Ett mobilabonnemang med fastpris ger dig god kostnadskontroll. Du vet redan i förväg vad du kommer att betala för din mobilanvändning. Fastpris-abonnemang inkluderar vanligtvis följande komponenter:

  • Fria telefonsamtal (kan vara helt fritt eller en begränsning på x antal telefonsamtal eller minuter)
  • Fria sms/mms (kan vara obegränsat antal eller en viss mängd per månad)
  • Mobilsurf (kan vara helt obegränsad surfmängd eller en viss mängd per månad, mäts i GB)
Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
MobilabonnemangFria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
FastprisFria samtalFria sms2-50 GBfrån 50 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-30 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris abonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Fello
FastprisFria samtalFria sms1-30 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms2-obegr. GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
Telenor
TelenorFria samtalFria sms3-obegr. GBfrån 219 :-Läs mer & Beställ

Lätt att hitta abonnemang med fast pris

Tiden då du behövde hålla igen på dina samtal för att inte överraskas av en saftig mobilräkning är sedan länge över. Idag är det mer regel än undantag för mobiloperatörerna att erbjuda fast pris. I de flesta fall handlar det då om att man kan prata och sms:a hur mycket man vill. Vissa abonnemang har dock begränsningar för antal samtalsminuter.

Det som påverkar abonnemangets pris är istället surfmängden. Eftersom vi idag använder våra mobiltelefoner minst lika mycket för att surfa med som vi gör för att ringa är det mängden data som är det stora konkurrensmedlet mellan olika mobiloperatörer. Det är också viktigt att du som konsument ser över ditt mobilanvändande innan du väljer ett abonnemang med fast pris.

Välj en surfmängd som passar dina behov

Priset mellan ett abonnemang med liten surfmängd och ett med stor surfmängd kan skilja sig med många hundralappar per månad. Det är därför väldigt viktigt att du försöker sätta dig ner och fundera över hur mycket surf du gör av med per månad.

Idag finns surfmängder från bara 0,5 GB till obegränsad surf att välja bland. Är du en person som streamar mycket film och laddar ned stora mängder data kan ett abonnemang med mycket surf, till exempel mellan 50 GB och 100 GB vara ett bra val. Använder du bara telefonen till att göra enkla sökningar på nätet ibland behöver du troligen inte mer än max 5 GB per månad.

De flesta mobiloperatörer har en rad prisplaner att välja bland när du ska teckna ett abonnemang. Det lönar sig därför att jämföra dem och titta på var du kan få bäst pris och villkor. Kom ihåg att ett abonnemang som är perfekt för din vän inte behöver vara det för dig. Allt beror nämligen på vilken typ av mobilanvändande man har.

Mobiltelefon på avbetalning

En av de största anledningarna till att människor idag väljer att teckna abonnemang snarare än kontantkort är möjligheten att köpa de senaste mobilerna på avbetalning tillsammans med abonnemanget. Innan du väljer att göra detta är det dock bra att först titta på vad slutpriset på din mobil faktiskt blir. Du bör också fundera över om du vill vara bunden till ditt fasta abonnemang en längre tid, eller om du vill kunna byta enkelt.

Populära fastpris abonnemang

Det finns flera riktigt bra fastpris abonnemang. Här nedan kan du läsa mer om de mobiloperatörer i Sverige som har de bästa erbjudanden vad gäller mobilabonnemang i allmänhet och fastpris i synnerhet. Listan här nedan är utan inbördes ordning:

Hallon 

Hallon är den mobiloperatör som varit mest aggressiv vad gäller låga priser, stora surfmängder och bra avtal till sina kunder under de senaste åren. De tar hela tiden marknadsandelar och växer över hela landet. Med Hallon får du en bra och pålitlig operatör med snabbt Internet, fria samtal och fria sms.

Läs mer om Hallon!

Comviq 

Comviq har alltid vart en mobiloperatör med låga priser och bra erbjudande till sina kunder. De var tidigt ute vad gäller kontantkort och mängder med folk hade ett simkort i mobilen från Comviq. De har flera fina erbjudande än idag och du kan skaffa både kontantkort och mobilabonnemang från Comviq till bra priser.

Läs mer om Comviq!

Halebop 

Halebop har som du säkert vet varit ungdomarnas favorit bland de svenska mobiloperatörerna under en lång tid. Det är enkelt att förstå. Bra priser och bästa täckning via Telias nät är allt bra för en lågprisoperatör. Med Halebop får du fastpris abonnemang med lågt pris och sjyssta villkor!

Läs mer om Halebop!

Tre 

Tre är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige och de är kända för sitt snabba mobilnät. De har alltid varit aggressiva vad gäller både priser, surfmängder och erbjudande. De tar fortfarande marknadsandelar och har numera ett riktigt snabbt och stabilt mobilnät över hela Sverige.

Läs mer om Tre!

Nu vet du lite mer om vad mobilabonnemang med fastpris är och kan enkelt välja en mobiloperatör som passar dig och dina behov via länkarna här ovan. Fastpris gör att du alltid vet vad din mobiltelefoni kostar och det är en fördel helt klart. Lycka till med att hitta det bästa abonnemanget för dig!