Enkelt, prisvärt, oanvänd surf som sparas och ingen bindningstid. Det är vad mobiloperatören Halebop erbjuder. Halebop har blivit en riktig utmanare på mobilmarknaden. Här kan du läsa mer om Halebops täckning, abonnemang och kontantkort så att du kan jämföra operatörer och välja den som passar dig bäst.

 

Halebops mobilabonnemang

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-60 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Halebop StudentFria samtalFria sms15-60 GBfrån 219 :-Läs mer & Beställ
Halebop
Kontantkort50 - fria samtal500 - fria sms2-60 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ

Halebop är den schyssta operatören

Halebops tidigare kunder har mycket gott att säga om den lilla operatören Halebop. Mobiloperatören har fått utmärkelsen ”Sveriges nöjdaste privatkunder inom mobiltelefoni” från Svenskt kvalitetsindex i så mycket som 10 år mellan åren 2008 till 2019. Även 2019 har de lyckats toppa placeringen. Även om Halebops unga, enkla och trevliga image spelar in på deras popularitet så finns det betydligt mer som lockar hos operatören.

Halebop använder sig av Telias nät och ditt simkort från Halebop har samma förträffliga täckning som Telias simkort har. Halebop ägs inte av Telia utan ingår i Telia Sonera-koncernen. Det senaste från Halebop är wifi-samtal och VoLTE vilket ger dig wifi och bra täckning vart du än är. Oavsett om du funderar på ett Halebop abonnemang, ett Halebop kontantkort eller en mobiltelefon så finns det hos Halebop.

 

Prisvärda abonnemang

Hos Halebop finns fyra olika abonnemang där datamängden, samtalspotten och sms/mms-potten varierar. Oavsett om du ringer och surfar mycket eller lite så finns det abonnemang värda att kika på. Alla abonnemang är prisvärda, har ingen bindningstid och du får alltid spara din oanvända surf.

När du reser inom EU/EES så fungerar ditt abonnemang hos Halebop utmärkt. Då använder du ditt abonnemang precis som om du vore hemma i Sverige och betalar inte mer än vanligt. Däremot får du som mest använda 10 GB surf när du är utomlands och därefter behöver du betala när du surfar. Ringer du med Halebop till utlandet från Sverige får du däremot betala för ditt samtal.

Kontantkort

Funderar du på Halebop utan abonnemang så finns istället simkort med kontantkort. Du laddar enkelt på ditt simkort med det paket eller saldo du önskar och får full koll på dina kostnader. Genom att ladda på ett Fastpris-paket kan du använda din telefon precis som vanligt och slipper bekymra dig för hur mycket saldo du har kvar på kontantkortet.

Fördelarna med Halebops kontantkort är att du får spara din oanvända surf tills nästa månad. Du har även lika bra täckning som ett abonnemang från Telia och får sms:a fritt till hela världen. Med Fastpris på kontantkortet kan du använda telefonen inom EU precis som hemma i Sverige. Halebop har flera olika kontantkortsladdningar med saldo, surf, årskort och utlandssamtal och du kan variera laddpaket utefter det som passar dig bäst. För att kolla saldo och pengar på simkortet knappar du in ett nummer direkt på telefonens knappsats.

 

 

Erbjudanden och studentabonnemang

Halebop säger sig vara den schyssta operatören vilket betyder att det finns schyssta erbjudanden att hämta. Du kan ta del av erbjudanden för mobiltelefoner, hörlurar och annan mobilgear. Halebop har även fördelaktiga studentabonnemang där du får extra mycket surf och obegränsade samtal, sms och mms. 

Surf som sparas

Oavsett om du väljer Halebop abonnemang eller Halebop kontantkort så får du mycket surf för pengarna. Surfen du inte använder får du spara. Du kan surfa för 10 GB helt kostnadsfritt inom EU med både abonnemang och Fastpris kontantkort. Skulle du behöva köpa till extra surf till simkortet kan du göra det oavsett om du har abonnemang eller kontantkort.

 

Mobiltelefoni och surfplattor

Du kan köpa telefoner och surfplattor direkt från Halebop. Du kan skaffa en mobil utan abonnemang eller välja att delbetala din telefon genom att binda abonnemang på 12 eller 24 månader. Välj bland olika prisklasser från mobiltillverkarna Apple, Samsung, Sony Mobile, Doro, OnePlus, Motorola, Huawei och Nokia. Utöver mobiltelefoner så kan du köpa även surfplattor både till kontantkortspris eller med delbetalning genom abonnemang.

 

Skaffa e-sim hos Halebop

Halebop är en av få operatörer som i skrivande stund kan erbjuda e-sim. Allt fler operatörer är på gång så det kan snart vara så att fler och till och med alla snart erbjuder e-sim. Mobiloperatören Halebop har just nu stöd för e-sim till Apple Watch, Samsung Galaxy Watch och iPhone. De kommer att stödja fler produkter så småningom.

