Om du vill slippa ett fast hemlarm så är ett GSM-alarm ett enkelt alternativ för att skydda din egendom. Ett GSM-alarm kräver ett SIM-kort för att kommunicera och du behöver ett bra mobilabonnemang eller kontantkort till ditt hemlarm. Det finns både fördelar, nackdelar och annat viktigt som du ska tänka på när du funderar på att skaffa hemlarm med SIM-kort.

 

Halebop
Fastpris 2 GBFria SamtalFria sms2 GB129 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 4 GBFria SamtalFria sms4 GB99 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB100 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Comviq 5GBFria samtalFria sms
5 GB145 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 8 GBFria SamtalFria sms8 GB149 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 6 GBFria samtalFria sms6 GB209 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 10GBFria samtalFria sms10 GB195 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2 kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB200 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 20GBFria samtalFria sms20 GB245 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 25 GBFria Samtal
Fria sms25 GB249 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 20 GBFria samtalFria sms20 GB319 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 40GBFria samtalFria sms40 GB295 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 50 GBFria Samtal
Fria sms50 GB299 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop Go!2kr/samtal0,5 kr/sms39 kr för 0,5GB300 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 50 GBFria samtalFria sms50 GB369 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Kontantkort 100 GBFria Samtal
Fria sms100 GB349 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris 100GBFria samtalFria sms100 GB345 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Fastpris 100 GBFria samtalFria sms100 GB429 :-Läs mer & Beställ

Hur fungerar hemlarm med SIM-kort

Ett GSM-alarm är ett hemlarm som kommunicerar via mobilnät istället för genom en fast telefonlina. För att ditt GSM-alarm ska fungera behöver du sätta in ett SIM-kort i larmet. Det är ett helt vanligt SIM-kort precis som det du sätter in i en mobiltelefon eller surfplatta.

Ett GSM-alarm använder det vanliga mobilnätverket och skapar därigenom trådlös kommunikation. När larmet går skickas ett meddelande till utvalda personer inklusive dig själv. Du väljer själv vem du vill att larmet ska skicka meddelande till och kan välja att meddela flera personer.

 

Fördelar med SIM-kort i hemlarm

Fördelen med ett GSM-alarm är att du kan använda det i sommarstugan, båten eller husvagnen. Du kan givetvis välja att ha ett GSM-larm i din fasta bostad. Eftersom ingen fast installation krävs är du inte beroende av att den fasta telefonlinan ska kunna kommunicera eftersom larmet är helt oberoende av det.

Förhoppningsvis aktiveras inte larmet särskilt ofta. Med ett fast larm behöver du ändå betala månadsavgifter för att hålla bostaden säker, larmad och ansluten till en larmcentral. Det är oftast billigare att använda ett GSM-larm eftersom du inte har en direkt ansluten larmcentral och inte behöver betala särskilt mycket för att larmet kan kommunicera.

Eftersom du kan använda ett vanligt SIM-kort kan du enkelt välja ett abonnemang eller kontantkort som är så billigt som möjligt och därigenom slippa att betala särskilt mycket för ditt larm.

 

Simkort till hemlarm

Nackdelar med SIM-kort

Den enda egentliga nackdelen med ett GSM-larm är att du inte är ansluten till en larmcentral. Det gör att du eller någon av de andra personerna som blir meddelade om att larmet har gått behöver larma på egen hand.

 

För att larmet ska fungera

Larmet behöver kunna ringa och skicka sms och du behöver därför ha ett mobilabonnemang eller ett kontantkort med saldo i hemlarmet. Det räcker alltså inte bara med surf på SIM-kortet.

 

SIM-kort med kontantkort

Du kan i princip använda vilket vanligt kontantkort som helst i ditt hemlarm. Vissa larm kräver specifika operatörer så det bör du kontrollera innan du väljer ut ditt larm eller operatör. Eftersom larmet inte behöver kunna ringa så många samtal eller skicka mängder av sms från kontantkortet så räcker det att ladda på ett saldo på kortet. Om larmet aktiveras och larmet ringer eller meddelar någon så dras pengarna från saldot. Fördelen med saldo är att dessa oftast är giltiga längre än vanliga fasta påfyllnadspaket vilket gör att du behöver fylla på kontantkortet en gång per år. Se dock till att du kollar när du behöver fylla på kontantkortet så du inte har ett larm som inte kan larma.

 

SIM-kort med abonnemang

Du kan självklart teckna ett vanligt mobilabonnemang och använda SIM-kortet i ditt hemlarm. Eftersom du betalar månadsvis och får en ny pott varje månad behöver du aldrig tänka på att fylla på ditt SIM-kort. Nackdelen är däremot att det inte finns särskilt många operatörer som erbjuder billiga abonnemang som känns rimliga för detta syfte. Oftast får du betala minst 100 kr varje månad vilket kan räcka i ett helt år om du använder saldo på kontantkort.

