KatshingFöretaget Katshing är visserligen ny som mobiloperatör men många känner igen namnet. Företaget grundades 2003 i Halmstad av Anders Pihl och Björn Pihl men då som e-handel med dropshipping med produkter som surfplattor, mobiler och tillbehör. Företaget gick i konkurs 2016 men i april 2020 återlanserades varumärket katshing av företaget katshing Mobile AB.

Katshing har nu valt att erbjuda mobiltjänster och konkurrerar med alla andra lågprisoperatörer inom mobilabonnemang med att satsa på att erbjuda något som kallas nonstop surf till bästa pris. Ett av deras mål är också att bli den kundvänligaste operatören.

Samtliga mobilabonnemang hos denna leverantör ger dig nonstop surf, fria samtal, mms och sms inom Sverige. Det finns heller ingen bindningstid men de har en månads uppsägning.

Mobilabonnemang med nonstop surf

För den som vill ha möjlighet att använda mycket surf och behöver ett abonnemang som inte abrupt tar slut på data inom Sverige ska kolla in Katshing. Här får du surf i full hastighet upp till vald surfpott i alla mobilabonnemang. När surfpotten är slut står du inte helt utan surf men det går otroligt långsamt då hastigheten drastiskt skruvas ner. I alla abonnemang har du fria samtal, sms och mms i Sverige.

Med  de minsta abonnemangen kan du använda hela surfmängden inom EU och i de större abonnemangen varierar det upp till max 13 GB inom EU för det största.

Erbjudanden och rabatter

Katshing har inga rabatter för pensionärer och studenter. Det de erbjuder är kampanjer med jämna mellanrum. Värvar du andra medlemmar som beställer mobilabonnemang kan du också få rabatt på månadsavgiften med 50 kronor.

Katshing som mobiloperatör

Mobilnät med Tele2

För dig som är kund hos Katshing kan du som mobilanvändare få riktigt bra täckning eftersom leverantören använder Tele2s mobilnät. Bara Tele2 täcker hela 90% av landets yta och med ytterligare ett mobilnät säkrar du upp täckningen ännu mer. Tele2 har gjort stora satsningar på att bygga ut nätet både så att fler får täckning men även för att minska avbrott.

Hantering av intensiv trafik på mobilnätet

Hur bra mobilnätet än är kan det ibland uppstå intensiv trafik under vissa timmar när storförbrukare använder mycket datatrafik. Katshing har tagit hänsyn till detta och gjort en så kallad Fair Usage policy. Det innebär att du som kund måste ta hänsyn till att inte överbelasta trafiken vilket kan innebära att andra kunder får sämre hastighet.

Kunder som överbelastar trafiken för mycket blir kontaktade med råd kring bättre hantering av datatrafiken och ser operatören inga förbättringar begränsar de istället hastigheten till rekordlåga nivåer under resten av månaden för de som inte tar hänsyn till övriga kunder.

En kundvänlig operatör med enkla tjänster online

Katshing satsar på att bli den kundvänligaste operatören och bland annat erbjuder de enkel hantering av sina tjänster online genom deras webbplats. Allt ska ske digitalt för att de ska kunna leva upp till att ha bäst pris på fri surf. Du kan därför mycket enkelt både beställa mobilabonnemang online och enkelt hantera, ändra och avsluta dina abonnemang på webbplatsen.

Vill du beställa ett SIM-kort går det också att göra på webbplatsen och det skickas då hem till dig inom en till två dagar. När du fått kortet till dig kan du aktivera kortet på webbplatsen.

Behöver du support kan du kontakta företaget både via e-post, chatt, telefon eller Facebook. Öppettiderna för support är vanliga standardtider måndag till fredag mellan 9 och 17 med stängt på helger och röda dagar. Det finns också en särskild webbsida där du hittar svar på vanliga frågor.

Ska man välja Katshing som mobiloperatör?

Katshing är en mobiloperatör inriktad på att erbjuda nonstop surf med begränsning i samtliga abonnemang och till ett riktigt lågt pris dessutom. De lägger också stort fokus på att vara en kundvänlig operatör med bland annat att du som kund enkelt kan hantera dina tjänster online.

