Penny blir en del av Tele2 I September 2021 och därför kan du inte teckna abonnemang hos dem längre. Men som tur är finns det många andra bra lågprisoperatörer. Du hittar dem här.

En lågprisoperatör man inte ska räkna bort är Penny. Penny erbjuder ett snabbt mobilnät, flexibla abonnemang, enkla lösningar och låga priser. Som kund hos Penny får man surfa och ringa i Tele2s välutbyggda mobilnät, vilket gör att man har en god och stabil täckning i större delen av Sverige. Dessutom har de ingen bindningstid eller uppsägningstid, så att man kan ändra sig och välja om hur många gånger man vill.

om penny

Penny – en enkel och modern mobiloperatör

Penny marknadsför sig som en modern, enkel och lättanvänd mobiloperatör för den som är trött på bindningstider, höga priser och krångel. Man har en enkel och tydlig överblick över sina tjänster via Pennys app och där kan man även ändra sina abonnemang om man skulle vilja. Med Penny slipper man fakturor och krångliga betalningsmodeller eftersom priset på abonnemanget dras direkt från det betalkort man kopplat – man slipper alltså överraskande dyra mobilräkningar i slutet på månaden.

Pennys mobilabonnemang

[table “31” not found /]

Bra täckning över hela Sverige – via Tele2s nät

Penny går i Tele2s mobilnät vilket gör att man har fantastisk täckning över större delen av Sverige. Tele2s nät täcker idag omkring 90 % av Sveriges yta vilket gör att man har god täckning både i stora städer och på landsbygden.

Pennys mobilabonnemang

Penny har fyra olika mobilabonnemang med små surfmängder till mellanstora. I alla abonnemang ingår fria samtal och sms inom Sverige, så det enda man behöver välja är rätt surfmängd. I det minsta abonnemanget ingår 3 GB surf, i det mellersta ingår 6 GB surf och det stora ingår 15 GB surf. Priserna är låga och operatören erbjuder ofta rabatt de första månaderna.

Med ett abonnemang från Penny har man varken någon uppsägningstid eller bindningstid. Om man vill byta till ett abonnemang med mer, eller mindre, surf kan man enkelt göra det via Pennys app eller hemsida precis när man vill. Surfen man inte använder under månaden sparas så länge man vill. Man kan dock bara spara tre gånger så mycket surf som man har på sitt abonnemang.

Ringa och sms:a utomlands

Med Penny ringer man och skickar sms för samma priser inom EU som man gör hemma i Sverige, och man får surfa upp till 12 GB. Om man reser utanför EU, eller vill ringa till någon utanför EU, fyller man på med pengar i sin Pennypott via appen. Med Pennypott har man alltid en god översikt över hur mycket pengar man ringer för, och mobilräkningen kommer aldrig överraska i slutet på månaden.

Erbjudanden

Om man väljer ett mobilabonnemang från Penny får man ofta rabatt under de första månaderna. Då kan man enkelt testa Penny som operatör under ett par månader utan någon större utgift om man av någon anledning inte skulle vara nöjd.

Penny erbjuder även bredband, och om man väljer att skaffa både mobilabonnemang och bredband hos Penny får man dubbel mobilsurf.

En enkel operatör med enkel service och kundtjänst

När man väljer en lågprisoperatör får man ofta tumma lite på servicen och kundtjänsten – så är det även med Penny. Om man behöver hjälp med Pennys tjänster finns det en mängd frågor och svar, hjälpartiklar och felsökningstjänster på deras hemsida och via deras app. Om man vill ha direkt-kontakt med Penny kan man nå deras kundservice via en slow chat, men det finns ingen möjlighet att ringa eller besöka dem i någon butik.

Om man vill bli Penny-kund blir man det enkelt via deras hemsida eller Penny-appen. Penny har alltså inga återförsäljare i butiker eller via telefon.

 

Ska man välja Penny som mobiloperatör?

