Mobilt bredband gör att du får tillgång till en snabb uppkoppling utan att vara platsberoende. Du surfar med höga hastigheter från din laptop eller surfplatta. Mobila bredband utnyttjar de nya generationernas mobilnät så du får bra täckning och höga hastigheter. Mobilt bredband är till för dig som vill surfa utan att ha ett vanligt mobilabonnemang.

Operatör
Mobilt bredband
Surf
Kostnad
 
Hallon
Mobilt bredband5 - 200 GBfrån 89 :-Läs mer & Beställ!
Tre
Mobilt bredband15 - Obegränsat GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
Telenor


Mobilt bredband40 - 200 GBfrån 249 :-Läs mer & Beställ

Flera alternativ för mobilt bredband

Du kan ansluta dig till ditt mobila bredband på flera olika sätt. Det vanligaste är att man använder det tillsammans med en surfplatta eller en bärbar dator. Du kan även koppla det till en router och på så sätt koppla upp flera enheter via ditt mobila bredband. Med denna form av bredband kan du verkligen vara mobil!

Abonnemang eller kontantkort

Du kan använda ett mobilt bredband antingen i form av ett abonnemang där du betalar månadsvis och får tillgång till surfen. Du kan även köpa ett kontantkort laddat med surf och gå ut mobilt på det sättet. Båda alternativen fungerar med laptop, surfplatta eller router. Skillnaden är surfmängden och hur du väljer att betala.

Numera finns det mobila bredband med mycket stor surfmängd. Tre har alternativ ända upp till 500 GB per månad. Telenor har obegränsad surfmängd. Lågprisalternativen såsom Hallon har surfmängd upp till 200 GB. Detta kan ändras med tiden, men i skrivande stund är det dessa surfmängder som finns tillgängliga.

Mobilt bredband simkort

Priser mobilt bredband

Det som skiljer sig åt mellan de olika operatörerna när det gäller mobila bredband är priset, surfmängden och täckningen. Det är de stora skillnaderna. Sedan kan du få mobilt bredband med eller utan bindningstid och uppsägningstid. Det är vanligtvis utan bindningstid oavsett vilken operatör du väljer. Finns enstaka andra alternativ.

Här ovan listar vi de bästa operatörerna vad gäller mobilt bredband i Sverige. Du får en överblick vad som finns, vilka surfmängder de har, vilka priser som gäller och vilka hastigheter du kan förväntas surfa med.

Surfa i höga hastigheter

Hastigheten för ditt mobila bredband är viktig. Det är en av de kriterier du skall ta med i beräkningen när det kommer till att välja ett bra bredband. Priset, hastigheten, täckningen och surfmängden spelar roll för ditt val. Befinner du dig i storstan, så är det nästan alltid bra täckning och då surfar du i högsta hastighet med 4G.

Det är ute på landet, som det kan gå lite långsammare vad gäller surfhastigheten. Då är det bra att du har kollat täckningen, så att du vet att få bra täckning samt hög hastighet. Det är numera enkelt att kolla täckningen för de olika operatörerna.

Fri surfmängd?

Det finns numera en begränsning på surfmängden hos nästan alla mobiloperatörer som erbjuder mobilt bredband. De har satt begränsningen av olika skäl, men mängden surf ligger hos flera operatörer på väldigt höga nivåer, så det är ingen fara att du skall hinna surfa upp allt på en månad. Flera av operatörerna låter dig även spara oanvänd surf till nästkommande månad.

Skulle du surfa upp all din surfmängd kam du alltid köpa mer datatrafik eller surfa till en reducerad hastighet månaden ut tills surfmängden går upp igen vid månadsskiftet. Hur stor surfmängd behöver man då? Vi har här nedan gjort en fingervisning om hur pass mycket surf det går åt till olika aktiviteter på Internet.

Surfmängder mobilt bredband

1 GB räcker till: 

  • Ca 150 webbplatser
  • 1 timme streaming av film
  • 10 timmars musik
  • Ca 1000 mail

Nu vet du lite mer om hur mycket surf det går åt och vad du skall sikta in dig på när du skall välja mobilt bredband. De mobila bredband vi visar i listan är ovan är alla riktigt bra både vad gäller surfmängd, täckning samt pris! Vi hoppas du skall välja det bästa alternativet för dig och dina behov!