Beställ gratis kontantkort. Du får ett startpaket hemskickat helt utan kostnad. Du väljer sedan prisplan när du aktiverar ditt kontantkort. Med rätt kontantkort får du frihet, rätt surfmängd, samtal och sms. Beställ ditt nya startpaket här!

Operatör
Kontantkort
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
Halebop
Startpaket2-100 GB0 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Startpaket4-100 GB0 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Startpaket5-100 GB0 :-Läs mer & Beställ

Hur fungerar ett kontantkort?

Ett kontantkort är ett simkort som du stoppar in i din mobil och sedan laddar på med samtal och surf ofta månadsvis. Tidigare valde de flesta abonnemang om de hade möjlighet eftersom kontantkorten ofta var dyrare och man riskerade att “ringa slut” på dem innan månaden var slut. Något som gjorde att man fick lov att ladda på dem med mer pengar.

Nu finns det dock många olika typer prisplaner något som gör att korten numera liknar abonnemang. Det finns till exempel ofta möjlighet att välja helt fria samtal under en månad. För att kunna använda dig av en kontantkortslösning behöver du naturligtvis ett kontantkort. De flesta operatörer tillhandahåller den tjänsten och vissa låter dig till och med få kontantkortet helt gratis.

Vilka operatörer erbjuder gratis kontantkort?

Bland de operatörer som erbjuder gratis startpaket med kontantkort hittar du bland annat Hallon, Telia, Comviq och Telenor. Faktum är att det är mycket vanligt att operatören ger bort själva kortet gratis då det är ett enkelt sätt att locka kunder. Ett startpaket innehåller ett kontantkort som du kan ladda på med olika prisplaner. I vissa startpaket ingår även en första laddning.

Prisplaner är helt enkelt de olika alternativ du har för laddning. Ofta kan man välja mellan olika mängder surf men även saker som samtalsminuter och antal sms kan påverkas. Du kan antingen välja att få ett kort med ett helt nytt telefonnummer eller så kan du flytta över ditt gamla nummer till ditt nya kort.

Telenor telenor

Hos Telenor kan du beställa ett startpaket med gratis kontantkort utan bindningstid. När du väljer att prenumerera kan du få var 6:e laddning på köpet. Med Telenor blir det inga extra kostnader när du ringer, sms:ar eller surfar inom EU/EES.

Hallon hallon

Ditt första kontantkort är även gratis hos Hallon. Med Hallon får du fria samtal och sms och det är ingen bindningstid. Kontantkorten går endast att använda i Sverige.

Comviq comviq

Comviq erbjuder också gratis kontantkort. Välj det värdebevis som passar dig och sedan kan du enkelt tanka ditt kort via webbplatsen, i appen och i de flesta kiosker. När du laddar via appen och Mitt Konto betalar du enkelt med Swish.

Telia Beställ gratis simkort - jämför 4 startpaket

Även Telia erbjuder startpaket med gratis kontantkort. Det är enkelt att ladda kortet med precis vad du behöver och du kan byta laddning utan bindningstider.

Halebop Beställ gratis simkort - jämför 4 startpaket

Halebop har fått utmärkelsen ”Sveriges nöjdaste privatkunder inom mobiltelefoni” under många år. Med deras kontantkort har du riktigt bra täckning genom Telias nät och kan spara oanvänd surf till nästa månad.

Tänk på detta när du beställer kontantkort

Innan du beställer första gratis kontantkort du hittar så är det viktigt att du undersöker hur tjänsterna hos de olika operatörerna ser ut. Detta gör du genom att kontrollera deras utbud av prisplaner. Surfar du till exempel mycket på mobilen är det viktigt att du väljer en operatör som kan erbjuda en stor surfmängd.

Om ditt mobilanvändande är växlande kan det vara bra att välja en operatör som har många flexibla lösningar som du kan välja bland. Titta också på prisbilden och hur mycket du får betala för samma mängd surf och samtal hos de olika operatörerna. Här finns det ofta pengar att spara om du är noggrann.

