Ladda, tanka, fylla på kontantkort till mobil

Operatör
Kontantkort
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon

0-8 GB

från 99 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Halebop

0-24 GB

från 50 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Telia
0-6 GB

från 50 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Comviq

0-20 GB

från 45 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Tre

0-50 GB

från 50 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Telenor

0-50 GB

från 99 :-
LÄS MER & BESTÄLL

Om du använder dig av kontantkort för ditt mobilanvändande måste du tanka på kortet med jämna mellanrum. En annan benämning för detta är att ladda på kortet och ytterligare en benämning är att fylla på kortet. Oavsett vilken benämning man väljer att använda handlar det om samma sak, nämligen att överföra pengar för att kortet ska fortsätta att vara aktivt. De flesta kontantkort av idag fungerar på så vis att det krävs en regelbunden (normalt varje 30 dagar) påfyllning för att man ska kunna fortsätta använda kortet. Att notera är att det emellertid också finns kontantkort som kan vara ”vilande” på obestämd tid.

Det finns ett par metoder för att tanka mobilen. Du kan till exempel tanka på kortet på mobiloperatörens webbplats, i en speciell app framtagen av mobiloperatören samt genom att köpa ett värdebevis hos ditt ATG-ombud, i ICA-affären, på Pressbyrån, etc.

Fyll på kontantkortet på operatörens webbplats

Denna metod är det många som använder sig av. Anledningen är att det går snabbt, att det är enkelt och att det upplevs som mycket säkert. Du börjar med att fylla i ditt mobilnummer. Sedan anger du hur mycket du vill överföra. Sedan skickas du vidare till din internetbank där du med kod, bankdosa eller vilken metod du nu använder bekräftar överföringen.

Tanka mobilen i en app

Några mobiloperatörer erbjuder en app i vilken du både kan administrera ditt kontantkort, följa upp din mobilanvändning samt tanka kontantkortet. Det är alltid en enkel sak att tanka mobilen men exakt hur du gör skiljer sig mellan olika operatörer.

Värdebevis

Om du vill tanka på ditt kontantkort via ett värdebevis ska du först bege dig till ett försäljningsställe, till exempel din lokala ICA-handlare. Du väljer typ av kontantkort samt summa och betalar sedan direkt i butiken. Sedan aktiverar du värdebeviset genom att ange den angivna koden på operatörens webbplats. Flera operatörer har också stöd för aktivering via sms.

Alternativ till att ladda kontantkortet

Det finns prisvärda alternativ till att använda ett kontantkort. Till exempel har Hallon mobilabonnemang med fast pris som du betalar i förväg. Det innebär att du inte får någon faktura, det blir nästan som att ha ett kontantkort – fast billigare.