Mobilt bredband gör att du får tillgång till en snabb uppkoppling utan att vara platsberoende. Det är enkelt att ta med sig ett mobilt bredband för att kunna surfa där du befinner dig på platser där det inte finns annat nätverk och för att slippa använda surf från din mobil. Du surfar med höga hastigheter från din laptop eller surfplatta. Mobila bredband utnyttjar de nya generationernas mobilnät så du får bra täckning och höga hastigheter. Mobilt bredband är till för dig som vill surfa utan att ha ett vanligt mobilabonnemang.

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Fördelar med mobilt bredband

  Med ett mobilt bredband kan du surfa från vilken plats du vill oavsett om det är utomhus, på ett mysigt fik eller var som helst där du kan få täckning till ett mobilt nät. Det är en perfekt lösning för dig som reser mycket eller förflyttar dig mycket i andra sammanhang. Det är inte alltid det finns tillgång till WiFi eller fast bredband och vill du inte använda surfmängden från mobiltelefonen är ett mobilt bredband ett mycket bra alternativ.

  Allt fler går över till att använda mobilt bredband istället för det traditionella fasta bredbandet. De svenska mobiloperatörerna har idag snabba hastigheter över hela landet även för mobilt bredband. Operatörerna har även bra täckning ute på landet och du kommer att ha nytta av ditt mobila bredband även på de platser där du har långsammare uppkoppling på grund av sämre täckning. 

  Flera alternativ för mobilt bredband

  Du kan ansluta dig till ditt mobila bredband på flera olika sätt. Det vanligaste är att man använder det tillsammans med en surfplatta eller en bärbar dator. Du kan även koppla det till en router och på så sätt koppla upp flera enheter via ditt mobila bredband. Med denna form av bredband kan du verkligen vara mobil!

   

  Abonnemang eller kontantkort

  Du kan använda ett mobilt bredband antingen i form av ett abonnemang där du betalar månadsvis och får tillgång till surfen. Du kan även köpa ett kontantkort laddat med surf och gå ut mobilt på det sättet.

  Det finns några saker du kan tänka på för att avgöra om ett abonnemang eller kontantkort passar dig bäst. Behöver du bara det mobila bredbandet för kortare perioder som till exempel i sommarstugan eller i väntan på att du får internet installerat i din bostad så är ett kontantkort ett lämpligt val. Du laddar då kortet bara när du behöver det och betalar på så sätt bara för den tiden. Ett abonnemang kan vara bra om du ska ersätta ett fast bredband med ett mobilt och för att slippa komma ihåg att fylla på ett kontantkort.

  Båda alternativen fungerar med laptop, surfplatta eller router. Skillnaden är surfmängden och hur du väljer att betala. Numera finns det mobila bredband med mycket stor surfmängd. Lågprisalternativen såsom Hallon har stora surfmängder och hos Chilimobil, Tre och Telenor kan du numera få obegränsad surf.

   

  Mobilt bredband simkort 

  Priser mobilt bredband

  Det som skiljer sig åt mellan de olika operatörerna när det gäller mobila bredband är priset, surfmängden och täckningen. Det är de stora skillnaderna. Sedan kan du få mobilt bredband med eller utan bindningstid och uppsägningstid. Det är vanligtvis utan bindningstid oavsett vilken operatör du väljer. Det finns enstaka andra alternativ att välja på.

  Här ovan listar vi de bästa operatörerna vad gäller mobilt bredband i Sverige. Du får en överblick vad som finns, vilka surfmängder de har, vilka priser som gäller och vilka hastigheter du kan förväntas surfa med.

   

  Surfa i höga hastigheter

  Hastigheten för ditt mobila bredband är viktig. Det är ett av de kriterier du skall ta med i beräkningen när det kommer till att välja ett bra bredband. Priset, hastigheten, täckningen och surfmängden spelar roll för ditt val. Befinner du dig i storstan är det nästan alltid bra täckning och då surfar du i högsta hastighet med 4G.

  Det är ute på landet som det kan gå lite långsammare vad gäller surfhastigheten. Då är det bra att du har kollat täckningen så att du vet att du kan få bra täckning samt hög hastighet. Det är numera enkelt att kolla täckningen för de olika operatörerna via deras täckningskartor.

