Jämför mobilabonnemang utan telefon

Jämför mobiloperatörer och deras mobilabonnemang.

Operatör
Abonnemang
Samtal
Sms & Mms
Surf
Kostnad
 
Hallon

Stor & Liten
Startpaket

Fria samtal/60 samtal

Fria sms


2-100 GB

från 99 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Halebop

Rubbet
Startpaket

Fria samtal

Fria sms


1-24 GB

från 99 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Vimla

Fastpris

Fria samtal

Fria sms


1-22 GB

från 100 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Tre

3 Fastpris

Fria samtal

Fria sms


1-60 GB

från 229 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Fello

Fastpris

Fria samtal

Fria sms


2-20 GB

från 145 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Telenor

Telenor

Fria samtal

Fria sms


0,5-obegr. GB

från 249 :-
LÄS MER & BESTÄLL
Telia

Mobil Komplett

Fria samtal

Fria sms


1-40GB

från 199 (+250)
LÄS MER & BESTÄLL

Jämförelse av mobilabonnemang

Det finns mobilabonnemang för alla behov. Vid en närmare jämförelse kan man se att det finns abonnemang för flera olika målgrupper. Det finns mobilabonnemang för pensionärer, studenter, familjer och företag. Det som skiljer sig är målgruppen mobilanvändning. Pensionärer använder oftast telefonen för att ringa. Därför är deras abonnemang ofta utformade med lågt grundpris och billiga samtalsminuter. En student däremot använder mycket mobilsurf men vill ha ett billigt abonnemang. Ett företag däremot vill ha god kostnadskontroll och gärna bra priser även utomlands. Och så fortsätter det. Att välja mobilabonnemang kan vara svårt – men det finns bra jämförelsesajter.

Vi jämför simkort – både kontantkort och mobilabonnemang – från Sveriges bästa mobiloperatörer. Dessa är Tre, Telenor, Fello, Vimla, Telia, Comviq, Hallon och Halebop. Bland utbudet hittar vi billiga kontantkort och abonnemang fullspäckade med mobilsurf.

Vilket mobilabonnemang är bäst?

Det finns inget universiellt svar, men däremot kan man titta på vilken mobiloperatör som har nöjdast kunder. Svenskt kvalitetsindex mäter årligen kundnöjdheten bland mobiloperatörerna.  2015 var Comviq den operatör med flest nöjda privatkunder. Bland företag var Telia den mobiloperatör med mest nöjda kunder. Telia har varit förtagens favorit de senaste åren, medans Halebop varit favorit bland privatkunder flera år i rad.

Mobilnät & täckning

En sak som skiljer mobiloperatörer och deras abonnemang är mobiltäckningen. Ursprungligen hade de flesta mobiloperatörer egna nät, men på grund av kostnaden att bygga nät över de geografiskt stora landet Sverige valde flera operatörer att dela nät.

Ringer du eller surfar med Halebop, Fello eller Telia som använder du dig av Telias mobilnät (både GSM, 3G och 4G)

Vimla, Tele2, Telenor och Comviq delar 4G-nät.

Använder du Hallon eller Tre så använder du Tre:s mobilnät.

Jag hoppas du fått en bättre förståelse om mobilabonnemang och att du får lättare att välja rätt abonnemang för ditt mobilbehov.