A3A3 är ett företag som skapades 2017 av de fyra IT-bolagen AllTele, T3, IT-Total Västernorrland och Delegate som valde att gå samman. Det har gett företaget en stor fördel i att kunna erbjuda ett brett utbud av tjänster till sina kunder med bland annat mobilabonnemang, fiber, mobilt bredband och hemtelefoni.

Mobilabonnemang både för privatpersoner och företag

Du kan både som privatperson och företag beställa mobilabonnemang hos A3. Priserna ligger helt ok någonstans mellan lågprisoperatörerna och de större operatörerna. Som ny kund får du första månaden gratis och även dubbel surf.

Mobilabonnemang hos denna leverantör ger dig fria samtal och sms inom Sverige och det finns ingen bindningstid. Detta är numera i princip standard för de flesta abonnemang idag.

Trots ett stort utbud av tjänster har A3 valt att fokusera på specifikt tjänster och du kan därför inte köpa någon mobiltelefon till ditt abonnemang.

A3s mobilabonnemang

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
A3
MobilabonnemangFria samtalFria sms3-40 GBfrån 129 :-Läs mer & Beställ
A3
Mobilabonnemang Senior 55+50% rabattFria samtalFria sms1-8 GBfrån 47,50 :-Läs mer & Beställ
A3
Mobilt bredbandFria samtalFria sms40-200 GBfrån 249 :-Läs mer & Beställ

Erbjudanden och rabatter

 

 

Det finns inga särskilda erbjudanden eller rabatter för barn eller studenter men däremot pensionärsrabatt. Är du senior eller pensionär som surfar mycket har du något begränsade valmöjligheter då det största mobilabonnemanget är på 8 GB.

 

 

Surfmängder för småsurfaren och normalsurfaren

 

 

Väljer du mobilabonnemang hos denna leverantör har du några olika alternativ att välja mellan med abonnemang för lite surf eller normalsurf. Några stora surfmängder erbjuds inte och det största abonnemanget är på 40 GB. Tyvärr går det inte att spara surf i något av abonnemangen.

 

 

Surf och samtal utomlands inom EU/EES

 

 

Reser du mycket inom EU är A3 generös med att du har möjlighet att använda hela din surfpott inom EU/EES. Du kan också ringa, skicka mms och sms gratis till Sverige inom EU. Ska du istället surfa utanför EU eller ringa internationella samtal kostar det och aktuella prislistor finns på operatörens hemsida.

 

A3 som mobiloperatör

 

Mobilnät med Telenor

 

 

Mobiloperatören hyr in sig på Telenors mobilnät vilket ger samma täckning som kunderna har hos Telenor. Nätet är väl utbyggt i Sverige över stora delar av landet och i tätbebyggda områden är det riktigt bra täckning. Bor du i Norrland eller utanför tätort är täckningen ok.

 

 

Kundservice med telefonsupport

 

 

Som kund hos A3 har du tillgång till en telefonsupport vilket är något som blir allt mindre vanligt. Operatören har dessutom generösa öppettider för support via telefon och chatt. Många kontaktvägar erbjuds som telefon, e-post, chatt, Messenger och operatörens egna app. Appen är väl utbyggd för självservice och det finns även en omfattande självhjälp på webbplatsen via Mina sidor där du kan få svar på många vanliga frågor.

 

 

Säkerhet ett stort fokus

 

 

Operatören har lagt ett stort fokus på kundernas trygghet och säkerhet. Därför ingår det alltid ett kostnadsfritt ID-skydd där du får både ID-bevakning och ett skydd mot ID-kapning. Operatören har också bra erbjudanden på bland annat Antivirusskydd.

 

 

Streamingtjänster

 

 

Operatören erbjuder även ett stort utbud av streamingtjänster där du kan se obegränsat med film, serier, sport, dokumentärer och barnprogram. I utbudet finns:

 

 

  • Viaplay Film & Serier
  • Viaplay Sport
  • Viaplay Total
  • C More
  • C More TV4
  • C More Mycket Sport/Familj
  • C More All Sport

 

 

Fast och mobilt bredband

 

 

Hos A3 har du bra valmöjligheter för fast bredband via fiber med hastigheter på mellan 10 Mbit/s och 1 000 Mbit/s. Vill du hellre ha mobilt bredband finns detta i tre storlekar och den största hastigheten är på 100 Mbit/s.

 

 

De mobila bredbanden fungerar bara i Sverige och prismässigt ligger operatören på en mellannivå. Om du väljer mobilt bredband med bindningstid på 24 månader ingår det en router. Precis som för mobilabonnemangen går det inte att spara surf men det är enkelt att fylla på med mer om surfen skulle ta slut.

 

 

Hemtelefoni via mobilnätet

 

 

Med ett abonnemang på hemtelefoni hos A3 ringer du helt gratis till både fasta telefoner och mobiltelefoner. Du betalar varken några samtalsavgifter eller öppningsavgifter. Binder du abonnemanget på 24 månader ingår också en telefon.

 

 

Med mobil hemtelefoni kan du ta med dig telefonitjänsten på resa inom Sverige eller till sommarstugan.

 

Frågor och svar om A3

✅ Vilket mobilnät använder A3?

A3 använder Telenors mobilnät. Här kan du läsa mer om de olika mobilnäten i Sverige och hitta täckningskartor från alla operatörer. Andra operatörer som använder Telenors nät är Vimla och Karma Mobil.

✅ Vad hette A3 innan?

AllTele, T3, IT-Total Västernorrland och Delegate är de fyra företag som slagit sig samman för att bilda A3. A3 bildades 2017, och de erbjuder idag tjänster inom telefoni och bredband.

✅ Vad erbjuder A3?

A3 erbjuder mobilabonnemang, bredband, mobilt bredband, streamingtjänster och telefon via bredband, telejack och mobilnätet. De har även tjänster för företag och bostadsrättsföreningar.

✅ Har A3 seniorrabatt?

Ja, A3 erbjuder mobilabonnemang med seniorrabatt. Abonnemangen har fri surf och fria sms, du väljer surfmängd själv. Läs mer om seniorabonnemang här.

✅ Har A3 bindningstid?

Om du beställer ett mobilabonnemang hos A3 kan du välja själv om du vill ha bindningstid eller inte. Du kan välja mellan ingen bindningstid eller 24 månaders bindningstid.