Det är fullt möjligt att skaffa mobilabonnemang trots att du har betalningsanmärkningar. Det kan vara svårt att teckna prisvärda abonnemang när man har en betalningsanmärkning eftersom de flesta företag gör en kreditupplysning. Det du behöver göra är att du skall sikta in dig på ett par av alla de operatörer som finns i Sverige. Det är ett antal mobiloperatörer som inte är lika hårda när det kommer till kreditkontroll och som godkänner kunder som tidigare haft problem med sin ekonomi.
 

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
50% rabattFria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Chilimobil
MobilabonnemangFria samtalFria sms6-25 GB, Obegränsad surffrån 149 :-Läs mer & Beställ
Fello
50% rabattFria samtalFria sms2-22 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
Penny
50% rabattFria samtalFria sms3-40 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Comviq
MobilabonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ

Abonnemang trots anmärkningar

Det finns som sagt ett flertal operatörer som du kan använda dig av fast du har anmärkningar. Det fina är att det är även de billigaste mobiloperatörerna så det är riktigt bra för dig som har en mer ansträngd ekonomisk situation. Vi skall här gå igenom de operatörer du kan använda dig av för att skaffa nytt abonnemang.

Att ha betalningsanmärkningar kan verkligen ställa till det i vardagen. De kommer ifrån kostnader som man har bundit sig att betala men sedan inte har genomfört och som sedan har gått vidare till inkassobolag och därefter Kronofogden. Cirka 600 000 svenskar, eller 6% av befolkningen, har i dagsläget betalningsanmärkningar. Det kan vara skönt att veta att du inte är ensam även om det inte gör problemet mindre i din vardag.

En betalningsanmärkning kommer inte ifrån kronofogden, även om det slutligen kan vara de som utmäter skulden, utan skapas av kreditupplysningsföretag. En betalningsanmärkning eller information om skuldsanering får inte finnas kvar hos kreditupplysningsföretagen i längre än fem år och de flesta betalningsanmärkningar skrivs av efter tre år om skulden betalas. Det betyder att om du sköter din ekonomi i tre år från det att du har fått en betalningsanmärkning så kan företag inte längre se att du hade svårt med ekonomin under en period.

Vägen till en betalningsanmärkning är ganska lång och det finns flera tillfällen under processen där du kan protestera eller agera för att undvika dem. Tänk på att om du får en felaktig räkning eller faktura är det viktigt att protestera mot den skriftligt. Du kan söka hjälp hos en konsumentvägledare i din kommun för mer konkret hjälp och läsa mer på Datainspektionens hemsida.

En betalningsanmärkning gör det inte bara svårt att skaffa nytt mobilabonnemang utan begränsar även andra situationer där du förväntas betala av något över tid. Man får svårt att ta lån, köpa bil och skaffa andra lite dyrare saker. Det finns dock hjälp att få och det finns mobillösningar tillgängliga även för de med betalningsanmärkningar.

 

Betalningsanmärkningar

Att ha anmärkningar kan verkligen ställa till det i vardagen. Du är dock inte ensam om att ha ekonomiska problem. Det är ca 600 000 svenskar i dagsläget som har anmärkningar. Det hjälper inte dig men det kan vara bra att veta att du inte är ensam.

En betalningsanmärkning kan verkligen ställa till det både vad gäller att skaffa nytt mobilabonnemang, men även i andra situationer i livet. Man får svårt att ta lån, köpa bil och andra lite dyrare saker. Det finns som sagt dock hjälp att få och abonnemang kan du oftast teckna via de operatörer vi visar i denna artikel.

Abonnemang

 

Fördelar med abonnemang

Det finns flera ekonomiska fördelar om man jämför ett fast abonnemang med till exempel kontantkort. Ett fast abonnemang ger oftast lägre kostnader för samtal, sms, mms och surfmängd. Du kan även skaffa en ny mobiltelefon när du blivit godkänd hos operatören. Då betalar du av mobiltelefonen via abonnemanget ifall du väljer en sådan lösning.

Det finns operatörer som inte tar kreditkontroll på sina kunder och det finns de som är lite generösare vad gäller nya kunder med trassliga ekonomiska situationer. Vi skall här gå igenom och visa på ett par sätt du kan komma runt problematiken med betalningsanmärkningar och mobilabonnemang.

