som riktar sig främst till en yngre publik men självklart är det många andra som skaffar sig ett kontantkort via Halebop också. Du kan enkelt tanka och ladda ditt kontantkort hos Halebop med det belopp du önskar! Halebop har bra pris och du laddar det belopp du vill!

Ladda hos Halebop Halebop!

 

Ladda ditt kontantkort hos Hallon

 hallon simkort  

Även Tre har en lågprisoperatör under sig. Den operatören heter Hallon och är främst känd för sina låga priser. Hos Hallon laddar du med det belopp du önskar och sedan är det bara att ringa, surfa och skicka sms igen! Hallon har en tid haft de allra bästa erbjudanden vad gäller abonnemang, surfmängd till lågt pris, kontantkort samt mobilt bredband. Tanka och ladda här nedan!

Ladda hos Hallon!

 

Ladda ditt kontantkort hos Comviq

 comviq simkort  

Comviq var första lågprisoperatören på svenska marknaden och än idag är deras slogan ”Billigt billigt billigt”. Hos Comviq laddar du med det belopp du vill och sedan är det bara att använda ditt kontantkort igen! Många passar på att skaffa sig mobiltelefon via Comviq då de ofta har bra erbjudande på sina mobiler. Du tankar enkelt på ditt Comviq kontantkort. Passa på att ladda här nedan!

Ladda hos Comviq!

 

Alternativ till att ladda kontantkortet

Det finns prisvärda alternativ till att använda ett kontantkort. Till exempel finns Hallons billigaste mobilabonnemang. Du betalar abonnemanget i förväg. Det innebär att du inte får någon faktura, det blir nästan som att ha ett kontantkort – fast billigare. Att många tankar på sitt kontantkort via operatörens hemsida har vi märkt. Gör det du också ifall du till exempel behöver mer surf.

 

Fast pris

Mobilabonnemang med fastpris är bra då du vet vad allt kommer att kosta. Det är numera riktigt populärt och många går nu från kontantkort till mobilabonnemang. De nya abonnemangen är utan bindningstid och uppsägningstid så du kan enkelt byta och de fungerar nästan som ett kontantkort.

Lycka till nu med att ladda och tanka på ditt kontantkort!

 

Frågor och svar om att ladda, tanka och fylla på kontantkort

✅ Hur fyller jag på mitt kontantkort?

Du fyller enklast på ditt kontantkort via din operatörs hemsida eller app. Logga in på Mina sidor och välj vilken laddning du vill fylla ditt kontantkort med. Det finns även kontantkort man kan fylla på i butiker.

✅ Kan jag fylla på mitt kontantkort i affären?

Ja, många kontantkort kan man köpa värdebevis till i butiker. Det kan man till exempel göra i matbutiker och mindre tobaksaffärer. Läs mer om hur värdebevis fungerar i texten under rubriken ”Ladda med värdebevis”.

✅ Hur laddar jag mitt kontantkort online?

Besök din operatörs hemsida och logga in på Mina sidor, eller motsvarande. Om ditt kontantkort är registrerat kan du fylla på det här. Hos många operatörer kan du även ladda utan att logga in. Välj då Ladda kontantkort och fyll i ditt telefonnummer. Följ sedan anvisningarna på hemsidan.

✅ Finns det kontantkort som laddas automatiskt?

Ja, vissa operatörer erbjuder automatisk laddning av kontantkort. Halebop har till exempel tjänsten Autoladda. Välj den laddning du vill ha, sen laddas den automatiskt varje månad.

✅ Kan jag fylla på med mer surf på mitt kontantkort?

Ja, du kan ladda ditt kontantkort med mer surf hos många av operatörerna. Då laddas ditt kontantkort med den extra surf du väljer. Din nuvarande laddning fortsätter även att vara aktiv så länge den är giltig.