Om du tecknar ett mobilabonnemang för mobiltelefoni måste du ofta betala en startavgift eller uppläggningsavgift av något slag. Den kan vara på omkring 300 kr vilket kan ses som en ganska rejäl kostnad. Med simkort/kontantkort behöver du dock inte betala någon startavgift för att börja ringa, skicka sms och surfa. Du beställer enkelt ett gratis startpaket som levereras hem i brevlådan. Sedan är det bara att följa ett par enkla instruktioner för att börja använda kortet.

Basta simkort

Beställ gratis kontantkort på nätet

De allra flesta mobiloperatörer som erbjuder kontantkort för mobiltelefoni erbjuder dig ett gratis startpaket som du beställer direkt på respektive aktörs webbplats. Du börjar med att välja vilket typ av kontantkort du vill beställa. Varje operatör har några olika alternativ, till exempel en standardprodukt som passar de flesta och en produkt som passar den som använder sin mobil lite mer.

Därefter kan du välja vilken storlek simkortet ska ha. Det finns idag i huvudsak två storlekar, nämligen nano-sim och mikro-sim. Förstnämnda passar iPhone 5 och senare medan mikro-sim fungerar för de flesta övriga modeller. Innan du kan skicka in din beställning ska du också välja om du vill flytta över ett befintligt nummer eller om du vill ha ett nytt nummer. Sedan är det bara att skicka in beställningen och invänta leverans i brevlådan.

Ladda på ditt kontantkort

För att börja ringa, skicka sms och surfa med ditt kontantkort måste du först aktivera kortet och det gör du genom att ladda kontantkortet, antingen med en valfri summa eller med en summa pengar som motsvarar den avgift som gäller per 30-dagars period för kortet. Olika kort har olika villkor för detta.

Du laddar enkelt ditt kort på respektive mobiloperatörs webbplats. Normalt följer du ett par tydliga steg. Först fyller du i ditt nummer. Sedan väljer du den prisplan du vill använda och därefter väljer du betalningssätt. När betalningen för den aktuella prisplanen är registrerad kan du börja använda kortet.

Frågor och svar om gratis simkort

✅ Måste man tanka på kortet varje månad?

Många kontantkort fungerar i huvudsak som abonnemang, dock utan bindningstid i och med att du måste ladda på kortet med jämna mellanrum för att du ska kunna använda det som det är tänkt. För andra kontantkort finns inte detta krav. Välj ett kontantkort som fungerar på det sätt som du föredrar.

✅ Får man rabatter om man tankar större belopp?

Du kan ibland få rabatt på viss mobiltelefoni alternativt vissa extra förmåner om du tankar på ditt kontantkort med större belopp. Det kan vara en faktor att kika lite närmare på. Speciellt är det inte ovanligt att du kan få fri surf under en bestämd tidsperiod om du tankar på kortet med en lite större summa.

✅ Fungerar kontantkortet i utlandet?

Om du ofta reser utomlands ska du vara noga med att välja ett kontantkort som låter dig använda din mobil utomlands på samma sätt som hemma utan att drabbas av större kostnader. Motsvarande gäller om du ringer mycket till utlandet. Det finns kontantkort speciellt riktade till dig som ringer mycket till och/eller från utlandet.

✅ Ingår det surf när jag köper kontantkort?

Åtminstone en liten mängd gratis surf ingår i de flesta kontantkort. Undantaget är de allra billigaste korten. Surfar du mycket bör du välja ett kontantkort med mycket surf som har en större mängd fri surf inkluderad. I andra fall kan varje besökt webbplats och varje besök på Facebook bli mycket dyrt.

✅ Var kan man få gratis kontantkort?

I tabellen på vår sida hittar du operatörer som erbjuder gratis startpaket med kontantkort, sen väljer du själv hur du vill ladda kontantkortet.