Ska du byta telefonabonnemang? Här hittar du rätt abonnemang till bästa pris. Här listar vi ett flertal av alla de bästa abonnemangen på marknaden just nu. Vi visar priser, täckning, hur stora surfmängder de har samt hur mycket du får för pengarna.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
50% rabatt Fria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
75% rabattFria samtalFria sms3-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Chili
AbonnemangFria samtalFria sms6-fri surf GB
från 129:-
Läs mer & Beställ
Fello
AbonnemangFria samtalFria sms2-22 GBfrån 95:-Läs mer & Beställ
Telness
FöretagsabonnemangFria samtalFria sms3 - 100 GB surffrån 229 :-Läs mer & Beställ
My Beat
AbonnemangFria samtalFria sms2-60 GBfrån 88 :-Läs mer & Beställ
Karma mobil
AbonnemangFria samtalFria sms5-100 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms5-obegr. GBfrån 199 :-Läs mer & Beställ
Tellus Mobil
AbonnemangFria samtalFria sms5-100 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Comviq
AbonnemangFria samtalFria sms3-50 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ

De bästa telefonabonnemangen

I listan här ovan visar vi mobilabonnemang som passar alla olika behov. Vissa telefonabonnemang har mer surfmängd, fria samtal, fria sms samt lågt pris. Vi har listat alla de bästa abonnemangen och visar på de fördelar som varje abonnemang har. Vi är övertygade om att du kommer hitta ett som passar dig och dina behov!

Bedömning – Telefonabonnemang

Här ser du de kriterier som vi använder oss av för att bedöma de olika operatörerna och deras telefonabonnemang. Det är en gedigen lista på saker vi använder oss av för att se vilket mobilabonnemang som verkligen passar på listan över de bästa telefonabonnemangen i Sverige. Allt för att du skall hitta bästa alternativ!

Kriterier för ett bra telefonabonnemang:

 • Månadsavgifter på abonnemang
 • Surfmängd för pengarna
 • Fria samtal, fria sms
 • Nät och täckning
 • Eventuella startavgifter på abonnemanget
 • Bindningstider
 • Om det går att spara oanvänd surf
 • Vad operatörerna har för support
 • Extra simkort vid beställning
 • Nöjda kunder

Telefonabonnemang

Bästa telefonabonnemang

Listan som vi sammanställt visar på flera olika former av abonnemang. Allt för att du ska hitta det bästa valet för dig och dina behov. Vi visar på de skillnader som finns så du enkelt kan välja ett som passar dig. Vi har sammanställt en lista över de bästa mobiltelefonabonnemangen just nu.

Listan med de bästa telefonabonnemang innehåller Hallon, Halebop, Comviq, Vimla, Katshing, Chilimobil, Tele2, Tre samt Fello. Det är de operatörer som har de bästa telefonabonnemangen till de bästa priserna!

Vill du byta telefonabonnemang har du hamnat på den bästa sidan för just detta. Vi visar de skillnader som finns och har i listan här på sidan de allra bästa telefonabonnemangen som finns just nu i landet.

Det är seriösa mobiloperatörer med de bästa mobilnäten och den bästa täckningen. Vi vill att du hittar rätt abonnemang för dig och dina behov med hjälp av denna lista samt att du ringer, surfar och sms:ar riktigt billigt framöver!

Vad skiljer mellan abonnemangen?

Det är bra att du ser över listan samt kollar upp vad du har för behov när du ska byta telefonabonnemang. Det är inte alls svårt utan riktigt enkelt. Man kan numera även byta operatör snabbt och smidigt då de allra flesta operatörer arbetar med abonnemang utan bindningstider samt uppsägningstider.

Annat som skiljer kan vara surfmängder, antal samtal som ingår samt hur många sms du kan skicka per månad utan att det kostar extra. Nästan alla telefonabonnemang har:

 • Inga uppsägningstider
 • Inga bindningstider
 • Fria samtal
 • Fria sms
 • Fria mms
 • Olika mängd roaming inom EU/EES

Sedan sommaren 2017 har man tagit bort de dyra roamingavgifterna inom EU/EES och man brukar kunna surfa upp till 10 GB fritt utomlands utan att det kostar extra pengar. Vissa operatörer har ända upp till 60 GB fritt inom EU.

Mobiloperatörer för billigaste telefonabonnemang

vimla

Vimla

Med Vimla får du mobilabonnemang med fastpris och utan bindningstid. Du sparar oanvänd surf i upp till 12 månader och har fria sms och mms. Välj mellan 3 GB och 100 GB surf. Är du under 18, student eller över 55 år får du rabatt på de olika abonnemangen.

hallon

Hallon

Hallon är utan bindningstid och de har ingen uppsägningstid, ingen faktura och alltid fast pris. Du sparar oanvänd surf och får också fria samtal och sms. Välj mellan 4 GB och 100 GB surf.

