Här hittar du alla kontantkort med riktigt mycket mobilsurf. Ett simkort laddat med massor av surf är en fördel när du skall surfa på mobilen. Nedanstående kontantkort har minst 6 GB surf och det finns flera riktigt prisvärda alternativ.

Operatör
Kontantkort
Samtal
Sms & Mms
Surf
Laddning
 
Tre

3Fastpris 50GB
Fria samtalFria sms50 GB599 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 40GBFria samtalFria sms40 GB295 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Rubbet StorFria samtalFria sms30 GB369 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort StorFria SamtalFria sms25 GB249 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 16GBFria samtalFria sms20 GB245 :-Läs mer & Beställ

Kontantkort med mycket surf

Även om abonnemangen fortfarande är den lösning som ger absolut mest surf för pengarna, så börjar även kontantkorten komma ikapp. Om du är en person som är i behov av mycket surf på din telefon behöver du alltså inte vara rädd för att skaffa ett kontantkort. Det gäller bara att välja rätt lösning. De flesta operatörer erbjuder en rad valmöjligheter för kontantkort.

Surfmängd hos olika operatörer

Telia har en lösning som låter dig ladda på telefonen med riktigt mycket surf. För 349 kronor i månaden får du 50 GB extra surf. Uppmärksamma dock att inga samtal eller sms ingår i den kostnaden utan måste köpas separat. Hos Comviq kan du för 295 kronor i månaden få hela 20 GB surf plus fria samtal och sms. Hos Telenor kan du välja tjänsten fast pris. Betalar du 549 kronor i månaden får du 50 GB surf samt fria samtal och sms. Även hos Tre kan du få tillgång till fria samtal och sms samt 50 GB surf. Detta kostar då 599 kronor i månaden.

Kontantkort med surf

Hur mycket surf behöver jag?

Att avgöra vilken sorts prisplan man ska välja att ladda sitt kontantkort med kan vara svårt. Genom att se över hur du använder din surf kan du avgöra om det är värt att betala några hundralappar extra per månad för riktigt mycket surf. Här under följer några exempel på hur mycket surf olika aktiviteter drar.

  • Titta på Youtubeklipp Hur mycket surf som går åt beror naturligtvis på vilken upplösning du väljer på dina klipp. Om du väljer att titta på högsta kvalitet kan du räkna med att ungefär 1 GB försvinner på en timme. Väljer du lägsta kvalitet kan du titta i över åtta timmar för samma surfmängd.

 

  • Streama film Väljer du att streama film på högsta kvalitet går det åt ungefär 7 GB i timmen. Väljer du lägsta möjliga kvalitet ligger åtgången på cirka 300 mbit i timmen.

 

  • Besöka olika hemsidor Det går inte att säga exakt hur mycket som går åt för att besöka olika hemsidor eftersom olika sidor kräver olika mycket data. Vad du däremot kan räkna med är att vanlig surf oftast inte är speciellt krävande för din mobildata. Man kan säga att det går ut ungefär 1 GB för att besöka 300 sidor.

De flesta använder sin mobiltelefon för att surfa med, och det också ganska flitigt. Om du vill använda mobilen för att surfa på nätet, gå in på Facebook, läsa e-post med mera, ska du se till att du inte drabbas av några obehagliga överraskningar när det gäller kostnaden. Det gäller särskilt om du använder kontantkort. Läs mer om kontantkort med surf och vilka av de kontantkort som finns ute idag som kan sägas vara bäst.

Kontantkort för surf i 3G eller 4G hastighet

När du väljer operatör för kontantkortssurf kan det vara värt att kontrollera om de erbjuder datasurf med mobilt bredband baserat på 3g-nät eller 4g-nät. Skillnaden mellan 3G och 4G är främst hastigheten och idag erbjuder alla de stora mobiloperatörerna 4G. Med 3g-nät är den maximala nedladdningshastigheten 32mbit/s medans 4G tillåter i dagsläget upp till 80mbit/s men i praktiken runt 50Mbit/s med dagens LTE-teknik. 4G täckning finns runt alla större städer i Sverige.

Tre kontantkort med surf 

Mobiloperatören Tre har sedan starten för mer än tio år sedan varit ett givet alternativ för den som vill använda mobilsurf. Till exempel har Tre gång på gång fått utmärkelsen ”Sveriges bästa nät för surf”.

I de nya kontantkorten 3Kontant från Tre ingår fri mobilsurf så fort du laddar på ditt kort med minst 200 kr. Du är garanterad den högsta möjliga dataöverföringshastighet som din mobil kan hantera.

Läs mer om Tre!

Hallon kontantkort med surf 

Hallon är en systeroperatör till Tre och som sådan använder man givetvis samma mobilnät. Det gör att dataöverföringshastigheten är alldeles utmärkt. Du är garanterad högsta möjliga 3G-hastighet med ett kontantkort från Hallon.

Hur mycket fri surf du får beror på vilket av Hallons två kontantkort du väljer. Använder du kontantkortet ”Stor” får du 5 GB per månad om du fyller på med den ordinarie avgiften per varje 30 dagar. Om du använder kontantkortet ”Liten” får du i stället 0,50 GB under samma förutsättningar.

Läs mer om Hallon!

Telenor kontantkort med surf telenor

Telenor är en mobiloperatör med en lång historia av att erbjuda surf för kontantkort och idag erbjuder Telenor mycket snabb surf oavsett vilket kontantkort du väljer. För att du ska kunna surfa gratis måste du välja någon av prisplanerna Fri eller Fast.

Med Fri ingår 0,50 GB och med Fast ingår 1 GB om du laddar på med 200 kr per månad.

Läs mer om Telenor!

Jämföra surf på kontantkort

När man ska jämföra surfen på sitt kontantkort är det flertalet punkter som är viktiga att titta på. Pris för datamängden, surfhastighet, surfvolym osv. Finns det surfpott, fast eller rörligt pris. Ingår viss eller obegränsad mängd Fri surf?

Simkort för surfplatta

Genom att beställa ett mobilabonnemang eller mobilt bredband får du ett simkort du kan använda i din surfplatta. Surfar du mycket så sparar du pengar på att ha ett abonnemang istället för ett kontantkort. Satsa på att köpa ett mobilabonnemang med fast pris för att hålla koll på dina surfkostnader.