Mobilabonnemang med fastpris

Ett mobilabonnemang med fastpris ger dig god kostnadskontroll. Du vet redan i förväg vad du kommer att betala för din mobilanvändning. Fastpris-abonnemang inkluderar vanligtvis följande komponenter:

  • Fria telefonsamtal (kan vara helt fritt eller en begränsning på x antal telefonsamtal eller minuter)
  • Fria sms/mms (kan vara obegränsat antal eller en viss mängd per månad)
  • Mobilsurf (kan vara helt obegränsad surfmängd eller en viss mängd per månad, mäts i GB)
Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon

Mobilabonnemang

Fria samtal

Fria sms


4-100 GB

från 99 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Halebop

Abonnemang

Fria samtal

Fria sms


1-30 GB

från 99 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Vimla

Fastpris

Fria samtal

Fria sms


1-25 GB

från 100 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Fello

Fastpris

Fria samtal

Fria sms


1-30 GB

från 145 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Comviq

Fastpris abonnemang

Fria samtal

Fria sms


5-40 GB

från 145 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Telenor

Telenor

Fria samtal

Fria sms


0,5-obegr. GB

från 249 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Tre

3 Fastpris

Fria samtal

Fria sms


2-60 GB

från 179 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Telia

Mobil Komplett

Fria samtal

Fria sms


1-100GB

från 199
LÄS MER & BESTÄLL

Lätt att hitta abonnemang med fast pris

Tiden då du behövde hålla igen på dina samtal för att inte överraskas av en saftig mobilräkning är sedan länge över. Idag är det mer regel än undantag för mobiloperatörerna att erbjuda fast pris. I de flesta fall handlar det då om att man kan prata och sms:a hur mycket man vill. Vissa abonnemang har dock begränsningar för antal samtalsminuter.

Det som påverkar abonnemangets pris är istället surfmängden. Eftersom vi idag använder våra mobiltelefoner minst lika mycket för att surfa med som vi gör för att ringa är det mängden data som är det stora konkurrensmedlet mellan olika mobiloperatörer. Det är också viktigt att du som konsument ser över ditt mobilanvändande innan du väljer ett abonnemang med fast pris.

Välj en surfmängd som passar dina behov

Priset mellan ett abonnemang med liten surfmängd och ett med stor surfmängd kan skilja sig med många hundralappar per månad. Det är därför väldigt viktigt att du försöker sätta dig ner och fundera över hur mycket surf du gör av med per månad. Idag finns surfmängder från bara 0,5 GB till obegränsad surf att välja bland. Är du en person som streamar mycket film och laddar ned stora mängder data kan ett abonnemang med mycket surf, till exempel mellan 50 GB och 100 GB vara ett bra val. Använder du bara telefonen till att göra enkla sökningar på nätet ibland behöver du troligen inte mer än max 5 GB per månad.

De flesta mobiloperatörer har en rad prisplaner att välja bland när du ska teckna ett abonnemang. Det lönar sig därför att jämföra dem och titta på var du kan få bäst pris och villkor. Kom ihåg att ett abonnemang som är perfekt för din vän inte behöver vara det för dig. Allt beror nämligen på vilken typ av mobilanvändande man har.

Mobiltelefon på avbetalning

En av de största anledningarna till att människor idag väljer att teckna abonnemang snarare än kontantkort är möjligheten att köpa de senaste mobilerna på avbetalning tillsammans med abonnemanget. Innan du väljer att göra detta är det dock bra att först titta på vad slutpriset på din mobil faktiskt blir. Du bör också fundera över om du vill vara bunden till ditt fasta abonnemang en längre tid, eller om du vill kunna byta enkelt.