   

  Fri surfmängd?

  Det har länge varit en begränsning på surfmängden hos nästan alla mobiloperatörer som erbjuder mobilt bredband. Dock erbjuder alltfler operatörer obegränsade surfmängder eftersom konkurrensen hårdnat. De som fortfarande har begränsningen har det av olika skäl men mängden surf ligger hos flera operatörer på väldigt höga nivåer så det är ingen fara att du ska hinna surfa upp allt på en månad. Flera av operatörerna låter dig även spara oanvänd surf till nästkommande månad.

  Skulle du surfa upp all din surfmängd kan du alltid köpa mer datatrafik eller surfa till en reducerad hastighet månaden ut tills surfmängden går upp igen vid månadsskiftet. Hur stor surfmängd behöver man då? Vi har här nedan gjort en fingervisning om hur pass mycket surf det går åt till olika aktiviteter på internet.

   

  Surfmängder mobilt bredband

  1 GB räcker till: 

  Nu vet du lite mer om hur mycket surf det går åt och vad du ska sikta in dig på när du ska välja mobilt bredband. De mobila bredband vi visar i listan här ovan är alla riktigt bra både vad gäller surfmängd, täckning samt pris! Vi hoppas att du med vår hjälp enkelt hittar det bästa alternativet för dig och dina behov!

   

  Operatörer med bäst mobilt bredband

  hallon
  Hallon
  Hos Hallon får du riktigt bra priser och generösa surfmängder. Operatören har inga bindningstider och det är enkelt att öka eller minska på surfen när du vill. Du kan spara upp till en viss mängd oanvänd surf och operatören erbjuder abonnemang med generösa surfmängder.

  Chilimobil
  Chilimobil
  Hos lågprisoperatören Chilimobil får du låga priser på mobilt bredband men även mobiltelefoni. Bredbandet finns i flera olika hastigheter – men alla med obegränsad surf. Du surfar på det mobila bredbandet genom Tres snabba mobilnät.

  tre
  Tre
  Med Tre kan du skaffa mobilt bredband med obegränsad surf. Det mobila bredbandet 3Bredband Hemma får du ett snabbt bredband och det är utan bindningstid.

  telenor
  Telenor
  Hos Telenor kan du välja stora surfmängder och obegränsad surf när du skaffar mobilt bredband. Du kan också använda en del av din surf i EU/EES och Thailand.

  comviq 

  Comviq
  Comviq erbjuder mobilt bredband med obegränsad surf. Bredbandet går att ta med sig men endast inom Sverige. Väljer man att binda abonnemanget ingår också en smidig 4G-router på köpet.

   

  Frågor och svar om bäst mobilt bredband

   

  ✅ Varför välja mobilt bredband?

  Mobilt bredband är portabelt och flexibelt. Du kan ta med dig din bredbandsuppkoppling på resan, till sommarstugan eller en annan plats där du inte har tillgång till fast internet. Med mobilt bredband anpassar du enkelt din uppkoppling efter dina behov.

  ✅ Vad kostar mobilt bredband?

  I tabellen på vår sida hittar du en lista med de bästa och billigaste mobila bredbanden. Vi rekommenderar bland annat Hallon som erbjuder mobilt bredband för under hundralappen i månaden.

  ✅ Hur snabbt är mobilt bredband?

  Operatörerna har lite olika snitthastigheter på sina mobila bredband. Om man surfar i 4G-nätet brukar den faktiska hastigheten ligga runt 10 upp till 70 Mbit/s. Hastigheten beror på hur bra täckning man har, hur många som använder nätet och vilken utrustning man har.

  ✅ Finns mobilt bredband med fri surf?

  Ja, det finns operatörer som erbjuder mobilt bredband med fri surf. I tabellen på vår sida hittar du de operatörer med obegränsad surf som vi rekommenderar.

  ✅ Vilket mobilt bredband är bäst?

  Hallon är en av de operatörer vi rekommenderar för mobilt bredband. De erbjuder sina tjänster till ett lågt pris, inga bindningstider, tydliga villkor och de har ofta bra erbjudanden för nya kunder. I tabellen på vår sida kan du se alla operatörer vi rekommenderar och vilka erbjudanden de har just nu.