Vissa vill inte betala extra för mobilsurf som de inte använder. För alla de som bara ringer på sin mobil finns det faktiskt möjlighet att köpa ett mobilabonnemang utan mobilsurf. Här är tipsen för att komma undan så billigt som möjligt. Det finns abonnemang med lite eller nästan ingen surf alls. Alla operatörer här nedan har abonnemang med mycket liten surfmängd.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon
MobilabonnemangFria samtalFria sms4-100 GBfrån 49 :-Läs mer & Beställ
Vimla
FastprisFria samtalFria sms2-50 GBfrån 50 :-Läs mer & Beställ
Halebop
AbonnemangFria samtalFria sms2-30 GBfrån 99 :-Läs mer & Beställ
Comviq
Fastpris abonnemangFria samtalFria sms5-40 GBfrån 145 :-Läs mer & Beställ
Fello
FastprisFria samtalFria sms1-30 GBfrån 95 :-Läs mer & Beställ
Tre
3 FastprisFria samtalFria sms2-obegr. GBfrån 149 :-Läs mer & Beställ
Telenor
TelenorFria samtalFria sms3-obegr. GBfrån 219 :-Läs mer & Beställ

För den som bara vill använda telefonen till samtal

Mobiltelefonen har på de senaste åren tagit allt mer plats i vårt samhälle. Från att ha varit en klumpig apparat man bara använde för att ringa med så har den blivit en oumbärlig minidator som de flesta bär med sig i fickan. Det innebär att det idag är svårt att hitta ett mobilabonnemang helt utan surf.

Trots att mobiltelefonen har den roll den har idag så finns det fortfarande personer som inte vill ha surf på sitt mobilabonnemang. Det kan bero på saker som att man är rädd för att det ska bli dyrt eller att man helt enkelt sällan använder telefonen till att surfa på. Trots att surf idag ingår i många abonnemang finns det lösningar även för den som tycker att surf på telefonen är onödig.

Tips till dig som inte vill ha surf på telefonen

Eftersom det nästan är omöjligt att få tag abonnemang som helt saknar surf så kan man välja det abonnemanget som har absolut minst surf. Det finns idag abonnemang där så lite som 0,2-0.5 GB surf ingår. Att ändå ha en liten surfpott kan vara en fördel i vissa situationer, till exempel om du snabbt behöver hitta ett viktigt telefonnummer på nätet.

Om du ändå vill försäkra dig om att ingen surf används kan du stänga av mobildata och WIFI på din telefon. När du gör det kan telefonen inte koppla upp mot något nätverk och det blir omöjligt att surfa på telefonen.

Mobilabonnemang utan surf

Låg surfmängd

För att hitta mobilabonnemang utan surf så kan du titta på mobilabonnemang för pensionärer. De har oftast lite lägre pris och surfmängden brukar vara begränsad. Ett annat alternativ är att köpa kontantkort som faktiskt finns helt utan surf. Nackdelen med kontantkort är att du aktivt måste ladda kontantkortet var 30:e dag, annars kan du inte ringa med din telefon. Du riskerar då att stå med en telefon som du inte kan använda.

Kontantkort utan surf

När du beställer ett abonnemang eller kontantkort får du hemskickat ett startpaket. I startpaketet finns all information som du behöver samt ett simkort. Simkortet sätter du in i din mobil för att mobilen ska kunna koppla upp sig till operatörens mobilnät.

Beroende på vilken mobiltelefon du har kan den behöva ett simkort i en viss storlek. Idag skickar samtliga operatörer med simkort som kan användas för micro-sim, nano-sim och mini-sim.

Ingen anledning till oro över höga kostnader

En av anledningarna till att man helst vill slippa surf på telefonen är att man är orolig för höga kostnader. Det kan vara så att man hört skräckhistorier om personer som surfat utomlands och kommit hem till höga mobilräkningar eftersom mobilen kopplat upp mot ett utländskt nätverk. Det finns dock ingen risk att detta händer om du ser till att stänga av roamingen på din telefon.

Roaming är helt enkelt tjänsten som gör att telefonen uppsöker tillgängliga nätverk, men detta är något du endast behöver oroa dig för om du befinner dig utomlands. Den som har ett abonnemang med en viss datamängd behöver heller inte vara orolig för att det ska överskridas. När din betalda datamängd tar slut går det helt enkelt inte att surfa vidare på telefonen eller så får du en varning. Det finns alltså ingen risk för att du debiteras i efterhand.