 

Metoder runt anmärkningar

Numera finns det kontantkort som fungerar som abonnemang med enda skillnaden att du betalar innan du skall använda din surfmängd, dina samtal och dina sms. Om du skulle misslyckas att få ett mobilabonnemang för att du har för många anmärkningar kan detta absolut vara ett alternativ.

Du kan skaffa ett fastpris abonnemang där du betalar ditt abonnemang i förväg och använder det som ett vanligt abonnemang direkt du betalat. Vanliga abonnemang betalar man annars efter det att månaden är över när man har använt sitt abonnemang.

Denna form av förbetalt abonnemang gör även att du inte behöver få mer problem med att det kommer nya fakturor som hamnar efter i betalning och skapar nya problem med en redan trasslig ekonomi.

 

Månadskostnad och kontantkort

Kontantkorten hade tidigare en samtalspott som man köpte i förväg och sedan fick man disponera potten under de 30 dagar den gällde. Detta gjorde att dina pengar och din pott tog slut innan månaden hade gått och du stod där utan mer samtalspott att utnyttja.

Numera kan du skaffa ett kontantkort som gäller i 30 dagar och du har en variant av fastpris där du använder fria samtal och fria sms under hela månaden. Du kan välja på flera olika prisplaner och på så sätt ha mycket surf, fria samtal och fria sms under hela perioden utan att det tar slut. Detta fungerar som ett abonnemang fast du betalar i förskott.

Med denna form av lösning får du inga nya problem med fakturor som inte blir betalda i tid. Du kan använda din mobiltelefon som du vill under månaden bara det att du betalat i förväg. En riktigt smart lösning!

 

Mobiloperatörer trots anmärkningar

De operatörer vi går igenom i denna artikel har alla lite generösare villkor när det kommer till betalningsanmärkningar och svårigheter med sin privata ekonomi. Du vill ju kunna ha tillgång till bra kommunikation trots att du har anmärkningar. Det kan du många gånger få med dessa operatörer. Lycka till med ditt nya mobilabonnemang trots betalningsanmärkning.

hallon
Hallon är en av de mobiloperatörer som inte tar kreditupplysning när du skaffar abonnemang. Den enda kontrollen de gör är att försäkra sig om att du är 18 år och att de hämtar upp din folkbokföringsadress. Förutom det har Hallon dessutom mycket bra priser, mycket surf i sina abonnemang samt fria samtal inom Sverige och fria sms i hela världen.

comviq
Hos Comviq kan du istället för ett vanligt mobilabonnemang med fakturering bli beviljad ett abonnemang där du laddar ditt saldo för betaltjänster. Då kan du inte göra av med mer pengar än du har och du slipper bekymmer med obetalda fakturor. Med Comviqs fastpris får du fria samtal, sms och mms inom Sverige.

fello mobiloperatör
När du beställer ett abonnemang hos Fello gör de ingen kreditupplysning om du betalar abonnemanget med ditt betalkort. Då betalas istället abonnemanget varje månad i förskott. Vill du hellre ha faktura görs en kreditkontroll och Fello gör då en bedömning på betalningsförmåga från fall till fall.

chilimobil mobiloperatör
Inte heller Chilimobil tar någon kreditupplysning då de inte använder sig av fakturor. Du betalar istället med kort. Operatören har bra priser på både abonnemangen med fasta surfmängder och med fri surf.

penny mobiloperatör
Hos Penny betalar du också med betalkort istället för via faktura. Förutom en enkel hantering med betalning sköter du också det mesta med självservice. Som kund hos Penny får du bland annat ett snabbt mobilnät via Tele2s och bra priser på abonnemang.

  • ✅ Kan man få ett mobilabonnemang med betalningsanmärkning?

    Ja, du kan få ett mobilabonnemang trots att du har betalningsanmärkning. Hos flera operatörer betalar du en fast månadskostnad i förväg istället för i efterskott och då spelar en anmärkning ingen roll. Vi listar operatörerna på vår sida.

  • ✅ Tar operatörerna en UC?

    Så länge som du inte köper någon på avbetalning eller kredit tar operatörerna normalt ingen UC. Köper du en telefon på avbetalning eller att du får en faktura i efterskott kan de begära ut dina uppgifter från upplysningscentralen.

  • ✅ Hur länge finns en betalningsanmärkning kvar?

    En betalningsanmärkning finns kvar i tre år.