Betalningsanmärkningar är vanligt idag. Mer än en halv miljon svenskar har det. Det är svårt att teckna prisvärda abonnemang när man har en betalningsanmärkning eftersom de flesta företag gör en kreditupplysning. Det finns dock möjlighet att skaffa mobilt bredband trots betalningsanmärkning. Både Hallon och Chilimobil erbjuder mobilt bredband helt utan kreditupplysning. Du betalar i förskott istället – helt perfekt!

 

Operatör
Mobilt bredband
Surf
Kostnad
Hallon
Mobilt bredband 5 GB5 GB89 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Mobilt bredband 20 GB20 GB149 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Mobilt bredband 100 GB100 GB249 :-Läs mer & Beställ
Hallon
Mobilt bredband 200 GB200 GB299 :-Läs mer & Beställ
Chilimobil
Mobilt bredband 10 Mbit/sFri surf349 :-Läs mer & Beställ
Chilimobil
Mobilt bredband 100 Mbit/sFri surf449 :-Läs mer & Beställ
Chilimobil
Mobilt bredband 100 Mbit/s + ViaplayFri surf499 :-Läs mer & Beställ

Fördelar med mobilt bredband utan kreditupplysning:

Nackdelar med att ha en betalningsanmärkning

Att leva med en betalningsanmärkning hos ett kreditupplysningsföretag är inte alltid lätt. Varje gång en kreditupplysning görs dyker betalningsanmärkningen upp och hindrar dig från att binda upp dig på ett telefonabonnemang, hyra en lägenhet eller ta ett lån. Att skaffa ett mobilt bredband till en surfplatta kräver ofta en kreditupplysning precis som ett mobilabonnemang gör. Men det finns idag företag som inte tar en kreditupplysning och som därmed tillåter dig att skaffa ett mobilt bredband och det är helt utan krångel.

 

Vad innebär en betalningsanmärkning?

Oftast betyder en betalningsanmärkning att du har missat att betala en faktura. När varken betalningen, påminnelsen eller inkassokravet har betalats kan företaget välja att skicka skulden till kronofogden. Uppgifterna hos kronofogden samlas in av ett kreditupplysningsföretag och det är där som betalningsanmärkningen hamnar. Det är alltså inte som de flesta tror kronofogden som ger ut betalningsanmärkningar utan det är kreditupplysningsföretaget.

När du väl har fått en betalningsanmärkning ligger den kvar hos kreditupplysningsföretaget i tre år. I värsta fall kan en betalningsanmärkning resultera i svårigheter att få en anställning. Men vanligast är att det blir svårt att skapa avtal för sådana grundläggande saker som ett telefonabonnemang, lägenhet, lån eller att köpa saker på avbetalning. Men en betalningsanmärkning betyder ju egentligen inte att du aldrig kan betala för dig. Det här har företag börjat ta hänsyn till och därför skapat ett sätt att kringgå kreditupplysningar.

 

Mobilt bredband anmarkning

Betala i förskott

Eftersom så många idag lever med en betalningsanmärkning har mobiloperatören Hallon och Chilimobil gjort det möjligt att binda abonnemang trots betalningsanmärkningar. Genom att du betalar din månadsavgift i förskott så slipper operatörerna att ta ut en kreditupplysning på dig. Det gör att du kan skapa ett abonnemang för mobilt bredband precis som vanligt. Enda skillnaden är att du betala innan månaden börjat istället för att betala i efterskott.

Det här är en smidig lösning som gör att du slipper känna dig begränsad när du behöver bredband. Att betala i förskott underlättar också för dig så att du inte riskerar att skuldsätta dig ännu mer. Genom att betala i förväg vet du att du just nu har råd vilket hjälper dig att få en stabilare ekonomi.

 

Vad ska du tänka på när du skaffar mobilt bredband

Först och främst ska du vara säker på att din surfplatta stödjer 3G eller 4G. Det finns nämligen surfplattor som bara kan få nätverksanslutning genom wifi.

Fundera sen på hur du tänkt använda din data. Brukar du oftast se på film eller lyssna på musik behöver du mer data än om du till exempel bara sitter på sociala medier eller läser digitala tidningar. Om du redan har en smartphone kan du ganska enkelt reflektera över dina vanor och din tidigare förbrukning av data.

Har du redan ett wifi hemma? Då kanske bara en liten datamängd behövs så att du kan använda surfplattan när inte wifi finns nära. Är du osäker på hur du kommer att använda din surfplatta så är en operatör som Hallon bra. Hos dem kan du nämligen ändra surfmängden inför nästa månad till mer data eller mindre data.

Om du har tänkt ta med dig surfplattan på resan så ska du se till att operatören tillåter gratis surf utomlands.

 

Operatör för mobilt bredband trots anmärkningar

När du vill skaffa mobilt bredband finns det en operatör du kan använda dig av trots att du har anmärkningar. Trots att det bara är en operatör så har de riktigt bra priser på sina abonnemang för mobilt bredband.

hallon
Hallon
Hallon är en av de operatörer som har valt att inte ta kreditupplysning när du skaffar deras olika abonnemang. Det enda de försäkrar sig om är att du är 18 år och att de hämtar upp din folkbokföringsadress. När du skaffar mobilt bredband hos Hallon kan du välja mellan fyra olika alternativ från 5 GB – 200 GB. Operatören har inga bindningstider och det går att öka eller minska mängden surfen när du vill. Välj något av alternativen med lite mer surf om du ofta streamar musik, serier eller film.

hallon
Chilimobil
En spännande operatör på marknaden är Chilimobil. De erbjuder sina kunder två val – att betala mot faktura eller med betalkort. Om man väljer betalkort görs ingen kreditupplysning – varken för mobiltelefoni eller bredband. Den enda kontrollen som görs då är om du väljer att aktivera betalsamtal och utlandssamtal. Om du skaffar mobilt bredband hos Chilimobil får du alltid obegränsad surf, men hastigheten är begränsad om du väljer något av de mindre abonnemangen. 

Chilimobil har inga bindningstider och du kan byta enkelt mellan abonnemangen.

 

Frågor och svar om mobilt bredband torts betalningsanmärkningar

✅ Kan man skaffa mobilt bredband trots betalningsanmärkningar?

Ja, det finns operatörer som inte gör kreditupplysning när man tecknar ett abonnemang. För mobilt bredband rekommenderar vi Hallon och Chilimobil. I tabellen högst upp i texten hittar du priser och erbjudanden på mobila bredband från dessa operatörer.

✅ Vilka operatörer gör inte kreditupplysning?

Hallon och Chilimobil gör inte kreditupplysningar och erbjuder mobilt bredband. Andra operatörer som inte gör kreditupplysningar är Vimla och Fello.

✅ Vilket mobilt bredband är billigast?

Hallon erbjuder billigt mobilt bredband med bra villkor och utan kreditupplysning. I tabellen högst upp i texten har vi listat abonnemang på mobilt bredband från de billigaste operatörerna.

✅ Finns mobilt bredband med kontantkort?

Ja, det finns mobilt breddband med kontantkort. Operatörer som Hallon, Halebop och Comviq har den här lösningen. Ett kontantkort betalar man för i förtid, därför görs ingen kreditupplysning och personer med betalningsanmärkning kan köpa kontantkort utan problem.

✅ Hur länge ligger en betalningsanmärkning kvar?

Under tre år kommer din betalningsanmärkning att synas hos kreditupplysningsföretaget. Betalningsanmärkningen kan göra att det blir svårare att teckna abonnemang, hyra lägenhet och ingå andra avtal om delbetalning.