Penny är en av Sveriges nyaste mobiloperatörer med att erbjuda billig mobiltelefoni. Operatören erbjuder både mobilabonnemang och bredband. Mobiloperatören Tele2 äger Penny och det är Tele2s snabba mobilnät som du använder både när du ringer och surfar med mobilen. För kunder som använder bredband hos Penny används Com Hems bredbandsnät.

Priser

Penny har satsat på låga priser för både mobilabonnemang och bredband. Operatören har varken bindningstid eller fakturor och du kan byta surfmängd och bredbandshastighet genom att byta abonnemang när du vill. Mobiloperatören vill att det ska vara enkelt att kunna anpassa dina tjänster efter dina behov och du gör det enkelt via operatörens egna app.

Istället för fakturor och krångliga betalningar dras beloppet direkt från ditt betalkort och du slipper hålla på att administrera dyra mobilräkningar när månaden är slut.

Mobilabonnemang

Pennys mobilabonnemang finns i fyra varianter. Du väljer mellan 3 GB till 40 GB. Du har fria samtal, mms och sms i alla abonnemang och överbliven surf sparar du så länge du vill. Du får också halva priset i rabatt i upp till fyra månader när du tecknar dig som ny kund.

Bredband

Penny bredband går att köpa i tre olika hastigheter från 100 Mbit/s till 500 Mbit/s på Com Hems bredbandsnät men till ett lägre pris. Även bredbandet saknar bindningstid och du kan både byta och pausa när du vill. Du får halva priset i rabatt på bredbanden i upp till sex månader när du blir kund hos Penny.

På operatörens hemsida kan du kontrollera om du kan få bredband via operatören. I ett första steg erbjuds bredband till fastigheter som idag är anslutna till Com Hems nät men Penny kommer även att erbjuda bredband via stadsnät.

Streamingtjänster

Som kund hos Penny kan du streama serier och filmer med Penny Play. Om du tecknar mobilabonnemang eller bredband som ny kund får du kostnadsfritt använda streamingtjänsten under ett år. Du kan också prova tjänsten 1 månad utan kostnad utan att teckna något abonnemang.

Support

Om du skulle behöva hjälp med dina tjänster från Penny finns det snabb och enkel service via en enkel app. Där kan du sköta mycket själv med att byta abonnemang, skaffa mer eller mindre surf och andra förändringar i dina tjänster. Det finns också både praktiska lösningsguider och hjälp till felsökning. Behöver du personlig hjälp har operatören en tillgänglig chatt.

Omdöme och rekommendation

Eftersom Penny är en ny mobiloperatör har det ännu inte kommit så många omdömen och recensioner. Det är en operatör som erbjuder ett snabbt mobilnät genom Tele2 som har fått höga poäng för både uppladdningshastighet och samtalskvalitet i tester av mobilnät. Du får dessutom låga priser och slipper fakturor. Det är en modern operatör där du enkelt kan sköta det mesta själv.

 

Frågor och svar om Penny

✅ Hur får man rabatt hos Penny?

Nya kunder kan ofta få rabatt på månadsavgiften under de första månaderna hos Penny. I tabellen högst upp på vår sida hittar du aktuella priser och kampanjer.

✅ Är Penny bra?

Ja, vi anser att Penny är en bra mobiloperatör. Mobilabonnemangen har enkla villkor, bra priser och man får spara surfen man inte använder. Hos Penny har du ingen bindningstid och du får använda Tele2s nät.

✅ Vilket nät använder Penny?

Penny använder Tele2s mobilnät. Samma nät används av Comviq och Katshing. Läs mer om mobilnät och se alla operatörers täckningskartor här.

✅ Hur funkar Penny bredband?

Penny bredband är ett fast bredband som använder Tele2s bredbandsnät. De erbjuder hastigheter upp till 500 mbps. Bredbandet har ingen bindningstid.

✅ Kan man ha ett abonnemang hos Penny trots betalningsanmärkningar?

Ja, Penny gör ingen kreditupplysning vilket innebär att kunder med betalningsanmärkningar är välkomna. Hos Penny betalar man inte med faktura utan med betalkort, vilket i praktiken innebär att man betalar för sin tjänst innan man använder den. Läs mer om abonnemang med betalningsanmärkningar här.