Telefonabonnemang - jämför billigaste telefonabonnemang

Halebop

Halebop använder Telias supersnabba nät och du kan ringa, skicka sms och surfa som hemma inom EU. Du kan även spara oanvänd surf och abonnemangen har ingen bindningstid. Hos Halebop kan du välja mellan 2 GB till 60 GB surf.

comviq

Comviq

Med Comviq har du fria samtal, sms och mms och abonnemangen är utan bindningstid. En viss mängd surf ingår också inom EU. Hos denna operatör kan du välja mellan 5 GB till 40 GB surf.

Telefonabonnemang - jämför billigaste telefonabonnemang

Fello

Fello har i alla sina mobilabonnemang fria samtal, sms och mms inom Sverige. Det är alltid fastpris och oanvänd surf sparas. För dig som är student, under 18 eller över 55 år kan du få rabatt på abonnemangen. I Fellos abonnemang kan du välja mellan 2 GB och 22 GB surf.

Katshing

Katshing

Hos Katshing får du nonstop surf i alla abonnemang på så sätt att du väljer vilken surfmängd du vill ha full hastighet. När den mängden är uppnådd sjunker hastigheten drastiskt till mycket låg och går exempelvis inte att använda för att se film. Operatören använder mobilnätet hos Tele2 som är ett av Sveriges snabbaste mobilnät.

Chilimobil

Chilimobil

Med Chilimobil kan du också få obegränsad surf men också välja på två fasta surfmängder. Mobiloperatören använder nätet hos Tre som har god täckning över stora delar av Sverige.

tre

Tre

Med Tre kan du välja mellan lite surf till stor surf eller obegränsad surf. I vissa abonnemang ingår det obegränsade samtal, sms och mms i Sverige.

Telefonabonnemang

Är det dags du skaffa nytt telefonabonnemang? Då har du hittar rätt ställe! Här listar och ger vi råd om de bästa mobil-abonnemangen just nu på den svenska marknaden. Vi berättar vad som skiljer de olika operatörerna åt och du kommer se att det finns skillnader vad gäller priser, surfmängder, samtal och sms. Tips och råd om vad som finns och vad som kan passa dig allra bäst!

Bäst telefonabonnemang – Lista

I listan här ovan hittar du de bästa telefonabonnemangen just nu på marknaden enligt oss. Vi har satt ihop listan med tanke på att alla har olika smak och olika behov vad gäller surf, samtal, sms, mms och täckning. Du hittar billiga, lite dyrare och även dyra telefonabonnemang i listan och vi har försökt få med alla olika varianter av mobilabonnemang.

Bedömning bäst telefonabonnemang

Vi har gått igenom de operatörer och mobilabonnemang som finns på den svenska marknaden och vi arbetar med olika kriterier för att hitta det bästa och mest prisvärda telefonabonnemanget för att du skall kunna surfa, ringa och sms:a billigt och med bästa täckning. Vi guidar dig för att du skall hitta rätt och skulle det mot all förmodan bli fel, så är det enkelt att byta abonnemang numera då de flesta är utan varken bindningstider eller uppsägningstider.

Kriterier – Bäst telefonabonnemang

Vi har arbetat inom mobilnischen i ett flertal år nu och jämför hela tiden olika mobilabonnemang mot varandra för att hitta det bästa alternativet utifrån de behov man har. Vi är noga och jämför alltid utifrån en objektiv synvinkel. Vi vill att man skall hitta det bästa abonnemanget med utgångspunkt från de behov man har!

Kriterier:

 • Månadsavgifter
 • Hur mycket surf ingår
 • Samtal, fria eller samtalspott
 • Vilket mobilnät och hur ser täckningen ut
 • Startavgifter eller fritt
 • Bindningstider
 • Spara oanvänd surf
 • Support (butik, telefon, chatt)
 • Kan man ringa via WIFI samtal
 • Kan man ha flera simkort
 • Nöjda kunder

Vilket är bäst telefonabonnemang?

Det man skall titta på när man söker efter det bästa abonnemanget är de punkter i listan här ovan, men man behöver även titta på de behov man själv har. Pratar man enbart i mobilen? Surfar man massor? Skickar man massor med sms? Hur ser mms behovet ut? Vilken täckning finns i det område jag själv befinner mig mest i?

Detta är relativt enkla frågor att svara på. Man skall inte krångla till det i onödan, för det går att byta enkelt mellan både abonnemang och operatör numera på grund av att de flesta operatörer jobbar med abonnemang utan bindningstider. De flesta klarar sig alldeles utmärkt med ett lite mindre abonnemang.