E-sim är ett inbyggt simkort som ersätter de plastsimkort som finns idag. Det innebär att abonnemang inte längre är knutna till simkortet utan skickas istället trådlöst direkt till din mobil, klocka eller laptop. Du kan enkelt flytta nummer eller byta operatör utan krångel och du hanterar dina e-sim online. Den stora fördelen med e-sim är att du kan koppla flera nummer till samma mobil utan att vara beroende av flera simkortplatser i telefonen. Du slipper alltså att behöva tänka på att köpa en mobil med dual sim när du ska byta mobil. En annan fördel är att du även kan ha samma nummer till flera enheter.

 

Halebop passar dig som vill ha det enkelt

Halebops begränsade men heltäckande utbud av abonnemang och Fastpris kontantkort gör det enkelt att välja det som passar dig. Eftersom abonnemangen generellt inte har någon bindningstid kan du öka eller minska abonnemangsvolymen och månadskostnaden när du vill. Oavsett om du väljer abonnemang eller kontantkort kan du helt enkelt prova dig fram för att se vad som bäst passar din användning allra mest.

Eftersom Halebop går på Telias nät är chansen stor att du har täckning på både landsvägar och i storstäder. Det gör att du inte behöver fundera på om din telefon kommer att fungera när du sitter i bilen, på tåget eller är på resa genom Sverige.

Allt du behöver veta om Halebop kontantkort

Halebop kontantkort

Är ett av marknadens mest prisvärda kontantkort. Du betalar när du laddar ditt kort och kan sedan använda din pott för att surfa, ringa och skicka meddelanden. Ett kontantkort från Halebop är helt gratis att beställa. När du fått ditt startpaket med simkort hemskickat kan du aktivera ditt kort och börja använda det direkt.

Mobilnät

Halebop använder sig av Telias mobilnät. Det innebär att du får tillgång till Sveriges bästa mobilnät till en mycket lägre kostnad än Telias kunder betalar. Anledningen är att Telia äger Halebop och att det är deras uttalade lågprisalternativ. Detta och Halebops fina priser har gjort att Halebop verkligen har tagit marknadsandelar vad gäller både kontantkort och mobilabonnemang bland både unga och äldre kunder de senaste åren. Enligt Svenskt Kvalitetsindex är Halebop den mobiloperatör med störst andel nöjda kunder 2019. Det säger en hel del! 

Halebop erbjuder ett snabbt och stabilt mobilnät till låga priser, detta har resulterat i Sveriges nöjdaste kunder!

Prisplaner

Halebop kontantkort finns i hela sju olika prisplaner: Fastpris, GO!, Student, Saldo, Periodkort, Surf och Årskort. 

För normal- och storanvändare är Fastpris det bästa alternativet eftersom både surf, samtal och mess ingår. Du kan själv välja hur mycket du laddar ditt kontantkort med. Det finns i olika storlekar med surfmängder från 2 GB – 60 GB och ju mer du laddar kortet med desto mer surf ingår. I alla utom det minsta ingår fria samtal och mess. I det minsta får du 50 samtal, 500 mess och 2 GB surf. 

För låganvändaren rekommenderar vi Fastpris Mini, ett kontantkort för dig som använder mobilen lite då och då och främst för att ringa, eller GO! GO du kan ladda med en valfri summa, sen kostar varje samtal en viss avgift enligt gällande prislista. Surf ingår inte.  

Glöm inte att det är en lågprisoperatör. Till exempel finns det ingen kundsupport att ringa till. Du får på egen hand läsa igenom guider på nätet eller chatta med supportpersonalen.

Halebop är verkligen en stabil mobilpartner. Du får mycket för pengarna samt ett snabbt stabilt mobilnät när du väljer Halebop. Du kan nu få ända upp till 60 GB surfmängd hos Halebop.

Så här beställer du ett gratis Halebop kontantkort

1

Så här beställer du Halebop Kontantkort
Klicka på Halebops hemsida, du skickas då automatiskt till Halebops hemsida. Där kan du beställa ett gratis kontantkort tryggt och säkert.

 
2

Så här beställer du på halebop.se
När du kommit in på hemsidan,
klicka på Kontantkort.

3

Beställ
Klicka sedan på det kontantkort du vill beställa och beställ.
Då kommer du vidare med din beställning av ett kontantkort.

4

Dina uppgifter
Välj om du vill behålla ditt nuvarande mobilnummer eller om du vill ha ett nytt telefonnummer.
Fyll i din e-post adress och ange ditt personnummer.