Katshing har valt att använda mobilnätet hos Tele2 och du får på så sätt tillgång till samma kvalitet och hastigheter som Tele2s kunder. Mobilnätet hos Tele2 är ett av Sveriges snabbaste mobilnät med surfhastigheter upp till 80 Mbit per sekund. Täckningen är också mycket bra då den når 99% av Sveriges befolkning.

Mobilabonnemang och priser

Förutom att erbjuda lågt pris på sina abonnemang har du som kund alltid fria samtal, mms och sms. Överbliven surf kan du tyvärr däremot inte spara då operatören inte anser att det behövs då de själva tycker att internet fungerar bra när den fulla hastigheten är slut. Vill du få abonnemangen ännu billigare kan du få rabatt på månadskostnaden om du kan få andra vänner att bli kund hos Katshing.

E-SIM

E-SIM är en slags digital form av ett simkort men i stället för att informationen om ditt mobilabonnemang lagras på en liten plastbit finns e-SIM redan installerat då det är inbyggt i mobilen. Det är förutsatt att mobiltelefonen har stöd för e-SIM. Det enda du behöver göra för att använda e-SIM är att aktivera det om abonnemanget stöder funktionen. Du aktiverar det genom att scanna en QR-kod som du får från din operatör.

En av de stora fördelarna med e-SIM är att du kan ha flera mobilnummer kopplade, vilket underlättar i stället för att använda en mobil privat och en för jobb. Att slippa det lilla plastkortet är också en fördel eftersom det blir betydligt lättare för dig när du ska byta mobil eller operatör.

I dagsläget erbjuder inte Katshing e-SIM men det är på gång.

Minskad risk för överbelastad trafik med Fair Usage policy

För att minska risken att du som kund inte får tillräckligt hög hastighet på mobilnätet och att du alltid kan komma åt nätet om det finns täckning använder sig operatören av en Fair Usage policy. Det innebär att de hanterar eventuell intensiv trafik vilket kan uppstå när personer använder oerhört mycket datatrafik.

Alla kunder behöver ta hänsyn till att inte överbelasta mobilnätet för att andra inte ska få sämre hastighet. Om en kund överbelastar trafiken blir de kontaktade av Katshing och får på så sätt råd om hur de bättre hanterar datatrafiken. Mobiloperatören kan också begränsa hastigheten till 1 Mbit/s månaden ut för de kunder som inte anpassar sin förbrukning.

Support

Mobiloperatören har valt att göra det enkelt för kunderna att hantera sina tjänster själv via webbtjänsten. Enkelheten gör att det krävs mindre support men om du behöver hjälp ändå kan du vända dig till deras chatt men även via Facebook, e-post och telefon. Supporttiderna är normala arbetstider.

Vårt omdöme av Katshing

Vårt omdöme av Katshing är positivt. Det är en lågprisoperatör som erbjuder låga priser men vi är inte så imponerade över den låga hastighet som blir när datamängden är slut. Som kund får du tillgång till ett av de bästa mobilnäten genom Tele2 och kan sköta mycket av dina tjänster med självservice.

 

Frågor och svar om Katshing

✅ Hur funkar Katshing?

Katshing är en mobiloperatör som bara har abonnemang med fri surf. Deras fria surf är dock inte helt obegränsad. Man får surfa ett visst antal GB i full hastighet, när den surfen är slut får man fortsätta surfa men med en hastighet på upp till 1 Mbit/s.

✅ Har Katshing fri surf?

Ja, Katshing har bara abonnemang med, vad de kallar, nonstop surf. Det innebär att man får surfa hur mycket man vill under månaden, men när man kommit upp i ett visst antal GB begränsas hastigheten till nästa betalperiod.

✅ Vilket nät använder Katshing?

Katshing använder Tele2s mobilnät. En annan operatör som använder samma nät är Comviq. Läs mer om täckning och se operatörernas täckningskartor här.

✅ Är Katshing bra?

Ja, vi anser att Katshing är en bra mobiloperatör. Det är dock viktigt att tänka på att hastigheten på surfen sänks ganska mycket när man förbrukat sin initiala surfpott. Läs mer om Katshing i texten på vår sida.

✅ Vad menas med nonstop surf med Katshing?

Nonstop surf innebär att fastän din surfpott tar slut så kan du ändå fortsätta surfa – men med en längre hastighet. När du förbrukat din vanliga surf får du surfa vidare i upp till 1 Mbit/s.