Ett mobilabonnemang med fastpris ger dig god kostnadskontroll. Du vet redan i förväg vad du kommer att betala för din mobilanvändning. Fastpris-abonnemang inkluderar vanligtvis följande delar:

  • Fria telefonsamtal – som kan vara helt fritt eller en begränsning på ett visst antal telefonsamtal eller minuter
  • Fria sms/mms  – kan vara obegränsat antal eller en viss mängd per månad
  • Mobilsurf  – som kan vara helt obegränsad surfmängd eller en viss mängd med GB datamängd per månad

Dessa saker är bra att kontrollera hos varje operatör när du ska jämföra mobilabonnemang. Det allra billigaste mobilabonnemanget kanske inte passar just dina behov för hur mycket du surfar, ringer eller skickar sms. Här på simkort.com har vi gjort det enkelt för dig att se vad de olika operatörerna erbjuder.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
75% rabattFria samtalFria sms4-100 GBfrån 24 :-Läs mer & Beställ
Vimla
75% rabattFria samtalFria sms3-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Halebop
+100 GB extra!Fria samtalFria sms2-60 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Katshing
AbonnemangFria samtalFria smsFri surffrån 74 :-Läs mer & Beställ
Chili
AbonnemangFria samtalFria sms6-fri surf GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
A3
50 % rabattFria samtalFria sms3-40 GBfrån 129 :-Läs mer & Beställ
Penny
50% rabattFria samtalFria sms3-40 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Fibio
AbonnemangFria samtalFria sms5-fri surf GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris abonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms5-obegr. GBfrån 199 :-Läs mer & Beställ

 

Lätt att hitta abonnemang med fast pris

Tiden då du behövde hålla igen på dina samtal för att inte överraskas av en saftig mobilräkning är sedan länge över. Idag är det mer regel än undantag för mobiloperatörerna att erbjuda fast pris. I de flesta fall handlar det då om att man kan prata och sms:a hur mycket man vill. Vissa abonnemang har dock begränsningar för antal samtalsminuter.

Det som påverkar abonnemangets pris är istället surfmängden. Eftersom vi idag använder våra mobiltelefoner minst lika mycket för att surfa med som vi gör för att ringa är det mängden data som är det stora konkurrensmedlet mellan olika mobiloperatörer. Det är också viktigt att du som konsument ser över ditt mobilanvändande innan du väljer ett abonnemang med fast pris.

 

Välj en surfmängd som passar dina behov

Priset mellan ett abonnemang med liten surfmängd och ett med stor surfmängd kan skilja sig med många hundralappar per månad. Det är därför väldigt viktigt att du försöker sätta dig ner och fundera över hur mycket surf du gör av med per månad.
Mobilabonnemang med fastpris - välj surfmängd som passar dina behov
Idag finns surfmängder från bara 0,5 GB till obegränsad surf att välja bland. Är du en person som streamar mycket film och laddar ned stora mängder data kan ett abonnemang med mycket surf, till exempel mellan 50 GB och 100 GB vara ett bra val. Använder du bara telefonen till att göra enkla sökningar på nätet ibland behöver du troligen inte mer än max 5 GB per månad.

De flesta mobiloperatörer har en rad prisplaner att välja bland när du ska teckna ett abonnemang. Det lönar sig därför att jämföra dem och titta på var du kan få bäst pris och villkor. Kom ihåg att ett abonnemang som är perfekt för din vän inte behöver vara det för dig. Allt beror nämligen på vilken typ av mobilanvändande man har.

 

Mobiltelefon på avbetalning

En av de största anledningarna till att människor idag väljer att teckna abonnemang snarare än kontantkort är möjligheten att köpa de senaste mobilerna på avbetalning tillsammans med abonnemanget. Innan du väljer att göra detta är det dock bra att först titta på vad slutpriset på din mobil faktiskt blir. Du bör också fundera över om du vill vara bunden till ditt fasta abonnemang en längre tid eller om du vill kunna byta enkelt.

 

Populära fastpris abonnemang

Det finns flera riktigt bra fastpris abonnemang. Här nedan kan du läsa mer om de mobiloperatörer i Sverige som har de bästa erbjudanden vad gäller mobilabonnemang i allmänhet och fastpris i synnerhet. Listan här nedan är utan inbördes ordning:

Vimla Mobilabonnemang med fastpris

Vimla står för prisvärda och billiga abonnemang med stor flexibilitet och utan bindningstider. För dig som redan har en mobil så är Vimla ett mycket bra val om du letar efter ett bra och billigt mobilabonnemang. Vimla säljer inga telefoner men de har riktigt bra priser på sina abonnemang. Värva dina vänner till Vimla så får du dessutom rabatt på din månadskostnad för varje vän du värvar.

