Så funkar ett kontantkort utomlands

Om du vill kunna använda din smartphone för att ringa utomlands gör du klokt i att använda ett kontantkort som är skräddarsytt för telefoni över landsgränser. Det finns flera skäl för detta. För det första har dessa kontantkort för telefoni utomlands nästan alltid taxor som är betydligt lägre än de du får betala om du ringer via ett abonnemang. För det andra får du en automatisk kostnadsbegränsning, vilket gör att du helt undviker risken att få telefonräkningar på överraskande höga belopp. Kopplat till sistnämnda är att du begränsar risken att drabbas av stora kostnader om du skulle råka förlägga din telefon eller om den skulle blir stulen.

Kontantkort för användning utomlands

Nästan alla större mobiloperatörer har kontantkort som är avsedda för användning utomlands. De kan självklart också användas precis som vanliga kontantkort här hemma i Sverige, men kostnaderna för telefoni inrikes med dessa kontantkort är normalt lite högre än vad som gäller för kontantkort främst avsedda för användning inom Sverige.

För att hitta ett billigt kontantkort som passar dig bäst får du vara beredd på att göra lite efterforskningar och jämförelser. Det är sällan en god idé att välja första bästa alternativ, oavsett vad det handlar om, och kontantkort utomlands är inget undantag. Först och främst ska du titta på den allmänna prisnivån. Nästa steg är att jämföra priser på telefoni i och från det land/de länder där du ska använda din mobil. Det kan skilja en hel del i pris mellan det billigaste och det dyraste kontantkortet, även för mycket vanliga destinationer.

Så här använder du ett kontantkort utomlands

jordglobDet finns egentligen inget särskilt att tänka på när du använder ett kontantkort utomlands. Du laddar på kortet innan du reser iväg och sedan använder du telefonen precis som vanligt. Med mobiloperatörens app kan du se precis hur mycket pengar du har kvar och du kan även ladda på mobilen direkt i appen.