Har du en mobiltelefon med bara plats för ett simkort men har upptäckt att du faktiskt skulle ha nytta av ett till? Då har du tre möjligheter. Antingen kan du köpa en ny mobil med plats för dubbla simkort eller komplettera din nuvarande mobil med en adapter alternativ skaffa eSIM – elektroniskt simkort. Ja vill du ha Iphone då är adapter eller e-sim de enda lösningarna för att få tillgång till två simkort. Apple har nämligen inte släppt någon modell med plats för dubbla simkort ännu. Ett annat användningsområde är när du växlar mellan två mobiltelefoner som kräver olika stora simkort. Läs vidare så berättar vi mer!

 

Hur fungerar det med en adapter?

En adapter kan alltså antingen användas om du behöver plats för ett extra simkort eller om du behöver sätta i ett simkort av annan storlek än telefonen är anpassad för.

Om du byter mellan två olika telefoner men vill använda samma simkort kan det uppstå problem om simkortshållarna i telefonerna är olika stora. Då finns det som tur är adaptrar du kan använda. Du har helt enkelt ett simkort som är i den minsta storleken. När du sedan ska använda den telefon som har en större simkortshållare lägger du simkortet i adaptern och sätter i adaptern i telefonen. På så vis kan du smidigt byta mellan två olika telefoner.

Det andra användningsområdet är när du har en mobiltelefon som bara har plats för ett simkort men du behöver använda två olika. Detta kan vara fallet om du har en mobiltelefon från Apple. De har nämligen bara plats för ett simkort. Då kan du alltså köpa en adapter som möjliggör att ha två simkort i mobilen samtidigt. Du behöver alltså inte bekymra dig för att behöva byta mobil bara för att den inte har plats för två simkort samtidigt.

 

Olika adaptrar för simkort

Nedan berättar vi om några olika adaptrar för simkort som finns på marknaden, nämligen Neecoo Magic Card och Simore. Vi hoppas att du genom denna genomgång kan skapa dig en bild av vilken adapter som passar sig bäst.

Neecoo Magic Card är en adapter som gör det möjligt att ha två simkort samtidigt till din mobil. Det sker med hjälp av bluetooth. Adaptern gör att du i princip har ytterligare ett simkort till din Iphone. På så vis och du kan ringa, smsa och om du skulle vilja även ta bilder från det andra kortet. Bluetooth klarar av att fungera med adaptern på så mycket som upp till tio meters avstånd. Du kan alltså ha adaptern i väskan eller fickan medan du använder mobiltelefonen, eller liggandes någonstans hemma om det är där du behöver den extra kapaciteten.

Simore är en annan adapter som också fungerar bra. Simore har även adapter för ett tredje simkort. Men frågan är om det inte då blir i rörigaste laget att hantera mobilen. Simores adaptrar fungera med alla typer av smartphones: Iphone, Samsung, Huawei, Sony, Doro med flera. Men fundera på om du verkligen behöver tre olika simkort eller om det räcker med två.

Du kan enkelt köpa någon av dessa adaptrar på nätet till ett bra pris. Du beställer hem den och får den sedan på posten bara några dagar senare. Förutom att köpa adaptern behöver du ladda ner en app för att kunna använda den tillsammans med din mobiltelefon. Gå in och sök på appstore eller den funktion du använder så finner du enkelt dessa program. Det framgår även på den adapter du köper vilket program du behöver använda.simkort adapter
 

Hur bra är lösningen med en adapter?

Med en adapter kan du alltså ha två simkort till din mobil. Istället för en jobbmobil och en privat mobil har du en mobil med ett mobilnummer och abonnemang för ditt privata bruk och ett mobilnummer och abonnemang som hör ihop med ditt arbete. Det är en smidig lösning med en fysisk enhet men funktionen av två mobiler. Men i detta fall krävs det samtidigt en adapter för simkort två det vill säga för det tillkommande mobilnumret. Så då står du där ändå med två fysiska enheter ungefär som två mobiler att ta med dig och hålla reda på. Det du vinner är dock möjligheten att ha alla funktioner som din mobil har för båda abonnemangen med den lilla extra kostnaden. Det är betydligt billigare än vad en smartphone kostar.

 

E-sim – elektroniskt simkort

E-sim är en ny standard och till skillnad från klassiska fysiska SIM-kort så är e-sim inbyggt i enheten. Många tillverkare har länge haft plats för dubbla fysiska simkort så att du har kunnat använda dig av flera abonnemang. Iphone har inte erbjudit den möjligheten och Apple är en av de första tillverkarna att erbjuda e-sim. Fler tillverkare lär dock följa efter detta nya sätt att använda flera abonnemang i telefonen.

Det är ännu inte alla operatörer som erbjuder e-sim men det är enkelt att skaffa e-sim via operatörens webbsida och eventuell app eller genom att ta en bild av en medföljande qr-kod som du får när du skaffar ett abonnemang. En fördel med e-sim är att det tar mindre plats och du får på så sätt mer utrymme i mobilen för bättre hårdvara eller mer kompakt design.

 

Vilket alternativ för dubbla simkort väljer du?

Vi hoppas att denna information har gett dig en inblick i hur det funkar att använda en adapter för simkort. Det är en betydligt billigare lösning än att köpa en ny mobiltelefon. Det är också en smidig lösning när du måste byta ditt simkort mellan två olika mobiler. Gå in på tillverkarnas hemsidor och läs mer om du är intresserad. Om du har fler frågor och funderingar kring hur det funkar kan du alltid kontakta en återförsäljare så berättar de mer.

 

Frågor och svar om simkort-adapter

✅ Kan jag ha två simkort i iPhone?

Ja, iPhone har plats för ett fysiskt simkort och ett eSIM. Om du vill ha två olika fysiska simkort i din iPhone kan du använda en adapter. Läs mer i texten om hur en adapter fungerar.

✅ Kan jag ändra storlek på mitt simkort?

Ja, du kan ändra storlek på ditt simkort så att det passar din mobiltelefon. Om du behöver ett mindre simkort kan du klippa det till rätt storlek och om du behöver ett större kan du använda en adapter, eller ram, som ger simkortet rätt storlek.

✅ Vilket simkort passar min telefon?

Idag använder de flesta telefoner nano-sim, det minsta simkortet. När du får hem ditt simkort från din operatör kommer det i tre olika storlekar: mini, micro och nano. Du trycker själv ut den storlek som passar din enhet.

✅ Vilket simkort har iPhone?

Alla iPhone-modeller sen iPhone 5 har en plats för nano-sim. I alla telefoner från iPhone XS finns dessutom ett eSIM i telefonen. De senaste iPhone-modellerna kan man alltså ha två olika simkort i. Läs mer om dubbla simkort här.

✅ Hur fungerar dubbla simkort?

Med dubbla simkort kan du ha två olika mobilabonnemang och telefonnummer till samma mobiltelefon. Det är en bra lösning om man har ett företagsabonnemang och ett privat abonnemang. I den här texten kan du läsa mer om dubbla simkort.