Säg tex fria samtal, fria sms och ca 3-8 GB surfmängd. Det är ett vanligt abonnemang numera och detta får du för ca 100 -150 kronor per månad med Hallon, Halebop, Tre, Vimla, Fello, Katshing, Chilimobil eller Comviq. Du hittar alla dessa operatörer via listan längst upp i artikeln. Vi har jämfört samt testat alla de olika operatörerna som vi listar här, så vi vet att de fungerar.

Välj rätt mobilabonnemang

Skall du byta, skaffa eller uppgradera ditt mobilabonnemang så har du som du redan förstått kommit alldeles rätt. Vi berättar här vilka abonnemang och operatörer som ligger bäst till när du skall välja rätt abonnemang oavsett om det är med eller utan mobiltelefon.

Du kan skaffa abonnemang + mobil eller så skaffar du ett nytt abonnemang helt utan mobil och använder en mobil du redan ha. Det viktiga är att du tittar på dina behov innan du byter, så du vet att du har hittat rätt val för dig.

De abonnemang vi listar

De telefonabonnemang vi listar skiljer sig egentligen inte så mycket åt vad gäller prestanda utan det är priset som brukar skilja sig mellan de olika operatörerna. En del har ett lägre pris, andra ett högre, och en del har nischat in sig på att ligga lägre prismässigt och du får då bra prestanda till ett lågt pris.

Telefonabonnemangen har:

 • Inga uppsägningstider
 • Inga bindningstider
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • Fria MMS
 • Gratis roaming utomlands, EU/EES upp till hela 60 GB

De telefonabonnemang vi listar här kan du använda utomlands precis på samma sätt som du använder dem i Sverige. Detta menas alltså inom EU/EES. det kan skilja något åt vad gäller priser för samtal utanför Europa och då har vi faktiskt märkt att tex Hallon oftast har lägst priser när du skall ringa utomlands. Annars är det mesta lika mellan de olika operatörerna vad gäller att hantera mobilen utomlands.

Det är priset som skiljer

De operatörer som har lågt pris använder alla något av de 4 mobilnäten som byggts av de stora mobiloperatörer, Telia, Tele2, Telenor eller Tre. Annars fungerar de flesta mobilabonnemangen lika vad gäller surf, samtal, sms, mms och bindningstider. De billiga abonnemangen finner du hos något av de lågprisalternativen så som, Hallon, Vimla, Comviq, Fello, Halebop, Katshing, Chilimobil eller Tre. Dessa lågprisalternativ brukar dessutom ha förmånliga erbjudanden under de första månaderna när man är ny kund, så det har aldrig varit lättare och billigare att testa en ny operatör. Välj något av dessa när du vill ha billigast abonnemang med bästa villkor.

 • Tele2 => Välj Katshing eller Comviq
 • Telenor => Välj Vimla eller My Beat
 • Tre => Välj Hallon eller Chilimobil
 • Telia  => Välj Halebop och Fello

De operatörer du ser här ovan har alla lågprisalternativ och de använder samma mobilnät, så du får samma täckning för en lägre kostnad. Vi har alla lågprisoperatörer i listan längst upp i artikeln. Vi hoppas att denna lista på bästa telefonabonnemang har hjälpt dig i jakten på ett perfekt mobilabonnemang för dig och dina behov. Du vet nu mer om hur de fungerar och hur du skall jämför för att hitta rätt. Lycka till med att skaffa nytt telefonabonnemang!

Frågor och svar om telefonabonnemang 

✅ Vilket telefonabonnemang är billigast?

I tabellen högst upp i texten hittar du de billigaste telefonabonnemangen just nu. När det kommer till mobilabonnemang rekommenderar vi Hallon och Vimla – de har lägst priser och enkla villkor på sina abonnemang med fast pris.

✅ Vad kostar ett telefonabonnemang?

Ett abonnemang kostar från 95 kronor i månaden för de allra minsta abonnemangen. I tabellen högts upp i texten hittar du billiga telefonabonnemang som vi rekommenderar med aktuella erbjudanden.

✅ Vilka telefonabonnemang finns det?

Operatörer som finns på den svenska marknaden är Hallon, Vimla, Fello, Chilimobil, Karma Mobil, Fibio, Comviq, Halebop, Katshing, Tre, Telia, Tele2 och Telenor.

✅ Vad skiljer mobiloperatörerna åt?

Det som skiljer operatörerna åt är mobilnät, priser och villkor. Här hittar du information om vilka operatörer som delar mobilnät och i tabellen högst upp i denna texten hittar du de abonnemang vi rekommenderar.

✅ Hur får jag rabatt på mitt telefonabonnemang?

Om du är student, senior eller under 18 år kan du få rabatt på ditt telefonabonnemang. Som nu kund erbjuder dessutom många av operatörerna vi rekommenderar extra bra priser. I tabellen högst upp i texten hittar du mer information.