Ska du börja använda kontantkort, behöver ett extra simkort till din surfplatta, ditt mobila bredband eller behöver ersätta ditt gamla kort kan du enkelt beställa nytt simkort. Det är smidigt att skaffa nytt simkort både online, i butik eller via ombud.

Tänk på att om du har en operatörslåst mobil behöver du beställa ett simkort från samma mobiloperatör. Är bindningstiden slut för din mobil kontaktar du bara din operatör och ber dem låsa upp mobilen så har du större valmöjligheter för ditt nya kort.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
50% rabatt Fria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
75% rabattFria samtalFria sms3-100 GBfrån 25 :-Läs mer & Beställ
Chili
AbonnemangFria samtalFria sms6-fri surf GB
från 129:-
Läs mer & Beställ
Fello
AbonnemangFria samtalFria sms2-22 GBfrån 95:-Läs mer & Beställ
Telness
FöretagsabonnemangFria samtalFria sms3 - 100 GB surffrån 229 :-Läs mer & Beställ
My Beat
AbonnemangFria samtalFria sms2-60 GBfrån 88 :-Läs mer & Beställ
Karma mobil
AbonnemangFria samtalFria sms5-100 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms5-obegr. GBfrån 199 :-Läs mer & Beställ
Tellus Mobil
AbonnemangFria samtalFria sms5-100 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Comviq
AbonnemangFria samtalFria sms3-50 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ

Köpa simkort online istället för i butik

Har du snabbt behov av ett nytt kort går det snabbast att köpa simkort i butik eller via ombud. Nackdelen är att detta alternativ kostar pengar. Vill du slippa betala för ditt kort beställer du det istället online via mobiloperatörernas hemsidor. Oftast är detta gratis och du får ditt nya simkort hemskickat oftast inom 1 till 3 arbetsdagar.

Ska du inte koppla kortet till ett befintligt abonnemang eller till en prisplan du redan har så är det enda du behöver köpa till den prisplan du vill ladda ditt simkort med. Prisplanen beställer du antingen i samband med när du beställer ditt kort eller i efterhand när du har fått hem ditt kort.

 

Nytt simkort med samma nummer

Ibland kan man behöva ett nytt simkort med samma nummer. Du behöver kanske ett extrakort, har kanske köpt en ny mobil som kräver ett kort i en annan storlek eller så kan ditt simkort ha gått i sönder eller du har tappat det. Vill du byta mobiloperatör kan du också behålla samma nummer när du byter operatör. Du behöver då kontakta din nya mobiloperatör så att de kan flytta över ditt nummer.

Oavsett vilken anledning till att du behöver ett nytt kort så skaffar du ett nytt kort via butik, ombud, hos operatörerna online eller så kontaktar du bara din operatör för att beställa ett nytt. Det enklaste sättet är att logga in på din operatörs hemsida och beställa ett nytt där från Mina sidor/Mitt konto.

Skulle din telefon ha blivit stulen och du därför har spärrat ditt simkort brukar operatörerna av säkerhetsskäl vilja att du kontaktar deras kundtjänst för att beställa ett nytt kort. Då skickar de ett nytt till din folkbokföringsadress.

simkort

Gratis simkort

De flesta simkort som du kan beställa online är också gratis. Du väljer själv vilken prisplan du vill ladda ditt kort med antingen i samband med beställning eller efter att du har fått hem ditt kort.

Hos de olika operatörerna brukar det också finnas olika typer av startpaket där det ingår ett gratis simkort.

När du har fått hem ditt kort och vill börja använda det måste du först aktivera simkortet om det inte redan är aktiverat. Hos vissa mobiloperatörer aktiverar du ditt kort enkelt via operatörerna webbplats eller app. Hos andra operatörer aktiveras kortet automatiskt när du sätter in den i din enhet.

Är inte kortet redan laddat med ett abonnemang eller en prisplan måste du också först tanka det med en prisplan innan du kan börja använda simkortet.

 

Frågor och svar om att beställa nytt simkort

✅ Hur beställer man nytt simkort?

Beställ ditt simkort via mobiloperatörens hemsida. Det går även att köpa simkort i butik eller hos ombud, men om du beställer online är det ofta helt gratis.

✅ Kan jag beställa ett nytt simkort med samma telefonnummer?

Ja, det går ofta bra att beställa ett extrakort eller ett nytt simkort med samma nummer. Gör det via din operatörs hemsida. Om du har tappat bort ett simkort glöm inte att spärra det via din operatör när du beställer ett nytt.

✅ Vad kostar det att beställa simkort?

Det är vanligtvis helt kostnadsfritt att beställa ett simkort – i alla fall om man gör det online. Simkortet laddar man sen med ett abonnemang eller en prisplan för kontantkort.

✅ Vilket mobilabonnemang är bäst?

I tabellen på vår sida hittar du de mobilabonnemang med simkort vi rekommenderar. Se operatörernas aktuella erbjudanden för bäst pris.

✅ Hur lång tid tar det att få ett nytt simkort?

Om du beställer ditt simkort via operatörens hemsida kommer det vanligtvis hem till dig inom 1 till 3 arbetsdagar.