 

Hallon Mobilabonnemang med fastpris

Hallon är den mobiloperatör som varit mest framåt vad gäller låga priser, stora surfmängder och bra avtal till sina kunder under de senaste åren. De tar hela tiden marknadsandelar och växer över hela landet eftersom de är en av de billigaste mobiloperatörerna. Med Hallon får du en bra och pålitlig operatör med snabbt internet, fria samtal och fria sms. Numera erbjuder också Hallon tillgång till WiFi-samtal för samtliga kunder!

Läs mer om Hallon!

 

Comviq Mobilabonnemang med fastpris

Comviq har alltid vart en mobiloperatör med låga priser och bra erbjudande till sina kunder. De var tidigt ute vad gäller kontantkort och jättemånga hade då ett simkort i mobilen från Comviq. De har flera fina erbjudande än idag och du kan skaffa både kontantkort och mobilabonnemang från Comviq till bra priser.

Läs mer om Comviq!

 

Katshing katshing

Katshing är en av de nyaste lågprisoperatörer som ger sig in i konkurrensen. Operatören erbjuder låga priser på abonnemang med fri surf i två olika hastigheter.

Läs mer om Katshing!

 

Chilimobil chili

Chilimobil dök upp ungefär samtidigt som Katshing och förutom att erbjuda ett abonnemang med fri surf erbjuder de även fasta surfmängder. Förutom mobiltelefoni erbjuder operatören både bredband och streamingtjänster.

Läs mer om Chilimobil!

 

Penny penny

Penny är ytterligare en ny lågprisoperatör som erbjuder låga priser på mobilabonnemang. Här finns några abonnemang att välja på med lite och mellansurf. Hos operatören kan du använda Tele2s snabba mobilnät för mobiltelefoni och väljer du att beställa bredband via Penny används Com Hems bredbandsnät.

Läs mer om Penny!

 

A3 A3

A3 är ett norrländskt företag som är en sammanslagning av flera bolag vilket ger de möjlighet att erbjuda ett brett utbud av tjänster. Det är ingen direkt lågprisoperatör men mycket billigare än många av de större. Surfmängderna passar småsurfaren och normalsurfaren.

Läs mer om A3!

 

Fello Mobilabonnemang med fastpris

En annan konkurrerande lågprisoperatörer är Fello. Operatören erbjuder endast mobilabonnemang till låga priser och de använder sig av Telias grymma nät. Något som sticker ut i jämförelse med övriga mobiloperatörer är att du dessutom får en rabatterad månadsavgift de första månaderna när du tecknar abonnemang. Inte nog med det, du slipper betala en månadsavgift för varje vän du värvar. Har du barn under 18, är du själv student eller över 55 finns det ännu fler rabatter att hämta.
 

Halebop Mobilabonnemang med fastpris

Halebop har som du säkert vet varit ungdomarnas favorit bland de svenska mobiloperatörerna under en lång tid. Det är enkelt att förstå. Bra priser och bästa täckning via Telias nät är allt bra för en lågprisoperatör. Med Halebop får du fastpris abonnemang med lågt pris och schyssta villkor! Mobiloperatören har under många år vunnit utmärkelsen ”Sveriges nöjdaste privatkunder inom mobiltelefoni” vilket tydligt talar sitt språk om att det är en bra operatör att räkna med.

Läs mer om Halebop!

 

Tre Mobilabonnemang med fastpris

Tre är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige och de är kända för sitt snabba mobilnät. De har alltid varit framåt vad gäller både priser, surfmängder och erbjudande. De tar fortfarande marknadsandelar och har numera ett riktigt snabbt och stabilt mobilnät över hela Sverige. Hos Tre har du även tillgång till WiFi-samtal så att du får täckning överallt där WiFi finns.
 

Läs mer om Tre!

 

Telenor telenor

Med Telenor kan du samla familjen under samma abonnemang. Du kan också samla mobil, bredband och tv hos Telenor genom Kombo och får då välja på mer surf i mobilen, snabbare bredband eller fler tv-kanaler som en uppgradering. Samlar du alla tre tjänsterna hos Telenor kan du välja två av dessa uppgraderingar.
 
 
Nu vet du lite mer om vad mobilabonnemang med fastpris är och kan enkelt välja en mobiloperatör som passar dig och dina behov via länkarna här ovan. Fastpris gör att du alltid vet vad din mobiltelefoni kostar och det är en fördel helt klart.

Lycka till med att hitta det bästa abonnemanget för dig!