KatshingFöretaget Katshing är visserligen ny som mobiloperatör men många känner igen namnet. Företaget grundades 2003 i Halmstad av Anders Pihl och Björn Pihl men då som e-handel med dropshipping med produkter som surfplattor, mobiler och tillbehör. Företaget gick i konkurs 2016 men i april 2020 återlanserades varumärket katshing av företaget katshing Mobile AB.

Katshing har nu valt att erbjuda mobiltjänster och konkurrerar med alla andra lågprisoperatörer inom mobilabonnemang med att satsa på att erbjuda fri surf till bästa pris. Ett av deras mål är också att bli den kundvänligaste operatören.

Samtliga mobilabonnemang hos denna leverantör ger dig fri surf, fria samtal, mms och sms inom Sverige. Det finns heller ingen bindningstid men de har en månads uppsägning.

Katshings mobilabonnemang

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Katshing
MobilabonnemangFria samtalFria sms1Mbit/s - Full 4G hastighetfrån 74 :-Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang med fri surf

För den som vill ha möjlighet att använda mycket surf och behöver ett abonnemang med fri surf inom Sverige ska kolla in Katshing. Här får du fri surf i alla mobilabonnemang och det du väljer är istället hastigheten i 4G mobilnätet, om du vill ha surf i andra EU länder och om du vill kunna använda betalsamtal. I alla abonnemang har du fria samtal, sms och mms i Sverige.

Med det dyraste abonnemanget kan du använda en viss surf med 12 GB inom EU och aktivera betalsamtal. Allt som ingår i mellanabonnemanget ingår också i det dyraste alternativet.

Mellanabonnemanget ger dig full hastighet i mobilnätet med 4G och då kan du komma upp i en hastighet på 80 Mbit/s. Då kan du utan problem använda streaming med att titta på HD video med högupplöst video.

Det billigaste abonnemanget ger dig istället en hastighet på 1 Mbps i mobilnätet med 4G. Det passar dig som sällan tittar på video och kan tänka dig att se filmer med SD video – lågupplöst videokvalitet.

Alla abonnemang fungerar bra för att lyssna på musik och ljudböcker och för vardaglig användning av internet samt för appanvändning som Instagram och Facebook.

Erbjudanden och rabatter

Katshing har inga rabatter för pensionärer och studenter. Det de erbjuder är däremot att du får första månaden till halva priset. Värvar du andra medlemmar som beställer mobilabonnemang kan du också få rabatt på månadsavgiften med 50 kronor.

Katshing som mobiloperatör

Mobilnät med Tele2 och Telenor

För dig som är kund hos Katshing kan du som mobilanvändare få riktigt bra täckning eftersom leverantören använder både Telenors och Tele2s mobilnät. Bara Tele2 täcker hela 90% av landets yta och med ytterligare ett mobilnät säkrar du upp täckningen ännu mer. Tele2 har gjort stora satsningar på att bygga ut nätet både så att fler får täckning men även för att minska avbrott. Det spännande med just kombinationen Tele2 och Telenor är också att de gemensamt satsar på utbyggnaden av 5G.

Hantering av intensiv trafik på mobilnätet

Hur bra mobilnätet än är kan det ibland uppstå intensiv trafik under vissa timmar när storförbrukare använder mycket datatrafik. Katshing har tagit hänsyn till detta och gjort en så kallad Fair Usage policy. Det innebär att du som kund måste ta hänsyn till att inte överbelasta trafiken vilket kan innebära att andra kunder får sämre hastighet.

Kunder som överbelastar trafiken för mycket blir kontaktade med råd kring bättre hantering av datatrafiken och ser operatören inga förbättringar begränsar de istället hastigheten till 1 Mbps under resten av månaden för de som inte tar hänsyn till övriga kunder.

En kundvänlig operatör med enkla tjänster online

Katshing satsar på att bli den kundvänligaste operatören och bland annat erbjuder de enkel hantering av sina tjänster online genom deras webbplats. Allt ska ske digitalt för att de ska kunna leva upp till att ha bäst pris på fri surf. Du kan därför mycket enkelt både beställa mobilabonnemang online och enkelt hantera, ändra och avsluta dina abonnemang på webbplatsen.

Vill du beställa ett SIM-kort går det också att göra på webbplatsen och det skickas då hem till dig inom en till två dagar. När du fått kortet till dig kan du aktivera kortet på webbplatsen.

Behöver du support kan du kontakta företaget både via e-post, chatt, telefon eller Facebook. Öppettiderna för support är vanliga standardtider måndag till fredag mellan 9 och 17 med stängt på helger och röda dagar. Det finns också en särskild webbsida där du hittar svar på vanliga frågor.