Teknikutvecklingen i mobilbranschen går i rasande fart. Mobiltillverkarna hinner knappt släppa sina flaggskepp innan rykten och spekulationer om uppföljaren tar fart.

Hur kan du som teknikintresserad följa detta race mot den perfekta mobilen?

Och hur hittar du den perfekta mobilen för dig?

Svaret är webbsidan Mobila Nyheter som drivs av Rasmus Hellmyrs.

Det finns idag en rad olika hemsidor som bevakar mobilbranschen. De flesta är engelskspråkiga. På senare tid har jag dock börjat följa en svensk site, som är riktigt bra och min favorit nämligen Mobila Nyheter!

Sajten har välskrivna tester av hårdvara – främst mobiler men även tillbehör som högtalare och hörlurar. Dagligen publicerar Mobila Nyheter de senaste nyheterna om Android, Apple och Windows.

Det senaste testet på sajten är av Nokia 6, som kan anses vara Nokias återkomst på konsumentmarknaden. Bakom telefonen är HMD, som är ett finskt bolag bestående av före detta nokiaanställda. Företagets huvudkontor ligger precis bredvid Nokias huvudkontor i Espoo. Även om Nokia inte äger HMD, så har man ett nära samarbete, tillhandahåller patenterade tekniska lösningar och får royaltybetalningar. Tillverkningen av telefonen är utlagd på Foxconn som även tillverkar iPhone.

För en gammal nokiaanvändare och aktieägare är det med glädje jag kan läsa recensionen av Rasmus. Han anser Nokia 6 vara en av de bästa mellanklassmobilerna han har testat. Med hänsyn till priset anser han att ”Nokia 6 har en bra skärm, ett bra gränssnitt… och en bra kamera”.

Gör som jag och lägg till sajten bland dina bokmärken – du kommer att gilla sajten!