5

Slutför beställningen
Klicka på slutför köp. Efter 3-5 dagar så kommer ett startpaket hem med allt du behöver för att komma igång med ditt Halebop kontantkort.

Ska man välja Halebop som mobiloperatör?

Är en av de billigaste mobiloperatörerna i Sverige som helt riktat in sig på lågprissegmentet. Det är tuff konkurrens om kunderna och Halebop är Telias varumärke för sin lågprissatsning. De främsta konkurrenterna är mot Hallon, Vimla, Comviq, Fello och My Beat. Halebop står sig bra mot alla dessa konkurrenter och har bland annat många ungdomar som kunder.

I Kvalitetsindex undersökning från 2019 hamnade Halebop högst upp på listan över de operatörer som har nöjdast kunder.

Bra priser

Mobiloperatören Halebop har bra och enkla tjänster till bra priser som motto. Man kan bland annat hålla låga priser tack vare att man får nyttja Telias nät och har en slimmad kundsupport. Du kan kontakta Halebop dygnet runt på deras chatt eller skicka ett mejl. Du får alltså tillgång till exakt samma nät som om du varit Telia kund, men med sämre support. Men helt ärligt, hur ofta måste man ringa och prata med supporten? Kanske det är bättre att betala mindre och chatta med supporten om man nu behöver hjälp?

Telias nät är som bekant ett av de bäst utbyggda mobilnäten i Sverige, som kund hos Halebop får du alltså Sveriges bästa täckning och snabb surf i 4G-nätet. De gånger det inte finns 4G-täckning får du tillgång till Telias 3G-nät som ger hyfsat snabb surf.

Mobilabonnemang & kontantkort

Hos Halebop kan du teckna mobilabonnemang eller beställa kontantkort. 

Det finns fem olika mobilabonnemang att välja på med från 2 GB surf upp till 60 GB. Med abonnemangen mellan 3 och 60 GB surf får man även fria samtal och mess och möjlighet att ringa, messa och surfa inom EU för samma priser som i Sverige. Med det minsta abonnemanget, Mini, får man hushålla med 50 samtal och 500 sms. 

Som student erbjuder Halebop tre olika abonnemang till förmånliga priser. Man kan välja mellan 15, 30 och 60 GB surf och fria samtal och mess både i Sverige och inom EU. 

Halebop kontaktkort finns i ett par olika modeller: Fastpris, GO och Student. 

Med Fastpris får man fria samtal och sms, och mellan 5 och 60 GB surf. Väljer du det minsta på 2 GB får du 50 fria samtal och 500 fria sms. Om man är student kan få Fastpris för ett ännu förmånligare pris.

GO kan man ladda med en valfri summa, och man betalar en särskild avgift per samtal och mess enligt aktuell prislista. Surf köper man till separat. 

Omdöme & rekommendation

Omdömet och recensioner från Halebops kunder är positiva. 2019, 2018, 2017, 2016, 2012 och 2011 har Halebop haft flest nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Betyget speglar att mobiloperatören lever upp till kundernas förväntningar och få anser sig haft anledning att klaga på Halebop.

Vi rekommenderar Halebop till alla som vill ha en bra operatör till en låg kostnad. Är du en storanvändare är Rubbet det självklara valet. Om du sedan väljer kontantkort eller abonnemang är upp till dig – priset är detsamma oavsett. För seniorer kan vi rekommendera Hallå som inte inkluderar surf, men vanliga telefonsamtal.

 

Frågor och svar om Halebop

✅ Vad kostar Halebop?

Halebops minsta abonnemang kostar 99 kronor i månaden. I abonnemanget ingår 2 GB surf, 50 samtal och 500 sms. De erbjuder även kontantkort för samma pris med samma mängd samtal, sms och surf. Se priser för abonnemang och kontantkort i tabellen högst upp i texten.

✅ Vilket nät använder Halebop?

Halebop använder sig av Telias nät. Halebop ägs dessutom av Telia. Som kund hos Halebop får man alltså använda exakt samma nät som Telias kunder, men till ett betydligt lägre pris.

✅ Vem äger Halebop?

Telia äger Halebop. Telia köpte Halebop redan 2001, men Halebop är ett eget varumärke under Telia. Telia äger även lågprisoperatören Fello.

✅ Är Halebop bra?

Ja, vi anser att Halebop är en bra mobiloperatör med ett fint utbud på abonnemang, kontantkort och mobiltelefoner. Halebop har dessutom Sveriges nöjdaste kunder – år efter år. Läs mer om Halebop i texten på vår sida.

✅ Hur får man rabatt på Halebop?

Om man är student kan man få rabatt på Halebops mobilabonnemang och mobiltelefoner. Läs mer om vilka mobilabonnemang vi rekommenderar för studenter här.