 

Operatörer med SIM-kort för hemlarm

Om du vill teckna abonnemang kan du använda alla vanliga mobiloperatörer som Telia, Tre, Telenor, Tele2, Halebop, Vimla, Hallon, Comviq och Fello.

Är du mer intresserad av ett kontantkort så kan du hitta det hos Hallon, Halebop, Comviq, Telia, Telenor och Tre.

 

Att tänka på när du väljer SIM-kort till hemlarm

När du väljer operatör för ditt SIM-kort behöver du ta hänsyn till hur täckningen ser ut där du har tänkt att ha larmet. Om operatören inte har täckning så kommer larmet inte nå dig eller larmcentralen.

Om du väljer kontantkort behöver du se till att det finns pengar på SIM-kortet. Du behöver även fylla på kontantkortet med jämna mellanrum för att det inte ska upphöra att fungera. Oftast räcker det med att du fyller på kontantkortet en gång per år för att det ska fortsätta vara aktiverat.

Du behöver kolla om larmet kräver 2G-nät eller om det fungerar på 3G-nätet. Alla operatörer fungerar inte på 2G-nätet och om du har ett larm som använder 2G-nät och en operatör som använder 3G-nät så är de inte kompatibla med varandra.

 

Skaffa simkort till hemlarm

Simkort till hemlarm - Säkra abonnemang för ditt larm
Halebop
Halebop använder Telias snabba mobilnät och med Halebop som operatör får du fria samtal och sms på de större abonnemangen med 8 GB och 30 GB surf. På de lägre abonnemangen får du upp till 50 samtal och 500 sms när du väljer 2 GB och upp till 100 samtal och 1000 sms för surfmängden på 4 GB.

Det finns många alternativ att välja för Halebops kontantkort. Med Fastpris kan du välja från 2 GB surf med 50 samtal och 500 sms till 60 GB med fria samtal och sms. Halebop Go passar dig som inte behöver surf till ditt hemlarm. Med Halebop Go betalar du bara för de samtal och sms som ditt hemlarm använder.

comviq
Comviq
Comviq har både billiga mobilabonnemang och kontantkort. För abonnemangen kan du välja mellan 5 GB och 40 GB surf och du får fria samtal och sms. Vill du beställa kontantkort från Comviq har de många alternativ att välja mellan. Fastpris ger dig fria samtal och sms med surf från 0,5 GB till 40 GB. Fastpris mini ger dig 3 GB surf och 200 samtalsminuter och 2000 sms.

hallon
Hallon
Hallon har ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, ingen faktura och alltid fast pris. Du kan spara oanvänd surf och får fria samtal och sms. Hos Hallon kan du välja mellan 4 GB och 100 GB surf både för abonnemangen och kontantkorten. Med kontantkorten från Hallon kan du inte spara oanvänd surf utan det gäller endast abonnemang.

tre
Tre
Tre ger dig möjlighet att välja mellan 2 GB till 50 GB surf eller obegränsad surf. I vissa abonnemang ingår det obegränsade samtal, sms och mms i Sverige.

 

Frågor och svar om simkort till hemlarm

✅ Vad är ett GSM-larm?

Ett GSM-larm kommunicerar via mobilnätet, därför kräver larmet även ett simkort för att fungera. Om larmet aktiveras meddelas valda kontakter. Skillnaden mellan ett GSM-larm och ett fast hemlarm är att det fasta larmet använder telefonlinan.

✅ Vilka operatörer har simkort för hemlarm?

Vi rekommenderar Halebop, Comviq och Hallon om du vill ha ett simkort till ditt hemlarm. Läs mer om operatörerna och vad de erbjuder på vår sida. Högst upp på sidan hittar du en tabell med aktuella priser och erbjudanden på abonnemang och kontantkort.

✅ Hur fungerar simkort med GSM-larm?

Simkortet används av larmet för att kunna ringa och skicka sms till valda kontakter när larmet slår på. Simkortet placeras i larmet och använder alltså mobilnätet för att kommunicera.

✅ Kontantkort eller abonnemang till hemlarm?

Både kontantkort och abonnemang fungerar med hemlarm. Välj den betallösning som passar din livssituation. Eftersom larmet behöver kunna ringa och skicka sms går det ej att använda ett simkort med endast surf. Läs mer om för- och nackdelar med kontantkort och abonnemangen i texten.

✅ Vilken typ av simkort passar till hemlarm?

De flesta simkort passar hemlarm. Det du behöver tänka på är om larmet har stöds för 2G- eller 3G-nätet. Om det endast har stöd för 2G-nätet behöver du vända dig till en operatör som fortfarande använder detta nät. Tänk också på täckningen så att larmet fungerar där du vill ha det. Här kan du läsa mer om de olika operatörernas täckning i Sverige.